Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Παράταση από τον ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις για την κοινωφελή εργασία






Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους, για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να υποβάλουν - αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο - τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, μέχρι την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).


Οι θέσεις για το Δήμο Θηβαίων

Δήμος    Περιφέρεια    Περιφ. Ενότητα    Υπηρεσία Τοποθέτησης    Εκπ. Βαθμίδα    Ειδικότητα    Αρ. Θέσεων
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ    23
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΥΕ    ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ    6
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ    5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ    15
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ Α' ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ    5
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ    4
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ    3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ)    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΔΕ    ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ JCB    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΤΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    2
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΓΕΩΛΟΓΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΓΕΩΠΟΝΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΜΟΥΣΙΚΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ    3
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ    ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ    1
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ    ΠΕ/ΤΕ    ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ    1
                             
                         ΣΥΝΟΛΟ    90


Διαβάστε Περισσότερα »

Ετελέσθη η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι.Μ.Αγίας Τριάδας Πλαταιών


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ε.έ. έγινε η εξόδιος ακολουθία και ταφή της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Πλαταιών μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας. Το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου τελέστηκε η εις μοναχήν εξόδιος ακολουθία στην οποία έψαλλε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Πελαγίας.

Το πρωΐ τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας.

Την 12η μεσημβρινή τελέστηκε η Εξόδιος ακολουθία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ.Πολύκαρπο, με την παρουσία των ηγουμένων των Ιερών Μονών Σαγματά, Προφήτου Ηλιού Ερυθρών, Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, αντιπροσωπείας της Ι.Μονής Μακαριωτίσσης, πλήθους κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, των γυναικείων αδελφοτήτων μετά των γεροντισσών, και κληρικών και μοναχών από άλλες Μητροπόλεις. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες το πλήθος των πιστών που παρευρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία και συνδέονταν με την μακαριστή Γερόντισσα ήταν απίστευτο.

Ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή της μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας τονίζοντας ότι η ζωή της ήταν χωρίς υπερβολές μετρημένη σε όλες της τις εκφάνσεις, όπως ταιριάζει σε μοναχή.

Η μακαριστή Γερόντισσα Ελισσαία, η οποία καταγόταν από την Κύπρο διακρινόταν για την πίστη της στο Θεό, την προσήλωσή της στα μοναχικά ιδεώδη, την αγάπη της για τους ανθρώπους και κυρίως για κάθε ανήμπορο άνθρωπο, την φιλανθρωπία της, την ευγένεια της ψυχής της και την προσήνεια του χαρακτήρα της.

Διακρινόταν για το μοναχικό της ήθος, την υπακοή της στην Τοπική Εκκλησία και τον Επίσκοπο Της, την υπομονή και την καρτερία στις δοκιμασίες-θλίψεις και τις ασθένειες της.

Ενώ καλλιεργούσε τις μοναχές της με ακρίβεια στη μοναχική πολιτεία παράλληλα ανέπαυε και στήριζε πλήθος πιστών δίδοντας καθημερινά τη χριστιανική μαρτυρία. Δεχόταν όλους με φιλόξενη διάθεση και παρηγορητικό λόγο.

Ευχόμαστε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή της στο χώρο της αγάπης Του και να χαρίσει στις μοναχές της, στους συγγενείς της και σε όλους εκείνους που συνδέονταν μαζί της και βιώνουν τον πόνο του αποχωρισμού ενίσχυση και παρηγορία.

Σεβαστή Γερόντισσα καλή αντάμωση στην κοινή ανάσταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 25 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Σε τακτική συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.


Δείτε τα θέματα ΕΔΩ 1η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, στις 31 Ιανουαρίου 2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Γεννήθηκε το πρώτο προσφυγόπουλο στη Λιβαδειά


Επίσκεψη στο νεογέννητο μωρό μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων, το πρώτο που γεννήθηκε στην Λιβαδειά πραγματοποίησαν η Δήμαρχος Λεβαδέων, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, εχθές το απόγευμα, με αφορμή την παρουσία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στη Λιβαδειά.
Η κ. Γιώτα Πούλου, ο κ. Philippe Leclerc  και ο κ. Αλεστάς ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας του νεογέννητου μωρού και της μητέρας του, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ωφελούμενους για τον τρόπο φιλοξενίας τους στη Λιβαδειά.
Το νεογέννητο κοριτσάκι γεννήθηκε τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου στη Λιβαδειά και οι γονείς εξέφρασαν την μεγάλη τους χαρά για τον ερχομό του τρίτου μέλους στην οικογένεια τους.
Μάλιστα, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον Δήμο Λεβαδέων και την ΚΕΔΗΛ που τους έδωσαν την ευκαιρία να διαμείνουν, μετά από εννέα μήνες παραμονής τους στο hot –spot της Ριτσώνας, σε διαμέρισμα κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.
Ο πατέρας του νεογέννητου μωρού ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία τους έχει αγκαλιάσει χωρίς διακρίσεις και δήλωσε  ικανοποιημένος από την παραμονή τους στη Λιβαδειά .
Η Δήμαρχος Λεβαδέων , η ΚΕΔΗΛ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς για την φροντίδα που επιδεικνύουν καθημερινώς στους ωφελούμενους του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης»..

Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, από τον Δήμο Λεβαδέων,  την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΛ) και την Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με θέμα  την συνέχιση του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» σε διαμερίσματα, το 2017.
Οι ομιλητές ήταν οι εκπρόσωποι των τριών εταίρων αυτής της συνεργασίας, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, και ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc.
Παρόντες στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου ήταν εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Διαχείρισης Θεμάτων Προσφύγων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Ιωάννης Παναγιώτου, ο Δ/ντης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννιός, οι Δ/ντες των δημοτικών σχολείων του 1ου, 4ου, 7ου, 8ου,  ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Νότης Αγνιάδης, εκπρόσωποι του Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες στη Λιβαδειά, η Πρόεδρος του ΔΣ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων στην ομιλία της ανέφερε ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά που το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είχε σχεδιαστεί πριν λίγους μήνες, επεκτείνεται και για όλο το 2017. Η υλοποίηση του αποτελεί καλή πρακτική Δήμου για τη φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα και η επιτυχία του οφείλεται στους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΛ και στις υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ανταποκριθεί 100% στις υποχρεώσεις του για την εύρεση και εξοπλισμό 55 διαμερισμάτων το 2016, όπως είχε ορισθεί στο πρόγραμμα, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εύρεση 15 επιπλέον διαμερισμάτων για το 2017.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι 37 οικογένειες που αριθμούν 210 πρόσφυγες φιλοξενούνται σήμερα στη Λιβαδειά και διαμένουν σε 37 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. 
Η κ. Πούλου επεσήμανε τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος Μετεγκατάστασης Προσφύγων για την τοπική κοινωνία, τα οποία είναι η καλλιέργεια των ανθρωπιστικών αξιών και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν το πρόγραμμα και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά για την ένταξη των παιδιών στην εκπαίδευση.
Ο κ. Leclerc  διαβεβαίωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι εντυπωσιασμένη από τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα από το Δήμο Λεβαδέων, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα της Λιβαδειάς αποδεικνύει ότι και οι  πόλεις εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μπορούν να στηρίξουν ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Για την ολοκλήρωση του προγραμματος το 2017 προβλέπεται η ενοικίαση 15 ακόμη  διαμερισμάτων για να φιλοξενηθεί ο συνολικός αριθμός των 420 ωφελουμένων προσφύγων.
Τόνισε δε, ότι διαμέσου του προγράμματος δεν προσφέρεται μόνο στέγη στους ωφελούμενους, αλλά και όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Ευχαρίστησε το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, τη Περιφερειακή, Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό όλες οι περιφερειακές και τοπικές  αρχές να συνεργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ κ. Αλεστάς ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία που εμπιστεύτηκε αφενός τον δήμο Λεβαδέων και την ΚΕΔΗΛ για την υλοποίηση του προγράμματος και αφετέρου όλους τους εργαζομενους της ΚΕΔΗΛ και του Δήμου που συνεισέφεραν στην υλοποίηση του προγραμματος.
Το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάσκετ Κορασίδων:Νέος Γ.Σ.Αλιάρτου-Πρωτέας Σχηματαρίου στο Κλειστό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αναγνωρίσετε τα πλαστά χαρτονομίσματα -Πάνω από 353.000 εντοπίστηκαν το β' εξάμηνο του 2016

Στα 353.000 ανέρχονται τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ που αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από αυτά περίπου το 80% των πλαστών τραπεζογραμματίων αφορούσαν τις ονομαστικές αξίες των 20 και των 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι σημειώθηκε ελαφρά αύξηση συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2016 και μείωση κατά 20,7% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 19 δισεκατομμύρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016).

Τα τραπεζογραμμάτια των 20 και των 50 ευρώ εξακολούθησαν να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης. Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016, το ποσοστό των πλαστών τραπεζογραμματίων των 20 ευρώ αυξήθηκε και το αντίστοιχο ποσοστό των 50 ευρώ μειώθηκε. Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί στο 80,3% του συνόλου των πλαστών τραπεζογραμματίων.

Η πλειονότητα (93,6%) των πλαστών τραπεζογραμματίων εντοπίστηκαν σε χώρες της ζώνης του ευρώ. Περίπου 5,4% εντοπίστηκαν σε κράτη μέλη της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και 1% εντοπίστηκε σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η μέθοδος των τριών ελέγχων

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η γνησιότητα όλων των τραπεζογραμματίων ευρώ επαληθεύεται με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία».

Από τότε που εκδόθηκε η πρώτη σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ, το Ευρωσύστημα – δηλ. η ΕΚΤ και οι 19 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ – παροτρύνει τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά τα τραπεζογραμμάτια που λαμβάνουν. Τα γνήσια τραπεζογραμμάτια μπορούν να αναγνωρίζονται χάρη στην απλή μέθοδο των τριών ελέγχων («έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία») που περιγράφεται στην ενότητα του δικτυακού τόπου της ΕΚΤ για το ευρώ, καθώς και στους δικτυακούς τόπους των εθνικών κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος.

Το Ευρωσύστημα επικοινωνεί με ποικίλους τρόπους προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να διακρίνουν τα γνήσια από τα πλαστά τραπεζογραμμάτια και να διευκολύνει τους φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά να διασφαλίζουν ότι τα μηχανήματα διαχείρισης και επεξεργασίας τραπεζογραμματίων μπορούν να εντοπίζουν με αξιόπιστο τρόπο τα πλαστά τραπεζογραμμάτια και να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία.

Η ΕΚΤ συστήνει σε όλους όσοι υποπτεύονται ότι έχουν λάβει πλαστό τραπεζογραμμάτιο, να το συγκρίνουν  απευθείας με ένα τραπεζογραμμάτιο το οποίο είναι αποδεδειγμένα γνήσιο. Εφόσον οι υποψίες αποδειχθούν βάσιμες, θα πρέπει να ειδοποιήσουν την αστυνομία ή – σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο – την αντίστοιχη εθνική κεντρική τράπεζα ή την τράπεζα.

Τον Απρίλιο το νέο 50ευρο

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 50 ευρώ, με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 4 Απριλίου 2017. Το Ευρωσύστημα θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους κατασκευαστές εξοπλισμού επεξεργασίας τραπεζογραμματίων και τους λοιπούς προμηθευτές στην προσπάθεια προσαρμογής του εξοπλισμού τους στο νέο τραπεζογραμμάτιο. Εάν τα σχετικά μηχανήματα και συσκευές εξακολουθούν να μην δέχονται το τραπεζογραμμάτιο αυτό, οι χειριστές/ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές ή τους κατασκευαστές χωρίς καθυστέρηση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς κόβει τη βασιλόπιτα


Διαβάστε Περισσότερα »

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» "Έστησαν γραφείο προσλήψεων" στον Δήμο Θηβαίων

                                              «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πρόσληψη ανέργων στο Δήμο Θηβαίων μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Ξεκίνησε από την Τρίτη 24/01/17 και λήγει την Παρασκευή 03/02/2017 στις 10 το πρωί, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην διεύθυνση www.oaed.gr. Χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το :
α. Ποιες κατηγορίες ανέργων ωφελούνται από το πρόγραμμα.
β. Για ποιους απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά
γ. Ποια είναι αποκλειστικά τα κριτήρια επιλογής
δ. Σε ποια ειδικότητα (μόνο μια) επιθυμούν να απασχοληθούν στη διάρκεια                          του προγράμματος

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται αποκλειστικά στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με την χρήση του μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Οργανισμού.

Όπως πληροφορούμαστε πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι άνεργοι, μη γνωρίζοντας τις διαδικασίες απευθύνονται στο Δήμο, όπου οι γνωστοί – άγνωστοι της Δημοτικής Αρχής “έστησαν γραφείο προσλήψεων”, πουλώντας δήθεν εξυπηρέτηση, υποσχόμενοι διαμεσολάβηση στο σύστημα επιλογής και στο μετέπειτα “βόλεμα σε ειδική θέση” απασχόλησης.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές απ’ όπου και εάν προέρχονται.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σεβαστεί το δράμα των ανέργων και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα προβλήματα του Δήμου μας, τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

Τέλος συστήνουμε στους συνδημότες μας να αποφεύγουν να γίνονται “εύκολη λεία” στα χέρια επιτήδειων πολιτικάντηδων.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΟΝΝΕΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / 13 ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση του Σύριζα καθώς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  Μερικά από τα αποτελέσματα αυτής της συγκυβέρνησης περιέχονται στα παρακάτω 13 σημεία που γονάτισαν την Ελλάδα.

1.    2 Χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Υπολογισμός Κόστους Διακυβέρνησης 86 Δις - 100 Δις
2.    ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: Μετέτρεψαν την «Κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο» σε ψήφιση του 3ου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015.
3.    ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Αύξησαν 9 φορές τα προβλεπόμενα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και να καταλήξουν σε μεταρρυθμίσεις ύψους 9 δις.
4.    ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΜΜ: Αύξησαν τα εισιτήρια των Μ.Μ.Μ. με το ενιαίο εισιτήριο να ανέρχεται πλέον στα 1.40€ από τα 1.20€ που ήταν πριν.
5.    ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: Πολλαπλασίασαν τις άχρηστες διοικητικές δομές καταρρίπτοντας το ρεκόρ σε προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων οι οποίοι ξεπέρασαν τους 2000.
6.    ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ: Ελάχιστος φόρος στους αγρότες 22% από το 13% που ίσχυε, ΦΠΑ στην εστίαση από 13% στο 24%., ΦΠΑ πετρελαίου κίνησης 22%., 29% φόρος για μικρές επιχειρήσεις, Μείωση αφορολόγητου στα 8.968€.
7.    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ: Ζημίωσαν τον Έλληνα φορολογούμενο 5.3 δις ευρώ με την λεγόμενη «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», η οποία κατάργηση έγινε προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015
8.    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Για πρώτη φορά επέβαλαν πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.
9.    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Αντί για 13η σύνταξη, μείωσαν τις συντάξεις έως 25%, κατήργησαν το ΕΚΑΣ και αύξησαν τα όρια ηλικίας. Τεράστια αύξηση εισφορών ΟΓΑ.
10.    ΑΝΕΡΓΙΑ: Η ανεργία στους νέους αυτά τα δύο χρόνια αναρριχήθηκε στο 36.95% με τους ανέργους πλέον να αγγίζουν τους 1.102.435 .
11.    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Αυξάνονται 30% τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. 61.809 επιχειρήσεις έκλεισαν τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
12.    CAPITAL CONTROL: Έκλεισαν τις τράπεζες, βυθίζοντας την κοινωνία στην αβεβαιότητα, θεσπίζοντας καθεστώς Capital Control καταφέρνοντας να κοστίσουν στον ελληνικό λαό περί τα 100 δις. Ευρώ, σε ένα εξάμηνο.
13.    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Κατέφυγαν στην έσχατη λύση του δημοψηφίσματος για να μεταφέρουν το βάρος των πράξεων τους, στην κρίση του λαού, διχάζοντάς τον.

Η κοινωνία και ειδικότερα εμείς οι νέοι ευχόμαστε ο χρόνος που πέρασε να ήταν ο τελευταίος αυτής της καταστροφικής συγκυβέρνησης.

ONNEΔ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Πούλου σε Γεωργακόπουλο και 2ο Λύκειο Λιβαδειάς



Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης συγχαίρουν την ομάδα καλαθοσφαίρισης αρρένων του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς που απέσπασε την 1η θέση στους αγώνες μπάσκετ Λυκείων Βοιωτίας που διεξήχθησαν στην Αλίαρτο και τους εύχονται καλή επιτυχία στους περιφερειακούς αγώνες.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απέστειλε σήμερα συγχαρητήρια επιστολή προς τον υποστράτηγο κ. Νικόλαο Γεωργακόπουλο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.
Η Δήμαρχος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι και από τη νέα θέση του ο κ. Γεωργακόπουλος θα προσφέρει άριστες υπηρεσίες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας  στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του ως Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγωνιά σε όλη τη χώρα -Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα σταματήσουν. Βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και κεντρικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με χιόνι στα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειο-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και βαθμιαία αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αθλητικό Σωματείο Ελπίδες Αλιάρτου και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλιάρτου κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα πετρελαίου: Πότε θα καταβληθεί

Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, αναμενεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου

Για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά τις 2 Ιανουαρίου και θα υποβληθούν έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017.

Σημειώνεται το επίδομα θα λάβουν όσοι έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης έως το τέλος του 2016, έχουν προχωρήσει στην υποβολή της σχετικής αίτησης στο Taxisnet (μέχρι τις 2 Ιανουαρίου) και πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Η πληρωμή επιδόματος διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδοση Διοριστηρίων στους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους των Αρχιερατικών Περιφερειών Θηβών και Λεύκτρων



Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος επέδωσε τα Διοριστήρια των νέων μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Θηβών και Λεύκτρων στο Πνευματικό Κέντρου του Ι.Ναού Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών.

Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους τόνισε πως το έργο τους είναι έργο διακονίας και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους και με τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη και τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη θητεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Ήρθε ο χειμώνας και μαζί του έφερε κρύο, βροχές, χιόνια, παγωνιά...αγροτικές κινητοποιήσεις.

Είναι δηλαδή και αυτός ο χειμώνας μια επανάληψη όλων των προηγούμενων ή μηπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο χειμώνας είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με τους προηγούμενους, μιας και θα είναι ο τελευταίος που θα φιλοξενήσει αγροτικές κινητοποιήσεις.

Θα έιναι ο τελευταίος χειμώνας με αγροτικές κινητοποιήσεις γιατί σε ένα χρόνο από τώρα οι αγρότες που θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στην καλλιέργεια των χωραφιών τους θα είναι σημαντικά λιγότεροι.

Για να αποδείξω τα λεγόμενα μου θα μου επιτρέψετε να παραθέσω ένα χαρακτηριστικό αριθμητικό παράδειγμα μικρομεσαίου αγρότη.

Ένας αγρότης με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 15.000€(στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται πλέον ολόκληρη η βασική ενίσχυση και η συνδεμένη με το πρασίνισμα άνω του ποσού των 12.000€) καλείται να πληρώσει τα εξής:
1.    Φόρο εισοδήματος 26% επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Στο παράδειγμά μας (15.000-8.636)€*22% = 1400,08€.
2.    100% προκαταβολή φόρου 1400,08€.
3.    Ασφαλιστiκές εισφορές 20,95% (14% για σύνταξη και 6,95% εισφορά ασθενείας) επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. Στο παράδειγμά μας 15.000€ * 20,95% = 3.142,5€.
Στην τσέπη δηλαδή του αγρότη θα μείνουν 15.000€ - 1400,08€ -  1400,08€ - 3.142,5€ = 9057,34€.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι τα 15.000€ αντιστοιχούν περίπου σε καλλιέργεια 150 στρεμμάτων ιδιόκτητων  χωραφιών με βαμβάκι(ο αριθμός των στρεμμάτων δεν μπορεί να είναι ακριβής λόγω ιδιαιτεροτήτων του αγροτικού επαγγέλματος π.χ. καιρικές συνθήκες, υλικές ζημιές, εξοπλισμός κτλ).

Με τα χρήματα αυτά ο αγρότης καλείται να ζήσει την οικογένειά του και να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επερχόμενης καλλιέργειας του για να μπορέσει να βάλει χρήματα στην τσέπη του και πάλι σε ένα ημερολογιακό έτος.

Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να καταλάβει αν τα χρήματα αυτά είναι αρκετά για να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς, αν μπορεί ένας νέος σε ηλικία αγρότης να κάνει όνειρα για να δημιουργήσει την δική του οικογένεια, αν μαζί με τους αγρότες θα σβήσουν ολόκληρες τοπικές κοινωνίες που στηρίζονται στο αγροτικό εισόδημα, για ανάπτυξη ούτε λόγος...

Σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας οι αγρότες έχουμε πλήρη γνώση ότι τα ίδια ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα έχουν όλες οι κοινωνικές ομάδες.

Για τα προβλήματά μας δεν φταίνε οι δικηγόροι, ούτε για τα προβλήματα των ιατρών οι λογιστές. Αποκλειστικά υπεύθυνη για το πρόβλημα βιωσιμότητας όλων μας είναι η κυβέρνηση που ψήφισε και εφαρμόζει αυτά τα μέτρα.

Εμείς οι αγρότες έχουμε τα τρακτέρ.  Ενώστε μαζί μας τις γραβάτες σας, το πιεσόμετρό σας, το μολύβι σας, τον υπολογιστή σας, αλλά κυρίως  τις ιδεές σας και την διάθεση σας για να μπορέσουμε ως ελληνική κοινωνία να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, το χρωστάμε στον εαυτό μας.

Με σεβασμό

Λουκάς Σπ. Γκικόπουλος
Αγρότης

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσιος Χορός του Σωματείου Ψυκτικών Βοιωτίας

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους...μπορείτε να προμηθευτείτε απο τα μέλη του Δ.Σ αλλά και απο το ξενοδοχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην είσοδο.
Σας εγγυώμαστε μια υπέροχη μουσική βραδιά με πολύ φαγητό,κρασί,χορό και πολλά δώρα με φιλική διάθεση για όλους τους φίλους συντοπίτες κι όχι μόνο.
Φροντίστε να προμηθευτείτε σύντομα τις προσκλήσεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2261027467 & 6970226209.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Ένταξη της πράξης με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Στις 09/01/2017 εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η υποβαλλόμενη για χρηματοδότηση από το Δήμο Θηβαίων πράξη με τίτλο : «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», προϋπολογισμού 117.000,00 € με συνολική διάρκεια τρία (3) έτη.                 

Η Δομή θα συγκεντρώνει, αποθηκεύει, διανέμει βασικά αγαθά διαβίωσης σε τουλάχιστον 300 οικογένειες του Δήμου Θηβαίων.

Μέσω της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα παρέχονται: 
- Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα 
- Είδη ένδυσης και υπόδησης(καινούργια ή δεύτερο χέρι), είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, σχολικά είδη, βιβλία, cd – dvd

Ωφελούμενοι
Ωφελούμενοι των παραπάνω υπηρεσιών είναι άτομα / νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.). 


Στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Εκτός από το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου που απασχολείται, θα προσληφθούν δύο (2) άτομα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη  κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009) με τις ακόλουθες ειδικότητες: 
-    ένα (1) άτομο ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
-    ένα (1) άτομο ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ως βοηθητικό προσωπικό

Η δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρόκειται να λειτουργήσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θήβας, στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδου και Αγγελίδη, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ