Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γαλλία-Δίστομο- Δελφοί οικογενειακώς με ποδήλατα-ΦΩΤΟ

ΓΑΛΛΙΑ- ΔΕΛΦΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ...ΜΕΣΩ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!

Ενα ζευγάρι Γάλλων με τρία κουτσούβελα κανουν ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα και βρέθηκαν στα μέρη μας με προορισμό τους Δελφούς, μέσω Διστόμου Βοιωτίας!

Χθες ντάλα ο ήλιος  με το θερμόμετρο να δείχνει 25+ βαθμούς C οι ''παράξενοι ταξιδιώτες'' εντυπωσίαζαν τους οδηγούς και τους επιβάτες των διερχόμενων αυτοκίνητων στον δρόμο Λιβαδειας -Διστόμου και τους χαιρετούσαν με κορναρίσματα.

Η γυναικα έσερνε με το ποδήλατό της τρίκυκλο καροτσάκι-κούνια με το μωρό τους και μπροστα είχε δυο  σακβουαγιάζ με τα μωρουδιακά! Και ακολουθούσε ο άντρας με "συνδεδεμένα" μπρος πίσω από το δικό του, τα' μικρά ποδήλατα των άλλων δυο παιδιών τους (5-6 ετών)!
Σε οδηγούς που τους ρωτούσαν ουσιαστικά εν κινήσει είπαν ότι  έρχονται από Γαλλία και πάνε στους Δελφούς- με διανυκτέρευση στην κωμόπολη του Μαρτυρικού Διστόμου.
Η οικογενεια έφθασε νωρίς το απόγευμα στο Διστομο και κατέλυσε σε ένα από ξενοδοχεία της Πάνω Πλατείας του Διστόμου...
Μέχρι να τακτοποιησουν τα πράγματα οι γονείς , οι δυο μεγαλύτεροι από τα παιδιά, αλώνιζαν χαρούμενα κάτω από τον ίσκιο του πλάτανου με την βρύση δίπλα..Μάλιστα καταχάρηκαν όταν ένας κάτοικος τους έδειξε τις φωτογραφίες τους στο Φέισμπουκ που είχε τραβήξει νωρίτερα στον δρόμο! Οι ερωτήσεις τους πόσο  ανηφορικός είναι ο δρόμος μέχρι τους Δελφούς...

 


Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο Πρωτομαγιάς με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες



    Εως τους 27 βαθμούς Κελσίου
    Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες και μέχρι την Πρωτομαγιά, φτάνοντας...τοπικά ακόμα και τους 27 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, ιδίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Την Παρασκευή 28 Απριλίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά,
κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά, βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μέχρι και 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο 29 Απριλίου αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα
μεμονωμένων όμβρων στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρεσ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή 30 Απριλίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και
βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρεσ.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές
βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρεσ.

Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με 35 συλλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τριάντα πέντε (35) άτομα για διάφορα αδικήματα


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα και συγκεκριμένα:

Έξι (6) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (4) σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,

•    (1) επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και

•    (1) στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης και ναρκωτικών δισκίων.

Επιπλέον, δύο εκ των συλληφθέντων στη Χαλκίδα, κατηγορούνται και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, καθώς κατασχέθηκε από την κατοχή τους ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.


Ημεδαπός στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για απόπειρα κλοπής από παλαιό ανενεργό κατάστημα (εστιατόριο) στην περιοχή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός & ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Αλλοδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (342) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (91) αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν ομοίως αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους (108) γραμμαρίων.

Ημεδαπός στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της        Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα:

•    (3) στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (3) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας,

•    (2) ομοίως στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,

•    (2) στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας,

•    (2) στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, καθώς και

•    (2) στη Θήβα και στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας αντίστοιχα.

Πέντε (5) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί στο Βασιλικό Ευβοίας & στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα, ένας αλλοδαπός στην Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς της        Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας αλλοδαπός στη Μάκρη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης και ένας ημεδαπός στο Ευπάλιο Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία & στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας & Αταλάντης αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Χαιρώνεια Βοιωτίας & στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λιβαδειάς και Ιστιαίας αντίστοιχα, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Ανακύκλωση και Πράσινα Σημεία" Ημερίδα απο τον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του για την προστασία του περιβάλλοντος και σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του Δήμου “Λεβαδρώ” έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός οργανωμένου προγράμματος ανακύκλωσης με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων σε θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και πρασίνου.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Δημαρχείο, ημερίδα με τίτλο “Ανακύκλωση και Πράσινα Σημεία” σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης με ομιλητές τον πρόεδρο του Ε.Ο.ΑΝ. κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο και το μέλος του ΔΣ του Ε.Ο.ΑΝ. κ. Χριστίνα Ευθυμιάτου.
Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, στον πεζόδρομο της Μπουφίδου η εθελοντική ομάδα του Δήμου “Λεβαδρώ” θα διανέμει ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση στους δημότες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Οι μαβί χορδές της λύρας» Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

«Οι μαβί χορδές της λύρας»
Μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διοργανώνει ένα μικρό μουσικό δρώμενο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, που θα παρουσιαστεί  από τις 14.00-14.30 στον εξώστη του Μουσείου.
    Εμπνευσμένη από το διαχρονικό χαρακτήρα του Μουσείου Θηβών, η ημίωρη συναυλία με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου στην αρχαιοελληνική λύρα και το τραγούδι και τη Βασιλική Παπαγεωργίου σε τραγούδι, μαντολίνο και κρουστά θα παρουσιάσει, για τους επισκέπτες του Μουσείου, επιλεγμένα τραγούδια.
    Μέσα από τις μαβί χορδές της λύρας, περνώντας από την αρχαία μουσική στην παραδοσιακή και σύγχρονη, από τα ηχοχρώματα της αρχαίας και νέας ελληνικής στην μελωδία της τούρκικης γλώσσας οι δύο καλλιτέχνιδες θα πλέξουν ένα πολύτιμο υφαντό, χαρακτηριστικό του Aιγαίου και της Mικρασίας.

Σχετικά με τις καλλιτέχνιδες
Η Βασιλική Παπαγεωργίου που ζει και δημιουργεί εδώ και χρόνια στην Κωνσταντινούπολη συναντά την Αλίκη Μαρκαντωνάτου με την αρχαία λύρα της σ’ έναν μουσικό τόπο, όπου ακόμα αντηχούν οι μελωδίες της αρχαιότητας και των παραδοσιακών τραγουδιών.
Η Αλίκη, εμπνεόμενη από την αρχαιότητα, μελοποιεί λυρική ποίηση, δημιουργεί πρωτότυπες συνθέσεις - όπου η λύρα συνυπάρχει με παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα - και επεξεργάζεται τις σωζόμενες μελωδίες των ελληνιστικών χρόνων. H Βασιλική ερμηνεύει την ποίηση των λυρικών ποιητών της αρχαιότητας, τους στίχους  ελληνικών και τουρκικών παραδοσιακών τραγουδιών μα και στίχους δικούς της που έχουν μελοποιηθεί από σύγχρονους έλληνες και τούρκους συνθέτες.
    Το χαρμάνι του ήχου που δημιουργούν οι φωνές και η αρχαıοελληνική λύρα εμπλουτίζεται από το μελωδικό μαντολίνο της Βασιλικής και τους μίνιμαλ ήχους των συνοδευτικών κρουστών που προσδίδουν στο σύνολο μιαν αρχαϊκή απλότητα.

Διαβάστε Περισσότερα »

1ος Αγώνας Αγάπης Δομβραίνας-Θίσβης


Την Κυριακή 7 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος αγώνας Αγάπης Δόμβραινας-Θίσβης, υπό την αιγίδα του δήμου Θηβαίων, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία της Δομβραίνας, δίπλα από την εκκλησία του ΑΓ. Νικολάου.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

Σκοπός αυτού του αγώνα είναι να προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και το ευ αγωνίζεσθε και ταυτόχρονα την αλληλεγγύη και την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ότι επιθυμεί σε τρόφιμα ή ρούχα, τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας από την Δ.Ε. Θίσβης, που το έχουν ανάγκη.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
http://www.cpr.gr/ ,  http://www.diavipethiv.gr/,

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η διαδρομή θα είναι η εξής:

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – ΘΙΣΒΗΣ 7,0 km

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους όρους του  Κανονισμού του Αγώνα που αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη.
Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα.
Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε επαρχιακό δρόμο και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ


    Διαβάστε τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
    Κατεβάστε  για τον αγώνα  την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ,  συμπληρώστε την, υπογράψτε την και στείλτε την μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ckiousi@cpw.vionet.gr
    3. Κάντε κλικ στο ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  και συμπληρώστε  τα στοιχεία σας                       4.Η παραλαβή του αριθμού σας θα γίνεται στην γραμματεία του αγώνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας, και εφόσον έχετε συμπληρώσει και υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής σας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν στις 30/04/2017 στις 22:00.

Έγκυρα δηλωμένοι είναι όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την δήλωση συμμετοχής.

Για ομαδικές δηλώσεις άνω των 10 αθλητών επικοινωνήστε μαζί μας στα 22640-22777, ή ckiousi@cpw.vionet.gr .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν 1ο ΑΓΩΝΑ ΑΓΑΠΗΣ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ – ΘΙΣΒΗΣ, θα είναι ανδρών και γυναικών γενικής κατάταξης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 07/05/2017 (Δομβραινα, κεντρική πλατεία)

08:30:  Άνοιγμα γραμματείας  / παραλαβή πακέτου εκκίνησης αγώνα / ενημέρωση

10:00 Εκκίνηση αγώνα 200m για παιδιά νηπίου.

10:15 Εκκίνηση αγώνα 400m για παιδιά 1ης, 2ας, 3ης και 4ης Δημοτικού

10:30 Εκκίνηση αγώνα 1,0 χλμ για παιδιά 5ης, 6ης Δημοτικού και 1ης και 2ας Γυμνασίου

10:45 Εκκίνηση αγώνα 7,0 χλμ για παιδιά άνω των 16 ετών και ενήλικες άνδρες και γυναίκες.

 ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Όταν τερματίσουν οι αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Απονομή θα γίνει για τον αγώνα του 1,0 χλμ και τον αγώνα των 7,0χλμ. Οι απονομές θα γίνουν στις 11:30 Θα βραβευθούν οι τρεις καλύτεροι/ες αθλητές/τριες, με μεγάλο κύπελλο ο πρώτος/η, μικρότερα κύπελλα οι υπόλοιποι.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Δομβραίνα και η Θίσβη βρίσκονται 125 χλμ από την Αθήνα και 35 χλμ από την Θήβα. Δείτε ΕΔΩ..
Όσοι ενδιαφέρονται για χορηγία στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στον αγώνα, να επικοινωνήσουν με την διοργάνωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα,  την πρόσβαση, την διαμονή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα: 22640-22777, ή ckiousi@cpw.vionet.gr
runningpress.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Έτσι «χτυπούν» οι παιδόφιλοι μέσω ίντερνετ


Αρρωστημένοι διάλογοι άνδρα με 10χρονη, από την οποία ζητούσε να βγάλει την μπλούζα της και να του στείλει φωτογραφία
Τρομοκρατημένη μια μητέρα 10χρονου κοριτσιού στη Βρετανία βρήκε τα αρρωστημένα μηνύματα που είχε στείλει στη μικρή κόρη της ένας παιδόφιλος από την Αμερική.

Ο άνδρας, που παρουσιαζόταν με το όνομα Daniel Foreal, είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, από τη 10χρονη, να σηκώσει την μπλούζα και το σουτιέν της και να του στείλει μια φωτογραφία της.

Ο παιδόφιλος, που πιστεύεται πως ζει στη Φλόριντα, ήρθε σε επαφή με το κορίτσι μέσω των social media, με μηνύματα στο Snapchat και το Live.Me.

Την προσέγγισε με αθώα μηνύματα, που την έκαναν να νιώθει ασφαλής, και στη συνέχεια άρχισε να της ζητά τις αρρωστημένες φωτογραφίες. Μάλιστα όταν της ζητά μια φωτογραφία που να μη φαίνεται μόνο το πρόσωπό της, εκείνη απαντά πως είναι μόνο 10 χρονών και δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Εκείνος όμως επιμένει: «Ναι, μπορείς, θα είναι το μυστικό μας».

Η μητέρα της 10χρονης, όπως γράφει η Daily Mail, ελέγχει τακτικά το τηλέφωνο της κόρης της και όταν βρήκε τα μηνύματα αυτά άρχισε να επικοινωνεί εκείνη με τον άνδρα στη θέση της κόρης της.

«Τρομοκρατήθηκα και ξέρω πως η κόρη μου δεν θα ήταν η μόνη που μπήκε στο στόχαστρο» λέει. «Η κόρη μου είναι ώριμη για την ηλικία της και ξέρει να μου μιλήσει εάν κάποιος επικοινωνήσει μαζί της. Έχει Facebook και λογαριασμούς σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί έχουν και όλοι οι φίλοι της και παίζουν μαζί. Προσέχουμε πολύ κι αν κάποιος γίνει "φίλος" της, μου το λέει».

«Όταν είδα τα μηνύματα μου ήρθε ναυτία. Κάποιος της είχε στείλει μια φωτογραφία του πέους του. Ένας άλλος της έλεγε πως είναι 13 χρόνων και της έστειλε μια φωτογραφία που βρήκε στο Google. Της ζήτησε να δει την κοιλιά της αλλά η κόρη μου είναι έξυπνη και δεν "τσίμπησε". Ο λόγος που δημοσιοποιώ όλα αυτά τα μηνύματα είναι για να δείξω τι λένε αυτοί οι άνθρωποι στα μικρά κορίτσια και για να διασφαλίσω πως ο "Daniel" δεν θα το κάνει αυτό και στο παιδί κανενός άλλου.

Συνεχίζοντας τα μηνύματα με τον Daniel, υποδυόμενη την κόρη της, η γυναίκα ήθελε να μάθει τι ζητούσε εκείνος. «Θα έχει πλάκα. Θα σου λέω ακριβώς τι θέλω να δω κι εσύ θα μου δείχνεις» της έγραφε. Της ζήτησε μετά να σηκώσει την μπλούζα και το σουτιέν της και να βγάλει μια φωτογραφία το σώμα της, υποσχόμενος πως δεν θα το πει σε κανέναν.

Η μητέρα της έγραψε: «Δεν φοράω σουτιέν, είναι για μεγαλύτερα κορίτσια» κι εκείνος της απάντησε «σήκωσε τότε μόνο την μπλούζα σου και βγάλε μια φωτογραφία».

Η γυναίκα κατήγγειλε τον άνδρα στις αρχές της Φλόριντα και δημοσιοποίησε το προφίλ του και όλους τους διαλόγους με την κόρη της και με την ίδια, για να ενημερώσει και άλλους γονείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε βουνό και θάλασσα οι Αλιαρτίστες-φωτογραφίες


Δυο αγωνες περιλαμβανε το προγραμμα των Αλιαρτιστας και αυτο το σαββατοκυριακο! Τη Κυριακη 23 Απριλιου δρομεις καθε ηλικιας πλημμυρισαν τον φαληρικο ορμο απο τη Μαρινα Φλοισβου στο Παλαιο Φαληρο μεχρι και το Πειραια και δωσαν το δικο τους μυνημα αθλησης συμμετεχοντας στον 8ο Ποσειδωνιο Ημιμαραθωνιο! Η Αλιαρτιστας Σπυριδούλα Παλαντζά εδειξε πως δυσκολα μπορει να τη συναγωνιστει κανεις,καλυβοντας τα 21χλμ κατω απο δυο ωρες με χρονο 1:45:47! Την ιδια μερα στην Αμφικλεια ειχαμε ορεινους αγωνες δρομου για ολα τα γουστα! Στα 24,2 χλμ (Μονοπατι Παρνασσου,υψομετρικη αναβαση1610μ) ο Vagelis Arvanitis εδειξε τα δοντια του για αλλη μια φορα σε μια δυσκολη διαδρομη και να τον ακολουθουν ο Pournaras Nikos και "ταλαιπωρημενος " Xristos Kokkalis! Στη διαδρομη των 10,9χλμ (Μικρο Μονοπατι Παρνασσου,υψομετρικη αναβαση 790μ) ειχαμε τη συμμετοχη του Αλιαρτιστα Dimitris Arvanitis δειχνωντας και αυτος σε καλη κατασταση!!
Επομενο ραντεβου τη Κυριακη 7 Μαιου στο 1ο ΑΓΩΝΑ ΑΓΑΠΗΣ Δομβραινας-Θισβης(Αγωνας Δρομου 7χλμ)ALIARTISTAS RUNNING TEAM
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιά στους Καταρράκτες της Πέτρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς Γκαλαμέλου Ιωάννα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η μαθήτρια της Α΄ τάξης Λυκείου του σχολείου Γκαλαμέλου Ιωάννα - Ευφροσύνη διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Λυκείων που έλαβαν χώρα στις 24-04-2017 στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέλαβε την 2η θέση στις κορίνες και την 6η θέση στην κορδέλα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου & ΛΤ Αγίου Γεωργίου συγχαίρουν την μαθήτρια της Α΄τάξης Λυκείου του σχολείου Γκαλαμέλου Ιωάννα - Ευφροσύνη για τη διάκριση της στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής Λυκείων που έλαβαν χώρα στις 24-04-2017 στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέλαβε την 2η θέση στις κορίνες και την 6η θέση στην κορδέλα.
Άγιος Γεώργιος
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΠΕ04.02 - ΧΗΜΙΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο Μύθων: 1η στάση στη Θήβα-Περιήγηση στα χνάρια του Κάδμου

Προσθήκη λεζάντας
Myths Lab
Εργαστήριο Μύθων

To πρότζεκτ Myths Lab είναι μια πολιτιστική πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με στόχο να ενισχύσει την πολιτιστική συνείδηση νέων της Θήβας  και να καλύψει το κενό που υπάρχει αναφορικά με την εκμάθηση της τοπικής ιστορίας.
Η Θήβα είναι μια πόλη με τεράστιο ιστορικό πλούτο, που όμως παραμένει ανεξερεύνητος από μία μεγάλη μερίδα κόσμου και κυρίως από τα παιδιά. Το Myths Lab φιλοδοξεί να εξοικειώσει παιδιά 11-12 χρόνων με την τοπική ιστορία και μυθολογία, επανασυνδέοντας τους μύθους με την τοπογραφία της πόλης μέσα από μια σειρά εργαστηρίων και δράσεων.
Το Myths Lab υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Θήβα από τον Απρίλιο έως τον Μάρτιου του 2017, με συμμετέχοντες 16 μαθητές από το 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.
Στα πλαίσια του πρότζεκτ πραγματοποιήθηκαν 4 εργαστήρια:
i.    History Workshop  –  Βιωματική ξενάγηση στα χνάρια του Κάδμου
ii.    Architectural Model Workshop – Αναπαράσταση σημείων του μύθου σε μακέτες
iii.    Minecraft Workshop Ι –  Ψηφιακή αναπαράσταση σημείων του μύθου σε video-παιχνίδι
Minecraft Workshop IΙ – Δημιουργία μικρών βίντεο από τις ψηφιακές κατασκευές
iv.    Interactive storytelling workshop – Εργαστήριο διαδραστικής αφήγησης με σκοπό τον σχεδιασμό πολιτιστικής διαδρομής στην πλατφόρμα ‘Τhe URBAN GAME’.
Η εξοικείωση των συμμετεχόντων προέκυψε από μια αλληλουχία δράσεων και εργαστηρίων με απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής που ακολουθεί το αποτύπωμα των μύθων στην τοπογραφία της πόλης σε πλατφόρμα παιγνιοποίησης, ξεκινώντας με τον ιδρυτικό μύθο της πόλης, από τον Φοίνικα Βασιλιά Κάδμο.
Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τον μύθο της ίδρυσης της πόλης, μέσω μιας βιωματικής ξενάγησης στα σημεία που σχετίζονται με αυτόν, της οποίας πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οικειοποιούμενοι τους ρόλους των ηρώων μέσα από σύμβολα. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα 2ήμερο εργαστήριο όπου διδάχθηκαν στοιχεία της μυκηναϊκής αρχιτεκτονικής και κατασκεύασαν δημιουργικά τρία σημεία ενδιαφέροντος (Κρήνη της Δίρκης, βωμός Αθηνάς Όγκας, Καδμείο) σε αρχιτεκτονικές μακέτες. Έπειτα ακολούθησε ένα επίσης 2ήμερο εργαστήριο όπου τα παιδιά ανακατασκεύασαν  τα ίδια σημεία στον ψηφιακό κόσμο στην εκπαιδευτική έκδοση του video-παιχνιδιού Minecraft. Από τις ψηφιακές κατασκευές δημιουργήθηκαν μικρά βίντεο με παράλληλη ηχογράφηση των παιδιών να διηγούνται την ιστορία των αναπαρασταθέντων σημείων και την σχέση τους με τον μύθο. Στο τελευταίο εργαστήριο οι συμμετέχοντες έπλασαν ένα διαδραστικό αφήγημα το οποίο πλαισιώνει το τελικό παραδοτέο του πρότζεκτ, μια gaming εφαρμογή για κινητές συσκευές, όπου ενσωματώθηκαν και τα ψηφιακά προϊόντα του εργαστηρίου Minecraft. Το αφήγημα ακολουθεί τα ίχνη που άφησε στην σημερινή πόλη ο μύθος της ίδρυσης από τον Κάδμο, και αποτελεί τον οδηγό για την πολιτιστική διαδρομή που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα The URBAN GAME και χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα και την ίδια πόλη ως “ταμπλό” για να προσφέρει μια εκπαιδευτική εμπειρία που προκύπτει από διαδικασίες παιγνιοποίησης.
Η εφαρμογή απευθύνεται κυρίως σε παιδικό κοινό αλλά μπορούν όλοι να γίνουν λίγο παιδιά και ακολουθώντας την διαδρομή να (ξανα)γνωρίσουν την πόλη της Θήβας και σημεία, η ιστορίες των οποίων αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Το πρότζεκτ υποστηρίζεται από το 'START – Create Cultural Change', ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσ/κης και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων Γερμανίας.
Τελεί υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και του Δήμου Θηβαίων.

To Myths Lab (Εργαστήριο Μύθων), ένα πολιτιστικό έργο που υλοποιήθηκε στην Θήβα από Μάρτιο έως Απρίλιο του 2017, σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του και της πολιτιστικής διαδρομής για τον μύθο του Κάδμου, που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα παιγνιοποίησης The URBAN GAME.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 7 Μαΐου 17:00 και θα ακολουθήσει περιήγηση στα βήματα του Κάδμου μέσω ψηφιακής εφαρμογής. Η λήξη της δράσης θα γίνει περίπου στις 19:30, με την ολοκλήρωση της διαδρομής. Η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στον ιστότοπο www.mythslab.org εντός ολίγων ημερών.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί και να πάρετε μια ιδέα για την προσπάθειά μας!

Με εκτίμηση,

Η διαχειρίστρια του πρότζεκτ
Ασημίνα Λυμπέρη
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι μαζί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, η ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, και ο Σύλλογος  Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, 
σας  προσκαλούν
στην  Απεργιακή  Συγκέντρωση  την Δευτέρα   1η  ΜΑΗ  2017  και ώρα  10.00΄ π.μ.  στο   Εργατικό  Κέντρο Λιβαδειάς, για να τιμήσουμε μαζί  την  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



                            Τα  Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

" Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα" Βιβλιοπαρουσίαση απο την Λ.Ε.Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και ζέστη -Ανεβαίνει η θερμοκρασία


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 7 έως 27, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στις Σποράδες , στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 8 έως 22 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , να  δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά -Ζήτω οι Εργατικοί Αγώνες

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Διαβάστε Περισσότερα »

Tο Αναλόγιο Διηγήματος της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς είναι αφιερωμένο στον συγγραφέα James Joyce

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Αφιέρωμα στον James Joyce

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» συνεχίζει το Αναλόγιο Διηγήματος που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στον Ιρλανδό συγγραφέα James Joyce.

Η 2η συνάντηση που έχει τίτλο Οι «Δουβλινέζοι» και η γέννηση του μοντερνισμού  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στις 8 μμ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Υπεύθυνος του Αναλογίου είναι ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος.
Διηγήματα του συγγραφέα θα διαβάσουν οι Βάσω Κατσικογιάννη και Άννα Κολιούκου.
Τραγούδια που ταιριάζουν στο ύφος των διηγημάτων θα αποδοθούν από τη Μαρία Δούκα, φωνή και την Κατερίνα Μπότση, πιάνο, καθηγήτριες του Τροφώνιου Ωδείου.

Το Αναλόγιο Διηγήματος είναι ανοικτό σε όλους. Πληροφορίες συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης (http://www.liblivadia.gr).
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου "Ο Σύντομος Χειμώνας της Ληστοκρατίας" του Δημήτρη Λάμπρου

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ