Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αφιέρωμα:Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου-ΒΙΝΤΕΟ



Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου συστάθηκε και αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται Β.Α του όρους Ελικώνα και στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Μαυροματίου (Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων), στα σύνορα των επαρχιών Θήβας και Λιβαδειάς.

Είναι χτισμένη σε ημιορεινή περιοχή με ήπιες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, πεύκα άγρια φυτά και θάμνους πανύψηλες βελανιδιές, και βέβαια από χιλιάδες ελαιόδενδρα και λοιπές αροτριαίες καλλιέργειες, που αποτελούν και την κύρια απασχόληση των κατοίκων της περιοχής.

Βορειότερα της Ιεράς Μονής, στη θέση με την ονομασία, “Χάρμαινα”, εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι  κάτοικοι κατά τον 14ο μ.Χ. αιώνα και χρησιμοποιούσαν ως ενοριακό ναό για τις θρησκευτικές και εκκλησιαστικές τους ανάγκες ένα μικρό εκκλησάκι επ’ ονόματι του Αγίου Γεωργίου, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το καθολικό της Μονής. Ο Άγιος Γεώργιος αποτελούσε την ακρόπολη των διασπαρθέντων υποτυπωδών κατοικιών των κατοίκων της περιοχής. Άλλες εκκλησίες ήταν η Αγία Παρασκευή, η οποία βρίσκεται λίγο παρά κάτω από την Ιερά Μονή και χρησιμοποιούσαν και ως νεκροταφείο, και ο Όσιος Μελέτιος, τα ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι και σήμερα.

Μετά την μετακίνηση των λιγοστών αυτών κατοίκων από τη Χάρμαινα στο σημερινό Μαυρομάτι το έτος 1374, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου εγκαταλείφθηκε έρμαιο στη φθορά του χρόνου, αλλά και στις λεηλασίες των βάρβαρων κατακτητών. Γύρω στο 1895 μια οικογένεια από το Μαυρομάτι με πρωτοβουλία της, αλλά και με τη συνδρομή και άλλων πιστών, ανέλαβε την ανοικοδόμηση του εγκαταλελειμμένου και ερειπωμένου ιερού ναού. Ακριβώς λοιπόν πάνω στα ερείπια του παλαιού οικοδόμησαν το νέο ναό με υλικά και μέσα της εποχής.

Δυστυχώς όμως δεν άντεξε τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου του 1981, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές που δύσκολα ίσως μπορούσαν να αποκατασταθούν. Αυτό είχε ως συνέπεια να κατεδαφιστεί, ενώ εικόνες και σκεύη πού χρησιμοποιούνταν για την λατρεία να απολεσθούν ή να καταστραφούν.

Η αγάπη των πιστών και των κατοίκων του Μαυροματίου γενικότερα για τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, έκτισαν το σημερινό εκκλησάκι, για άλλη μια φορά πάνω στα θεμέλια του πρώτου ναού. Αλλά και το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα. Σ’ αυτόν τον ευλογημένο χώρο λοιπόν, σ’ αυτό το ταπεινό ξωκκλήσι, που δέχτηκε τις προσευχές τόσων ανθρώπων, που τόσες φορές ο αθλητής του Χριστού έκανε αισθητή την παρουσία του με θαύματα και σημεία, ευδόκησε ο Θεός να συσταθεί στην εκπνοή του εικοστού αιώνα (1997), μοναστήρι. Αρχικά η μονή συστάθηκε ως γυναικεία, στη συνέχεια όμως μετά την αποχώρηση των μοναζουσών, και αφού η μονή έμεινε ουσιαστικά κλειστή για ένα διάστημα, εγκαταστάθηκε η νέα ανδρώα αδελφότητα.

  
Στοιχεία επικοινωνίας

Ηγούμενος: Αρχιμανδρίτης Σιλουανός Πεπονάκης

Τηλέφωνο: 2268022789

FAX: 2268022988

Ταχ. Διεύθυνση: Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου, Τ. Κ. 32001 Αλίαρτος Βοιωτίας



.



Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Aυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας

ΤΟ  ΝΕΟ    Δ.Σ  ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ   ΘΗΒΑΣ
     Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου 2017 το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων  Θήβας συνήλθε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 24/2/2017 και αποφάσισε την συγκρότησή του σε σώμα με τον καθορισμό των παρακάτω θέσεων-αρμοδιοτήτων:
Σκουρτανιώτης Ιωάννης            : Πρόεδρος
Κοφίνης Κων/νος                        : Αντιπρόεδρος
Νικολακόπουλος Ξενοφώντας:  Γενικός Γραμματέας
Κολλημένος Μιχαήλ                   : Ταμίας
Παπαναστασιου Ξενοφώντας  : Γενικός Έφορος
    Το νέο Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη του συλλόγου που τίμησαν με την ψήφο τους την εκλογική διαδικασία,υποσχόμενο να συνεχίζει να εργάζεται με ευθύνη, πίστη και μαχητικότητα για την ανάδειξη του συλλόγου και την πραγμάτωση των οραμάτων και των προσδοκιών των αθλητών του                
                       O Πρόεδρος                                    Ο Γεν.Γραμματέας
            Σκουρτανιώτης  Ιωάννης                  Νικολακόπουλος  Ξενοφώντας

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Ακάθεκτος ο Αμβρυσσέας… Νίκη παραμονής ο Παμβαγιακός


Συνεχίζει την προέλασή του ο Αμβρυσσέας. Η ομάδα του Διστόμου πέρασε εύκολο απόγευμα κόντρα στον Απόλλωνα και βρίσκεται πάντα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από κοντά το Ύπατο που διέλυσε τον ΠΑΟΚ ενώ ο Κιθαιρώνας δεν έπαιξε με τον Παρνασσό.

Μεγάλη νίκη παραμονής πέτυχε ο Παμβαγιακός επί του Μαυρομματίου που το… «καθήλωσε» στην τελευταία θέση.

Α’ Κατηγορία
21η αγωνιστική
Κιθαιρώνας – Παρνασσός ανεβλήθη
Αμβρυσσέας – Απόλλων Ακρ. 6-0
Αναγέννηση Σχ. – Δάφνη 3-0
Δήλεσι – Ολυμπιάδα 3-0
Ύπατο – ΠΑΟΚ 7-0
Παμβαγιακός – Μαυρομμάτι 3-1
Αρματηλάτης – Ένωση 1-2

Η Βαθμολογία
(σε 21 αγώνες)

Αμβρυσσέας————63–11——58
———————————————————
Ύπατο——————–68-15——-56
Κιθαιρώνας*————–60-6——-53
Αναγέννηση Σχ.———40-28——42
Παρνασσός*————–44-25——–34
Ένωση——————34-32——28
Δήλεσι—————––21-37———-24
Δάφνη——————–25-38———20
Παμβαγιακός———24-49——––21
Ολυμπιάδα————-20-39———-19
Απόλλων Ακρ.———23-54———-18
ΠΑΟΚ——————–15-50——––16
———————————————–
Αρματηλάτης————26-45——15
————————————————
Μαυρομμάτι————18-48———-12

* Έχουν 20 αγώνες

22η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Κιθαιρώνας
Αμβρυσσέας – Παμβαγιακός
Δάφνη -Ύπατο
Παρνασσός – Ένωση
Απόλλων Ακρ. – Δήλεσι
Μαυρομμάτι – Αναγέννηση Σχ.
Ολυμπιάδα – Αρματηλάτης
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Υδροδοτείται κανονικά η Αλίαρτος

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον κεντρικό  αγωγό  ύδρευσης της Αλιάρτου.  Μετά  απο πολύωρη εργασία απο νωρίς  το πρωί  εως μετα τις 3μμ και κάτω από  Ιδιαίτερα  αντίξοες συνθήκες, καταρρακτώδους βροχής  και ψύχους  το συνεργείο του δήμου αποκατέστησε  τη βλάβη και η πόλη  υδροδοτείται κανονικά.. τους  ευχαριστού

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
με.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καρακώστα για την παύση λειτουργίας παροχής υπηρεσιών στα Οινόφυτα από την νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την παύση λειτουργίας παροχής υπηρεσιών στα Οινόφυτα από την νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Χωρίς παροχή υπηρεσιών αφήνει τα Οινόφυτα η νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.»  

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής των Οινοφύτων του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, η διεύθυνση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει αποφασίσει την παύση της λειτουργίας του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Βοιωτίας (πρώην Ι.Κ.Α.) το οποίο λειτουργεί στα Οινόφυτα. Το εν λόγω Υποκατάστημα εξυπηρετεί τους κατοίκους του δήμου Τανάγρας, τους πολίτες όμορων δήμων καθώς και περισσότερα από 600 εργοστάσια και επιχειρήσεις.
Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, ο δήμος Τανάγρας και όλοι οι φορείς της περιφέρειας Οινοφύτων αντιδρούν έντονα στην εν λόγω απόφαση, καθώς η υλοποίηση αυτής θα αφήσει χωρίς παροχή ασφαλιστικών και άλλων διοικητικής φύσεως υπηρεσιών, έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών και εμπορικών επιχειρήσεων και με πάσα βεβαιότητα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα, τόσο στην καθημερινότητα του συνόλου της κοινωνίας όσο και στην οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο ελήφθη η εν λόγω απόφαση;
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την εν λόγω απόφαση εν όψει των σφοδρών αντιδράσεων του συνόλου της κοινωνίας της θιγόμενης περιοχής; 
    
Αθήνα, 10/03/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εξόρμηση της Αστυνομίας στη Στερεά με 52 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (52) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.300) άτομα και περισσότερα από (950) οχήματα, προσήχθησαν (115) άτομα και βεβαιώθηκαν (215) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (10-03-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.334) άτομα, εκ των οποίων (1.117) ημεδαποί και (217) αλλοδαποί, καθώς και (967) οχήματα.

Προσήχθησαν: (115) άτομα, εκ των οποίων (78) ημεδαποί και (37) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (52) άτομα, εκ των οποίων (38) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (3) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (2) ημεδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
•    (9) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (12) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (4) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (8) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, βουπρενορφίνης και ναρκωτικών δισκίων.
•    Αδασμολόγητες ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων.
•    Χρηματικό ποσό.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (257) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (215) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (102) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για αντικανονικό ελιγμό, (4) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (7) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (4) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (86) λοιπές παραβάσεις.}
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (12) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (6) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (2) παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.
•    (17) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φούσκωσε ο Περμησσός στο Νεοχώρι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ




Απο χθες πραγματικά δεν εχει σταματήσει να βρέχει. Ειδικά απο σήμερα το  πρωί τα φαινόμενα είναι έντονα σε ολόκληρη τη Βοιωτία,με αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ποτάμια του Νομού. Στο Νεοχώρι , μετά την συνεχή βροχόπτωση φούσκωσε και ο Περμησσός ποταμός.
Βεβαίως μέχρι στιγμής δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, εκτός αν η βροχόπτωση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 στην Άσκρη

Σάββατο, 18 Μαρτίου και από 19.00 ώρα στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης
Η παρουσία σας είναι τιμή για εμάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Εσπερίδα στον Ορχομενό:'Η αγορά και η καλλιέργεια του βάμβακος- Τάσεις και προοπτικές

Εσπερίδα με θέμα: «Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στον Ορχομενό
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεών της για την προώθηση του ελληνικού βαμβακιού, πραγματοποιεί την Τρίτη 14 Μαρτίου και ώρα 17.45 εσπερίδα με θέμα: «Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ: ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ», στο Πνευματικό Κέντρο Ορχομενού.
Στην εσπερίδα θα αναλυθούν διεξοδικά οι σκοποί και δράσεις της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές και η συμβολή των ποικιλιών για τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού με στόχο την πρόσδοση υπεραξίας του προϊόντος καθώς και η προοπτική της αγοράς βάμβακος, η πορεία των τιμών, τα στοιχεία παραγωγής και κατανάλωσης καθώς και η θέση του προϊόντος στις διεθνείς αγορές. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα διαθέσιμα προγράμματα των αγροτών στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ καθώς επίσης και οι τεχνικές γεωργίας ακριβείας με εφαρμοστικό πεδίο τη βαμβακοκαλλιέργεια.
Στη εσπερίδα αναμένονται να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων, ήτοι παραγωγοί, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων αλλά και εκπρόσωποι του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας.
Η συγκεκριμένη εσπερίδα, όπως και οι δύο προηγούμενες στο Νησέλι Αλεξάνδρειας (07/03) και στην Κομοτηνή (08/03), αποτελούν ως συνέχεια της 1ης ετήσιας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 23 Φεβρουαρίου με θέμα την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης ενημέρωσης στους ενδιαφερομένους και εντάσσονται στην προσπάθεια της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για την αναβάθμιση του ελληνικού βάμβακος.
Η εσπερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μέγας χορηγός
GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Χορηγοί
ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗΣ Α.Ε.
Κ.Β. ΜΑΡΚΟΥ ΑΒΕΕ
ΠΑΓΓΑΙΑ ΑΕΒΕ

 Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις Ανδρέα Κουτσούμπα με Αγνιάδη και Καλογρηά

Με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Θανάση Καλογρηά συναντήθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 10/3) ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την εμπορική δραστηριότητα της πόλης και επισημάνθηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την τόνωση της τοπικής αγοράς.
Στη συνέχεια ο κ. Α. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και τη διαρκή  «φοροεπιδρομή», που δέχεται. Κοινός τόπος ήταν ότι η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, αλλά και η έλλειψη της δυνατότητας πρόσβασης σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, αποθαρρύνουν την ανάληψη νέων επιχειρηματικών δράσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο ενώ είναι μέσα παιδί

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα επιβάλει η αστυνομία σε όποιον καπνίζει τσιγάρο, είτε ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός η όχι, στην περίπτωση που επιβαίνουν στο όχημα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Παράλληλα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα . Σε μια προσπάθεια να τεθεί ο αντικαπνιστικός νόμος σε ισχύ οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν τους ελέγχους διενεργώντας τακτικές, έκτακτες και αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης με τις σχετικές νέες απαιτήσεις,  ενώ τα όργανα ελέγχου συντάσσουν μηνιαίες εκθέσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και την διαπίστωση παραβάσεων, ώστε να ελέγχονται τυχόν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προβαίνει η υπηρεσία σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Τακτικοί έλεγχοι διεξάγονται σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση ανάλογα με τον αριθμό των διαπιστωθεισών παραβάσεων και το εύρος της περιοχής ελέγχου. Έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του ελεγχόμενου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις. Σε περίπτωση καταγγελίας κινητοποιείται η διαδικασία εκτάκτου ελέγχου.

Κριτήριο για το πρόστιμο αποτελεί ο χώρος όπου διαπιστώνεται η παράβαση, ενώ ειδικά για τους δημοσίους λειτουργούς, δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους ΟΤΑ, υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και υπαλλήλους του δημόσιου τομέα σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, το ύψος των πειθαρχικών προστίμων είναι αντίστοιχο των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.
dikaiologitika.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα σήμερα

Απαραίτητη θα είναι η ομπρέλα σήμερα, Σάββατο, καθώς οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Στα ανατολικά και τα νότια τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν ορεινά.

Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία, όπου τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά και από το βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ