Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Οι Γυναίκες της Αλιάρτου ξέρουν καλά να διασκεδάζουν! ΒΙΝΤΕΟ, φωτογραφίες


Οι Γυναίκες της Αλιάρτου, σύζυγοι και μητέρες, εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες, απέδειξαν χθές πως ξέρουν καλά, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, να περνούν όμορφα και να διασκεδάζουν!
Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Αλιάρτου, το βράδυ της Κυριακής στην ταβέρνα "Χρυσικός"στην Αλίαρτο, ήταν μόνο η αφορμή και οι γυναίκες άδραξαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να περάσουν υπέροχα, να διασκεδάσουν και να ξεφαντώσουν! Απόλαυσαν τη βραδιά, χάρηκαν, το γλέντησαν και το ευχαριστήθηκαν!

Για όλα είχαν φροντίσει τα μέλη του Δ.Σ. του  συλλόγου, με την πρόεδρό τους  κ. Κατερίνα Κοβού Γκατζούνη,τη διεύθυνση και το προσωπικό του καταστήματος!

Στη συνέχεια ο Κώστας Ράπτης  και ο Μάκης Λειβαδίτης,με τη μουσική και τα τραγούδια τους ξεσήκωσαν τις γυναίκες και ο χορός ήταν ασταμάτητος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.Παπαθωμά,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,οι αντιδήμαρχοι κ.Αραπίτσας και Μαλέσης,ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γιαννακόπουλος και  ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αλιάρτου κ.Δαραμάρας.

Η πρόεδρος κ.Κατερίνα Κοβού Γκατζούνη ευχαρίστησε  όλους όσους  τίμησαν με  την παρουσία τους την εκδήλωση και ευχήθηκε,Καλή  Χρονιά και του χρόνου με υγεία!!!!


 
 

 
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μπακογιάννη για τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς


Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Περιφερειάρχης, κατά τη συνάντηση, έθεσε το θέμα άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, από την κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να επισπευθούν οι διαδικασίες ελέγχων από τον μηχανισμό του υπουργείου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την υψηλή φορολογία τους.

«Οι αγρότες μας σηκώνουν ένα τεράστιο, δυσανάλογο βάρος αυτά τα χρόνια. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους εκπροσωπούμε και να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο μπορούμε. Γι’ αυτό, πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, που είναι πολύ σοβαρά, συζητήσαμε με τον κ.Τσιρώνη τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της γήρανσης του τομέα αυτού. Τους τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε νέους αγρότες. Με τον κ. Τσιρώνη έχουμε μία συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία και θεωρώ ότι θα εισακουστούν και οι προτάσεις μας, αλλά και τα προβλήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε Εκπαιδευτικών Βοιωτίας:Στον "πάγο" τα σχολεία μας


Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε όλη την περιοχή της Βοιωτίας τις προηγούμενες ημέρες έφερε στην επιφάνεια τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νομού.

Φαινόμενα όπως καταστροφές στα δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης, αίθουσες που στάζουν νερό πάνω στα κεφάλια μαθητών, θέρμανση με το σταγονόμετρο τείνουν να γίνουν από μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά μόνιμο καθεστώς στην πλειοψηφία των σχολείων.

Βασική αιτία για τα παραπάνω είναι η διαρκής υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τις Δημοτικές Αρχές, που έχει φτάσει τα σχολεία στα όρια της αντοχής τους.

Την ώρα που η δημοτική και η κρατική φοροληστεία αυξάνονται συνέχεια, ως διέξοδος πλασσάρεται η εθελοντική εργασία των γονέων, ή οι δωρεές επιχειρήσεων και άλλων «ευαγών» ιδρυμάτων.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση πάει πολύ οι επικεφαλής των Δημοτικών Αρχών, όπως ενδεικτικά η Δήμαρχος Λιβαδειάς σε πρόσφατη συνέντευξή της, να τοποθετούνται δημόσια «βγάζοντας την ουρά τους απ’έξω».
 
Τονίζουμε ότι η δημιουργία προϋποθέσεων ομαλής λειτουργίας των σχολείων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοκαιρίας (παγετός/αδυναμία πρόσβασης στη σχολική μονάδα, επικίνδυνα προαύλια και πεζοδρόμια σχολείων, βλάβες καυστήρων/ εξωτερικών σωλήνων, εξωτερικές τουαλέτες κ.ά.) αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα των δημοτικών αρχών.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών και η αποκατάσταση μιας σειράς σημαντικών προβλημάτων στις σχολικές υποδομές. 

Απαιτούμε λοιπόν από τις δημοτικές αρχές να να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες (συντήρηση, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, μονώσεις, αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων και ό,τι άλλο χρειάζεται).                

Υποχρέωση των εκπαιδευτικών είναι να παρέχουν μόρφωση, εκπαίδευση και φροντίδα στους μαθητές τους και υποχρέωση της πολιτείας είναι να παρέχει τις αναγκαίες υποδομές γι' αυτό.
     
Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές πρέπει να διεκδικήσουν  σύγχρονες υποδομές, να μην μπούν στην λογική "των αναγκαίων θυσιών", την ώρα που τα έσοδα από την υπέρογκη κρατική φορολόγιση αλλά και από τα δημοτικά "χαράτσια" παίρνουν τον δρόμο της στήριξης των επιχειρήσεων και της επιδότησης μιας δήθεν ανάπτυξης.                                         

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις  19   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017  ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 17:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

1.    1η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος 2017.

2.    1η αναμόρφωση δημοτικού Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017.

3.    Έγκριση ανατροπών δεσμεύσεων πιστώσεων ανά Κ.Α.Ε. του Προϋπολογισμού  οικ. Έτους 2016 με ημερομηνία 31-12-2016. 

4.    Διόρθωση της υπ' αρ. 296/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.

5.    Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της χρήσης γραφείων του Διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας για τη στέγαση του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Μεταναστών του Δήμου Θηβαίων.

6.     Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή. 

7.    Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Θηβαίων", αποδοχή χρηματοδότησης και υπογραφή σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού στο πλαίσιο του Άξονα 4 "Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα" του Χρηματοδοτικού Προγράμματος : «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου.»

8.    Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών Υπηρεσιών.

9.    Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον κ. Καρπαθίου Νικολάου του Στυλιανού κατοίκου Τοπικής Κοινότητας Μουρικίου του Δήμου Θηβαίων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καρακώστας:«Ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων»

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Ύποπτη προκήρυξη πρόσληψης «ημετέρων» από τον δήμο Λεβαδέων»

Με την από 10 Ιανουαρίου 2017 και με αριθμό πρωτοκόλλου 13082 επιστολή του, ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καταγγέλλει δημοσίως την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Λεβαδέων για την με αριθμό 3/09-01-2017 ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου και ειδικότερα για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων προσόντων τα οποία περιλαμβάνει η εν λόγω ανακοίνωση.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το νομικό πλαίσιο του επαγγέλματος των Κοινωνικών Λειτουργών καθορίζεται με τα Προεδρικά Διατάγματα 50/1989 και 23/2012. Εν προκειμένω, καταστρατηγείται το Προεδρικό Διάταγμα 23/2012, σύμφωνα με το οποίο για την άσκηση του επαγγέλματος και την χρησιμοποίηση του τίτλου του Κοινωνικού Λειτουργού απαιτούνται τόσο Πτυχίο αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή ισότιμο αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού όσο και Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος η οποία χορηγείται κατά τα προβλεπόμενα στο εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
Αυτές οι προϋποθέσεις όμως δεν περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις της ανακοίνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Λεβαδέων, με συνέπεια να παραβιάζεται το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού. Έτσι, από την μία πλευρά δημιουργείται κατάσταση δυνητικής αντιποίησης επαγγέλματος, καθώς ενδέχεται να ασκήσουν το εν λόγω επάγγελμα άτομα τα οποία δεν πληρούν τους νόμιμους όρους, αλλά δημιουργούνται και βάσιμες υποψίες πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ρουσφετολογικές προσλήψεις «ημετέρων» της συγκυβέρνησης με το πρόσχημα και υπό την κάλυψη της ιδιότητας του «κοινωνικού λειτουργού».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιό πρόσωπο ή όργανο καθόρισε τα απαιτούμενα προσόντα για την εν λόγω ανακοίνωση πρόσληψης, με ποιά διαδικασία και με ποιά κριτήρια;
Για ποιόν λόγο δεν προσδιορίστηκαν τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού το οποίο καθορίζεται από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα ;
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να ασκήσει έλεγχο για την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε στην εν λόγω περίπτωση και να αποδώσει τις όποιες ενδεχόμενες ευθύνες;

Διαβάστε Περισσότερα »

Tι απαντά η Δήμαρχος Λεβαδέων στους εκπαιδευτικούς της Λιβαδειάς για τα σχολεία

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς και της ΕΛΜΕ Βοιωτίας ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι:
1.    Η ισοπέδωση και η γενική απαξίωση, δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων όπου και αν εμφανίζονται. Αντίθετα, με την γενίκευση που επιχειρείται με τις ανακοινώσεις που προαναφέρθηκαν, η Δήμαρχος μίλησε για μερικές περιπτώσεις διευθυντών που δεν εμφανίστηκαν στα σχολεία τους, ως όφειλαν, για να επισημανθούν έγκαιρα τα προβλήματα που πιθανόν είχαν δημιουργηθεί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και να προετοιμαστούν ανάλογα, ώστε να αντιμετωπιστούν από τις υπηρεσίες του δήμου, όπως έγινε σε πολλά σχολεία.
2.    Ποιοι διευθυντές Α/βάθμια και Β/βάθμιας εκπαίδευσης δεν εμφανίσθηκαν στα σχολεία τους, το γνωρίζουν οι διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας διεύθυνσης Βοιωτίας, με τους οποίους ο Δήμος είχε διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία.
3.    Επειδή  η δημιουργία εντυπώσεων και η γενίκευση της συζήτησης εφ' όλων των θεμάτων δεν ωφελεί, παρακαλούμε την ΕΛΜΕ Βοιωτίας να μας γνωστοποιήσει, σχετικά με το θέμα της επάρκειας θέρμανσης, σε ποια σχολικά συγκροτήματα αναφέρεται.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως κύριο άξονα της πολιτικής της, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου και σε αυτό εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόβλημα ύδρευσης στο Μάζι-Ξεκίνησε κατεπείγουσα διαδικασία για νέα γεώτρηση


            ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
             ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΟΥ.
       Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Μαζίου πως εξαιτίας καταπτώσεων στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής κεφαλαρίου, έχει καταστραφεί η γεώτρηση ύδρευσης με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία στην ύδρευση του οικισμού.
      Ο Δήμος Αλιάρτου –Θεσπιέων με κατεπείγουσες ενέργειες ξεκίνησε ήδη από την Κυριακή 15-01-2017 την ανόρυξη νέας γεώτρησης στην ίδια περιοχή προκειμένου να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα.
      Οι εργασίες εξελίσσονται ταχύτατα και ευελπιστούμε άμεσα –σε χρόνο ρεκόρ- για το εγχείρημα, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.
       Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει αποδείξει σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις  δρα ακαριαία και γιατί έτσι εκλαμβάνει το χρέος της απέναντι στους Δημότες.

             Ζητούμε την κατανόηση των Δημοτών


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολόκληρη η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Λιβαδειά-ΒΙΝΤΕΟ

           Σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο κατάμεστο κέντρο «Γιούλας».

Στην εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του κόμματος και εν όψει του 20ου Συνέδριου που αρχίζει στις 30 Μαρτίου, παραβρέθηκαν πλήθος φίλων του κόμματος καθώς και Σύριοι μετανάστες που φιλοξενούνται στην περιοχή μας.  



Διαβάστε Περισσότερα »

« Δήμος Θηβαίων- Ώρα Ευθύνης:Η τραγωδία της Θήβας … δεν έχει ΤΕΛΟΣ !!

        «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



Η τραγωδία της Θήβας … δεν έχει ΤΕΛΟΣ !!

Παραφράζοντας τον τίτλο θεατρικής παράστασης που παρουσιάστηκε στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, πριν ένα χρόνο περίπου και μάλιστα με οικονομική επιχορήγηση του Δήμου, με τίτλο “το τέλος της τραγωδίας”, θα μπορούσαμε να αποτυπώσουμε παραστατικά τη σημερινή κατάσταση του Δήμου Θηβαίων.

Μπαίνοντας στο 2017, η Δημοτική Αρχή συμπληρώνει έξι χρόνια θητείας, απογοητεύοντας καθημερινά όλο και περισσότερους συνδημότες μας, ακόμη και αυτούς που την εμπιστεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, αφού δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου Καλλικρατικού Δήμου, δημιουργώντας συνθήκες εγκατάλειψης και απομόνωσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και συνολική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εάν δε στα πρώτα χρόνια υπήρχε μια δικαιολογημένη σύγχυση αρμοδιοτήτων και ανοχή απ’ όλους μας για την δυσλειτουργία του νέου Δήμου και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής, αυτό δεν μπορεί σήμερα να συνεχίζει να το επικαλείται και να το προβάλλει ως δικαιολογία, αφού είχε όλο τον χρόνο και την απαραίτητη συναίνεση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας.

Η εικόνα του Δήμου μας, όπως την βιώνουν οι συνδημότες μας σήμερα, είναι απογοητευτική και κατώτερη του αναμενόμενου, ακόμη και για τις πιο μετριοπαθείς προσδοκίες, που ούτως η άλλως μας είχε προϊδεάσει η πορεία της προηγούμενης θητείας. Εξ’ άλλου και οι προεκλογικές εξαγγελίες της στις εκλογές του 2014, στερούνταν οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής.

Τα πολυδιαφημιζόμενα έργα ανάπλασης στην πόλη της Θήβας, είχαν σχεδιαστεί και είτε είχαν ξεκινήσει (Πινδάρου), είτε είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και είχε παραληφθεί η μελέτη (πεζόδρομος Επαμεινώνδα), είτε είχαν κατατεθεί οι προτάσεις για χρηματοδότηση (Βιοκλιματικό πάρκο) από την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2007 – 2010.

Η οικονομική ανασυγκρότηση που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα μιας χρηστής Διοίκησης, είναι κυρίως αποτέλεσμα της αναγκαστικής πολιτικής που επιβάλλει το οικονομικό παρατηρητήριο και της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου έως το 2013, από δανεισμό που παραχωρήθηκε μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από την Κυβέρνηση, προκειμένου να διευκολυνθούν πωλήσεις – ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων οργανισμών (π.χ. ΕΥΔΑΠ). Αυτό όμως σφίγγει ακόμη περισσότερο «τη θηλιά του χρέους στο λαιμό» του Δήμου μας, αφού από το 2017 θα αυξηθούν υπέρογκα οι υποχρεώσεις έναντι του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με κίνδυνο την παρακράτηση των κρατικών ενισχύσεων, που προορίζονται για την λειτουργία του Δήμου.

Τίποτα δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ούτε για την είσπραξη των οφειλών από ιδιώτες και επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται δημοτικό χώρο, ούτε βέβαια για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου προς όφελος του γενικού συμφέροντος.

Η εικόνα της καθημερινότητας πλήττει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων, αφού η ελλιπής αποκομιδή των απορριμμάτων, ο ανύπαρκτος δημοτικός φωτισμός σε συνοικίες της Θήβας και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, η κατάσταση του οδοστρώματος πολλών επαρχιακών και δημοτικών οδών, η εγκατάλειψη των παραλιών, η αυθαίρετη κατάληψη δημοτικών χώρων και πλατειών, η καταπάτηση κανονιστικών διατάξεων που διέπουν την  λειτουργία του πεζοδρόμου και των περιπτέρων, η ερήμωση περιοχών πέριξ αρχαιολογικών χώρων καθώς και άλλα πολλά προβλήματα, για τα οποία διαμαρτύρονται οι συμπολίτες μας, είναι πλέον κοινός τόπος και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Το παράδοξο είναι ότι αντί όλα αυτά να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για μια αλλαγή πορείας και συμπεριφοράς από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων σε διαμαρτυρόμενους πολίτες και προσπάθειας εκφοβισμού και φίμωσης των ΜΜΕ και ενίοτε Δημοτικών Συμβούλων.

Αίσθηση μας είναι ότι ή δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος παρασυρμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας ή ότι δηλώνουν αδυναμία να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του μεγάλου πράγματι Καλλικρατικού Δήμου.

Ότι και από τα δύο να συμβαίνει, ένα είναι σίγουρο, το μέλλον του Δήμου μας προδιαγράφεται θολό και αβέβαιο.

Υπηρετώντας το Δήμο από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στη λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου, που είναι το Δημοτικού Συμβούλιο, με υπευθυνότητα και συνέπεια έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη όλα αυτά τα ζητήματα, καταθέτοντας ερωτήματα και προτάσεις, αλλά δυστυχώς η ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει στο όργανο η Δημοτική αρχή, δεν αφήνει περιθώρια προβληματισμού και διαλόγου, επιλέγοντας, ως έχει δικαίωμα, την δική της θέση και άποψη. Η αναζήτηση ευθυνών από την αντιπολίτευση για την τραγική κατάσταση στον Δήμο, δεν μπορεί να ευσταθεί και επί της ουσίας δίνει άλλοθι στην αναποτελεσματικότητα και στην ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής. Αναφορές για επίκληση ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου (εισαγγελέας ή ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης) δεν αφορούν στην πολιτική δράση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία καταγγελίας ή αυτεπάγγελτης παρέμβασης.

Δημοτική Παράταξη 

« Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.


«Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο. Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στην διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αριάδνη έφυγε, ο Βίκτωρ έρχεται: Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Ισχυρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες

Βροχές, καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και ενισχυμένους νοτιάδες φέρνει το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη - Κλειστά σχολεία και σήμερα σε περιοχές της χώρας

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα φέρνει ο «Βίκτωρ», ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει την Ελλάδα από σήμερα, Δευτέρα, έως την Πέμπτη.

Ετσι, σήμερα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε όλη τη χώρα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας χώρας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και τη νύχτα και στα υπόλοιπα πεδινά. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -3 έως και 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά Ηπειρωτικά κυρίως της Ηπείρου (πάνω από 400 μέτρα), της δυτικής Στερεάς (πάνω από 600 μέτρα) και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (πάνω από 700 μέτρα).

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς κατά περιόδους και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια ανατολικοί – βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι – νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, καταιγίδες πιθανόν ισχυρές νωρίς το πρωί και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (πάνω από 1.000 μέτρα).

ΑΝΕΜΟΙ: Αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά, πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα παραθαλάσσια.

ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί βορειοιανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες – Σκόρερς

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στην α’ και β’ κατηγορία Βοιωτίας είναι:
Α’ Κατηγορία
14η αγωνιστική
Ύπατο – Ένωση 4-0
Δήλεσι – ΠΑΟΚ 4-0
Αμβρυσσέας – Δάφνη 4-0
Αρματηλάτης – Παρνασσός 2-1
Μαυρομμάτι – Απόλλων Ακρ. 0-3
Κιθαιρώνας – Παμβαγιακός 4-0
Αναγέννηση Σχ.- Ολυμπιάδα 2-1

Η Βαθμολογία
(σε 14 αγώνες)

Αμβρυσσέας————45–5——42
———————————————————
Ύπατο——————–37-10——-37
Κιθαιρώνας————–43-3——-35
Αναγέννηση Σχ.———26-17——30
Παρνασσός————–31-14——–24
Δήλεσι—————––14-21———-19
Ένωση——————22-23——16
Ολυμπιάδα————-16-21———-15
Αρματηλάτης————17-27——15
Απόλλων Ακρ.———17-35———-14
Δάφνη——————–14-27———11
ΠΑΟΚ——————–8-30——–—7
————————————————
Μαυρομμάτι————10-35———-7
———————————————–
Παμβαγιακός———10-42——––7
15η αγωνιστική
Ένωση – Κιθαιρώνας
ΠΑΟΚ – Αρματηλάτης
Δάφνη – Δήλεσι
Απόλλων Ακρ. – Αναγέννηση Σχ.
Παμβαγιακός – Παρνασσός
Μαυρομμάτι – Αμβρυσσέας
Ολυμπιάδα – Ύπατο

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος
11η αγωνιστική
Παύλο – Παναλίαρτος 1-2
Πανγεωργικός – Θεσπιακός 2-1
Υψηλάντης – Νίκη Λαφ. 2-1
Ρήξη Λιβ.- Κυπάρισσος 1-6
Πανδαυλειακός – Άσκρη 8-1
Ρεπό: – Πήγασος

Βαθμολογία
(σε 10 αγώνες)

Κυπάρισσος——–28-6——28
Πανδαυλειακός—-40-6——-25
————————————————
Πήγασος————–28-20——-21
Υψηλάντης———-16-15——–19
Πανγεωργικός——-18-17——–16
Παναλίαρτος——–22-14——–15
Θεσπιακός———-17-20——–14
Νίκη Λαφ.————-23-17——13
Παύλο—————–15-23——–6
Άσκρη——————13-46——–3
Ρήξη Λιβ.————–6-37——0

12η αγωνιστική
Παύλο -Πήγασος
Παναλίαρτος – Υψηλάντης
Θεσπιακός – Πανδαυλειακός
Νίκη Λαφ. – Ρήξη Λιβ.
Άσκρη – Κυπάρισσος
Ρεπό: Πανγεωργικός

β’ όμιλος
11η αγωνιστική
Ελικώνας – Κόκκινο 2-4
Ιωνικός Αστέρας – Δόξα Μουρ. 1-1
Ηρακλής Ασωπίας – Ελλοπιακός 3-3
Λεοντάρι – Ελεώνας 1-1
Πελοπίδας – Χώστια 5-1
Ρεπό: Κεραυνός

Βαθμολογία
(σε 10 αγώνες)

Κόκκινο—————36-7—–28
Κεραυνός————-26-11——22
———————————————–
Ελλοπιακός———-23-14—–20
Ηρακλής————–22-16—–20
Πελοπίδας———–17-11——-19
Ελεώνας————–12-16—–12
Ιωνικός Αστέρας—-13-16——12
Δόξα Μουρ.————15-25——9
Χώστια—————-12-30——-5
Ελικώνας————–12-29——4
Λεοντάρι————–10-25——-3

12η αγωνιστική
Ηρακλής Ασωπίας – Κεραυνός
Ελλοπιακός – Πελοπίδας
Κόκκινο – Ιωνικός Αστέρας
Χώστια – Λεοντάρι
Δόξα Μουρ.- Ελεώνας
Ρεπό: Ελικώνας
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Γυναίκες της Ελλοπίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στην ταβέρνα "Μηλίτσα"
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ(περιλαμβάνει φαγητό)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλιάρτου για το αποχετευτικό-Για δικαίωση μιλάει ο κ.Σαγάνας


ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Δύο χρόνια πριν και στο ξεκίνημα της θητείας μας, διαπιστώσαμε ότι κατά την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης συντελούνταν ένα έγκλημα όσον αφορούσε το κατασκευαστικό του μέρος.

Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά από μέρος της κατασκευαστικής εταιρίας “ΑΑΓΗΣ ΑΕ” ήταν στην ημερήσια διάταξη, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, αφού οι επιβλέποντες της τεχνικής μας υπηρεσίας αντί να είναι παρόντες και να παρακολουθούν το έργο αγρόν αγόραζαν.

Αυτό μας κίνησε την περιέργεια και επισκεπτόμενοι τον κ. δήμαρχο στο γραφείο του, του ζητήσαμε να πράξει τα δέοντα, ως όφειλε, γιατί θα ήταν κρίμα ένα μεγάλο έργο των 8.000.000€, ζωτικής σημασίας για την πόλη μας,  και μάλιστα με ελάχιστη έκπτωση της τάξης του 8%,  να έχει κατασκευαστικές ατέλειες και τελικά να αποτύχει.

Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι που ακόμα και απλοί δημότες εξέφραζαν παράπονα. Θα θυμάστε βέβαια τα σπασμένα φρεάτια πριν ακόμα ολοκληρωθούν και τα χαλίκια που κατάκλυζαν τους δρόμους, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα, αλλά και ότι έπρεπε να περάσει ακόμη και ένας χρόνος για να γίνει αποκατάσταση στους δρόμους. Αυτή η αδράνεια μας έβαλε σε σκέψεις και αρχίσαμε να ερευνούμε μήπως και μπορέσουμε να έχουμε μια απάντηση σε όλα αυτά και αυτή δεν άργησε να έρθει!!

Ζητήσαμε και πήραμε από την τεχνική υπηρεσία επιμετρήσεις και λογαριασμούς που αφορούσαν το έργο, και τότε διαπιστώσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη ότι ο εργολάβος είχε πληρωθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για εργασία την οποία δεν είχε  κάνει ποτέ: Η εργασία αυτή ονομάζεται “ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΕΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΕΤΑΣΜΑΤΑ!”. Επίσης διαπιστώσαμε ότι είχε πληρωθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που μπορεί να αγγίζει και το μισό εκατομμύριο ευρώ, για ποσότητες εκσκαφής πλήρωσης των ορυγμάτων οι οποίες δεν ήταν πραγματικές. Έσκαβαν με 40 – 50 εκατοστά πλάτος και πληρωνόντουσαν για 80 – 90 εκατοστά, δηλαδή σχεδόν τα διπλά.

Έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε το θέμα στο Δ.Σ. προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα αλλά και να αναγκάσουμε τους ιθύνοντες να λάβουν μέτρα. ΄΄ ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΄΄

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας χαμογελούσαν ειρωνικά ενώ η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ  αντίδραση του κύριου δημάρχου ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Αντί ο κ. δήμαρχος να δείξει ενδιαφέρον και να δώσει εντολή να ελεγχθεί  η καταγγελία μας, μας απάντησε: «Είστε συκοφάντες και λασπολόγοι γι’ αυτό θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη». Και το έκανε.

Μας έκανε μήνυση για συκοφαντία!!!

Αυτό εμάς δεν μας πτόησε, καθώς γνωρίζαμε τι λέγαμε και αναγκαστήκαμε να πάμε το θέμα στη δικαιοσύνη, καθώς επίσης και στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως στον Διοικητή Δημόσιας Διοίκησης και στους επιθεωρητές δημοσίων έργων. Μετά απ’ αυτή μας την ενέργεια οι μηνύσεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς κάθε φορά που καταγγέλλαμε κάποια κακώς κείμενα, τρώγαμε και από μία μήνυση, συνολικά 5 έως τώρα και οι λόγοι; Για γέλια!!

Επίσης απειληθήκαμε με εξώδικα και αγωγές από τους Κους ΓΚΙΚΑΚΗ εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας (ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ ) και ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ εκπρόσωπο και μεγαλομέτοχο της εταιρείας ΑΑΓΗΣ.ΑΕ., η οποία κατασκευάζει το έργο.

Δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Και λέμε δυστυχώς, διότι η όλη μας προσπάθεια ήταν να προλάβουμε το κακό που επωάζονταν. Δεν μπορέσαμε γιατί η προσπάθεια μας αυτή προσέκρουε συνεχώς στη στείρα  άρνηση των υπεύθυνων. Σήμερα μπροστά στα μάτια όλων μας κα κάτω από την πίεση που άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση αναγκάστηκαν να συρθούν σε μερική ανακατασκευή του έργου, δηλαδή ουσιαστικά να δεχτούν ως βάσιμες τις καταγγελίες μας που έως τώρα τις λοιδορούσαν και μας μήνυαν γι’αυτές !!!

Για ένα έργο όμως που υποτίθεται ότι είχε ολοκληρωθεί, που έχει πληρωθεί από την αρχή και δεν είναι δυνατόν με παρεμβάσεις όπως  αυτές που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την βλάβη που υπέστη κατά την πλημμελή  κατασκευή του. Γνωρίζουμε γιατί το κάνουν τώρα, όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Αλήθεια πιστεύουν ότι με τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις  θα αποφύγουν τις συνέπειες;

Και αν ακόμα το πετύχουν αυτό, θα καταδικαστούν στην συνείδηση του λαού της Αλιάρτου, καθώς οι πολιτικές τους ευθύνες είναι δεδομένες και τεράστιες.

Πάντως εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν με τα χρήματα που δόθηκαν στους εργολάβους: κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής και επιβλέποντες, θα κάνετε την νόμιμη περικοπή;  ΙΔΩΜΕΝ

Αλλά γιατί να αφήσουμε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια;

Προς τι η  αδράνειά σας και η ανοχή που δείξατε προς τους εργολάβους;

Εάν δεν υπήρχε η δική μας πεισματική παρέμβαση, η επιμονή μας να αναδείξουμε το  θέμα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, όλα τα κακώς κείμενα του έργου θα είχαν κουκουλωθεί, με τον ίδιο τρόπο που κυριολεκτικά κουκουλώθηκε και το έργο;

Απαντήστε στα ερωτήματα πειστικά, διαφορετικά παραιτηθείτε και πηγαίνετε στα σπίτι σας.

Άλλωστε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται και βιώνει ο λαός, δεν  μπορούν κάποιοι να γεμίζουν τις τσέπες τους και κάποιοι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν μπορεί οι κατασκευαστικές εταιρείες να πλουτίζουν σε βάρος του λαού, εκμεταλλευόμενες, όχι μόνο το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους καθεστώς διαγωνισμών και εκτέλεσης των δημόσιων έργων, αλλά και την ολιγωρία στην  επίβλεψη – έλεγχο από τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με ότι δυνάμεις έχουμε και κυρίως από τη δύναμη που αντλούμε από το δίκιο που έχουμε, θα εξακολουθούμε να κάνουμε το καθήκον μας, για την υπεράσπιση  των λαϊκών συμφερόντων. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε τη λαϊκή συμπαράσταση.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου

Σαγάνας Φίλιππος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαντά στις δηλώσεις της Δημάρχου Λεβαδέων- για την αποκατάσταση της αλήθειας


Δηλώσεις Δημάρχου Λεβαδέων για τους εκπαιδευτικούς –
για την αποκατάσταση της αλήθειας

Με έκπληξη είδαμε τη Δήμαρχο Λιβαδειάς σε συνέντευξή της στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, στις 12/01/2017, να ισχυρίζεται τα παρακάτω:
«Δυστυχώς ή ευτυχώς (!!!) πολλοί καθηγητές - διευθυντές δεν πήγαν έγκαιρα στα σχολεία τους να δουν, βάζοντας σε λειτουργία την θέρμανση ή ανοίγοντας το νερό να δούμε αν ο πάγος και ο χιονιάς των τελευταίων ημερών είχε πραγματικά δημιουργήσει προβλήματα»

Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή τη δήλωση της Δημάρχου, διότι οι καθηγητές – διευθυντές σχολείων, βρίσκονταν καθημερινά και για πολλές ώρες στις σχολικές τους μονάδες φροντίζοντας για όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές τους (έλεγχος και λειτουργία καλοριφέρ, έλεγχος υδρεύσεων, κτλ). Οι εκπαιδευτικοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους και πράττουν καθημερινά ό,τι χρειάζεται (και πολλές φορές πέραν των υποχρεώσεών τους) για τη φροντίδα των μαθητών τους.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοκαιρίας (παγετός / αδυναμία πρόσβασης στην σχολική μονάδα με επικίνδυνα πεζοδρόμια σχολείων, βλάβες συστημάτων θέρμανσης - ύδρευσης)  είναι ευθύνη του Δήμου.  Δεν μπορεί αυτή η ευθύνη να μετατοπίζεται στους εκπαιδευτικούς.

Επισημαίνουμε, τέλος στη Δήμαρχο ότι οι περικοπές που έχουν επιβληθεί στους προϋπολογισμούς των σχολείων, έχουν φέρει τα σχολεία στα όρια της αντοχής τους. Στα περισσότερα σχολεία δεν καλύπτονται οι ανάγκες επαρκούς θέρμανσης ούτε σε κανονικές συνθήκες.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ