Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Κορυφαίος προπονητής στη Βοιωτία ο Άγγελος Κυριάκου από την Ξηρονομή

Και κύπελλο με τον Επαμεινώνδα
Ο Άγγελος Κυριάκου είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος προπονητής στη Βοιωτία την περίοδο που πέρασε οδηγώντας τον Αμβρυσσέα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ τον… οδήγησε και στον τελικό του κυπέλλου.

Ο 51χρονος προπονητής από την Ξηρονομή ανέλαβε την ομάδα του Διστόμου από την αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου και δείχνοντας σοβαρότητα, πειθαρχία, εργατικότητα, μεθοδικότητα και υπομονή την «οδήγησε» στην Γ’ Εθνική κατηγορία τελειώνοντας το πρωτάθλημα με 24 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Η παρουσία στον πάγκο του Άγγελου ήταν καταλυτική στο να επιτευχθεί ο στόχος αφού το πρωτάθλημα ήταν λίαν ανταγωνιστικό με την παρουσία δυο ακόμα ισχυρών ομάδων του Κιθαιρώνα και του Υπάτου.
Μάλιστα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα ο Άγγελος Κυριάκου δεν άφησε καθόλου την κορυφή.
Ξεκίνησε με την πρώτη θέση και τελείωσε με την πρώτη…

Και φυσικά η επιλογή των ανθρώπων του Αμβρυσσέα να εμπιστευτούν τον Άγγελο τους δικαίωσε κατά τον καλύτερο τρόπο αφού ο προπονητής της ομάδας του Διστόμου αποδείχθηκε ο «άγγελος» τους…
Δικαιότατα λοιπόν αναδεικνύεται ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν




Το who is who
Ο Άγγελος Κυριάκος γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1966 και κατάγεται από την Ξηρονομή.
Ως ποδοσφαιριστής έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα της Θήβας όπου αγωνίστηκε επί 11 συναπτά έτη και ήταν και ο «κάπτεν» των «βυσσινί». Έχει αγωνιστεί επίσης σε Ξηρονομή (από κει ξεκίνησε), Πελοπίδα, Επαμεινώδα και Οπούντιο. Με την ομάδα του Μαρτίνου πήρε και το πρωτάθλημα στη Φθιώτιδα και την άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Ως προπονητής έχει καθήσει στον πάγκο του Επαμεινώνδα, του Ελλοπιακού, του Απόλλωνα Ακραιφνίου και του Αμβρυσσέα.
Φέτος με τον Αμβρυσσέα πήρε το πρωτάθλημα, ενώ την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε με τον Επαμεινώδα το κύπελλο Βοιωτίας κόντρα στον Αμβρυσσέα. Επίσης με τον Απόλλωνα αναδείχθηκε πρωταθλητής στη β’ κατηγορία.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σεβνταλίνα




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε μια νύχτα διέρρηξαν τέσσερα σπίτια στο Μαυρομμάτι


Tα… ρέστα τους έδωσαν το Σαββατόβραδο «ποντικοί» οι οποίοι τρύπωσαν σε σπίτια στο Μαυρομμάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το χωριό, επιτήδειοι διέρρηξαν συνολικά τέσσερα σπίτια,απ’ τα οποία  αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά. 
Τα περιστατικά έχουν αναστατώσει την ήρεμη κοινωνία του Μαυρομματίου με τους κατοίκους να ζητούν περισσότερες περιπολίες απο την Αστυνομία στο χωριό.

Οι δράστες αναζητούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκυλόψαρο στην παραλία της Αλυκής-ΒΙΝΤΕΟ

   Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη παραλία Αλυκής,σκυλόψαρο εντοπίστηκε να κολυμπά στα ρηχά της ακτής.
 Δύο τολμηροί ψαροντουφεκάδες κινήθηκαν προς το μέρος που έκανε βόλτες το σκυλόψαρο και μόλις πλησίασαν, αυτό απομακρύνθηκε σε άλλο σημείο του κολπίσκου.
Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο  φίλου μας αναγώστη τη στιγμή που ο απρόσκλητος επισκέπτης,  «σουλατσάρει» στην ακτή.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή ξεκινούν οι 4 παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Εκπ/κών Π.Ε. Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δήμου Λεβαδέων για τα δεσποζόμενα ζώα




Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες της ισχύουσας κείμενης νομοθεσίας που διέπουν την κατοχή δεσποζόμενων ζώων και αφορά στους κανόνες διατήρησης των ζώων σε οικείες, ο τρόπος περιπάτου, αλλά κυρίως η ηλεκτρονική ταυτοποίησή τους που συνδράμει στην καταπολέμηση του φαινομένου εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (αρμόδια υπάλληλος κ Έφη Μίχου, τηλ. 22613-50830) αντίγραφο πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του κατοικίδιου ζώου που κατέχουν.

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Περιβάλλοντος – Πρασίνου
Χρήστος Παπαθανασίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Κάλεσμα συμμετοχής στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης



Επειδή η θητεία των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θηβαίων, που είχαν οριστεί με την υπ’ αριθ. 2/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έληξε στις 28/2/2017  ο Δήμος Θηβαίων καλεί εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ( μέχρι 15/5/2017):

α) τους φορείς να προτείνουν με σχετικό έγγραφό τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τον εκπρόσωπο του φορέα τους μετά του αναπληρωτή του, με τα πλήρη στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, fax ή email)
β) τους δημότες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη νέα σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης με θητεία μέχρι 31-8-2019.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να γίνει είτε με σχετικό έγγραφο προς το Δήμο, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη δ/νση : dimosthivas@thiva.gr  είτε με την αποστολή τηλεομοιοτυπήματος (FAX) στο τηλέφωνο : 22620-89364 μέχρι τις 15 Maϊου 2017.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια του Παμβοιωτικού Κέντρου " Η Προστασία του Παιδιού" στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίασε ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων




Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεώργιου Ντασιώτη, συνεδρίασε στις 2 Μαΐου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συνοπτικός απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2016-17 και ο σχεδιασμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου.
Τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου έκανε ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χειμερινής περιόδου εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την ετοιμότητα που επέδειξαν και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία. Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και μίλησε για το πολύτιμο έργο των εθελοντών της πολιτικής προστασίας που αποτελούν σημαντικό κομμάτι στον κρίκο της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις οποίες εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση συντήρησης πυροσβεστικών υδροστομίων του Δήμου, στη συντήρηση δασικών δρόμων, στην αποψίλωση πρανών και οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα, καθώς και στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν: ο Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας – κος Κακοσαίος Μάριος, ο Επιπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς – κος Πούλος Κωνσταντίνος, ο Υποπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας – κος Στασινός Φώτιος, ο Υποδιοικητής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας – κος Μπακούμης Ηλίας, η Υποδιοικήτρια Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ο Δασάρχης Θηβών – κος Αμοιρίδης Κωνσταντόνος,  ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – κος Αθανασιάδης Γεώργιος, ο προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς – κος Τσούτσας Ιωάννης, ο προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – κος Σιδέρης Γεώργιος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ – κος Τζικόπουλος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου (Πολεμικής Αεροπορίας) – Επισμηναγός Βούλγαρης Αντώνιος, οι αντιδήμαρχοι κος Παπαθανασίου Αθανάσιος (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας), κος Αραπίτσας Γεώργιος, ο κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταμούλης Αναστάσιος και ο αρχηγός αντιπολίτευσης – κος Σαγάνας Φίλιππος. Επίσης παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρομματίου – κα Δρίτσα Ανθούλα, Νεοχωρίου – κος Στάθης Απόστολος, Λεονταρίου – κος Ζαφείρης Δημήτριος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπιέων – κος Παπαδομαρκάκης Χαράλαμπος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στον Πανδαυλειακό απο τη Δήμαρχο Λεβαδέων



Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Σωτήρης Καρβούνης εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους προς τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας “Πανδαυλειακός” για την άνοδο της στην Α’ κατηγορία Βοιωτίας και εύχονται να συνεχίσουν την επιτυχή πορεία τους και στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.           



Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφόνησαν με καλάσνικοφ άνδρα, έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Φαρ Ουέστ στα Γλυκά Νερά, καθώς σήμερα το πρωί εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές, με άγρια εκτέλεση έξω από σχολείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 08:15 τέσσερις κουκουλοφόροι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, γάζωσαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν πατέρα μαθητή, τον γνωστό μπράβο της νύχτας και αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ Βασίλη Γρίβα, ο οποίος μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο (το 2ο Δημοτικό, στην οδό Σαλώνων) κα επέστρεφε στο αυτοκίνητό του.

Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως στο Σισμανόγλειο, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Ελαφρά, από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε και η μητέρα ενός άλλου μαθητή, η οποία βρισκόταν και αυτή έξω από το σχολείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πυροβολισμοί και η δολοφονία του άνδρα έγιναν την ώρα της προσευχής στο σχολείο, αλλά στο πίσω μέρος του κτιρίου, όπου τα παιδιά δεν είχαν οπτική πρόσβαση.

Οι κουκουλοφόροι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε καμένο μερικά μέτρα παρακάτω και συγκεκριμένα στην οδό Αγαμέμνονος, περίπου 600 μέτρα από το σημείο.

Η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης εννέα κάλυκες. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας και ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στο θύμα τους. Το θύμα στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις εκβιασμών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Στην ώρα του το λευκό κρεμμύδι, καλύπτει το κενό του κόκκινου


Tο λευκό κρεμμύδι μπήκε πρώιμα στην παραγωγή σε διάφορες περιοχές της Στερεάς. Η πρώιμη αυτή προσφορά έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη κρεμμυδιού στην αγορά μέχρι να βγει το κόκκινο, περίπου μετά από 20 ημέρες έως 1 μήνα.

Ο Αναστάσιος Ιωάννου, παραγωγός κρεμμυδιών από την περιοχή της Θήβας, μεταφέρει στην «ΥΧ» την εικόνα της πρώιμης διάθεσης κρεμμυδιού: «Η περιοχή μας βγάζει το κρεμμύδι 10 με 15 ημέρες μετά τα Βάτικα. Για να έχουμε αυτή την πρωιμότητα πληρώνουμε ακριβά την αγορά του σπόρου, το ποσό μπορεί να φθάσει και τα 150 ευρώ το στρέμμα. Αποτελεί σημαντικό κόστος για μας, ωστόσο μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα. Με μία απόδοση περίπου 4 τόνους το στρέμμα και με μία τιμή για την τρέχουσα περίοδο να ξεκινά από 30 έως 35 λεπτά, τα αποτελέσματα είναι οριακά. Το σύνολο της παραγωγής διατίθεται στην εσωτερική αγορά χωρίς να υπάρχουν σημάδια στον ορίζοντα για εξαγωγές. Θα μπορούσε ένα μεγάλο μέρος της πρώιμης παραγωγής μας να το διαθέσουμε στις ξένες αγορές, επιτυγχάνοντας καλύτερες τιμές. Κάτι τέτοιο όμως στην παρούσα κατάσταση είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί δεν υπάρχουν οργανωμένα σχήματα παραγωγών. Το πιο αποκαρδιωτικό για μας είναι το ότι βλέπουμε συχνά ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μας να παραμένει αδιάθετη και να καταλήγει συχνά στη χωματερή, καθώς οι δυνατότητες της εσωτερικής αγοράς είναι περιορισμένες».

Δίνοντας έμφαση στην πιστοποίηση του προϊόντος μέσα από τη διαδικασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ο κ. Ιωάννου τόνισε: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει τις κατάλληλες ενέργειες που θα προσδώσουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα και θα πιστοποιούν την ποιότητα των προϊόντων του τόπου μας. Αναφερόμαστε σε μία περιοχή πού αποτελεί στόχο συμφερόντων και έχει ενοχοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Ασωπό. Ακόμη και τώρα, τα προϊόντα μας στις αγορές αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις και αρνητική διάθεση. Η πιστοποίηση της αγροτικής μας παραγωγής μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στις αγορές, ακόμα και σε αυτές του εξωτερικού».

Κλείνοντας, ο κ. Ιωάννου τόνισε τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα: «Οι καιροί επιβάλλουν τη συνεργασία των αγροτών μεταξύ τους, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις πολύπλοκες υπάρχουσες καταστάσεις. Μόνοι μας δεν θα αντέξουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Οι αγρότες καινοτομούν, αλλά…

Οι παραγωγοί εφαρμόζουν τη νέα τεχνολογία, αλλά η πολιτεία παραμένει εγκλωβισμένη στις αποφάσεις του παρελθόντος. Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Θήβας, «έχουμε προσαρμόσει την καλλιέργεια του κρεμμυδιού σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, για να έχουμε πρώιμη παραγωγή. Η πολιτεία εφαρμόζει τους κανόνες της ΕΕ όπως ισχύουν πάνω από είκοσι χρόνια στο θέμα των δασμών (για το κρεμμύδι) από τρίτες χώρες, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Ζητάμε να αλλάξει η ημερομηνία κατά 1 μήνα νωρίτερα και να μην ισχύει η 15 Μαΐου, που είναι σήμερα».
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την παιδική κατασκήνωση «Παλιομηλιά Ελικώνα»

Ο   Δήμος    Λεβαδέων   ενημερώνει ότι  η κατασκήνωση  του Δήμου στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι και θα προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας 8 έως και 14 ετών (γεννημένα από 1 Ιανουαρίου 2003 έως και 31 Δεκεμβρίου 2009), για το χρονικό   διάστημα 1  Ιουλίου 2017 - 12 Αυγούστου 2017.

Πιο αναλυτικά η κατασκήνωση θα λειτουργήσει  σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους:

Α΄ κατασκηνωτική περίοδος:    1/7/2017 - 10/7/2017
Β΄ κατασκηνωτική περίοδος:    12/7/2017 - 21/7/2017
Γ΄ κατασκηνωτική περίοδος:    23/7/2017 - 1/8/2017
Δ΄ κατασκηνωτική περίοδος:    3/8/2017 - 12/8/2017

Τα παιδιά ηλικίας 8 – 11 ετών μπορούν να επιλέξουν μόνο την Α’ ή Γ’ κατασκηνωτική περίοδο, ενώ τα παιδιά ηλικίας 12 – 14 ετών μπορούν να επιλέξουν μόνο την Β’ ή Δ’ κατασκηνωτική περίοδο.
Αιτήσεις θα  γίνονται δεκτές κατά το χρονικό διάστημα από 3/5/2017 έως και 15/5/2017, στο Δημοτικό Κατάστημα, Σοφοκλέους 15, στον 1ο όροφο, ώρες: 10:00  έως  14:00, στον κ. Νικόλαο Σαμαρτζή τηλ.: 2261350860 και κ. Σπυριδούλα Κατσιφή 2261350857.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά  συμμετοχής   που θα συνοδεύουν την αίτησή τους:

•    Πιστοποιητικό  οικογενειακής κατάστασης.
•    Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού εφορίας.
•    Απόδειξη πρόσφατου  λογαριασμού Δ.Ε.Η.  ή Ο.Τ.Ε.

Έντυπα  αιτήσεων  θα διατίθενται  στο  1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το έντυπο της αίτησης και από την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων (www.livadia.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΑΣ κάνει λόγο σε καταγγελία της για εκφυλισμό στο Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.

Στη συν εδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. της 24ης Απριλίου 2017 η παράταξη της ΔΑΣ κατέθεσε διακήρυξη – ψήφισμα συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το περιεχόμενο της διακήρυξης αφορούσε στις εστίες των πολεμικών συγκρούσεων που εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή μας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών του κεφαλαίου για να βρει νέο έδαφος, νέες αγορές και τον κίνδυνο που είναι ορατός για μια γενικευμένη σύρραξη. Καλούσε τους συνδικαλιστικούς φορείς και την εργατική τάξη της χώρας μας αλλά και των γείτονων χωρών να καταδικάσουν ΝΑΤΟ – ΕΕ και καπιταλιστές που εν καιρώ «ειρήνης» μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και εν καιρώ πολέμου μας θέλουν «κρέας στα κανόνια τους», ματώνοντας για τα κέρδη τους.
Με πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αφαιρέθηκε ο λόγος από τα μέλη της παράταξης της ΔΑΣ και δεν επετράπη από το προεδρείο ούτε καν να διαβαστεί στο Συμβούλιο. Την ίδια στάση κράτησαν όλες οι παράτάξεις (ΣΑΕΚΕ-πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ΝΔ, ΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ). Μάλιστα κάποιοι από τους συμβούλους της ΣΑΕΚΕ δήλωσαν ότι διαφωνούν εκ των προτέρων!!!
Ακόμη, στο ίδιο Δ.Σ. σύσσωμες οι παρατάξεις ΣΑΕΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν τις αντικαταστατικές πρακτικές και αυθαιρεσίες που συνεχίζει το προεδρείο του Ε.Κ.Θ. και τις οποίες θέσαμε για άλλη μια φορά υπόψιν όλων στην τελευταία Γ.Σ. των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Θ., στις 28 Μαρτίου 2017, καταψηφίζοντας και τον οικονομικό απολογισμό.
Συγκεκριμένα προτάθηκε από τον Πρόεδρο:
•    Να ληφθεί απόφαση για ελεύθερη διάθεση στο Προεδρείο το ποσό των 500 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένο κωδικό δαπάνης, όπως αυτοί αναφέρονται στον προϋπολογισμό του 2017.
•    Να ληφθεί απόφαση για καταβολή ημεραργιών (για όλο το χρόνο) για τη συμμετοχή σε Δ.Σ. των συμβούλων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς επίσης και για περιπτώσεις που οι σύμβουλοι θα απασχοληθούν για άλλες εργασίες του ΕΚΘ, όποτε αυτές προκύψουν.
Με τα ανωτέρω διαφώνησε μόνο η Δ.Α.Σ., τονίζοντας τα όσα σχετικά με τα παραπάνω αναφέρει το καταστατικό του ΕΚΘ «...ουδεμία δαπάνη μπορεί να γίνει χωρίς απόφαση ΔΣ...», κάτι που μέχρι σήμερα καταστρατηγείται από την πλειοψηφία.
Καλούμε τα σωματεία, τους αντιπροσώπους του Ε.Κ.Θ. και τους εργαζόμενους να  αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέρμα στον εκφυλιστικό κατήφορο του Ε.Κ.Θ. και στο τέλμα που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα της περιοχής οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβενητικού συνδικαλισμού.



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η καλοκαιρία -Τους 30 βαθμούς πλησιάζει ο υδράργυρος

Καλοκαιρινός καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 29 βαθμούς Κελσίου αναμένεται σήμερα Τετάρτη.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από  την ΕΜΥ:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με σποραδικούς όμβρους ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στην Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία τις απογευματινές ώρες.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 μποφόρ εξασθενούντες,

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και στα Νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 μποφόρ εξασθενούντες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τον φωτογράφο Βασίλη Βούκλιζα φιλοξενεί η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Βασίλη Βούκλιζα στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, θα παραστεί ο φωτογράφος Βασίλης Βούκλιζας ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του. Θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου του.
Λίγα λόγια για τον Βασίλη Βούκλιζα:
Ο Βασίλης Βούκλιζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει φωτογραφία επι έξι έτη στα πρότυπα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης σύμφωνα με τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Από τις εκδόσεις «Φωτοχώρος» έχουν κυκλοφορήσει τα λευκώματα φωτογραφιών του: «Φωτογραφίες-Παράλληλος κόσμος» το 1995, «Πέρα απ’τον ορίζοντα» το 2001 και πρόσφατα το λεύκωμα με το όνομά του της ¨Μικρής σειράς" του Φωτογραφικού Κύκλου. Σήμερα ζει και εργάζεται ως μηχανικός στη Ναύπακτο.
Είσοδος ελεύθερη

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             H  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ



Χαράλαμπος Λιάκος                 Καραδήμα Γιώτα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΙΚΟΣΙ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΥΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ!


Ήταν κυριολεκτικά μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου! Χωρίς ειδοποίηση, κάτι παράξενο για τους τυπολάτρες Γερμανούς, έφθασαν σήμερα έξω από το Μουσειο, 20 μαθητές και μαθήτριες με τους δυο καθηγητές τους.
Οι συστάσεις έγιναν αμέσως, χάρις στην Σοφία, μια Γερμανίδα μαθήτρια που πριν χρόνια είχε ζήσει για 9 χρόνια στον Βόλο και μιλούσε άριστα ελληνικά: Ήταν μια ομάδα από το - ιδρυθέν το 1604 - Γυμνάσιο Suso-Gymnasium, της γερμανικής πόλης Konstanz, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης μεγάλης λίμνης στα σύνορα Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας.Οι μαθητές κανουν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και στα πέριξ - και στο προγραμμα τους έβαλαν και το Διστομο, με το Μουσειο Θυμάτων Ναζισμού.

Ο επικεφαλής τους καθηγητής δεν ήθελε- επίκαλούμενος την έλλειψη πολύ χρόνου- την κλασσική ενημέρωση με την προβολή του ντοκιμαντέρ και την ξενάγηση καθώς , όπως μας μετέφρασε η Σοφία, '' είχε ενημερώσει πλήρως τους μαθητές για το χρονικό''. Έτσι περιηγήθηκαν τις αίθουσες, είδαν τις φωτογραφίες των θυμάτων και οι διάβασαν προσεκτικά όλο το κείμενο στα Γερμανικά και Αγγλικά που υπάρχει σε ειδική θέση. Οι καθηγητές τους έλεγαν διάφορα- προφανώς ήταν ένα μάθημα που είχε προετοιμαστει και επιτόπου δίνονταν κάποιες εξηγήσεις-διευκρινήσεις. Σιγά-σιγά πάντως έσπασε η αμηχανία και έγιναν καποιες ερωτήσεις στους εθελοντές μέλη της διοίκησης του Μουσείου Χρήστο Παπανικολάου και Λουκα Δημάκα που τους εξήγησαν με δυο λόγια την δικαστική διεκδίκηση των αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στα θύματα, ενώ εντυπωσιάστηκαν όταν έμαθαν ότι ανάμεσα στα 228 θύματα ήταν 57 παιδιά μέχρι 17 ετών, ανάμεσά τους και μωρά... Όπως εντυπωσιαστηκαν όταν έμαθαν ότι πολλά από θύματα εκτός από πυροβολισμό ,είχαν σφαχτεί και με ξιφολόγχες στην κοιλιά- -κάτι που ήδη είχε προσέξει η καθηγήτρια τους σε μια γκραβούρα. - και έδειξαν ενδιαφέρον όταν έμαθαν ότι κανένας από τους δράστες δεν δικάστηκε...
Ενδιαφέρον έδειξαν για την ιστορία της επιβιώσασας Μαρίας Παντίσκα που εγινε εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό LIFE τρεις μήνες μετά την Σφαγή του 1944.Πολύ μεγάλη εντύπωση τους έκανε ο πίνακας ''Μάνες του Διστόμου'' του Κ. Μουστακα που θύμιζε,όπως ειπε μια μαθήτρια, τεχνοτροπία Πικασο,
Στους εθελοντές του Μουσείου έκανε εντύπωση μια μαθήτρια - με χαρακτηριστικά που θύμιζαν αραβική καταγωγή- που έμεινε τελευταία και μόνη στη αίθουσα με τις φωτογραφίες των θυμάτων και των κρανίων τους για 2-3 λεπτά - σε μια στάση απόλυτης ακινησίας και σιωπής...
Ο καθηγητής ζήτησε την βοήθεια της Σοφίας να καταλάβει ένα ποίημα του Ανδρέα Τσουρα και το επίγραμμα του Ρίτσου για το Δίστομο, καθώς φάνηκε ότι ήξερε λίγα Αρχαία Ελληνικά- στο Suso-Gymnasium διδάσκονται πάντως προαιρετικά. Άλλωστε από το συγκεκριμένο Σχολείο - που έχει ονομαστή βιβλιοθήκη- έχει αποφοιτήσει ο πολύ γνωστός καθηγητής Κλασσικής Φιλοσοφίας Bernhard Zimmermann που ειναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών Χαϊδελβέργης, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας , ενώ το 2014 έγινε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και το 2016 ανακηρύχτηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , επίτιμος διδάκτωρ, έχοντας γράψει πολλά βιβλία με ελληνικά θέματα.
Τα παιδιά συνέχισαν το μάθημά τους και στο προαύλιο του Μουσείου, ενώ έκαναν και μια μεγάλη βόλτα στην πόλη του Διστόμου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΣΕΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ομίλου Ζούρα

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΖΟΥΡΑ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλει την εργοδοσία του ομίλου ΖΟΥΡΑ, η  οποία  προχωρά σε απολύσεις του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων .

Μετά την καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τις απολύσεις, τις δικαστικές διώξεις, η  εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης προχωρά τώρα σε απολύσεις συνδικαλιστών, σε μία προσπάθεια να «χτυπήσει» τη συνδικαλιστική δράση και κατ’ επέκταση τους οργανωμένους αγώνες για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα και να σταματήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία της συγκεκριμένης επιχείρησης, όπως αναλόγως πρέπει να πράττει όπου εμφανίζονται φαινόμενα εργοδοτικής ανηθικότητας.

Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ