Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 15 μέλη της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων»


    Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν 15 μέλη της «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων», τέσσερα εκ των οποίων αρχηγικά, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως η Καλλιθέα, ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι καθώς και ο οικισμός του στρατοπέδου Καποτά.


Η συμμορία διέπραττε ληστείες και.... διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, από τις οποίες αφαιρούσε κυρίως χρηματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή.
Οι 14 από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, και ο ένας είναι Αλβανός 26 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε μέλη της συμμορίας, επίσης Έλληνες ομογενείς από ανατολικές χώρες, ηλικίας από 20 έως 30 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 100 ληστείες και διαρρήξεις σε βάρος εταιρειών και οικιών. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή 14 Μαΐου ο 7ος Ποδηλατικός Γύρος Αλιάρτου



Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Όχι στη δίωξη 77 Βοιωτών πολιτών- Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Θήβας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΗΒΑΣ στις 23.05.2017  ώρα 9:00 π.μ.

Το δημοτικό συμβούλιο Θήβας στην τελευταία συνεδρίαση του, ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την άδικη και εκφοβιστική μαζική δίωξη 77 συμπολιτών μας, που συμμετείχαν μαζί με όλους εμάς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων του νομού μας τον Ιούλιο 2014. Η απόφαση λήφθηκε μετά από την σθεναρή στάση μας με παρεμβάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο και την συνεχή ενημέρωση των πολιτών, παρά την αρχική  αδιάφορη στάση του Δημάρχου Θήβας, την οποία είχαμε γνωστοποιήσει στους συμπολίτες μας, καθώς και την υποβολή πλέον του αιτήματος παρέμβασης του Δήμου Θήβας και από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων της πόλης (Εμπορικού Συλλόγου και ΣΜΥΔ) που παραστάθηκαν γι’ αυτό το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.
Επίσης αποφασίστηκε η συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών για να εκφραστεί η αντίθεση του Δήμου Θηβαίων στην απαράδεκτη αυτή δίωξη συμπολιτών μας, την ημέρα της εκδίκασης, δηλαδή στις 23.05.2017.
Η απαράδεκτη αυτή δίωξη, βασίστηκε στην καταγραφή από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων των αριθμών κυκλοφορίας δεκάδων αυτοκινήτων!

Υπενθυμίζουμε, ότι η δίωξη αυτή συνεχίστηκε παρά το γεγονός, ότι οι δήθεν παραβάσεις αυτές έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί στο αρχείο με το ν. 4411/2016. Η δίωξη αυτή συνεχίστηκε για να εκφοβιστούν οι συμπολίτες μας να μην συμμετέχουν στις συλλογικές κοινωνικές διεκδικήσεις. Για τη δίωξη αυτή υπεύθυνη είναι η παραχωρησιούχος εταιρεία με τη συνδρομή της μνημονιακής κυβέρνησης, που συνεχίζει το πάρτυ των συμβάσεων με τους μεγαλοεργολάβους των διοδίων.
Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε την άμεση παύση της ποινική δίωξης των συμπολιτών μας και παράλληλα αγωνιζόμαστε και ζητάμε να καταργηθεί ο νόμος Βορίδη (που εισήγαγε το άρθρο 34 παρ. 12Α ΚΟΚ, με το άρθρο 143 παρ. 2 του ν. 4070/2012) που αποτελεί εξυπηρέτηση των εταιρειών εκμετάλλευσης των δημόσιων οδών, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και σε βάρος του αγαθού της ελεύθερης μετακίνησης.
Καλούμε τους συμπολίτες μας στα Δικαστήρια της Θήβας την 23-05-2017 και ώρα 09:00 π.μ. για να δηλώσουμε τοη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους συμπολίτες μας, και να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας, ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ενάντια στην τρομοκράτηση των πολιτών.
Ο Εκφοβισμός δεν θα περάσει!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της αστυνομίας στη Στερεά με 1500 ελέγχους και 51 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (51) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.500) άτομα και περισσότερα από (1.100) οχήματα, προσήχθησαν (133) άτομα και βεβαιώθηκαν (365) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (05-05-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.511) άτομα, εκ των οποίων (1.139) ημεδαποί και (372) αλλοδαποί, καθώς και (1.137) οχήματα.

Προσήχθησαν: (133) άτομα, εκ των οποίων (93) ημεδαποί και (40) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (51) άτομα, εκ των οποίων (34) ημεδαποί και (17) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (4) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (2) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (12) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (10) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (6) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) ημεδαπός, για απειλή.
•    (2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (4) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (68,5) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
•    Πληθώρα δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    (2) τρίφτες κάνναβης.
•    (310) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    (480) λαθραία πακέτα τσιγάρων.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (438) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (365) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (43) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (32) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (30) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για Κ.Τ.Ε.Ο. και (239) λοιπές παραβάσεις.}
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (12) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (47) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (9) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η αρμοδιότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Βοιωτίας μετά την αναδιάρθρωση

Το ΦΕΚ με την τοπική αρμοδιότητα των αστυνομικών υπηρεσιών μετά την αναδιάρθρωση.

Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας
Περιλαμβάνει τις περιοχές δικαιοδοσίας των υφισταμένων της Υπηρεσιών.

α. Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδειάς.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Λεβαδέων.
β. Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος.
γ. Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος. Επιπλέον, περιλαμβάνει τα τμήματα των Εθνικών Οδών: Θηβών – Λιβαδειάς από χ/θ 2,000 έως χ/θ 45,000, Λιβαδειάς – Δελφών από χ/θ 1,000 έως χ/θ 39,000, Λαμίας – Λιβαδειάς από χ/θ 67,000 έως χ/θ 93,000, το τμήμα της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Κάστρου από χ/θ 0,000 (θέση «Σκαλιά Αγίου Ιωάννη») έως χ/θ 22,700 (διασταύρωση τοπικής κοινότητας Κάστρου) και το τμήμα της Ε.Ο. Αταλάντης – Λιβαδειάς από χ/θ 20,690 (τοπική κοινότητα Προφήτη Ηλία) έως χ/θ 25,190 (Παλαιός Λεβέντης).
δ. Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Αλιάρτου.
ε. Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Ορχομενού.
στ. Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Τανάγρας.
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, πλην της δημοτικής ενότητας Αραχόβης, του δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας.
η. Αστυνομικός Σταθμός Αράχοβας
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Αραχόβης του δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας.
θ. Αστυνομικό Τμήμα Θηβών.
Περιλαμβάνει τη διοικητική περιφέρεια του δήμου Θηβαίων καθώς και της δημοτικής ενότητας Ερυθρών του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής.
ι. Τμήμα Ασφάλειας Θηβών.
Ταυτίζεται με την περιφέρεια του ομώνυμου Αστυνομικού Τμήματος.
ια. Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας.
Περιλαμβάνει το τμήμα του εθνικού οδικού άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης από χ/θ 67,655 μέχρι χ/θ 121,250 συμπεριλαμβανομένων των κόμβων (Σ.Ε.Α. OlympusPLAZA, A/K Ριτσώνας, Α/Κ Θηβών, διόδια Θηβών, Α/Κ Στρατοπέδου, Α/Κ Ακραιφνίου και Α/Κ Κάστρου), μέχρι τα όρια παραχώρησης του έργου, και μέχρι την οριστικοποίηση των σχεδίων και την εκτέλεση των έργων όπως αυτά απεικονίζονται κάθε φορά στα σχετικά προσαρτήματα της ΝΕΟΑΛ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται γέφυρες, παράπλευροι δρόμοι κ.λ.π. καθώς και τμήμα της εθνικής οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας από τον οδικό κόμβο χ/θ 65,900 του εθνικού οδικού άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένου, μέχρι χ/θ 1,500 της παλαιάς εθνικής οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς- Αφιέρωμα


Το μοναστήρι κτίστηκε από τον Όσιο Σεραφείμ τέλος του 16ου - αρχές 17ου αιώνα μ.Χ.

Βρίσκεται κοντά στη βουνοκορφή "Παλιοβούνα" του Ελικώνα, στα νότια-νοτιοδυτικά της Βοιωτίας, σχετικά κοντά στις παραλιακές τοποθεσίες Σαράντι,"Ζάλτσα" και "Καραχάλιος". Για να φτάσει κανείς στο μοναστήρι του Όσιου Σεραφείμ ή του παπα-Σεραφείμ υπάρχουν τρεις διαφορετικοί δρόμοι πρόσβασης. Ο ένας από το χωριό Πρόδρομος ή Χώστια. Ο άλλος από τον κόλπο της Ζάλτσας προς την Ανατολή και ο τελευταίος ο πιο δύσκολος από την Παλιοβούνα, την κορυφή του Ελικώνα.
Το καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στον πρόναο του καθολικού ευρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Καθημερινά αρκετοί προσέρχονται για να θεραπευθούνε αφήνοντας στον τάφο του πολύτιμα τάματα. Η μονή είναι σταυροπηγιακή, όπως φαίνεται από συνοδικό γράμμα του Πατριάρχου Κυρίλλου Α5 του Λουκάρεως (1638). Έχει ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο και αξιόλογες τοιχογραφίες.

Κατά την επανάσταση του 1821, εδώ έβρισκε συχνά κατάλυμα ο Γεώργιος Καραϊσκάκης με τα παλικάρια του.

Κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου (μνήμη της κοιμήσεως του Οσίου) πλήθος προσκυνητών συρρέουν στην μονή να προσκυνήσουν τον Όσιο, και να ζητήσουν την βοήθεια του.


Όσιος Σεραφείμ Δομβούς (π. 1520-1602)
Όσιος Σεραφείμ του εν τω όρει Δομβούς [Λεβαδείας] ασκήσαντος.

Ένα παλιό βιβλίο αναφέρει '… ο του Θεού άνθρωπος και πατήρ ημών Σεραφείμ, εγεννήθη εις μίαν χώραν όπου ευρίσκεται εις την επαρχίαν της Βοιωτίας, όπου είναι εις τα μέρη της Ελλάδος και ονομάζεται την σήμερον Ζέλιον.' Δεν γράφει το πότε γεννήθηκε, μα έχει εξακριβωθεί ανάμεσα στα 1520-1525. Γεννήθηκε από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, γι` αυτό και από μικρός ο όσιος, είχε μια κλίση στη μελέτη των Γραφών και την ασκητική ζωή.

Σε νεαρή ηλικία και παρά την πρόσκαιρη άρνηση των γονέων του, μετέβη στο Μονύδριο του Προφήτη Ηλία, στο όρος Κάρκαρα, όπου έκτισε ναό στο όνομα του Σωτήρος Χριστού και ασκήτευε εκεί. Γρήγορα η φήμη του έγινε γνωστή και άρχισε να έχει συχνές επισκέψεις από πιστούς, οι οποίοι κατέφευγαν στον όσιο για να τους συμβουλεύσει και να τους βοηθήσει.

Στη συνέχεια πήγε στο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στο Σαγμάτιο όρος Βοιωτίας.  Εκεί γρήγορα έλαμψε ως πνευματικός αστέρας πρώτου μεγέθους και ο ηγούμενος τον έκανε μοναχό δίδοντάς του το όνομα Σεραφείμ.

Αργότερα αφού χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος έφτασε στα δυτικά του Ελικώνα, στην τοποθεσία Δομπού, όπου έκτισε ναό του Σωτήρος , μερικά κελιά και κάλεσε κοντά του μερικούς μοναχούς.

Εκεί ασκήτευσε επί δέκα έτη, διδάσκοντας τους άλλους μοναχούς τα σωτήρια διδάγματα της μοναχικής ζωής. Εκοιμήθη οσιακά το 1602, αφού προείδε την κοίμηση του και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.
ecclesia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΗ 2017 – Πανελλαδική ημέρα απεργίας στο εμπόριο

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΜΑΗ  2017
      ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

        Η ΚΥΡΙΑΚΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

     To Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Κυριακή 7 - 5-2017, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των Καταστημάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται ο πιο καλός μαθητής των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρίζει όλη τη λάντζα που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και προχωρά την επίθεση ένα βήμα παραπέρα. Είναι η κυβέρνηση που ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλον τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
 Η νέα μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα των Καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, είναι ένα μέτρο που ενισχύει μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές και πολυκαταστήματα. Καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ευνοεί την απλήρωτη εργασία και αυξάνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
   Kαλούμε  όλους τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν :
- Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  
  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας .
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ   ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  7 ΜΑΗ  11.00 το πρωί
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
   
                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις απο τον ΔΕΔΔΗΕ σε Θήβα και Λιβαδειά


Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε  προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στην Λιβαδειά.
Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ΔΠΚΕ Περιοχή Λιβαδειάς

Ανακοίνωση ΣΟΧ1/2017
Έντυπο Αίτησης

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 06/05/2017 έως και 15/05/2017

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας/Περιοχής Θήβας, που εδρεύει στη Θήβα του Νομού Βοιωτίας, και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

    1 ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (Υπαλλήλων Γραφείου)
     2 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναερίων – Υπογείων Δικτύων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ, ΠΟΤΝΙΩΝ 30, ΘΗΒΑ, Τ.Κ.32200 απευθύνοντάς την στον ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ υπόψη κ. ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (τηλ. επικοινωνίας 22620 27213)
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ για τις μεταθέσεις των καθηγητών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάτσε εκεί που είσαι και να δεις τι σου ‘χω για μετά!
Σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών για το 2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε στις 5 του Μάη τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά. Είναι μάλιστα τόσες λίγες οι μεταθέσεις που χωρούν σε ένα... τσιγαρόχαρτο, 213 στο σύνολό τους, δηλαδή μόλις το 3%. Το νούμερο αυτό κάνει τις περυσινές μεταθέσεις να φαντάζουν πολυπληθείς!
Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς όταν και η τωρινή ηγεσία εφαρμόζει την ίδια και απαράλλακτη πολιτική με τους προκατόχους της; Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζει κάτω από το βάρος των δεκάδων χιλιάδων κενών και της μακρόχρονης αδιοριστίας εδώ και 7 χρόνια. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια όλες οι πολιτικές ηγεσίες όπως και η σημερινή γενίκευσαν την ελαστική εργασία (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κάθε είδους), επιβάλλουν κάθε λογής περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων προκειμένου “να βγουν τα νούμερα”, αύξησαν το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών την ώρα που κυβέρνηση μεθοδεύει και νέα.
Ποιος συνάδελφος μπορεί να ξεχάσει τις “λογιστικού τύπου” περικοπές που έγιναν φέτος σε γυμνάσια και λύκεια (καταργήσεις υπεύθυνων εργαστηρίων, μείωση ωρολόγιου προγράμματος σε γυμνάσια κλπ),  τις ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις ως  αποτέλεσμα της αύξησης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και των άγριων περικοπών στις συντάξεις, το μη υπολογισμό των φετινών συνταξιούχων στα οργανικά κενά, για να υπηρετήσει το υπουργείο την πολιτική των μηδενικών διορισμών όπως προστάζουν τα αφεντικά του;
               Για άλλη μια φορά θυσιάζονται στο "βωμό" της δημοσιονομικής προσαρμογής και των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων οι  οικογενειακοί προγραμματισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών  που οδηγούνται στην οικονομική εξουθένωση μακριά από τα σπίτια τους.

Υποθέτουμε τώρα ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα βγει με δήλωσή της να πανηγυρίσει την ανακοίνωση των μεταθέσεων, λέγοντας ότι για πρώτη φορά “ανακοινώθηκαν τόσο έγκαιρα”.
Ευχόμαστε στον υπουργό Παιδείας και στους καλοθελητές του εντός της ΟΛΜΕ, που εξακολουθούν να ψάχνουν να βρουν θετικά στοιχεία στην πολιτική της κυβέρνησης, του χρόνου να εκατοστήσει τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών!

Μάης 2017
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις
Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη ΚΕΠΒ και 74 ΜΕ σε Μουσεία του Διστόμου


Την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017, προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) και της 74 Μονάδας Επιστράτευσης (74 ΜΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών επισκέψεων, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, καθώς και το Μαυσωλείο του Ολοκαυτώματος, στο Δίστομο Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη ο φιλικός αγώνας Α.Ο. Θήβα-Λεβαδειακού


Το φιλικό που είχαμε προαναγγείλει μεταξύ του ΑΟ ΘΗΒΑ και της Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 18:30 στο Δημοτικό στάδιο Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμοκρασίες καλοκαιριού σήμερα σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι περιμένουμε σήμερα Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στα βορειοανατολικά θα εμφανιστούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα βελτιωθούν όμως από το απόγευμα.

Οι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και βαθμιαία αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Το βράδυ τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά μέχρι 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υποτροφίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Την χορήγηση δύο υποτροφιών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.
Πρόκειται για τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο συμμετέχοντες, που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από τον EPLO, και το κόστος τους θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση στα γνωστικά πεδία του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης  καθώς και η εξοικείωση με έννοιες και εργαλεία της δημόσιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Για τις υποτροφίες και το πρόγραμμα, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση. Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά παράλληλα να δημιουργεί και συνθήκες διεξόδου και ανάπτυξης μέσα στην κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που δίνει στους νέους της ευκαιρίες για κατάρτιση και απόκτηση πολύτιμων γνώσεων.  Σε αυτό προσβλέπουμε και γι αυτό συνεργαζόμαστε και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Γιατί η ανάπτυξη ξεκινά από τη γνώση» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 www.elgs.eu

Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
 online Application Form in English
Διαβάστε Περισσότερα »

Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών: Προσοχή ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΥΣΕΙΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΗΡΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

     Ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι από 01-05-2017 έως και 31-10-2017 απαγορεύεται το άναμμα της φωτιάς για εκτέλεση γεωργικών ή άλλων εργασιών στην ύπαιθρο χωρίς την έκδοση άδειας καύσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών. Η άδεια καύσης εκδίδεται μετά την λήψη συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων (δημιουργία ζώνης τριών τουλάχιστον μέτρων – τεμαχισμός με άροση όταν η έκταση απέχει λιγότερο από 300 μέτρα από δάσος – εξασφάλιση φορητών μέσων), ενώ οι ποινές που επιβάλλονται για την παραβίαση των διατάξεων της 9Α/2005 Πυροσβεστικής Διάταξης είναι αυστηρότατες (πρόστιμο από 250 ευρώ έως και 600 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης σε ειδικότερες περιπτώσεις).
      Επίσης απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα των κυψελών που βρίσκονται μέσα σε δάση και σε μικρότερη απόσταση των 300 μέτρων από αυτά, χωρίς την λήψη συγκεκριμένων μέτρων που περιγράφονται στην 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη.
     Επιπλέον ενημερώνουμε τους φίλους αγρότες ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 87834/31.7.2015 εγκύκλιο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε περίπτωση που η Υπηρεσία μας αναφέρει καύση υπολειμμάτων χωρίς την απαιτούμενη άδεια καύσης αγροτεμαχίων, στην Υπηρεσία του Ο.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αυτή αναζητά μέσω γεωγραφικού στίγματος του ιδιοκτήτη του δηλωμένου αγροτεμαχίου και με έγγραφο τον ενημερώνει ότι έχει υποπέσει στην παράβαση της «μη ορθής διαχείρισης των υπολειμμάτων καλλιεργειών» και του επιβάλλει ποινή περικοπής της επιδότησης (από -3% της ενιαίας ενίσχυσης έως και -27% σε περίπτωση συνεχόμενων παραβάσεων). Η παράβαση υφίσταται με την αναφορά και μόνο της καύσης από την Υπηρεσία μας και επιβεβαιώνεται με επιτόπια επίσκεψη υπαλλήλων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στα αγροτεμάχια που υπάρχουν ενδείξεις καύσης, χωρίς την παρουσία του γεωργού.
          Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η νομοθεσία αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο σε κάθε επίπεδο ελέγχοντας τις περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης τόσο σε πειθαρχικό – ποινικό όσο και σε διοικητικό πλαίσιο, με την περικοπή των ενισχύσεων.
         Συνιστούμε σε όλους όσους απαραιτήτως πρόκειται να κάνουν χρήση της καύσης για τις εργασίες τους, στην έκδοση της σχετικής από την Υπηρεσία μας άδειας, προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας.    



                                                                                          Ο Διοικητής Π.Υ. ΘΗΒΩΝ
                                                                                           Γεώργιος Δ. Οικονόμου       
                                                                                                   Αντιπύραρχος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ