Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Το Νεοχώρι πιλοτικά στο μικροσκόπιο της Στερεάς στη διαχείριση των απορριμμάτων

O Δήμος Aλιάρτου Θεσπιέων κάνει το επόμενο βήμα
στη διαχείρηση των απορριμμάτων.
Από τον Νοέμβριο είχε δεσμευθεί ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,σε ομιλία του για τον απολογισμό διετίας στο Νεοχώρι,ότι θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης οικιακών οργανικών αποβλήτων απο την πηγή.
Η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος διαλογής στην πηγή, σύμφωνα με το σχέδιο, θα μοιράσει δύο κάδους ανά νοικοκυριό στο Νεοχώρι. Στον πράσινο κάδο θα συγκεντρώνονται τα σύμμεικτα απορρίμματα του νοικοκυριού και στον μπλε κάδο θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα,  το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στη Στερεά και θα ξεκινήσει πιλοτικά απο την   Τ.Κ.Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,θα συζητηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στη Θήβα.
Τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος στο Νεοχώρι,θα αξιοποιηθούν απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και απο τον Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας για την επέκτασή του στο σύνολο  του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Θεσπιές Τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Εορτή σήμερα του Αγίου Χαραλάμπους και πανηγύριζε  ο Ιερός Κοιμητηριακός  Ναός  του Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών.
Με τη μεγαλοπρέπεια και τη λαμπρότητα που απαιτείται εορτάστηκε και φέτος ο Αγιος Χαράλαμπος στις Θεσπιές,καθώς εκατοντάδες πιστοί   συνέρρευσαν το διήμερο για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου και να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνας.Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής.
Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Σαμαρτζής, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους, οι οποίοι είναι φορείς της Θείας Αποκάλυψης. Τόνισε ότι οι πιστοί πρέπει να μετέχουμε στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησία μας και να μιμούμασθε τη ζωή των Αγίων, ώστε να καταστούμε θεοί κατά χάριν, αφού αυτός είναι ο στόχος των πιστών.Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, καλή δύναμη και να μιμηθούμε τη ζωή των αγίων μας.Στον Εσπερινό  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης και ο βουλευτής Βοιωτίας  κ.Μπασιάκος.







Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πάμε Θήβα!



Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πάμε Θήβα!

Για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών &

τα έθιμα του τόπου!

Δείτε εδώ το  ενημερωτικό: https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSU3J2bWcwSWVrLVk/view
Δείτε εδώ όλα τα έθιμα του Δήμου Θηβαίων : https://drive.google.com/file/d/0Bwe3sF911CPSdzluMXpKM0FUNjQ/view
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσιμεντόστρωση δρόμου στη Πέτρα Αλιάρτου

Στην τσιμεντόστρωση  δρόμου εντός της τ.κ. Πέτρας προχώρησε ο Δήμος Αλιάρτου -Θεσπιέων  με το εργατοτεχνικό του προσωπικό.
    Η παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, για να διευκολυνθεί η ομαλή  πρόσβαση των κατοίκων και των διερχόμενων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!!

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!!

Μετά από πολλές αναπάντητες Ερωτήσεις του Βουλευτή Βοιωτίας και αν. Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου (από τις αρχές του 2016 η Κυβέρνηση δεν απάντησε σε 8 Ερωτήσεις, κατά τρόπο απολύτως αντικοινοβουλευτικό!!), όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος, επιτέλους απαντά, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, χωρίς όμως να ικανοποιεί την τοπική κοινωνία, λόγω των υποσχέσεων και μόνο που δίνει για την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν. Ειδικότερα, σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα. Μοναδικό δεδομένο παραμένει η καθυστερημένη κάλυψη τριών μόνο θέσεων, για δύο μόνο Υγιειονομικές Υπηρεσίες της Βοιωτίας από το σύνολο των πολλών ελλείψεων όλων των Υγιεινομικών Υπηρεσιών του Νομού!! Η τελευταία Ερώτηση του κου Μπασιάκου, στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, έχει ως εξής:
«Αθήνα, 3.02.2017
Α.Π.: 3142/3.2.17
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»


Η με αριθ. 95391/3.2.2017 Απάντηση του αν. Υπουργού κου Πολάκη (σε Ερώτηση του Δεκεμβρίου 2016), την ίδια μέρα της κατάθεσης της παραπάνω Ερώτησης, αναφέρει τα εξής:

 «Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 1974/13-12-2016 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή κ.Ευάγγελο Μπασιάκο, με θέμα «Συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα στα Νοσοκομεία της Βοιωτίας», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
1. Για τα Νοσοκομεία του νομού Βοιωτίας εγκρίθηκαν για προκήρυξη οι κάτωθι θέσεις ειδικευμένων ιατρών:

Φορέας     Ειδικότητα    Βαθμός    Αριθμός θέσεων
Γ.Ν.Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών
(Ν.Μ. Γ.Ν. Λιβαδειάς)    Παθολογίας    Επιμελητή Β’    1
    Καρδιολογίας    Επιμελητή Β’    1
    Πνευμονολογίας –
Φυματιολογίας    Επιμελητή Β’    1
    Νευρολογίας    Επιμελητή Β’    1
    Νεφρολογίας    Επιμελητή Β’    1
Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών
(Ν.Μ. Γ.Ν. Θηβών)    Παθολογίας    Επιμελητή Β’    1
    Χειρουργικής    Επιμελητή Β’    1

2. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διορισμού για:
    μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού Αναισθησιολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ για το Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών (Ν.Μ. Γ.Ν. Θηβών)
   μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού Γενικής Ιατρικής με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ (σε θέση αγροτικού ιατρού) για το Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Σχηματαρίου
    μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού Γενικής Ιατρικής με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ (σε θέση αγροτικού ιατρού) για το Π.Ι. Ελεώνα του Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. Σχηματαρίου.
3. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού για:
   μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού Ακτινοδιαγνωστικής με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ για το Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών (Ν.Μ. Γ.Ν. Λιβαδειάς)
   μία (1) θέση ειδικευμένου ιατρού Παιδιατρικής με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ για το Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θηβών (Ν.Μ. Γ.Ν. Λιβαδειάς).

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη “Βελτίωση τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Θήβας


Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για
τη “Βελτίωση τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Θήβας (Α’ φάση)”

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο “Βελτίωση τάπητα στίβου δημοτικού σταδίου Θήβας (Α’ φάση) Ν. Βοιωτίας” υπέγραψε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Νίκου Θηβαίου,  στις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση του συνθετικού τάπητα του Δημοτικού Σταδίου Θήβας με την αντικατάσταση αυτού σε κομμάτι του στίβου, που παρουσιάζει εκτεταμένες ζημιές λόγω αποκόλλησης των ρολών του ταρτάν . Ο νέος τάπητας που θα χρησιμοποιηθεί για την επισκευή θα έχει ιδιότητες σύμφωνες με τις προδιαγραφές που ισχύουν για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:
“Ευχαριστούμε θερμά τον  Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού που αναγνώρισε, μετά από σχετικό αίτημά μας, την επιτακτική ανάγκη για παρέμβαση σε μία πολύ σημαντική αθλητική εγκατάσταση για την πόλη της Θήβας, η οποία φιλοξενεί σπουδαίες διοργανώσεις στίβου πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το Grand Prix.  Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε και προωθούμε τον αθλητισμό, αρχής γενομένης από τις υποδομές του, στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ευχαριστώ, επίσης, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τις άμεσες ενέργειες προκειμένου να συνταχθεί η τεχνική περιγραφή του έργου και να υποβληθεί η πρότασή μας στο Υπουργείο για χρηματοδότηση”.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι




Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είχε έγκαιρα τοποθετηθεί και προειδοποιήσει την κυβέρνηση , τόσο με δελτία τύπου στις 23/12/2016 όσο και με νεότερο στις 17/01/2017 , αλλά και με τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας ( ΠΟΕ – ΟΤΑ ) , προκειμένου να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή.

Η παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης ( οι ίδιοι οι αρμόδιοι Υπουργοί κ . Γεροβασίλη και κ. Σκουρλέτης είχαν δεσμευτεί για άμεση νομοθετική παρέμβαση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό συνέδριο ) σχετικά με τη μη πληρωμή συμβασιούχων από τις παρατάσεις των συμβάσεων δεν θα περάσει!
Στους εργαζόμενους πλέον δεν αρκούν οι υποσχέσεις. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας , είναι για μια ακόμα φορά η κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου.
Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές και βιώσιμες. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία δεν θα περάσουν!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Γκλέτσος κατά Μπακογιάννη για το ΕΣΠΑ


«Και τώρα κ.Μπακογιάννη, τι;;;»

Βγήκε η αξιολόγηση για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες και η Στερεά Ελλάδα με 9,1% είναι στις τελευταίες θέσεις. Προσέξτε τώρα: Πρώτον,  9,1% με κληρονομιά από τον προκάτοχό του ο κ.Μπακογιάννης, τα περισσότερα έργα γέφυρας όπως λέγονται, από όλες τις άλλες Περιφέρειες. Και δεύτερον, υποχρεωτικά έργα ευρωπαϊκού κοινωνικού χαρακτήρα τα υπόλοιπα, από τη κεντρική κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει, ότι η πραγματική απορρόφηση του ΕΣΠΑ σε ότι αφορά στις ενέργειες του κ.Μπακογιάννη είναι κάτω από το 4%.
Στα τρία χρόνια που «διοικείτε», «διορισμένος» την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τι ακριβώς κάνετε;;;
Πραγματικά δηλαδή, το ένα φιάσκο μετά το άλλο!
Προς Θεού, ασχοληθείτε και λίγο με τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Καταλαβαίνω ότι δεν ξέρετε, ρωτήστε αυτούς που σας διόρισαν και παρακαλέστε για την όποια βοήθεια.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας
Απόστολος Γκλέτσος
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Φόρος 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών από τα κυλικεία !!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Είναι γνωστό πως οι επιχορηγήσεις των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό έχουν περικοπεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα βασικά λειτουργικά τους έξοδα.
Η εκμίσθωση των κυλικείων αποτελεί μια εναλλακτική πηγή εσόδων της σχολικής μονάδας, η οποία είναι μάλιστα εξαιρετικά μειωμένη λόγω της οικονομικής δυσχέρειας και της περιορισμένης κατανάλωσης των μαθητών.
Όμως με πρόσφατη εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα από την εκμίσθωση των κυλικείων θα φορολογούνται ως εισόδημα από …. επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% !!
Οι νεομνημονιακοί «φωστήρες» της Κυβέρνησης φορολογούν ΤΩΡΑ με 29% τα ελάχιστα έσοδα (χρήματα μαθητών) των σχολείων καθιστώντας  ακόμη πιο δύσκολη την εύρυθμη λειτουργίας τους. 

Διεκδικούμε:
 Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.
   Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.
   Τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                           ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
              ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

Αγαπητά μέλη
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας σας προσκαλεί σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Θήβας Πινδάρου 112 (παλαιό Νοσοκομείο Θήβας ), και στην διεξαγωγή Εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας για την διετία 2017-2019  από τις 10.30πμ έως τις 15.00μμ
Η συνέλευση θα είναι απολογιστική των πεπραγμένων του συλλόγου  κατά την τελευταία διετία και μετά το πέρας της θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 15.00μ.μ.
     Μέλη του συλλόγου με δυνατότητα ψήφου και συμμετοχής στη γενική συνέλευση θεωρούνται όσοι ενήλικες (πάνω από το 18ο έτος) έχουν εγγραφεί με αίτηση τους στο σύλλογο και  έχουν συμμετάσχει έστω και σε έναν αγώνα  με τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας.
 Δικαίωμα υποψηφιότητας στις εκλογές έχουν,σύμφωνα με το καταστατικό,εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν λάβει μέρος σε έναν Μαραθώνιο δρόμο με τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας.
Παρακαλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις, να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους εμπρόθεσμα έως και την Δευτέρα  13 φεβρουαρίου 2017  με επιστολή τους στο
email :skourtani@yahoo.gr
                                                        
                                  Ο πρόεδρος                                              Ο γ.γραμματέας
                         Σκουρτανιώτης  Ιωάννης                          Νικολακόπουλος Ξενοφώντας 
                       
Υπεύθυνος επικοινωνίας
Νικολακόπουλος Ξενοφώντας
τηλ:6948008208
                 

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Θήβα και Λιβαδειά επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου

Σε 18 πόλεις, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις, επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της νεοσύστατης Εταιρίας Διανομής (ΕΔΑ) Λοιπής Ελλάδας, θυγατρικής της ΔΕΠΑ.

Η εταιρία δημιουργήθηκε σε εφαρμογή της νομικής υποχρέωσης για νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων διανομής από τις λοιπές δραστηριότητές της ΔΕΠΑ έως την 1η Ιανουαρίου 2017 και «κληρονόμησε» από αυτήν, δίκτυα διανομής και βιομηχανικές περιοχές σε 12 πόλεις στην Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Το δίκτυο έχει μήκος 500 χιλιομέτρων και τροφοδοτεί 170 εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το σχέδιο ανάπτυξης της ΔΕΔΑ (Δίκτυα Εταιρίας Διανομής Αερίου), όπως παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Θόδωρο Τερζόπουλο σε πρόσφατο ενεργειακό συνέδριο προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό του δικτύου, με την κατασκευή άνω των 1000 χλμ. μέσης και χαμηλής πίεσης που θα διευρύνει το πελατολόγιο.

Αναλυτικά, προβλέπεται η επέκταση των δικτύων στις εξής πόλεις:

    Κεντρική Ελλάδα: Χαλκίδα, Καρπενήσι, Άμφισσα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα. Οι νέες συνδέσεις υπολογίζονται σε 38.000 νοικοκυριά και 5.000 επιχειρήσεις.

    Κεντρική Μακεδονία: Αλεξάνδρεια, Βέροια, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σέρρες (25.000 νοικοκυριά και 4.000 επιχειρήσεις).

    Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Καβάλα (45.000 νοικοκυριά και 2.000 επιχειρήσεις).

Στις πόλεις που βρίσκονται σχετικά μακριά από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως η Λειβαδιά, το Καρπενήσι, η Ορεστιάδα και η 'Αμφισσα προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για τη μεταφορά του στα σημεία κατανάλωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο εκτείνεται σε βάθος 20ετίας. Κατά την πενταετία 2018-2023 που είναι η πρώτη φάση κατασκευής των δικτύων προβλέπεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 1600 νέες θέσεις εργασίας ενώ σε 700 υπολογίζονται οι νέες μόνιμες θέσεις κατά την περίοδο της λειτουργίας.

Συνολικά, η κατανάλωση φυσικού αερίου στις νέες περιοχές υπολογίζεται σε 700 εκατ. κυβικά μέτρα ετησίως και θα οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50.000 τον. το χρόνο. Συγκριτικά η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ελλάδα το 2015 ήταν 3 δις. κυβικά, πέρυσι αυξήθηκε σε 4 δις. και το 2017 προβλέπεται να αυξηθεί περαιτέρω στα 5 δις. με κινητήριο δύναμη την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.

Εκτός αυτού, η ΔΕΠΑ υπέγραψε πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ, με αντικείμενο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο νησιωτικών και άλλων περιοχών/καταναλωτών απομακρυσμένων από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου. Κύριος στόχος είναι η τροφοδοσία της Δυτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας που δεν διαθέτουν δίκτυα με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη ή / και συμπιεσμένη μορφή ενώ από πλευράς ΔΕΗ το φυσικό αέριο εξετάζεται ως εναλλακτικό καύσιμο για τα διασυνδεδεμένα νησιά.

Επιπλέον, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, θα λειτουργήσει στα Ιωάννινα το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης που θα τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν πρόσφατα η ΔΕΠΑ με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με σκοπό ο στόλος λεωφορείων του νομού να κινείται με φυσικό αέριο.Σε ποιες 18 πόλεις επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρια κόντρα Κώστα Μπακογιάννη με Πάνο Καμμένο: Το στεφάνι, η Ντόρα και οι στολές του υπουργού


«Πόλεμος» δηλώσεων και ανακοινώσεων, ο οποίος μάλιστα κλιμακώθηκε, ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο οποίος αναφέρθηκε στην κίνηση του Πάνου Καμμένου, ανήμερα της επετείου της κρίσης των Ιμίων, να πραγματοποιήσει ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο του ΠΝ, στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι 3 πιλότοι του μοιραίου εκείνου ελικοπτέρου.
Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε σόου την κίνηση που έκανε ο Πάνος Καμμένος να βγάλει φωτογραφίες από την ρίψη στεφάνου και τον κατηγόρησε πως το έκανε για να πουλήσει το γεγονός. Παράλληλα σημείωσε πως θα έπρεπε αν εννοούσε αυτά που έλεγε, να πάει στο νησί να προσγειωθεί με το ελικόπτερο και να καταθέσει εκεί στεφάνι.
Μετά της δηλώσεις του Περιφερειάρχη ήρθε η αντίδραση του  Πάνου Καμμένου με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στην οποία άφηνε αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο:
«Ενημερώνουμε τον κύριο Περιφερειάρχη ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στο ακριβές σημείο θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Κατά τα άλλα, μπορεί να συνεννοηθεί με τη μητέρα του, που είχε αντίθετη άποψη για την απόδοση τιμών στο σημείο που θυσιάστηκαν οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, που επιμένει για την περικοπή 350 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βαρύνεται ως Υπουργός Εξωτερικών για την αντιμετώπιση της υπόθεσης δολοφονίας του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη».

Ο Κώστας Μπακογιάννης όμως σήκωσε το γάντι και επανήλθε, απαντώντας με ιδιαίτερο σαρκασμό στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτήν σχολίαζε τόσο την απάντηση του κ.Καμμένου, αλλά και τις στρατιωτικές εμφανίσεις που έχει κάνει ο υπουργός κατά καιρούς.
Κώστας Μπακογιάννης: Ευχαριστώ τον κ. Καμμένο, ακόμη κι έτσι όπως με «τίμησε»

Θέλω να ευχαρίστησω τον κ. Καμμένο που μου με τιμά με επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, έστω και αν αυτή συνοψίζεται στη φράση "....της μάνας σου" και δεν στέκεται στην ουσία. Είμαι σίγουρος ότι με αυτόν τον Υπουργό (και τις στολές του), τα σύνορα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ασφαλή. Το ίδιο εύχομαι και για τα σύνορα της χώρας. Άλλωστε εγώ, το μόνο που του ζήτησα, ήταν να..."προσγειωθεί".
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδεινώνεται ο καιρός την Παρασκευή

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινό της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας προβλέπει για την Παρασκευή η ΕΜΥ.

Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 έως 8 μποφόρ στα ανατολικά και νότια.
μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (πάνω από τα 400 μετρά). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και αργότερα στη δυτική Πελοπόννησο που τη νύχτα θα ενταθούν, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς (πάνω από τα 500 μέτρα). σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και ανατολικά κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανόν τη νύχτα να είναι ισχυρές.
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι, όποτε θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (πάνω από τα 800 μέτρα).
άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά (πάνω από τα 500 μέτρα).
άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ