Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Φωτιά στη Στενή Μαυρομματίου

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε υπαίθριο χώρο με μπάλες από τριφύλλι,στη  περιοχή της Στενής Μαυρομματίου.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυο οχήματα της Πυροσβεστικής, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας με σκαπτικά μηχανήματα.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

                                                                            **  Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά ελέγχεται πλήρως, έχει δημιουργηθεί περιμετρικά αντιπυρική ζώνη απο το σκαπτικό του Δήμου, ενώ στο σημείο παραμένει πυροσβεστικό όχημα για τον φόβο αναζωπύρωσης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Με νέο προπονητή ο Α.Ο. Θήβα

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Δημήτρη ( Τάκη) Πλατή. Ο κύριος Πλατής είναι ένας προπονητής που γνωρίζει καλά την ομάδα και κατά την φετινή περίοδο πήρε το Κύπελλο Βοιωτίας με την Αναγέννηση Σχηματαρίου ενώ πρόπερσυ είχε ένα άκρως εξαιρετικό πέρασμα από τον πάγκο του ΑΟ ΘΗΒΑ.


Με εκτίμηση


Το Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μια εξαιρετική εκδήλωση για τη Βυζαντινή Τέχνη και έκθεση Αγιογραφίας στο Νεοχώρι



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Βοιωτία

« Ολοκλήρωση της διαδικασιών ανάδειξης Προέδρου Νομαρχιακής και τοπικών συμβουλίων της ΟΝΝΕΔ στην Βοιωτία »


Ολοκληρώθηκε στην Βοιωτία, με πλήρη διαφάνεια αλλά και τηρώντας στο έπακρο όλες τις καταστατικές διατάξεις  της ΟΝΝΕΔ, η διαδικασία ανάδειξης Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και των τοπικών οργανώσεων της Λιβαδειάς και Θήβας.
Θέλουμε καταρχάς να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΟΝΝΕΔ από όλη την Βοιωτία, τόσο αυτούς που εγγράφηκαν για πρώτη φορά αλλά και όσους επιβεβαίωσαν τη εγγραφή τους μέσα από την πρωτοποριακή και  αδιάβλητη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης. Η εγγραφή νέων μελών, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποτελεί οδηγό αλλά μας γεμίζει και με ευθύνες προκειμένου να μπορέσουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τις ελπίδες και τις αγωνίες των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Θάνο Κολοβό, Υπεύθυνο οργανώσεων Επαρχίας της ΟΝΝΕΔ, για την άψογη συνεργασία.
Η ΟΝΝΕΔ και εδώ στην Βοιωτία, θα σταθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να απαλλαχθεί η πατρίδα μας όσο πιο σύντομα γίνεται από τον Σύριζα και τις καταστροφικές πολιτικές του, που έχουν οδηγήσει σε τέλμα ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και ειδικά εμάς τους νέους ανθρώπους.

Αναλυτικά  εκπρόσωποι  της ΟΝΝΕΔ  στο νομό Βοιωτίας  έχουν ως  εξής:

Πρόεδρος  της  Νομαρχιακής  Επιτροπής :
Καλοπήτας Θεόδωρος

Ενώ οι νέες συνθέσεις των τοπικών συμβουλίων , ανανεωμένες σε ποσοστό της τάξεως πάνω από 50% σε σχέση με τις περσινές εκλογές, έχουν ως εξής:

Τοπική  Οργάνωση  Λιβαδειάς:
Ζυγογιάννης  Γεώργιος
Κελέρμενος  Ιωάννης  
Λέτης  Επαμεινώνδας  
Μαλούχος  Δημήτριος      
Παπαθεοδώρου  Αθανάσιος  

Τοπική  Οργάνωση  Θήβας:
Αργύρη   Μαγδαληνή- Αντιγόνη  
Μελετίου  Γεώργιος      
Τσέλλος  Δημήτριος  
Τσέλλος  Ελευθέριος
Τυρηνοπούλου  Μαργαρίτα

ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λιβαδειά

Με μεγάλη συμμετοχή, παρά τη τριήμερη αργία, γιορτάστηκε και φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι/άνεργοι, συνταξιούχοι, τίμησαν την μέρα που συμβολίζει την αποφασιστικότητα της Εργατικής Τάξης να διεκδικεί τα δικαιώματα της στη ζωή και στη δουλειά.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10.00 το πρωί με τραγούδια και συνθήματα από τα μεγάφωνα της Κεντρικής Πλατείας και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και συλλόγων όπως ο Αλέκος Καρκάνας, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, η Αστέρω Χουσιάδα εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ Λιβαδειάς, η Βάσω Γκικοπούλου εκ μέρους των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ και η Λιάνα Καραβασίλη εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος της Γραμματείας Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πελέκης, που αναφέρθηκε, εκτός από τα γεγονότα που καθιέρωσαν την πρωτομαγιά σαν παγκόσμια μέρα γιορτασμού των εργατικών αγώνων, και στη σημερινή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, από τους “αριστερούς” υπηρέτες του καπιταλιστικού κέρδους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην, όλο και πιο επικίνδυνη μορφή που παίρνει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός στην περιοχή της μεσογείου, και την επίσημη, με πρόσκληση μάλιστα της “αριστερής” κυβέρνησης, ανακήρυξη του ΝΑΤΟ σε χωροφύλακα της περιοχής.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση και έγκριση ενός ψηφίσματος συμπαράστασης στους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου “ΖΟΥΡΑ” και της Διακήρυξης των Συνδικάτων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύτηκε οικονομική βοήθεια στους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”.




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι με λουλούδια τη Πρωτομαγιά

Σύμφωνα με μελέτες η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, τότε που οι εκδηλώσεις είχαν σκοπό να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.

Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο έθιμο είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς.

Η παράδοση θέλει τους αγρότες να φτιάχνουν από μόνοι τους τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια με κάπως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Στη Σέριφο, ήδη από το βράδυ της πρωτομαγιάς, κρεμούν στην πόρτα του σπιτιού τους ένα στεφάνι από λουλούδια, προσθέτοντας όμως και τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.

Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα «δαιμοναριά», άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.

Στα μέρη της Μικράς Ασίας σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά.

Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως τις 23 Ιουνίου, του Αϊ – Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.

Εκτός από το μαγιάτικο στεφάνι, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν ακόμα και στις μέρες μας κάποια ενδιαφέροντα έθιμα που έχουν λυτρωτικές, εξαγνιστικές ιδιότητες και κυρίως έχουν να κάνουν με την καλοτυχία και την υγεία.

Στην Κέρκυρα, ένα νησί που φημίζεται για τις ξεχωριστές της παραδόσεις και για τους ανθρώπους της που παραμένουν πιστοί σε αυτές, το Μαγιόξυλο έχει την τιμητική του.

Οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.

Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.

Στη σύγχρονη εποχή, απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους συμβολισμούς, το στεφάνι της Πρωτομαγιάς αποτελεί περισσότερο μία ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπόγρης απο τις Θεσπιές σήκωσε το τρόπαιο και την Ελληνική Σημαία!!!ΦΩΤΟ

Η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη νίκησε την Μπάνβιτ 63-59 στον τελικό του φάινοαλ φορ του Τσάμπιονς Λικγ που διεξήχθη στην πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA, αφήνοντας την πρώην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με το παράπονο για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Ο Γιώργος Μπόγρης πανηγύρισε με την κατάκτηση της πρώτης κούπας του Champions League, με τον ίδιο να το γιορτάζει με… ελληνικό τρόπο σηκώνοντας τη γαλανόλευκη σημαία ψηλά!
Οι εξαιρετικές του φετινές εμφανίσεις τον έφεραν σε ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο για τον ίδιο και την ισπανική ομάδα. Ο Μπόγρης πάντως είχε συνέχεια μαζί του την ελληνική σημαία…

Έτσι, ο Έλληνας διεθνής σέντερ απο τις Θεσπιές Βοιωτίας,κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, μετά την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό το 2011 στη Βαρκελώνη.
Το ματς ήταν δραματικό σε όλη τη διάρκεια του και κρίθηκε με το τρίποντο του Ουάιτ που διαμόρφωσε το 63-57 στα τελευταία δευτερόλεπτα

«Είμαι πολύ υπερήφανος! Αυτή τη στιγμή έχω αδειάσει από συναισθήματα! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά! Αυτή η επιτυχία μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Πραγματικά δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Όσο και να μην το πίστευα στην αρχή, η πορεία μέσα στη χρονιά έδειξε ότι δικαιώθηκα για την επιλογή μου το περασμένο καλοκαίρι. Κάναμε ευτυχισμένους τους φιλάθλους μας και όλους τους ανθρώπους της ομάδα. Είναι μια τεράστια επιτυχία. Το Champions League θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια και θα έχουμε να λέμε ότι είμαστε η πρώτη ομάδα που το κατέκτησε. Σε αυτό το νησί, την Τενερίφη, θα είμαστε πάντα οι 12 που φέραμε το πρώτο τρόπαιο ενώ οι φίλαθλοί μας θα ανατριχιάζουν και θα κλαίνε από χαρά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος» ανέφερε μετά το τέλος του τελικού στην κάμερα της NOVA ο Μπόγρης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιά με ηλιοφάνεια, ζέστη, αλλά και μπόρες -Πού θα βρέξει

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική σήμερα Δευτέρα 1 Μαΐου.



Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 ως 25 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λύθηκε η συνεργασία Α.Ο. Θήβας και Λάμπρου

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Λάμπρου. Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Γιώργο Λάμπρου για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην ομάδα μας αφού ήρθε πέρσυ σε μια δύσκολη καμπή για  την ομάδα και κατάφερε μέσα από την δουλειά του η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει μέσα από την διαδικασία των μπαράζ στην Γ Εθνική Κατηγορία.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Λάμπρου για το ήθος που δίδαξε και η πόρτα του ΑΟ ΘΗΒΑ είναι πάντα ανοιχτή.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ