Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Φιλικός Αγώνας εκπαιδευτικών Βοιωτίας-Χαλκίδας στην Αλίαρτο για καλό σκοπό



Η ποδοσφαιρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας  σας προσκαλεί στον φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ομάδων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑΣ

την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στις 6:30 μ.μ. στο γήπεδο Αλίαρτου.

  Σκοπός του αγώνα είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ‘ΦΛΟΓΑ’.

  Με τη συνεργασία του Δήμου Αλιάρτου και της ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                         ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμό Ευχαριστώ του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"


Το Σάββατο 27 Μαίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η 1η Έκθεση Αγιογραφίας και τοπικών αγροτικών προιόντων στο Δημοτικό Σχολείο.
Ήταν μια εκδήλωση που ξεπέρασε τα όρια της μικρής μας τοπικής κοινωνίας και αναδείχτηκε σε γεγονός με μεγάλη  απήχηση. Μέσα από αυτή την εκδήλωση αποδείχτηκε πως το χωριό μας, όταν ενώσει τις δυνάμεις του  έχει πολλές δυνατότητες, έχει ανθρώπους που, με τις ιδέες τους και το μεράκι τους μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να πραγματοποιούν δράσεις με ποιότητα και υψηλές απαιτήσεις.
Παράλληλα, οι κάτοικοι του χωριού μας είχαν την σπάνια ευκαιρία να δουν και ν’ απολαύσουν από κοντά τις καταπληκτικές αγιογραφίες.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλες και όλους, όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.
Τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ.α. Παπαθωμά,τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π.Σιλουανό,τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου μας κ.Γιαννακόπουλο,τον αντιδήμαρχο κ.Μαλέση,τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου μας κ.α.Ασημίνα Πικάση,Τάσο Σταμούλη, τους προέδρους των Τ.Κ. Νεοχωρίου,Θεσπιών, Μαυρομματίου, Πλαταιών κ.κ. Στάθη,Χατζή,κ.α. Δρίτσα  και Φίλη.
Τους Αγιογράφους
Χρυσούλα Λάμπρου,Μαρία Μπίνη,Βασιλική Βαλμά,π.Μιχαήλ,Ματίνα Τσουρέλη,Νικόλαο Μπλάνα,Εργαστήρι αγιογραφίας Λεύκτρων,Δέσποινα Ποντίκη, την καθηγήτρια Μάγδα Κριτσαντώνη και τον γεωπόνο Μιχάλη Πικάση.
Τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Θήβας "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ" την γυναικεία χορωδία Λεύκτρων τα χορευτικά τμήματα της Άσκρης και Αλιάρτου.
Τους Συλλόγους  Γυναικών Θεσπιών,Ελλοπίας,Άσκρης τον "Δημόφιλο" Θεσπιών,τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Μαυρομματίου  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρονομής.

Τους χορηγούς
Οινοποιεία Ζαχαρία,Σεραφείμ Γ. Πρεβύζη,την Φάρμα Σαμπάνη στην Ασωπία, και το ειδησεογραφικο site permisospress για την βοήθειά του και την κάλυψη της εκδήλωσης.


Τις γυναίκες – μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο που, με τα εδέσματα που ετοίμασαν, αλλά και τη γενικότερη παρουσία τους, αποδείχτηκαν άξιες οικοδέσποινες,τους επαγγελματίες του Νεοχωρίου για τα τοπικά αγροτικά προιόντα,Θύμιο και Φώτη Κοντό,Μάκη Π.Πρεβύζη,Γιάννη Πρεβύζη και Δήμητρα Τσουρέλη.Τους γιατρούς μας Ντίνο Μειδάνη,Θύμιο Μειδάνη,Αναστασία Αγγέλου και Ζωή Κακοσαίου.
 Τους κατοίκους του χωριού όλων των ηλικιών  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Το ζεστό τους χειροκρότημα, τα χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπά τους και τα θετικά τους σχόλια αποτελούν για μας τη μεγαλύτερη επιβράβευση και μας δίνουν δύναμη αλλά και το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση, να υλοποιούμε δράσεις που πραγματικά τιμούν και αναδεικνύουν το χωριό μας.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά…
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΟΙ "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"
Το Δ.Σ.
(Δείτε όλη την εκδήλωση ΕΔΩ)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ:530 Βοιωτοί μαθητές στη Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων στη Θήβα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ

2 ΗΜΕΡΗ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
¨ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ¨ ΘΗΒΑΣ 7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΩΡΑ 19:30


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
19 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
530 ΜΑΘΗΤΕΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Rally Acropolis: Λαμπάδιασε το αυτοκίνητο που προηγούνταν στον αγώνα-ΒΙΝΤΕΟ

 Άτυχος αποδείχτηκε ο Nikolay Gryazin ο οποίος συμμετείχε στο SEAJETS ράλι Ακρόπολις με Skoda Από το αγωνιστικό του Gryazin δεν έμεινε απολύτως τίποτα...Fabia R5.

O Ρώσος οδηγός βρισκόταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μέχρι και το τέλος της 5ης ειδικής διαδρομής.

Έχοντας τελειώσει την προσπάθειά του και κατευθυνόμενος στην 6η ειδική διαδρομή, που ήταν και η τελευταία του πρώτου σκέλους, το αγωνιστικό του αυτοκίνητο πήρε φωτιά.

Δείτε το video τη στιγμή που καίγεται το Skοda Fabia του Ρώσου οδηγού...

Η πιθανή αιτία...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που όμως δεν είναι επιβεβαιωμένες, η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω αριστερό μέρος και εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα που σε ελάχιστα λεπτά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ευτυχώς το πλήρωμα να πάθει κάτι.

Το Skoda Fabia των Gryazin - Fedorov έχει πάρει φωτιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά εκδηλώθηκε από το ντεπόζιτο της βενζίνης (αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης)
Το Skoda Fabia των Gryazin - Fedorov έχει πάρει φωτιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η φωτιά εκδηλώθηκε από το ντεπόζιτο της βενζίνης (αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης)

Όπως βλέπετε από το αγωνιστικό των 250.000 ευρώ δεν έμεινε τίποτα...



Το Skoda Fabia πριν την... καταστροφή
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία από τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ στο ΘΕΑΤΡΟ του Μαυσωλείου ΔΙΣΤΟΜΟΥ!



Τις πιο δυνατές ιστορίες τις γράφει η ίδια η ζωή- το  χέρι του συγγραφέα  και η θεατρικό σκηνή δεν είναι παρά το μέσον για να φθάσει αυτή η ιστορία στον πολύ κόσμο. Γράφει ιστορίες, που κάποια στιγμή  ΄''τις παίρνει το ποτάμι'' και τις φέρνει μπροστά μας- ωμές όπως η ίδια η ζωή...
Σε μια τέτοια αληθινή ιστορία από τον Μαρτυρικό τόπο των Καλαβρύτων-  που τον δένει με τον δικό μας το αιμάτινο νήμα  που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί Ναζί-  βασίζεται και το έργο που ανεβάζει την Δευτέρα 5 Ιουνίου (9 μμ) το Θεατρικό Εργαστήρι Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου :
Μια δυναμική γυναίκα, Νίκη είναι το όνομά της είναι το βασικό πρόσωπο. Γεμάτη όρεξη για ζωή, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, χωρις καν να το έχει υπολογίσει. Έτσι δεν κυλάνε, άλλωστε, όλες οι ζωές γύρω μας- γεμάτες απρόοπτα και ανατροπές;

Είχε όνειρο ζωής  να γίνει συγγραφέας.

Ωστόσο ...Ο πόλεμος και οι συνέπειες του ανατρέπουν τα πάντα.Οι προσδοκίες των ανθρώπων γίνονται στάχτη.Μαζί και οι δικές της.

Ωστόσο.... Παρά την απώλεια των δικών της ανθρώπων, καταφέρνει να δημιουργήσει, οικογενεια - μια οικογένεια που προόδευσε.

Ωστόσο...   Ωστόσο, η ζωή δεν τα γράφει όλα στην ίδια γραμμή, ευθεία... Ετσι και στην ζωή της Νίκης έρχεται να δώσει την πρόσθετη ''δύναμη'' στην ιστορία  η ίδια πραγματικότητα μέσα από την δραματοποίησή της :Ο αγιάτρευτος πόνος της Νίκης για την απώλεια, την οδηγεί τελικά στο ποτάμι.

Εκεί γυρεύει τις απαντήσεις της!!!

Την πραγματική ιστορία  με αφετηρία στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, προέκτεινε σε μια μορφή  θεατρικού δράματος ο Γιώργος  Δ. Δημάκας σε σκηνοθεσία Κώστα Συμεωνίδη- με τους ρόλους να υποδύονται συντοπίτες ερασιτέχνες ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστήριου Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου.
Την Δευτέρα 5 Ιουνίου,  λοιπόν,ας ανηφορίσουμε στο Θέατρο του Μαυσωλείου Διστόμου - η Νίκη και η ζωή της μας περιμένουν...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων



Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Μία δωδεκάχρονη πορεία στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φτάνει στο τέλος της και καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις, που σας μετέδωσαν οι καθηγητές σας και το ελληνικό σχολείο, προκειμένου να ανοίξετε ένα νέο κύκλο στη ζωή σας.
Με την ευκαιρία λοιπόν της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία και Δύναμη στην προσπάθειά σας για εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Σας συμβουλεύω να έχετε αυτοπεποίθηση, να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και εύχομαι οι ελπίδες και τα όνειρά σας σύντομα να ευδοκιμήσουν. Να θυμάστε πάντα ότι οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείβονται και η ζωή προσφέρει πάντα ευκαιρίες, τις οποίες και θα πρέπει να αξιοποιείτε με σύνεση.
Σας συγχαίρω για τη μέχρι σήμερα μαθητική σας πορεία καθώς επίσης τους γονείς και τους καθηγητές σας, για την υποστήριξη που σας παρείχαν όλο αυτό το διάστημα. Οι σκέψεις και οι ευχές όλων μας θα σας ακολουθούν.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπύρος Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός σήμερα -Πού θα βρέξει

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κανονικά η παροχή νερού στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κανονικά η ύδρευση στη Δ.Ε.Θεσπιέων

Αποκαταστάθηκαν αργά το βράδυ (11 μμ. 3-6-17), οι βλάβες που προκάλεσαν την σταδιακή δυσλειτουργία στην παροχή ύδρευσης σε όλα τα χωριά της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου μας.
Οι διακοπές του νερού σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύωρες  και θέλω να ευχαριστήσω τους Δημότες για την κατανόηση που έδειξαν. Εξάλλου ήταν σε γνώση τους ότι ήμασταν όλοι παρόντες στις γεωτρήσεις προσπαθώντας να μειώσουμε το χρόνο ταλαιπωρίας.
Ήδη το κεντρικό αντλιοστάσιο τέθηκε σε καλοκαιρινή λειτουργία ,με όλες τις γεωτρήσεις σε χρήση και με την ευκαιρία αυτή θέλω να υπενθυμίσω στους Δημότες ότι δεν πρέπει να σπαταλούμε άσκοπα το νερό και να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση ειδικά τις ώρες αιχμής ώστε να αποτραπεί η διακοπή του νερού.
Μέσα στις επόμενες ώρες ,που οι δεξαμενές θα γεμίσουν και θα ισορροπήσει το σύστημα θα αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση των χωριών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ