Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Μπράβο! Αυτή είναι η λύση για το πρόβλημα με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο! -Μην αδιαφορήσει κανείς…


Στο παρακάτω  δελτίο τύπου δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτα! Μας καλύπτει απόλυτα σε αυτά που αναφέρουν σε ότι αφορά την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και σε αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν για να σταματήσουν να υπάρχουν τσούχτρες στον Κορινθιακό και την Κορινθία!

Θεωρούμε βέβαιο ότι αν γίνουν αυτά που αναφέρονται στο παρακάτω δελτίο τύπου του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου το θέμα με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό θα τελειώσει μία για πάντα! Η λύση είναι μία: ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ! Μόνο έτσι θα συμμορφωθούν ορισμένοι που λειτουργούν κατά όλων εμάς που ζούμε στην παραθαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού!

Υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με τις τσούχτρες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται σε αυτά που γράφουν καθώς υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το…αν εξυπηρετούν συμφέροντα!

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου, προτείνοντας μάλιστα να την διαδώσετε όσο μπορείτε:

«Ο Ο.Α.Λ. θέλει να ευχαριστήσει τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO)-του οποίου τυγχάνουμε μέλος- για την οργάνωση της συνάντησης ενημέρωσης των φορέων με θέμα την αύξηση του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο. Μετά την ακριβέστατη ανάλυση του θέματος από την ωκεανογράφο βιολόγο κα. Τάνυα Ζερβουδάκη του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ), και στηριζόμενοι σε στοιχεία που έχουμε συλλέξει κατά τη διάρκεια των καταδύσεων του Ο.Α.Λ., παρατηρώντας την εξέλιξη του φαινομένου τα τελευταία δύο χρόνια, προτείναμε τρεις βασικές επεμβάσεις που δείχνουν την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούμε για την επίλυση του προβλήματος και την ομαλοποίηση της βιοποικιλίας του Κορινθιακού.

• Άμεσος χαρακτηρισμός του Κορινθιακού σε «Ζώνη προστατευόμενης αλιείας» ώστε να δοθεί στο οικοσύστημα η δυνατότητα αναπλήρωσης των θαλάσσιων αλιευμάτων, άρα και των φυσικών εχθρών των μεδουσών.

• Θαλάσσιο χωροταξικό, ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες και ελεγχόμενες ζώνες με συγκεκριμένη χρήση (π.χ. ζώνη αλίευσης, τουριστική ζώνη, ζώνη αναπαραγωγής, μικτή ζώνη, κλπ.)

• Αστυνόμευση με εκπαιδευμένο προσωπικό σε θέματα αλιείας και αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Με με γάλη μας χαρά είδαμε ότι οι θέσεις μας όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά προβλήθηκαν και στηρίχτηκαν από το προεδρείο και τους παρόντες βουλευτές, τοπικούς άρχοντες και φορείς. Θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε ότι οι θέσεις μας έχουν συζητηθεί με διάφορους οργανισμούς στους οποίους είμαστε μέλη ή ενημερώνουμε για τις δραστηριότητές μας (Σ.Π.Ο.Α.Κ., ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, PROJECT AWARE,κλπ.) οι οποίες συμφωνούν και τις προβάλλουν και αυτοί σαν λύση.

Ο Κορινθιακός, η «Μικρή Μεσόγειος» όπως την έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι επιστήμονες, δέχεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πίεση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες ( υπεραλίευση, ανοιχτές χωματερές, ρέματα σκουπιδότοποι, χημικά από αγροτικές καλλιέργειες, κλπ.) που εάν δεν περιοριστούν ή ελεγχθούν, μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε μικρό βάθος χρόνου.

Ο Ο.Α.Λ., στις ενενήντα επτά δράσεις καθαρισμού του βυθού τα τελευταία χρόνια, έχει επιτυχώς ανελκύσει πάνω από 24 τόνους ανθρώπινης ρύπανσης διαφόρων κατηγοριών, ποσότητα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής αλλά και το μέγεθος του έργου που επιτελείται από τα μέλη μας για τη διατήρηση, προστασία και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ελεύθερης κατάδυσης, που είναι εξάλλου και ένας από τους βασικούς σκοπούς του ομίλου μας. (Εξού και το πλήθος των βραβεύσεων από οικολογικές οργανώσεις, κρατικούς φορείς και την τοπική κοινωνία).

Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε σε συστράτευση όλους τους φορείς του Κορινθιακού- την τοπική αυτοδιοίκηση, τους πολιτικούς μας εκπροσώπους, τους απλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και τους λίγους αυτούς που χωρίς να έχουν ενημέρωση και γνώση του έργου μας προβαίνουν σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς εκτιθέμενοι στα μέσα, εξυπηρετώντας πιθανόν μικροσυμφέροντα, μη βλέποντας το ευρύτερο κοινό καλό- στον αγώνα για μια καθαρή θάλασσα, με αναπτυγμένη και υγιή υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα, μέσα από μια βιώσιμη ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον πάντα με κέντρο τον άνθρωπο.

Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ»

Ο Πρόεδρος
Μπαουράκης Νίκος

Ο Γεν. Γραμματέας
Παύλου Γεώργιος»
korinthiannews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ζήτησαν οι μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς απο τη Δήμαρχο

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Παπανικολάου και τον δάσκαλο τους κ. Χρήστο Καΐάφα επισκέφθηκαν σήμερα την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου.
Οι μαθητές ενημέρωσαν την Δήμαρχο για την ανάγκη που υπάρχει για τη βελτίωση του χώρου που χρησιμοποιείται από τα παιδιά για παιχνίδι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και ζήτησαν την τοποθέτηση τερμάτων και πλαστικού χλοοτάπητα στον χώρο, καταθέτοντας και σχετική επιστολή.  Επίσης, οι μαθητές και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου προσκάλεσαν την Δήμαρχο να επισκεφθεί την έκθεση με έργα ζωγραφικής των μαθητών που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο τους, κατά το χρονικό διάστημα 8-10 Ιουνίου 2017.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι η ίδια προσωπικά θα επιληφθεί του θέματος για τη βελτίωση του χώρου ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με ασφάλεια. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα



Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την  7η  Ιουνίου 2017, ημέρα Τετάρτη- και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

            Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1. Αναμόρφωση προΰπολογισμού οικον. Έτους 2017  (Η Απόφαση της Ο.Ε θα σας σταλεί ηλεκτρονικά).
2. Κατανομή συνολικού ποσού 90.543,98ΕΥΡΩ (Β΄δόση 2017) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας ,Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.
3. Ανατροπή Αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης.
4. Δεύτερη παράταση της υπα αριθμ 8140/8-4-2016 σύμβασης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ (300.560,04ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ)
5. Εγκριση διενέργειας Ανοικτού Διαγωνισμού για “ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (συμπ/νων και ανταλλακτικών ) & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ” για ένα έτος.
6. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων και του αναπληρωτή αυτού στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΟΔΑΛ  της 30/6/2017.
7. Εγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ”
8. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου«ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗΣ  ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ  ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΧ ΤΟΥ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»  στο Ε.Π “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”.
9. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης της μελέτης: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ  ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ»
10. Λήψη Απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης της μελέτης: «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ  ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ»    
11. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης και επιλογής αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων.
12. Εγκριση γενόμενης δαπάνης που αφορά στις εκδηλώσεις Πάσχα 2017
13. Εγκριση γενομένων  δαπανών που αφορούν τις δαπάνες Συν-διοργάνωσης της Τελικής Φάσης του Εφηβικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος handboll.
14. Εγκριση γενομένων  δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς για το έτος 2017
15. Εγκριση γενομένων  δαπανών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μνήμης για το κάψιμο της Δαύλειας.
16. Καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.(22/2017 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
17. Εξέταση αιτήματος για χορήγηση αδείας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε μικροπωλητή στις εμποροπανηγύρεις του Δήμου με την ευκαιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών έτους 2017.
                                     

                                           O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     
                                                       Ανδρέας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Σχηματάρι Παυλόπουλος,Βαρθολομαίος,Ιερώνυμος για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

  Με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη» πραγματοποιούνται εφέτος οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στο Σχηματάρι.

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου,
περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Την Κεντρική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00
 αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους,
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Βαρθολομαίος,
ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Κύριος Ιερώνυμος, αλλά και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα οι πρώτοι πρόσφυγες-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση  για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Θήβας.

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι ξεκίνησε σήμερα (2 Ιουνίου 2017) η μετεγκατάσταση των προσφύγων που διέμεναν στο Ελληνικό προς το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας (πρώην εργοστάσιο Σαγίρογλου).
Στο Κέντρο παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μαζί με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να επιβλέψουν τη διαδικασία της εγκατάστασης, η οποία αφορούσε μέχρι το μεσημέρι περίπου 80 άτομα μαζί με τα παιδιά (οικογένειες) και πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.
Η μετεγκατάσταση αναμένεται να  ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το Δήμο Θηβαίων.



Οι πρώτοι πρόσφυγες στην πρότυπη δομή... από LAMIASTARGR

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι της Κοινωνίας Εμπόρων για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Κοινωνία Εμπόρων

Συνεχίζουμε οραματιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο, συμμετέχοντας στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, πιστοί στις δεσμεύσεις μας για αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, δεσμευόμενοι ότι κάνεις δεν περισσεύει. Σας καλούμε σε ένα δυναμικό παρόν στην εκλογική διαδικασία της 8ης Ιουνίου.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1. Αγνιάδης Παναγιώτης (Νότης) τ. Παναγιώτη (Αγνιάδης Σπορ-Αθλητικά Είδη)
2. Αλεξίου Παναγιώτης τ. Λουκά (Χρυσόραμα-Κοσμηματοπωλείο)
3. Δανιά Ελένη τ. Δημητρίου (Golden Danias -Έτοιμα Ενδύματα)
4. Δημητρόπουλος Σεραφείμ τ. Δημητρίου (Toyota Δρομέας-Αυτοκίνητα Service)
5. Ζησιμόπουλος Θεόδωρος τ. Αθανασίου (Copycare-Συστήματα Οργάνωσης Γραφείων)
6. Θανέλλας Νικόλαος τ. Ιωάννη (Corner - Έτοιμα Ενδύματα)
7. Καφρίτσα-Μωραίτη Κων/να τ. Γεωργίου (Looney-Παιδικά Ενδύματα)
8. Καλέγκας Σπυρίδων τ. Χρήστου (Wind-Προϊόντα Υπηρεσίες)
9. Καλογρηάς Αθανάσιος τ. Νικολάου (Energy/Miss-Έτοιμα ενδύματα)
10. Καλλιώρης Γεώργιος τ. Ελευθερίου (Εμπόριο Τροφίμων)
11. Καράμπελας Σεραφείμ τ. Γεωργίου (Ηχόμετρο- Εμπόριο Ηχητικών)
12. Μαλαμή Γεωργία τ. Πέτρου (Ornamento - Εμπόριο κοσμημάτων)
13. Μπελίτσα Κωνσταντίνα τ. Αθανασίου (Το Νέον-Ρεκτιφιέ Ανταλλακτικά)
14. Νίκας Ανάργυρος τ. Γεωργίου (Εμπόριο Ποδηλάτων)
15. Παπασπύρου Αγγελική τ. Χρήστου (Παιδικά ενδύματα)
16. Πολατσίδης Δημήτριος τ. Χρήστου (Presstease-Καφέ Μπαρ)
17. Σάκκος Μάριος τ. Νικολάου (Emporio- Εμπόριο Καφέ)
18. Σκαρμούτσος Σπυρίδων τ. Πέτρου (Benetton-Ενδύματα Αξεσουάρ)
19. Τσεμπερλίδης Ιωάννης τ. Βασιλείου (Εμπόριο Δερμάτινων ειδών)
20. Τσιτσικλής Δημήτριος τ. Κων/νου (Θέρμανση OIL-Εμπόριο Καυσίμων)



Ζητάμε την ψήφο σας για να συνεχίσουμε όλοι μαζί να γράφουμε καινούργιες σελίδες στην ιστορία του Λιβαδείτικου εμπορίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβάθµιση σιδηροδροµικών εµπορευµατικών µεταφορών στην Βοιωτία


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Υποβάθµιση σιδηροδροµικών εµπορευµατικών µεταφορών στην Βοιωτία.
Αξιότιµοι κύριοι Υπουργοί,
Αξιότιµε κ. ∆ιευθύνοντα Σύµβουλε,
Το Επιµελητήριο Βοιωτίας, είναι στην δυσάρεστη θέση να διαµαρτυρηθεί, για µία ακόµη
φορά, για την πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Βοιωτία.
Μετά την αδικαιολόγητη υποβάθµιση των Σιδηροδροµικών Σταθµών Λιβαδειάς και
Θήβας σε απλά πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων και την κατάργηση των υπηρεσιών
εµπορευµάτων καθώς και την συνεχή αναβλητικότητα για µια ουσιαστική ένταξη της Βοιωτίας
στα δροµολόγια του προαστιακού σιδηρόδροµου, µια νέα απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται να
δηµιουργήσει νέα σοβαρά προβλήµατα στις τοπικές µεταφορές και στην οικονοµική ανάπτυξη
του τόπου µας.
Συγκεκριµένα, µετά από τις έντονες διαµαρτυρίες της τοπικής επιχειρηµατικής
κοινότητας, πληροφορηθήκαµε, ότι η ∆ιοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε, ότι, από την 1η
Ιουνίου 2017, θα αυξήσει τα εµπορευµατικά κόµιστρα κατά 30%.
Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής έχει σαν αποτέλεσµα µια τοπική επιχείρηση, που
εδράζεται στην µητροπολιτική περιοχή της Λιβαδειάς να αναγκάζεται να παραλαµβάνει
και να αποστέλλει τα εµπορεύµατα της, µέσω του «γειτονικού» σταθµού της Οινόης και
σαν να µην εφθανε αυτό, να αναγκάζεται να καταβάλει και αύξηση στα εµπορευµατικά
κόµιστρα κατά 30%!
Όπως αντιλαµβάνεσθε, η απόφαση αυτή δηµιουργεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήµατα στους
τοπικούς επιχειρηµατίες και επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά την οικονοµική ζωή του τόπου ενώ
θα υποβαθµίσει ακόµη περισσότερο το σιδηροδροµικό δίκτυο της Βοιωτίας.
Σε µια συγκυρία, που η χώρα µας διέπεται από µια µακρόχρονη και επίµονη οικονοµική
κρίση και γίνεται πραγµατικός αγώνας για να διατηρηθούν στην ζωή οι εναποµείνασες
επιχειρήσεις, τέτοιες αποφάσεις, που αντί να αναβαθµίζουν τις σιδηροδροµικές µεταφορές, τις
υποβαθµίζουν, είναι αδιανόητες.
∆ιανύουµε µια εποχή, που η παγκοσµιοποίηση της οικονοµίας και η διεθνοποίηση του
ανταγωνισµού έχουν αναβαθµίσει τον ρόλο των µεταφορών και απαιτούν την περαιτέρω
ανάπτυξη και βελτίωση τους. Ειδικά οι σιδηροδροµικές µεταφορές αναµένεται να παίξουν ένα
σηµαντικό ρόλο σ΄αυτές τις εξελίξεις αφού αποτελούν ένα οικονοµικό, ασφαλές και
αποτελεσµατικό µέσο µαζικής µεταφοράς ανθρώπων και αγαθών.
Ειδικά όµως για την Βοιωτία, µια τέτοια εξέλιξη, την οποία δροµολογεί η συγκεκριµένη
απόφαση είναι σαφώς αρνητική καθώς η οικονοµική δραστηριότητα της επικεντρώνεται στη
γεωργία και στη µεταποίηση, δύο τοµείς που εξαρτούνται απόλυτα από τις µεταφορές.
Ειδικότερα για την πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας, την Λιβαδειά, η αποκοπή
της από το δίκτυο εµπορευµατικών µεταφορών είναι απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη.
Η πλήρη λειτουργία του Σιδηροδροµικού Σταθµού είναι ιδιαιτέρως σηµαντική για την πόλη
καθώς είναι αποµακρυσµένη από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και το µεγαλύτερο
µέρος της επικοινωνίας της, µε την Βόρειο Ελλάδα, πραγµατοποιείται από εκεί. Εµπορεύµατα
αλλά και άνθρωποι, σπουδαστές, στρατιώτες εξυπηρετούνται από τον Σιδηροδροµικό Σταθµό
Λιβαδειάς.
Επειδή η πολιτική αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν συνάδει µε την προσπάθεια ανάκαµψης της
χώρας, καλούµε άµεσα τους αρµόδιους Υπουργούς και την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως
επανεξετάσουν τις σχετικές πολιτικές τους.
Επίσης, καλούµε τους τοπικούς πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, και συνδικαλιστικούς
φορείς, όπως αντιδράσουν άµεσα.
Εµείς σαν Επιµελητήριο Βοιωτίας αλλά και το σύνολο των κοινωνικών εταίρων
θεωρούµε, για τους παραπάνω λόγους, απαραίτητη την αναβάθµιση του σιδηροδροµικού
δικτύου της Βοιωτίας καθώς και των δύο κεντρικών Σιδηροδροµικών Σταθµών, Λιβαδειάς και
Θηβών.
Με τιµή
Ο Πρόεδρος

Αγνιάδης Παναγιώτης



Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (03-06-2017) σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού, οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

    Αύριο Σάββατο (03-06-2017) η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες.
    Την Κυριακή (04-06-2017) οι προαναφερθείσες περιοχές και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τις βραδινές ώρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΒΙΟ.ΜΕ

 ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

   
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ   ΠΡΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΒΙΟ.ΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ζητά από κάθε αρχή δικαστική, οικονομική, πολιτική να μην εμποδίσει την λειτουργία του εργοστάσιου από τους εργαζόμενους του και να διευκολύνει τις προσπάθειες τους να νομιμοποιήσουν την λειτουργία για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και τα παιδιά τους.
Θεωρούμε ανήθικη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργιάς του εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ. και υπενθυμίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον τόπο μας και ότι στην συλλογική ευθύνη που έχουν οι λειτουργοί του τόπου έχουν το μερίδιο τους και οι δικαστικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε για να πάρουν τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζόμενους, αλλά έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν προσπάθειες για να πάρουν στα χέρια τους την λειτουργία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Ζητάμε να πάρετε συγκεκριμένη στάση υπέρ της κοινωνίας που υποφέρει, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας.




Το   Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη τύπου στη Λιβαδειά για την μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πρώτη εκδήλωση – διαβούλευση, από μια σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) “Ο ΑΡΙΩΝ” και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ).
Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ και δημοτικός σύμβουλος  του Δήμου Θηβαίων κ. Σταμάτης Χαλβατζής και ο Πρόεδρος της ΟΕΑ δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους παριστάμενους και συνεχάρη τον κ. Χαλβατζή για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΠΟΑΚ και του ευχήθηκε μια θετική και δημιουργική θητεία, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι υπό την προεδρεία του κ. Χαλβατζή θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα για όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στον ΣΠΟΑΚ.  Υπογράμμισε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας ξεκίνησε από τα σχολεία της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν για τα προβλήματα που προκαλεί η αλόγιστη χρήση τους.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θηβαίων αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τη Δήμαρχο Λεβαδέων συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ και αναφέρθηκε και ο ίδιος στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των παιδιών, καθώς η αλόγιστη χρήση πλαστικών σακουλών προκαλεί πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Ο πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ αναφέρθηκε στις κοινές προσπάθειες που έχουν καταβάλλει με τη Δήμαρχο Λεβαδέων στο παρελθόν για τον Κορινθιακό και τόνισε ότι μόνο με κοινή δράση και των 13 Δήμων που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο μπορούν να βρεθούν λύσεις, τονίζοντας ότι η όποια πρωτοβουλία του ΣΠΟΑΚ λαμβάνεται σε συνεργασία με τους Δήμους.  Σημείωσε ότι βασικός στόχος του Συνδέσμου είναι να ενημερώσουν τους πολίτες και των 13 Δήμων που είναι μέλη του, καθώς και του Δήμου Δελφών που συνεργάζεται με τον ΣΠΟΑΚ, για την ύπαρξη και το πλαίσιο δράσης του Συνδέσμου.
Αναφερόμενος ειδικά στην χρήση της πλαστικής σακούλας σημείωσε ότι ο ΣΠΟΑΚ θα προχωρήσει στην ανάπτυξη δράσεων όχι μόνο για τη μείωση της χρήσής της, αλλά για την οριστική κατάργησή της, από όλους τους Δήμους. Η εκστρατεία αυτή του ΣΠΟΑΚ έχει χρονικό ορίζοντα 1,5 χρόνο, προετοιμάζονται ακόμη 6 εκδηλώσεις ενημέρωσης, όπως η αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θήβα, 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύσουν τον στόχο του ΣΠΟΑΚ στους μαθητές των σχολείων μας.
Καταλήγοντας ο κ. Χαλβατζής σημείωσε ότι ο Κορινθιακός είναι η θάλασσα που δεν χωρίζει τους Δήμους της Πελοποννήσου από αυτούς της Στερεάς Ελλάδας, αλλά μια θάλασσα που μας ενώνει τονίζοντας την αναγκαιότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ του βόρειου και νότιου κορινθιακού.
Ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κ. Πέρρας αναφέρθηκε στις προηγούμενες δράσεις του ΣΠΟΑΚ όπως ο αγώνας για την μείωση των αιτιών εναπόθεσης κόκκινης λάσπης στον Κορινθιακό.  Τόνισε και αυτός με τη σειρά του ότι η θέση του παρόντος Δ.Σ. του ΣΠΟΑΚ είναι η άμεση κατάργηση της πλαστικής σακούλας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΟΕΑ δρ. Κυρκίτσος ανέφερε ότι η εκστρατεία αυτή αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια των Δήμων του Κορινθιακού για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, και υπογράμμισε ότι η ύπαρξη πλαστικών σακουλών ή υπολειμμάτων από τις βιοδιασπόμενες πλαστικές σακούλες προκαλούν το  θάνατο πολλών θαλάσσιων ειδών, ρυπαίνουν τις ακτές και δημιουργούν προβλήματα στη ναυσιπλοΐα.  Αναφέρθηκε στην ΚΥΑ που υπογράφηκε πρόσφατα με την οποία υιοθετούνται οι επιταγές της ευρωπαϊκής οδηγίας, που προβλέπουν καταβολή αντιτίμου για τις πλαστικές σακούλες από το 2018, ενώ τα χρήματα αυτά θα έχουν ανταποδοτικό όφελος για τους Δήμους.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση του αριθμού των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο, ο κ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι η αύξηση του πληθυσμού μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο αποκαλύπτει το πρόβλημα που υπάρχει. Σημείωσε ότι σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ένταξη οικοτόπων στο δίκτυο Natura, όπου θα ενταχθεί και ο Κορινθιακός Κόλπος.  Η ένταξη στο δίκτυο Natura σημαίνει καλύτερο έλεγχο, παροχή κονδυλίων και πιστή εφαρμογή των αποτελεσμάτων περιβαλλοντικών ερευνών που θα προστατεύουν τον Κορινθιακό κόλπο


Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικότητες και πλεονεκτήματα του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

Η Διεύθυνση του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018 ανακοινώνει για τη λειτουργία του σχολείου τα παρακάτω:
Τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑ.Λ συνδυάζοντας την παροχή γενικών γνώσεων και επαγγελματικής εκπαίδευσης δίνουν τη δυνατότητα στους απόφοιτους να αποκτήσουν ταυτόχρονα:
1)      Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ισότιμο του Γενικού Λυκείου
2)      Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα:
α) κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων να φοιτήσουν στα ΑΤΕΙ και ΑΕΙ και
β) να  εγγραφούν σε Τάξη Μαθητείας (Πιθανόν από το επόμενο σχολικό έτος)
      γ) δωρεάν μετακίνησης από και προς τον τόπο κατοικίας

Οι  κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου(ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) δεν υποχρεούνται να παρακολουθούν τα μαθήματα γενικής παιδείας

Οι Τομείς και οι αντίστοιχες Ειδικότητες του  Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς είναι οι εξής:
ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1.      Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
2.      Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
3.      Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
1.      Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
2.      Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
3.      Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού
4.      Τεχνικός Οχημάτων
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
1.      Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων
2.      Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
3.      Τεχνικός Αυτοματισμού
4.      Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ:
1.      Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
1.     Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
2.     Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό
3.     Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού
ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
1.      Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
2.      Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
3.      Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
1.      Βοηθών Νοσηλευτών
2.      Βοηθών βρεφονηπιοκόμων
3.      Βοηθών Φυσικοθεραπευτών
ΤΟΜΕΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ - ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
1.     Αισθητικής Τέχνης
2.     Κομμωτικής Τέχνης


Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  (ΩΡΑΡΙΟ 18:30 έως 22:00)  ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΕΤΗΣ

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

1.      Στην Α τάξη εγγράφονται κάτοχοι  απολυτηρίου Γυμνασίου
2.      Στην Β τάξη εγγράφονται
α. οι προαγόμενοι απ’την Α τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου,
β. οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου (απαλλαγή από μαθήματα γενικής Παιδείας)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

           Τηλ. ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ. : 22610 28290 & Fax 22610 28290 e-mail  ΕΠΑ.Λ.:  mail@epal-esp-livad.voi.sch.gr
              Τηλ.  Ε.Κ. : 22610 87887 & Fax 22610 87888       e-mail  Ε.Κ.:  mail@1sek-livad.voi.sch.gr
Δ/νση:  Δελφών 24-26 Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Ληστεία με το καλημέρα στον Θεολόγο

Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, που στήνει μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή, για να εντοπίσει τους δυο ληστές, οι οποίοι διέφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος...

Η ληστεία έγινε λίγα λεπτά πριν τις 8:00΄ το πρωί στον οικισμό ΟΣΜΑΕ στο Θεολόγο Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο νεαροί, ηλικίας περίπου 30 ετών, εισέβαλαν στο σπίτι 85χρονου τον οποίο χτύπησαν και του πήραν τα χρήματα. Άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Στη συνέχεια του πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος και διέφυγαν με αυτό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα γκρι Peugeot 308, έχοντας στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία, ενώ έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις και από τη Βοιωτία, αφού είναι πολύ πιθανό οι ληστές να κινήθηκαν προς Βοιωτία
lamiareport.gr.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ράχες για τη Ζωή : Τρέχουμε και περπατάμε για τον Καρκίνο!

Σας προσκαλούμε στη μεγαλύτερη γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού που έγινε ποτέ στη Στερεά Ελλάδα!

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 11πμ στην παραλία Ραχών  διοργανώνουμε έναν αγώνα δρόμου- περιπάτου 5 χιλιομέτρων (Λιμάνι Ραχών – Φάρος – Λιμάνι Ραχών), με σκοπό με σκοπό τη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Τα χρήματα συλλέγονται  από την πώληση κόκκινων T-shirts ”Raches4Life – Ράχες για τη Ζωή” τα οποία διατίθενται στην τιμή των 5 € καθώς και από ιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κάποιο είδος χορηγίας.

Για πρώτη χρονιά στόχος του Raches4life είναι να πουληθούν 2.500 μπλουζάκια  για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 13.000 € για την αγορά φορητού υπερήχου για τη διάγνωση καρκινικών όγκων. Το Νοσοκομείο Λαμίας μας αφορά όλους, και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ανάγκη είναι επιτακτική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το από που μπορείτε να προμηθευτείτε τα μπλουζάκια, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας www.facebook.com/raches4life ή τηλεφωνικά στο 6987757229, Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, συντονιστής της δράσης.

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Wheeling2help σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Στυλίδας & την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Φορέστε το κόκκινο μπλουζάκι και .. σας περιμένουμε!

Το έχουμε ανάγκη όλοι!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει τα Μέλη του ότι οι εκλογές, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017, στα γραφεία του Συλλόγου, Στρ. Ιωάννου 24 , από τις 09.00 π.μ. έως τις 19.30 μ.μ.

Η  παρουσία  σας  κρίνεται  απαραίτητη.
Διαβάστε Περισσότερα »

21η Χορωδιακή Συνάντηση στη Θήβα

Στις 10 Ιουνίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:30 μ.μ.

στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, θα πραγματοποιηθεί η 21η Χορωδιακή Συνάντηση της Χορωδίας μας, με αξιόλογες και καταξιωμένες Ελληνικές χορωδίες.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τη γιορτή αυτή του χορωδιακού τραγουδιού, που είναι και γιορτή πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας Γιάννης Σκουρτανιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομόφωνα ανεπιθύμητη η Χ.Α. στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας


Μετά από σχετικό ψήφισμα της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς καιπολιτών του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας αποφάσισε ομόφωνα ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών της χρυσής αυγής είναι πλέον ανεπιθύμητα πρόσωπα στις πόλεις του Δήμου. Η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική αφού επιβεβαιώνεται ότι μετά από 73 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944, με 228 θύματα, άνδρες- γυναίκες και παιδιά,  οι κάτοικοι των πόλεων του Δήμου υπενθυμίζουν πεισματικά τις πληγές από το σαρωτικό πέρασμα της ναζιστικής θηριωδίας από τις περιοχές τους και ταυτόχρονα για ακόμα μια φορά γίνονται σύμβολο αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία απαντώντας σε όσους επιδίδονται σε προσπάθειες αλλοίωσης της συλλογικής μνήμης και σε όσους νεοναζιστές προσπαθούν να "ξεπλύνουν" μέσω μιας διαρκούς προπαγάνδας τους προγόνους τους τους ναζιστές.
Το ψήφισμα:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας αποφασίζει ότι:
Το Δίστομο είναι ένας τόπος, μνημείο – σύμβολο, που θα διασφαλίζει την υπενθύμιση της επαίσχυντης θηριωδίας του ναζισμού στις μελλοντικές γενιές. Η μάχη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσισμό είναι βαθιά πολιτική και καθήκον όλων μας η δυναμική και έμπρακτη αντίθεση μας σε κάθε είδους ανάλογης προπαγάνδας.
Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα, δεν προσκαλούνται και δεν απολαμβάνουν τιμητικής μεταχείρισης σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας".
η σελίδα μας στο facebook: https://el-gr.facebook.com/antifasistiki.livadeias/
Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός του Προγράμματος «Το Αρχαίο Δράμα Σήμερα»



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 16 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
1.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ 16 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Tην Τρίτη 30 Μαϊου 2017 ολοκληρώνονται τα δεκαέξι (16) θεατρικά εργαστήρια που είχε
προγραμματίσει το πρόγραμμα Το αρχαίο δράμα σήμερα.
Τα εργαστήρια αυτά πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στην Θήβα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Η διδακτέα ύλη των δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων, υπερκαλύφθηκε, δεδομένου ότι για τα εργαστήρια αυτά αφιερώθηκαν περισσότερες από 10 ώρες προετοιμασίας. Μετείχαν με συνέπεια 45 σπουδαστές, νέοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί από την Αθήνα, την Θήβα, την Λεβαδιά και την Αλίαρτο.
Παραλλήλως, ήρθαν σε επαφή και παρακολούθησαν μέρος των εργαστηρίων εκπρόσωποι σημαντικών ομάδων από την Χαλκίδα και την Τανάγρα (Δήλιον), επιθυμώντας να αποκτήσουν λειτουργική σχέση με το πρόγραμμα στο μέλλον.
Δίδαξαν θεωρητικά και έμπρακτα διακεκριμένοι θεατρολόγοι διδάκτορες θεατρολογίας/
δραματολογίας και κορυφαίοι καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές του θεάτρου, μουσικοί, χορογράφοι). Μεταξύ αυτών, οι Δήμος Αβδελιώδης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Ιόλη
Ανδρεάδη, Σπύρος Βραχωρίτης, Βασιλική Καρακώστα, Στέφανος Κυριακίδης, Κώστας
Μητράκας, Κωνσταντίνος Πουλής, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Χαριτάτος, Δήμητρα Χατούπη,
Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Δημήτρης Παπαχαραλάμπους κ.α.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την συμμετοχή νέων επιστημόνων/δημιουργών που συνδυάζουν διατριβές/P.H.D.(Αρχαίο Δράμα/ανθρωπολογία του θεάτρου) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Cambridge και το Kings College, με προβεβλημένες και βραβευμένες σκηνοθεσίες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αγγλία και την Ιταλία, καθώς και την συμμετοχή συντελεστών, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις.
Παράλληλα λειτούργησε το δίγλωσσο site του προγράμματος: www.kedra.gr υπό την
διεύθυνση της κυρίας Παρασκευής Καλογεράκη. Στο site αυτό περιλαμβάνονται
φωτογραφίες από παλαιότερη και από την παρούσα δράση του Προγράμματος, αναλύσεις,
παρεμβάσεις και τμήματα του ανέκδοτου -ειδικά γραμμένου για το πρόγραμμα- βιβλίου
του Γιάγκου Ανδρεάδη «ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ» στην ελληνική γλώσσα
και σε αγγλική μετάφραση.
Επίσης αναρτήθηκε το άρθρο της ομότιμης Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Πέπης Ρηγοπούλου στην Εφημερίδα Συντακτών «Ταξιδεύοντας στην Κίνα» (20/21 Μαΐου), όπου παρουσιάζεται το εργαστήριο και η παράσταση που δόθηκε από τους Γιάγκο Ανδρεάδη, Γιάννη Τράντα και την αρθρογράφο, στην Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εξέλιξη του προγράμματος, ετοιμάζονται ήδη δύο
παραγωγές Αρχαίου Δράματος που θα παρουσιαστούν στην Θήβα, στα πλαίσια ενός
ΠΡΩΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ στα μέσα Ιουλίου και,
εν συνεχεία, στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι παραγωγές αυτές είναι οι ακόλουθες:
1. «Φοίνισσες», έργο του Ευριπίδη που συνοψίζει αριστουργηματικά τον Θηβαϊκό
κύκλο σε συσκηνοθεσία των διακριμένων σκηνοθετών Δήμου Αβδελιώση/Γιάννη
Τράντα με επιλεγμένους ηθοποιούς/μέλη του εργαστηρίου από την Στερεά.
Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας. Μουσική ερμηνεία: Αλίκη Μαρκαντωνάτου. Η
μετάφραση είναι του Γιάγκου Ανδρεάδη και διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον
θίασο.
2.«Τρωάδες», κορυφαίο έργο του Ευριπίδη που καταγγέλλει διαχρονικά την φρίκη
κάθε πολέμου. Σκηνοθεσία: Στέφανος Κυριακίδης,με επιλεγμένους νέους επαγγελματίες ηθοποιούς. Η μετάφραση είναι του Γιάγκου Ανδρεάδη και διαμορφώνεται σε συνεργασία με τον θίασο.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει, ως τελευταία φάση του
προγράμματος, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ. Πρώτες πληροφορίες θα
αναρτηθούν τις επόμενες μέρες στο site του προγράμματος.
Γιάγκος Ανδρεάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και θα πνέουν στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικέ βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και κατά τόπους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Ασθενείς πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκκενώνουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μεταφέρουν στη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ




Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τα περίπου 400-500 άτομα που παρέμεναν στο χώρο
Πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού, που είχαν μετατραπεί σε κέντρο προσφύγων και μεταναστών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ νωρίτερα δημιουργήθηκε μικρή ένταση, όταν δεν επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να μπουν στο χώρο. Έντονη κινητικότητα υπήρξε από τα ξημερώματα, ενώ οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ έφτασαν εκεί λίγο μετά τις 6 το πρωί.
Ήδη στις 07:00 είχε βγει από το χώρο και επιβιβαστεί στα λεωφορεία για τη Θήβα η πρώτη ομάδα μεταναστών και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η μετεγκατάσταση των μεταναστών στις δομές της Θήβας ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν κλιμάκια των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη μετέβησαν στην παλιά αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου όπου και ενημέρωσαν τις ΜΚΟ και τους περίπου 700 μετανάστες που φιλοξενούνταν για την εκκένωση του χώρου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ