Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Στην τελική ευθεία το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Μαυρομμάτι-Φωτογραφίες

Το permisospress στο νέο γήπεδο 5Χ5 στο Μαυρομμάτι.
 Ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών  θα είναι στη διάθεση των δημοτών του Μαυρομματίου,αναβαθμίζοντας αθλητικά την περιοχή.Το έργο θα είναι περιφραγμένο,και φωτιζόμενο.
Το γήπεδο 5Χ5 του Μαυρομματίου ικανοποιεί  πάγιο αίτημα της νεολαίας του χωριού, το οποίο δεν έχει καμία υποδομή για παιδιά, ούτε καν παιδική χαρά!!!
Το βασικό πρόβλημα στην απουσία  των υποδομών αυτών είναι η έλλειψη οικοπέδων που θα μποροούσαν να γίνουν.
Μετά από αναζήτηση βρέθηκε το παρόν οικόπεδο για το Γήπεδο, το οποίο ανήκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και  η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου και το παραχώρησε.
Το έργο είχε προυπολογισμό 50.404,90 με ΦΠΑ  και με την έκπτωση μετά τη δημοπρασία έγινε 39.819,88 με ΦΠΑ
Περιλαμβάνει πάρα πολλές χωματουργικές εργασίες λόγω της μεγάλης κλήσης του εδάφους,πράγμα που αποτέλεσε και σημαντική δυσκολία για το έργο με
τειχία αντιστήριξης
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΓΗΠΕΔΟΥ
Το νέο γήπεδο θα έχει διαστάσεις καθαρού αγωνιστικού χώρου 36χ17 μέτρων,περίφραξη,ηλεκτροφωτισμό,τσιμεντένια κερκίδα με 50 καθίσματα τύπου ECO και πλαστικό χλοοτάπητα υψηλών προδιαφραφών.
Το γήπεδο βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου  και θα δημιουργηθεί πρόσβαση ,με εσωτερική πόρτα,ώστε  κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου να χρησιμοπιείται ως σχολική εγκατάσταση για τις ανάγκες των μαθητών.
Με την κατασκευή του Γηπέδου λύνονται χρόνιες ανάγκες της νεολαίας του Χωριού και αναβαθμίζεται η περιοχή .
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες και δίνεται σε χρήση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες της Ελλοπίας γιορτάζουν την "Ημέρα της Γυναίκας"



Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας




Ο νέος θεσμός λειτουργεί πλέον στην Αυλίδα και στο Βασιλικό Ευβοίας, στην Υπάτη και στο Γαρδίκι Φθιώτιδας, στην Πύλη Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και στην Ερατεινή Φωκίδας

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Νικόλαου Γεωργακόπουλου, τελετές αγιασμού στις περιοχές της Εύβοιας


Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε έξι (6) συνολικά περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο νέος θεσμός λειτουργεί πλέον:

•    στην Αυλίδα και στο Βασιλικό του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας,

•    στην Υπάτη του Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας και στο Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας,

•    στην Πύλη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας και

•    στην Ερατεινή του Δήμου Δωρίδας Φωκίδας.

Ο Τοπικός Αστυνόμος είναι θεσμός ο οποίος εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη αντίληψη του Σώματος για συναίνεση, εξωστρέφεια και αρμονική συνύπαρξη πολίτη και Αστυνομίας.

Ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη και ευρύτερα με το κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό βασική επιδίωξη του Τοπικού Αστυνόμου αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και η εκπλήρωση της κοινωνικής προσδοκίας για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (07-03-2017) το πρωί και το μεσημέρι, τελετές αγιασμού στις περιοχές της Αυλίδας και του Βασιλικού Ευβοίας, αντίστοιχα.

Στις παραπάνω τελετές, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στις συγκεκριμένες περιοχές και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού.

Συνάμα κάλεσε τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν και να εμπιστευτούν τον Τοπικό Αστυνόμο, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης, αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που καλούνται να επιτελέσουν οι Τοπικοί Αστυνόμοι, με σύνεση, επαγγελματισμό, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα. 

Στις ανωτέρω τελετές παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας, κ. Δημήτριος Παπαποστόλου, ο Αντιδήμαρχος Βασιλικού, κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας και κ. Σταμάτιος Γκάβαλης, ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, καθώς επίσης Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο κυνηγετικού τουρισμού η Στερεά Ελλάδα


Με αντικείμενο την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού μέσω πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών συλλόγων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ.Μπακογιάννης ανακοίνωσε την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ» που αφορά σε κυνηγούς από ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα για το ψάρεμα, την ορειβασία, την πεζοπορία και τον αγροτουρισμό, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την ενίσχυση της οικονομίας και του τουρισμού.

 Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπορεί να συνδράμει στην επίλυσή τους.

 Μετά την συνάντηση, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Στη Στερεά Ελλάδα λειτουργούν 32 Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί. Η Περιφέρειά μας διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να την καταστήσουν το κέντρο του κυνηγετικού τουρισμού στη χώρα μας. Με την συμμετοχή μας στην έκθεση αλλά και με όλες τον σχεδιασμό που κάνουμε για την προβολή των δυνατοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για το κυνήγι, το ψάρεμα και όλες τις δραστηριότητες στη φύση, μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και την οικονομία μας.»



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών



Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Κλειστό Αλιάρτου την Κυριακή ο τελικός εφήβων Γ.Σ.Ιτέας-Ακαδημίες Χαλκίδας


Στο κλειστό της Αλιάρτου ορίστηκε από την ΕΣΚΑΣΕ να γίνει ο τελικός του εφηβικού πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου ανάμεσα στον Γ.Σ.Ιτέας και τις Ακαδημίες Χαλκίδας.

Η Αλίαρτος, που είναι και η έδρα των μικτών της Ένωσης, επιλέχθηκε αντί του κλειστού της Λιβαδειάς που αρχικά φαινόταν ως η επικρατέστερη έδρα.

Η ώρα δεν έχει οριστεί ακόμα, με το πιθανότερο να είναι όμως πως ο τελικός θα ξεκινήσει στις 18:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μάχη με ληστές, πήγαν να αρπάξουν χρηματοκιβώτιο από εταιρεία στη Βοιωτία

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙΔΙ...!!
Προηγήθηκε απόπειρα ληστείας στην εταιρεία SOL στα Δερβενοχώρια. Στα Άνω Λιόσια τους εντόπισαν άντρες της ΟΠΚΕ και ακολούθησε μάχη.
Την πιθανότητα να ήρθαν αντιμέτωποι τα ξημερώματα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στα Άνω Λιόσια με τους ληστές που έχουν ξετινάξει τις εταιρείες στην Δυτική Αττική και στα όρια του νομού με την Βοιωτία, εξετάζει η Αστυνομία.

Είχε προηγηθεί απόπειρα ληστείας σε βάρος της βιομηχανίας παραγωγής αερίων SOL που εδρεύει επί της Επαρχιακής Οδού Οινόης-Μαγούλας στην Στεφάνη Δερβενοχωρίων. Εκεί, τρεις δράστες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και χρήση βίας τον νυχτοφύλακα και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, όμως δεν τα κατάφεραν, έκλεψαν το αυτοκίνητο του νυχτοφύλακα και διέφυγαν με αυτό.

Λίγο μετά και περίπου μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα και ενώ είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία και πραγματοποιούνταν αναζητήσεις από ομάδας της ΟΠΚΕ που περιπολούσε στην περιοχή για αυτόν τον σκοπό, οι αστυνομικοί εντόπισαν στα Άνω Λιόσια το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους δράστες μέσα σε αυτό και τους κάλεσαν να σταματήσουν.

Εκείνοι αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο με τα όπλα στα χέρια και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά που δέχτηκαν, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς. Μέσα στη βροχή από σφαίρες και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή μέσα από τα χωράφια.

Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν στην γύρω περιοχή δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, ενώ εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα να πρόκειται για μέλη της συμμορίας που εδώ και μήνες σκορπά τον τρόμο στις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και βάζει ως στόχο της πάντα, τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών) στις 8 Μαρτίου θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1975, ως ένδειξη αναγνώρισης του αγώνα  των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματος ψήφου και μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ισότιμης παρουσίας των γυναικών στο δημόσιο βίο.
Παρά το γεγονός ότι στο δυτικό κόσμο η συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι έχει αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στον εργασιακό τομέα, με χαμηλότερες απολαβές έναντι των ανδρών και στην άνιση εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων. Σε ορισμένες χώρες δε, οι γυναίκες αγωνίζονται ακόμη και σήμερα για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, της μόρφωσης και της εργασίας. Η ενδυνάμωση των γυναικών για την πλήρη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, είναι θεμελιώδης για την επίτευξη της ισότητας και της ανάπτυξης.
Η ισότητα των φύλων αποτελεί μονόδρομο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, για την εφαρμογή των αρχών της ελευθερίας, για την προαγωγή της αλληλεγγύης μεταξύ των φύλων και τελικά συμβάλλει στη συνοχή του κοινωνικού ιστού.
Αυτή την ημέρα οφείλουμε η σκέψη μας να είναι κοντά και στη γυναίκα πρόσφυγα-μετανάστρια που αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες να βρεθεί σε ασφαλές τόπο με τα παιδιά και την οικογένειά της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υπενθυμίζει τους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα με δημοσιεύματα, ομιλίες και εκδηλώσεις.
Για πολλές δεκαετίες οι γυναίκες αγωνίζονται για το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Μέρες σαν την 8η Μαρτίου όμως δεν είναι μέρες γιορτής αλλά μέρες περισυλλογής, που πρέπει να μας προβληματίσουν για το μέλλον του κόσμου.
Πώς μπορούμε να γιορτάζουμε τις μάχες που έχουμε κερδίσει, όταν υπάρχουν ακόμα ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν; Όταν εκατομμύρια γυναίκες, γίνονται θύματα πολιτισμικών και κοινωνικών «εθίμων»;
Πώς μπορούμε να γιορτάζουμε την ίδια στιγμή που χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιβιώνουν κάτω από τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης, γυναίκες που  αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν τον πόλεμο και τη δίωξη».
Πώς μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία, ισότητα, ιδανικά και πάνω απ’ όλα, για ανθρώπινα δικαιώματα,
Ας παραδειγματιστούμε από τις νίκες των προηγουμένων γενιών  γιατί στα βάθη της Ιστορίας της ανθρωπότητας, υπήρξαν γυναίκες, οι οποίες με τη ζωή και το έργο τους, με την τόλμη και το αίσθημα της αυταπάρνησης, με την ευαισθησία και κυρίως με ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο, άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Υπήρξαν και κάποιες, των οποίων η αύρα από μόνη της ήταν τέτοια, ώστε να μείνουν ζωντανές, ακόμη και πολλά χρόνια μετά τον θάνατό τους..
Γυναίκες, οι οποίες δρώντας μπροστά από την εποχή τους, ξεχώρισαν, διέπρεψαν, κυριάρχησαν, εντυπωσίασαν, έγιναν αντικείμενο λατρείας και αποθεώθηκαν και αξίζει να θυμόμαστε.
Από τη Σούζαν Μπ. Άντονυ, που ήταν ένας πυλώνας του κινήματος των γυναικών κατά τον 19ο αιώνα και μαζί  με την Ελίζαμπεθ Κάντι Στάντον αγωνίστηκε για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, την καταπολέμηση της δουλείας και τον περιορισμό της κατανάλωσης του αλκοόλ. Πάλεψε για την ισότητα, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα που ανήκουν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες.
Την Ίντιρα Γκάντι, μια γυναίκα σύμβολο της ελευθερίας, τη Μητέρα Τερέζα, που περιόδευε ακούραστα από περιοχή σε περιοχή βοηθώντας ανήμπορους συνανθρώπους μας ,την Εβίτα Περόν, την  Πρώτη Κυρία της Αργεντινής, που  μίλησε ανοιχτά για τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αργεντινή.
Από την Αρχιέρεια του Φεμινισμού Simone de Beauvoir, μέχρι τη σπουδαία Ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη,  μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ού αιώνα με πολύμορφη προσωπικότητα, κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της χούντας, σπουδαία ηθοποιό με διεθνή καριέρα και πολιτικό που σημάδεψε με την παρουσία της τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και τόσες γυναίκες ακόμα…
Κάθε γυναίκα, όπως και κάθε άνθρωπος, είναι μοναδική. Η ζωή και το έργο κάθε γυναίκας καθορίζει και επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας. Διαμορφώνει την ιστορία,  όπως οι ζωές των γυναικών που αναφέραμε με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε κι εμείς  το δικό τους αγώνα, όπως φαίνεται στην δήλωση της πρωτοπόρου του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα της Καλλιρόης Παρρέν :
«Είμαι ευτυχής και ήσυχη πλέον μπορώ να αναπαυθώ, εφ’ όσον αισθάνομαι ότι αφήνω μίαν ανθηράν βλάστησιν της σποράς, την οποίαν εμείς, αι ολίγαι πρωτοπόροι, εσπείραμεν εις την τότε άγονον και πετρώδη γην και είμαι βεβαία ότι από σας, καλαί μου συνεργάτιδες, θα δημιουργηθή η τελεία γυναίκα της αύριον».



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα



Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Δήμο Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος ευχήθηκε στον κ. Κουτσούμπα καλή επιτυχία, δύναμη και υγεία για την εκπλήρωση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων σε μια κρίσιμη για τον τόπο εποχή και διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στη διάθεση του για μια στενή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος και η περιφέρεια μας προς όφελος των πολιτών.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι θεωρεί δεδομένη την καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και επιβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.  
Διαβάστε Περισσότερα »

"Κέντρο Κοινότητας" δημιουργεί ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων


Η νέα δομή του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων


Δυο λόγια για το «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας»

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016). Τα Κέντρα Κοινότητας, αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, το οποίο, υποστηρίζοντας ή συνεργώντας με τη Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ, αποτελούν μία δράση «ομπρέλα» παρέχοντας υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται και θα ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, όπως η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, οι ρυθμίσεις του Ν. 4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, κλπ.
Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.
Η δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας έχει ως στόχο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της απουσίας ολοκληρωμένης προσέγγισης σχεδιασμού και εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, στην αντιμετώπιση της αποσπασματικότητας των δράσεων μεμονωμένων φορέων χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και της άνισης χωρικής κατανομής των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών στους Δήμους.
Το Κέντρο διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Θα στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο στην Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου, στην Αλίαρτο, και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-17:00.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».
  1. Οδηγός Εφαρμογής και Λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας
  2. Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ23/ΟΙΚ. 14435-1135 : Καθορισμός ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας
  3. Νόμος 4368/2016 : Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις (Σύσταση των κέντρων κοινότητας)
  4. Εισήγηση Υπουργείου Εργασίας: Κέντρα Κοινότητας – Μια νέα δομή «εργαλείο» για την κοινωνική ένταξη
Διαβάστε Περισσότερα »

Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα Σχολεία της Χώρας


Το μεγάλο μας όνειρο, στις 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια!

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», μαθητές, καθηγητές και γονείς σε ολόκληρη την Ελλάδα, σηκώνουν μανίκια και προετοιμάζονται για την Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece 2017, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Φέτος, για μία ακόμα χρονιά, τα σχολεία της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν τον παλμό, αποδεικνύοντας ότι η αλλαγή ξεκινάει από εμάς και τα παιδιά μας.
Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού εγχειρήματος και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ανακοινώθηκε η Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, με ποικίλες δραστηριότητες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθούν σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας. Περισσότερα από 1000 σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.  Οι δράσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 2 Απριλίου, οπότε μαθητές και εθελοντές όλων των ηλικιών θα συντονιστούν σε μια προσπάθεια καθαρισμού της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα.
Η Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece είναι μια δράση που ξεκίνησε από μαθητές που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Εκεί βρήκαν την έμπνευση αλλά και τα εφόδια να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Σήμερα αυτοί οι νέοι, έχουν καταφέρει να εμπνέουν και να παρακινούν σε δράση ολοένα και περισσότερα σχολεία, ωθώντας τους μαθητές στη συνειδητοποίηση ότι το σχολείο, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους, είναι ο δικός τους  χώρος και ότι η φροντίδα του χώρου αυτού αποτελεί και δική τους υπόθεση. Ήδη, οι μικροί εθελοντές του ΠΠ Σχολείου Ευόσμου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν για τo Let’s Do It Greece
όμορφο τραγούδι!
Δηλώστε και εσείς συμμετοχή στο
 www.letsdoitgreece.org

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Λείψανα του Οσίου Δαυίδ στο Παύλο


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές
Επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Τρίτη.

Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα επεκταθούν σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικός καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα. τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από τις μεσημβρινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία κέντρου κοινότητας στη Θήβα και 9 νέες προσλήψεις

Ένταξη της πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Στις 28/02/2017 εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η υποβαλλόμενη για χρηματοδότηση από το Δήμο Θηβαίων πράξη με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», προϋπολογισμού 430.800,00 €.
Η προαναφερόμενη πράξη αφορά στη δημιουργία δομής Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) για τρία (3) έτη

Μέσω της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες: 
-    Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
-    Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
-    Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων

Μέσω της λειτουργίας του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) θα παρέχονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:
-    Ενημέρωση, εξυπηρέτηση, συμβουλευτική στήριξη για θέματα ένταξης μεταναστών και δικτύωση
-    Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες σχετικές δομές, υπηρεσίες και φορείς (Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών, Συλλόγους Μεταναστών/Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας, ΜΚΟ, Κοινωνικές Υπηρεσίες
-    Υλοποίηση μαθημάτων και παράλληλων δράσεων

Στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας
Εκτός από το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου που θα απασχολείται, θα προσληφθούν εννέα (9) άτομα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεωνόμενη  κατ’ έτος με διαδικασίες ΑΣΕΠ (διαδικασίες του Ν. 3812/2009) με τις ακόλουθες ειδικότητες: 
-    δύο (2) άτομα ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-    ένα (1) άτομο ΠΕ Ψυχολόγων
-    ένα (1) άτομο ΠΕ Μεσογειακών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων ως διαμεσολαβητής
-    ένα (1) άτομο ΠΕ Νομικών (μερική απασχόληση)
-    ένα (1) άτομο  ΠΕ Ψυχολόγων (μερική απασχόληση)
-    δύο (2) άτομα ΠΕ Φιλολόγων (μερική απασχόληση)
-    ένα (1) άτομο ΠΕ Κοινωνιολόγων (μερική απασχόληση)

Η δομή του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) πρόκειται να λειτουργήσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας στην οδό τέρμα Μακαρίου στη Θήβα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ