Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Οι προτάσεις του Νίκου Θηβαίου για την προβολή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Στην αποτελεσματική χρήση των προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και πρότυπο επιχειρηματικότητας για νέους ανθρώπους, αναφέρθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Θηβαίος, στην τοποθέτηση που έκανε στη χθεσινέ εκδήλωση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου–Θεσπιέων.

Ο βουλευτής ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη προγράμματος επανάχρησης παραδοσιακών κτηρίων και τη δυνατότητα ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιεών να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα, έχοντας στη διάθεσή του συγκεκριμένα κτήρια του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας. Ακόμη, πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας για το κρασί, με πρωτοβουλία του Δ. Αλιάρτου, τη συμμετοχή των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, στην κατεύθυνση προβολής και κατοχύρωσης της ποιότητας ενός σημαντικού τοπικού προϊόντος.

Ο κ. Θηβαίος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των συλλόγων γυναικών Νεοχωρίου και Άσκρης για την προβολή τοπικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ψωμί, και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, στον τομέα του αγροτοδιατροφικού τουρισμού.

1 σχόλιο:

  1. Χρηματοδοτική στήριξη μικρομεσαίων επ/σεων...με κλειστές έως τα άκρα όρια τις στρόφιγγες των Τραπεζών και τα capital controls σε πλήρη ισχύ, με επαχθέστατα φορολογικά μέτρα και απίθανες εισφορές στον νέο ΕΦΚΑ, με κατασχέσεις διαρκείς από το Δημόσιο, με έντονη την απόληψη κάθε ταμειακού διαθέσιμου λόγω -πιθανών, μικρών ή μεγάλων-οφειλών- των επιχ/τιών, με πλήρη καταρράκωση των εισοδημάτων των κτηνοτροφικών και αγροτικών επιχειρήσεων, με εξευτελιστικές τιμές στα παραγόμενα προιόντα όπως σκληρό στάρι, καλαμπόκι, τριφύλι, κρεμμύδι κλπ. και να αφήσουμε κατά μέρος το πεστόκομα μισθών και συντάξεων, άρα ποιοι θα καταναλώσουν άγνωστο...!!! άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!τώρα μάλιστα θυμήθηκε/θυμήθηκαν και το κρασί...!!!στο οποίο επέβαλαν τον μνημονιακό φόρο του 0,30 -ανά λίτρο-, διαλύοντας και την τοπική οινοπαραγωγή και σπρώχνοντας στην αγορά τόννους μαύρου προιόντος!!και ειρήσθω εν παρόδω τόσο ό βουλευτής όσο και οι ομοτράπεζοι του ξέρουν ή γνωρίζουν ότι η υψηλή προστιθέμενη αξία στο κρασί σχετίζεται με πληθώρα τεχνικών λόγων και κυρίως την ΥΠΑΓΩΓΗ των οινοστάφυλων ΣΕ ΖΩΝΕΣ ΟΠΑΠ, ΠΓΕ, ΠΟΠ, κλπ;;ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ;; μόνον Τοπικοί οίνοι ως ονομασία παράγονται- κι αυτό με ΥΑ ελέω του μακαρίτη Βαγγ. Μπασιάκου, ο οποίος τόλμησε έστω και το ελάχιστο- και χύμα ... αν έχουν λοιπόν δυνατότητες πέρα από τα ξύλινα ανούσια και άνευ πρακτικής αξίας λόγια, ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, δημιουργώντας μια περιοχή π.χ "ΝΕΜΕΑ", αυτή είναι η ουσιαστική αναβάθμιση!! πως λοιπόν θα κατοχυρώσετε ένα ΑΝΩΝΥΜΟ κατ΄ουσίαν κρασί ΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, χωρίς ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ;Και επίσης ποια άλλα τοπικά προιόντα είναι κατοχυρωμένα και με σήμα κατατεθέν και πιστοποίηση, έ; τώρα κατά τα λοιπά απ΄όσα διαβάζουμε, ολοταχώς πίσω, σε δομές τύπου συν/κών επιχ/ων που έχουμε πίκραν πείραν πως λειτούργησαν και πως αυτοδιαλύθηκαν με εκατ. δρχ. χρέη και αμάν πια: το τρίπτυχο ψωμί (!!), λάδι και κρασί, ήταν παραγωγικό οικονομικό αξίωμα της προπολεμικής εποχής! ήμαστε σ΄ άλλον αιώνα πια!! και ναι μεν ήταν συγκέντρωση σε δημοτική ημερίδα αλλά οι εκεί εφρασθείσες απόψεις, με κάθε καλή προαίρεση, δείχνουν την ανεπάρκεια κατανόησης των πιεστικών αναγκών ανάπτυξης του Νομού, με παρούσα την ΑΝΕΡΓΙΑ ρεκόρ, τη σταθερή αποβιομηχάνιση, την μη ύπαρξη μονάδων επιχειρηματικών έντασης εργασίας και κεφαλαίου, με μνημόνια διαρκείας και με καταστροφή της μεσαίας τάξης όπως είπε ο Χουλιαράκης που θα πάμε σύντροφοι;;θα κινούμαστε σαν σαρανταποδαρούσες με μηνίσκο...
    ΥΓ: Και θα περιμέναμε από τον κ.Βουλευτή να αντισταθεί στα αντιλαικά μέτρα καταψηφίζοντας έστω κι ένα, υπάρχει και το παράδειγμα εντιμότητας άλλου συντρόφου του, συν-Βουλευτή που δεν αυτοξεφτιλίστηκε στον μεταλλαγμένο νεο-μηνομονιακό ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνέχισε, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ