Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Αξίζουμε έναν καλύτερο κόσμο! Ας προσπαθήσουμε μαζί!-BINTEO


Φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σας αν σας απαγορευόταν να δώσετε το χέρι σε κάποιον, να τον αγγίξετε, να του δώσετε νερό.  Φανταστείτε πώς θα ήταν αν η κοινωνία στην οποία ζείτε σας θεωρούσε μίασμα.
Δεν πρόκειται για ταινία, αυτή είναι η καθημερινότητα στην Ινδία.
Το Νοέμβριο 2016, 37 Ανάδοχοι Παιδιού από την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετείχαν στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι αλληλεγγύης της ActionAid Ελλάς στην Ινδία. Στην Ινδία η κοινωνία είναι χωρισμένη αυστηρά σε κάστες. Στα χωριά της χώρας ζουν μέλη της φυλής Σαχαρίγιας, οι οποίοι όπως και άλλες φυλές βρίσκονται ακόμα πιο χαμηλά από τις επίσημες κάστες χωρίς να έχουν ουσιαστικά κανένα δικαίωμα.
«Πήγαμε να δώσουμε αγάπη, πήραμε όμως πολλά παραπάνω».
Οι εθελοντές της ActionAid κατά τη διάρκεια τους ταξιδιού έδωσαν απλόχερα αλληλεγγύη με χαμόγελα, γέλια, αγκαλιές, συμμετοχή στις εργασίες της κοινότητας και παιχνίδια με τα παιδιά. Έτσι, για λίγες μέρες, το αόρατο τείχος που περιβάλει τους Σαχαρίγιας έπεσε!
Βλέποντας την καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί, το μόνο που αξίζει είναι να προσπαθήσεις να τους στηρίξεις με όποιο τρόπο μπορείς! Και το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid κάνει αυτό ακριβώς.
Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, όπου τα πάντα αμφισβητούνται υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ακούει στο όνομα ActionAid που παλεύει καθημερινά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης του ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν αρκούνται στην παροχή βοήθειας, δίνουν προοπτική. Παλεύουν κατά των αιτιών που προκαλούν τη φτώχεια και την αδικία με έργα, προγράμματα ενδυνάμωσης κι εκστρατείες που φέρνουν οριστικές αλλαγές σε υποδομές, νοοτροπία και νόμους.
Κι επειδή ο καθένας μπορεί να κάνει κάτι μικρό και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα, μόνο μαζί  μπορούμε  να πετύχουμε, δίνοντας αγάπη και  αλληλεγγύη!
Το ζήσαμε και εμείς για μια εβδομάδα στην Ινδία και το ξέρουμε καλά γιατί μας διηγήθηκαν οι ίδιοι πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους λόγω της παρουσίας της ActionAid. Αυτή όλη η «μαγεία» λοιπόν αφενός μας μεταμόρφωσε σε μία εβδομάδα σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και ταυτόχρονα μας γέμισε με ΕΥΘΥΝΗ. Γιατί η γνώση που αποκτήσαμε από αυτή τη βιωματική εμπειρία είναι και μεγάλη ευθύνη.
Ευθύνη να αφυπνίσουμε κι άλλους που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν έχει προχωρήσει σε μια απλή κίνηση και σχετικά ανέξοδη, αυτή της Αναδοχής Παιδιού της ActionAid, η οποία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μικρών παιδιών. Παιδιά, τα οποία το μόνο λάθος που έκαναν είναι ότι γεννήθηκαν σε κάποια μέρη στα οποία πρέπει να παλεύουν μια ζωή για τα δικά μας αυτονόητα.
Ακόμα μέσω της Αναδοχής Παιδιού υποστηρίζεται η ζωή ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει με έργα όπως σχολεία, έργα ύδρευσης, κέντρα ιατρικής περίθαλψης, αλλά και προγράμματα ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, προγράμματα στήριξης μικροκαλλιεργητών κλπ. Ο Ανάδοχος βοηθά, έτσι, τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις όταν η ActionAid αποχωρήσει από την περιοχή μετά από 10 με 15 χρόνια.
Η ανταποδοτικότητα δε μιας τέτοιας κίνησης είναι τεράστια γιατί όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις τη δύναμη στα χέρια σου να αλλάξεις τη μοίρα έστω και ενός ανθρώπου τότε θα αποκτήσεις κι εσύ ο ίδιος την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να αλλάξεις και τη δική σου ζωή, κι ας σε έχουν πείσει κάποιοι για το αντίθετο. Αυτό είναι το αντίδοτο και στη δική μας κρίση, η προσωπική επανάσταση του καθενός απέναντι στη μιζέρια της αντίληψης ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα.
Αντιδράστε λοιπόν από αύριο, και αν δεν μπορείτε να δώσετε τα 20 περίπου ευρώ το μήνα τώρα που είναι και γιορτές και θα μαζευτείτε οικογένειες γύρω από το τραπέζι κάντε κάτι διαφορετικό, βάλτε όλοι από ένα μόνο ευρώ και βοηθήστε ένα παιδί συνολικά σαν οικογένεια!
Φωτίστε τη ζωή σας σώζοντας τη ζωή ενός παιδιού από τη φτώχεια και το ρατσισμό!
Κάντε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.
Δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα αλλά όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μικρά πράγματα με τεράστια αγάπη!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 800111900800 ή να μπείτε στο www.actionaid.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα έχουν βγάλει μέχρι σήμερα οι «Διάσημοι» και οι «Μαχητές» του Survivor;

Οκτώ εβδομάδες μετρούν οι εναπομείναντες παίκτες του ελληνικού Survivor στα εξωτικά νησιά του Αγίου Δομίνικου. Κάθε μέρα, οι παίκτες που παραμένουν στο ριάλιτι επιβίωσης βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν είναι ήδη οικονομικά κερδισμένοι από τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, οι τραπεζικοί λογαριασμοί «Μαχητών» και «Διασήμων» γεμίζουν με χιλιάδες ευρώ.

Κάθε παίκτης από την ομάδα των «Μαχητών» λαμβάνει 550 ευρώ την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Το αντίστοιχο ποσό για τους παίκτες στην ομάδα των «Διασήμων» είναι αρκετά μεγαλύτερο, φτάνει τα 2.000 ευρώ την εβδομάδα και είναι κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο ανάλογα με το πόσο … διάσημος είναι ο παίκτης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως κάθε ένας από τους παίκτες των «Μαχητών» που βρίσκεται ακόμη στο παιχνίδι έχει ήδη συγκεντρώσει 4.400 ευρώ, ενώ κάθε «Διάσημος» που παραμένει στον Άγιο Δομίνικο έχει μαζέψει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 16.000 ευρώ!

Ακόμη καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους παίκτες που θα φτάσουν μέχρι τέλους και θα συμπληρώσουν 19 εβδομάδες στο παιχνίδι. Στην περίπτωση αυτή, κάθε «Μαχητής» θα έχει μαζέψει 10.450 ευρώ και κάθε «Διάσημος» 38.000 ευρώ! Σε αυτά, ο νικητής θα προσθέσει και τα 100.000 ευρώ του επάθλου και το Survivor θα αποτελέσει ίσως τη σοφότερη οικονομικά απόφαση της ζωής του!

Να διευκρινιστεί πως και ο Γιάννης Σπαλιάρας συνεχίζει να αμείβεται ως «Διάσημος» και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ως «Μαχητής», παρά το γεγονός πως άλλαξαν ομάδες. Επίσης, έντονη είναι η φημολογία που υπάρχει σχετικά με την υψηλή αποζημίωση που έλαβαν η Ειρήνη Κολιδά και ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, μετά το ατύχημα που τους στέρησε την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παιδιά: Τι να προσέξετε για Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν και να παίξουν τα παιδιά, αλλά οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή διότι ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει μερικές συμβουλές για τους μεγάλους, που μπορεί να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά:

* Τοποθετήστε στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού αυτοκόλλητα στο ύψος των παιδιών (περίπου στο μέσον των τζαμιών) ώστε να τις βλέπουν καλύτερα και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί από σπασμένα τζάμια, οι οποίοι είναι πάντα σοβαροί έως θανατηφόροι.

* Μην αφήνετε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα όταν βάφετε τα αβγά, ετοιμάζετε τα τσουρέκια και μαγειρεύετε οτιδήποτε.

* Οταν βγαίνετε με τα παιδιά για ψώνια, να τα κρατάτε πάντοτε από το χέρι και στη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

* Προσοχή στις λαμπάδες. Να αποφεύγετε όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να δείχνετε στα παιδιά πώς πρέπει να τις κρατούν. Η φλόγα και το λιωμένο κερί μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.

* Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα βεγγαλικά.

* Την Κυριακή του Πάσχα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων. Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά παιδιά είναι εκ φύσεως περίεργα και δεν έχουν αντίληψη του κινδύνου.

* Διδάξτε τα παιδιά σας να φορούν πάντοτε κράνος όταν κάνουν ποδήλατο.

* Αν προγραμματίζετε να κάνετε Πάσχα εκτός σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι ο προορισμός σας είναι ασφαλής για τα παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια και πισίνες, για τα οποία απαιτούνται μέτρα ασφαλείας. Αν υπάρχουν στην περιοχή ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού, εξηγήστε στα παιδιά ότι είναι επικίνδυνα και αποτρέψτε τα από το παιχνίδι δίπλα τους.

* Μην αφήνετε ποτέ τα μικρά παιδιά να παίζουν εκτός σπιτιού χωρίς αδιάκοπη επίβλεψη από έναν ενήλικο.

* Οταν βρίσκεστε κοντά σε νερό με μικρά παιδιά, να θυμάστε ότι μπορεί να πνιγούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σε ελάχιστα εκατοστά νερού, επομένως πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση.

* Στις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, τα παιδιά πρέπει να κάθονται πάντα στο πίσω κάθισμα, σωστά δεμένα. Τα πιο μικρά χρειάζονται κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο αλλάζει ανάλογα με το ύψος και το βάρος τους. Τα μεγαλύτερα πρέπει οπωσδήποτε να είναι δεμένα με τη ζώνη ασφαλείας.

* Αρκετά τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο ότι τα παιδιά που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο ενοχλούν και εκνευρίζουν τους οδηγούς τους. Για να υπάρχει ηρεμία, κυρίως στις μεγάλες διαδρομές, να βεβαιώνεστε ότι τα παιδιά έχουν κάποια ασφαλή παιχνίδια για να απασχολούνται, καθώς και ότι είναι προστατευμένα από τον ήλιο με αντηλιακό κουρτινάκι. Πρέπει επίσης να προγραμματίζετε συχνά στάση, ώστε να μπορούν να κινηθούν εκτός αυτοκινήτου και στη συνέχεια να είναι ήρεμα κατά τη διαδρομή.

* Αν τα παιδιά απαιτούν την προσοχή σας, σταματήστε πρώτα προσεκτικά σε ασφαλές σημείο του δρόμου και ύστερα ασχοληθείτε μαζί τους.

* Να μην κάθεστε ποτέ με το παιδί στην αγκαλιά σας ούτε καν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν εσείς είστε δεμένοι. Σε περίπτωση ατυχήματος, το παιδί θα λειτουργήσει σαν αερόσακος για εσάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την ΟΕΒΕ Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιτυχημένη η δράση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης στην Αλίαρτο




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα μέτρησης της οστικής πυκνότητας που υλοποίησε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με το Ελληνικό    Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε διαμορφωμένη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Στον έλεγχο ανταποκρίθηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 60 δημότες. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τα 60 άτομα που εξετάστηκαν οι 26 διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι είχαν οστεοπόρωση ή οστεοπενία και παραπέμφθηκαν για περισσότερες εξετάσεις και 1 άτομο διεγνώσθη  ότι πάσχει από βαριάς μορφή οστεοπόρωση, οι υπόλοιπες μετρήσεις είχαν φυσιολογικές τιμές.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος, σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που υλοποιεί για πρώτη φορά ο Δήμος μας αποτελεί μια σημαντική δράση πρόληψης και διάγνωσης της οστεοπόρωσης και δίνει την ευκαιρία στους δημότες να εξετάζονται ανά τακτά διαστήματα. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του οποίου ο Δήμος μας είναι μέλος. Και είμαστε σε ανοιχτή συνεργασία και για άλλες παρόμοιες δράσεις»
Γραφείο Ενημέρωσης


Διαβάστε Περισσότερα »

Αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται μανιασμένα σε περαστικούς στο Δίστομο

Η κατάσταση είναι τραγική από τα επικίνδυνα σκυλιά που αλωνίζουν στο Δίστομο.
Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει στο Δίστομο,αγέλη αδέσποτων σκυλιών τα οποία είναι σε άγρια κατάσταση και επιτίθενται σε περαστικούς.
 Σοβαρό περιστατικό επίθεσης , αδέσποτων και μανιασμένων σκύλων συνέβη την προηγούμενη εβδομάσα στη πλατεία Διστόμου. Όπως καταγγέλουν  κάτοικοι στο permisospress,ένας άτυχος άνδρας,  δέχθηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων αδέσποτων μεγαλόσωμων σκύλων ενώ περπατούσε στην πλατεία. Οι  σκύλοι του όρμισαν χωρίς λόγο, γάβγιζαν και προσπαθούσαν να τον δαγκώσουν ενώ ο άτυχος άντρας στην προσπάθειά του  να ξεφύγει,έπεσε,  χτύπησε και κατέληξε  στο Κέντρο Υγείας  με δύο κατάγματα.
Και αυτό είναι ένα από  τα πολλά περισταστικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα  στο Δίστομο,με αποτέλεσμα τα θύματα να οδηγούνται  στο Κέντρο Υγείας για  ορούς και αντιβίωση.
Εδώ, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα, "Τι γίνεται με τα αδέσποτα,
 περιμένουμε δηλαδή να φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο για να βρεθεί μια λύση;

Ας ελπίσουμε να μη συμβεί άλλο περιστατικό και ο δήμος να επιληφθεί του θέματος, καθώς είναι αυτός που έχει την κύρια ευθύνη της περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Συμβουλές εφόσον έρθετε αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά

Το να κουβαλάτε μαζί σας ξύλα, κοντάρια ή ομπρέλες για…να διώξετε τυχόν ελεύθερα σκυλιά, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει.

Ακόμα και αν κάποιο σκυλί φοβηθεί προς στιγμή το απειλητικό κούνημα ενός ξύλου,είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να πλησιάσει το σκύλο σας.

Επειδή δε γνωρίζετε το χαρακτήρα, τις αντιδράσεις και τα βιώματα ενός ελεύθερου σκύλου, είτε από σπίτι, είτε αδέσποτο ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ. Ως άμυνα μπορεί να αγριέψει, ακόμα και να επιτεθεί ή να δαγκώσει.

Με σταθερή και δυνατή φωνή μπορείτε να διώξετε το άλλο σκυλί. Αλλάξτε πεζοδρόμιο, μιλήστε με σταθερή φωνή και απομακρυνθείτε όχι γρήγορα αλλά σταθερά.

Πως μπορεί ένα άτομο να αποφύγει να δαγκωθεί;

1.Ποτέ δεν αγγίζουμε ένα σκύλο που τρώει.

2.Δεν παρενοχλούμε τον σκύλο.

3.Αν ο σκύλος κυνηγήσει ποδηλάτη, τότε θα πρέπει αυτός να κατέβει αμέσως από το ποδήλατο και να το τοποθετήσει ανάμεσα στο ίδιο και τον σκύλο αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
"Sponsored links"

4.Αποφυγή στις αγέλες σκύλων. Αν ωστόσο βρεθείτε ανάμεσα σε σκυλιά ΜΗΝ τρέξετε και ΜΗΝ φωνάζετε.

5.ΜΗΝ ενοχλείτε έναν σκύλο που κοιμάται.

6.Αν συναντήσετε έναν άγνωστο σκύλο ΠΟΤΕ μην τον χαϊδέψετε στο κεφάλι αλλά στο πλάι του προσώπου του, κάτω από το πηγούνι ή στο στήθος και πάντα από την πλευρά που βρίσκεστε εσείς. Καλύτερα μην το χαϊδέψετε καθόλου αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο επικοινωνίας των σκύλων

7. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του σκύλου αν είναι ασφαλές να χαϊδέψετε τον σκύλο. Αν ναι, τότε δώστε του τον χρόνο να σας μυρίσει.

8.ΜΗ χαϊδεύετε σκυλιά που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου, καθώς είναι χώρος που ο σκύλος ενδέχεται να προστατεύει.

9.ΜΗΝ προσπαθήσετε να χωρίσετε σκυλιά που τσακώνονται.

10.ΠΟΤΕ μην πλησιάζετε σκύλο που είναι δεμένος.

11.Αν σας πλησιάσει άγνωστος σκύλος παραμείνετε ακίνητοι ως δέντρο.

12.ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ! ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ! ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!

13.ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Τα σκυλιά και οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί, αρκεί να εκπαιδευτούν και οι δύο προς τον στόχο αυτό μαθαίνοντας να σέβονται ο ένας τα όρια του άλλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο την εθελοντική κίνηση πολιτών "Levadistas"


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στην Άσκρη

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στην τ.κ. Άσκρης  του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων. Ο δρόμος μήκους περίπου 400 μ. ήταν εντελώς κατεστραμμένος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των περιοίκων. Η αποκατάσταση του δρόμου ήταν αίτημα της τοπικής κοινότητας και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο τμήμα του οικισμού. 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη;

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά τη Μεγάλη Πέμπτη; Η απάντηση «κρύβεται» σε διάφορες εκδοχές, οι ερμηνείες που δίνονται είναι πολλές και διαφορετικές, όπως και οι συμβολισμοί.

Τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας.

Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.

Σύμφωνα με μία εκδοχή η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να μην τον βασανίσουν. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, τότε αυτά βάφτηκαν κόκκινα.

Λένε ακόμα πως το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού, αλλά έκρυβε μέσα του τη «Ζωή», αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Κώστα Μπακογιάννη


Διαβάστε Περισσότερα »

Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές -Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

Τοπικές βροχές με γρήγορη βελτίωση στα νοτιοανατολικά αλλά και στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στα πελάγη ως και 5 μποφόρ.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 5 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 6 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στην Ανατολική Κρήτη μέχρι το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 ως 19 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

ΚΑΙΡΟΣ: Αραίες νεφώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Θήβας στην Κύπρο με το ERASMUS+

Το  Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας,  συντονίζει ως φορέας υλοποίησης, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus στο οποίο  καταρτίστηκαν  στην Λεμεσό, από 27/3-09/4/2017 μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑΛ Θήβας από τον  Τομέα Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια των εξειδικευμένων  προγραμμάτων  κατάρτισης  που οργανώνει το  Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας, σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Θήβας ,  το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διοίκηση θεωρούν  αναγκαία τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης που προσφέρονται, ιδιαίτερα σε νέες καινοτόμες  ιδέες και τεχνολογίες .

Η παγκοσμιοποίηση έχει καταστήσει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο αγροτικός  τομέας  της χώρας απολύτως ανταγωνιστικό , γεγονός που επιβάλλει την απόκτηση δεξιοτήτων σε τομείς της γεωργίας που θα δώσουν μια εναλλακτική λύση σε  παλιές και φθίνουσες καλλιέργειες .

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη την θέληση για διευκόλυνση των μαθητών του στον επαγγελματικό τους μέλλον, το Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας   σχεδίασε ένα στρατηγικό πρόγραμμα το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την υλοποίηση σχεδίων κινητικότητας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με οργανισμούς κατάρτισης του εξωτερικού και την μεταφορά καλών πρακτικών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

Το παρόν πρόγραμμα κινητικότητας  στοχεύει:

    Στη δυνατότητα επαφής των συμμετεχόντων με φορείς εκπαίδευσης και εργασίας στο εξωτερικό.

    Στην ενίσχυση του προφίλ των συμμετεχόντων μέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων και εμπειριών που θα αποκτήσουν από επιτυχημένους επαγγελματίες στον γεωργικό τομέα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

    Στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό, εργασιακό και ενδεχομένως επιστημονικό προσωπικό της Κύπρου εμπλουτίζοντάς τους με νέες εμπειρίες όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχουν πλέον οι εργοδότες από τους εργαζόμενούς τους μακριά από τα εθνικά σύνορα.

    Ανάπτυξη της εξωστρέφειας του οργανισμού μας που αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα ζητήματα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

    Την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα πλήρες πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των μαθητών μας το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από εργασιακή εμπειρία και θεωρητικά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο της γεωπονίας και της επιχειρηματικότητας, καλύπτοντας  το  κενό από την έλλειψη πρακτικής άσκησης και εργασιακής εμπειρίας των μαθητών μας.

    Την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνείδησης των συμμετεχόντων, στοχεύοντας στην εξουδετέρωση ρατσιστικών, ξενοφοβικών και φυλετικών φαινομένων και καλλιεργώντας παράλληλα την αποδοχή ατόμων με διαφορετικές εθνότητες και θρησκείες.

    Τη δυνατότητα, να ανοίξουμε τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες των μαθητών, πέρα από τα σύνορα της χώρας, στοχεύοντας στην δημιουργία μελλοντικών εργαζομένων ή επιχειρηματιών που έχουν κάνει συνείδηση ότι δεν μπορούν να πετύχουν αν σκέφτονται μόνο με σημείο αναφοράς το μικρόκοσμο της περιοχής τους.

Φορέας   υποδοχής στην  Κύπρο ήταν η Εταιρεία  GPLANATION  Ltd η όποια  εξειδικεύεται στην καλλιέργεια και τυποποίηση Αρωματικών και Θεραπευτικών  Βότανων .

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται  με το το ποσό των 39.749 Ευρώ ,από  το ΙΚΥ -Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS + , “Βασική Δράση KA1 – Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση .”

Πληροφορίες  μπορείτε να αντλήσετε από τις ιστοσελίδες.
Εργαστηριακό Κέντρο  Θήβας :  http://www.sekthivas.mysch.gr/euprgs/erasmus16/index.htm
ΙΚΥ: https://www.iky.gr/el/erasmusplus-ka1/epagelmatikatartisi-ka1
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας μελών Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς στο Νερόμυλο


Έκθεση Φωτογραφίας μελών Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάσχα στη Λιβαδειά 2017» του Δήμου Λεβαδέων.
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «Πάσχα στη Λιβαδειά 2017», έκθεση φωτογραφίας των μελών της.

Η έκθεση θα αναρτηθεί στην αίθουσα του ισογείου του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 14 μέχρι τις 17 Απριλίου 2017.

Ώρες λειτουργίας: Μ. Παρασκευή & Δευτέρα Πάσχα 19:00 - 21:30
Μ.Σαββάτο & Κυριακή του Πάσχα: 12:00 - 14:00 & 19:00 - 21:30

Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βαρελά Λίλα, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Δήμου Αριστοτέλης, Καλομοίρη Αγάθη, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Μπάμπης, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπέλλος Θεόδωρος, Μπουζάς Γιώργος, Παναγιωτοπούλου Ανθή, Πασβαντίδης Μπάμπης, Πλιακοστάμου Νινέττα, Πολυτάρχου Σπύρος, Στάμου Μαρία, Σφυρικάκης Διαμάντης.
Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr e-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Συνδιοργανωτής: Δήμος Λεβαδέων
Είσοδος ελεύθερη

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             H  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ


Χαράλαμπος Λιάκος                 Καραδήμα Γιώτα

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    
    Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Επαρχίας  Λιβαδειάς   σας  εύχεται 

               ΧΡΟΝΙΑ    ΠΟΛΛΑ      και    ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ                                   

         Το μήνυμα της Ανάστασης δίνει ελπίδα σε όλους τους Εργαζόμενους, τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Μικρομεσαίους, τους Αγρότες που πλήττονται από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές των υπόδουλων κυβερνήσεων.
Ευχόμαστε πραγματική Ανάσταση της ελληνικής κοινωνίας και απελευθέρωση από τα δεινά των μνημονίων, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.                                      

                                          Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ