Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι της Αλιάρτου-ΦΩΤΟ

Ανοίγει αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου τις πόρτες του το παζάρι της Αλιάρτου.
Περισσότεροι από 140 έμποροι θα δώσουν και φέτος το «παρών» στη μεγάλη εμποροπανήγυρη της
Αλιάρτου,που ξεκινά από αύριο και θα λειτουργεί μέχρι τις 18 Ιουνίου,στην οδό Γιάννη Ρίτσου στο κέντρο της πόλης.
 Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων διοργανώνει και  στηρίζει την ύπαρξη του παζαριού και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του φρόντισε επιμελώς για την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του. 
Το παζάρι της Αλιάρτου  επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες δημότες της περιοχής και ευρύτερα με σκοπό να ψυχαγωγηθούν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.
  Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος την Αλίαρτο, τις μέρες αυτές της Εμποροπανήγυρης, με θετικό πνεύμα παραμερίζοντας τις παραξενιές που μας έφερε ο καινούργιος γεμάτος άγχος τρόπος ζωής και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα.




Διαβάστε Περισσότερα »

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας



Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Συνεδριακό Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δίστομο: Οι Ναζί σκότωσαν ακόμα και μωρό και χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο πρόσωπό του

Η σύγκρουση με τους αντάρτες και η σφαγή των αμάχων στο Δίστομο. Η εντολή ήταν: «Δεν θα αφήσετε ούτε γάτα». Το αφιέρωμα της Μηχανής του Χρόνου

Το καλοκαίρι του 1944 οι Γερμανοί είχαν αποδυναμωθεί αρκετά. Εκτός από τις μάχες, είχαν αρχίσει να χάνουν και την ψυχραιμία τους.

Έτσι μπροστά στην απειλή των αντάρτικων δυνάμεων, χτυπούσαν τα χωριά και σκότωναν τους ανυπεράσπιστους κατοίκους ως αντίποινα. Ένας από τους στόχους τους, ήταν και το Δίστομο, το οποίο βρισκόταν σε μια νευραλγική θέση μεταξύ Ελικώνα και Παρνασσού, όπου δρούσαν αντάρτες.


Στις 10 Ιουνίου δυνάμεις των Ες Ες ξεκίνησαν την πορεία τους προς το χωριό ντυμένοι μαυραγορίτες

Είχαν επιτάξει δύο ελληνικά φορτηγά και χρησιμοποίησαν τα ρούχα, αλλά και τον οπλισμό που βρήκαν για να προκαλέσουν τους αντάρτες. Στην πορεία ενώθηκαν με άλλα 60 αυτοκίνητα γεμάτα Γερμανούς και άρχισαν να σκορπούν τον θάνατο. Σκότωσαν 5 αγρότες και συνέλαβαν άλλους 12.

Λίγο αργότερα μπήκαν στο Δίστομο και ξεκίνησαν την αναζήτηση ανταρτών, αλλά και το πλιάτσικο σε σπίτια και μαγαζιά. Όταν τελείωσαν, άρχισαν να κατευθύνονται προς το διπλανό χωριό. Εκεί μια ομάδα 11 ανταρτών προσπάθησε να αντισταθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού στη «Μηχανή του Χρόνου», ακολούθησε μάχη που κράτησε περίπου 2 ώρες, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 40 Γερμανοί και χτυπήθηκε ο επικεφαλής των δυνάμεων τους. Οι αντάρτες όμως υποχώρησαν γιατί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους πολυάριθμους άνδρες της Βέρμαχτ. Οι Γερμανοί επέστρεψαν στο Δίστομο και λίγο αργότερα ο επικεφαλής τους ξεψύχησε. Τα τελευταία του λόγια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν: «Δεν θα αφήσετε ούτε γάτα».

Οι άντρες του υπάκουσαν με υπερβάλλοντα ζήλο τις εντολές. Ο απολογισμός της σφαγής του Διστόμου είναι 220 άμαχοι. Ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες και βρέφη. Σε μια περίπτωση, οι σφαγείς σκότωσαν ένα μωρό με την ξιφολόγχη και χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό στο πρόσωπό του.

Το έγκλημα, όπως συνέβη και σε άλλα μαρτυρικά χωριά στην Ελλάδα, έμεινε ατιμώρητο.
 mixanitouxronou.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Μενίδι - Τραγική ομολογία 23χρονου: "Εγώ πυροβόλησα"

Συνελήφθη το πρωί ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις 34.

Περίπου 50 αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο 11χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα -Θλίψη και οργή στο πανελλήνιο

Απέραντη θλίψη, αλλά και οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο Μενίδι αλλά και σε ολόκληρο το πανελλήνιο που πάγωσε από την είδηση, για τον τόσο άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, από αδέσποτη σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, στο προαύλιο του σχολείου του, το βράδυ της Πέμπτης.

Το πρωί σήμερα, συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, δάσκαλοι άλλα και άγνωστοι σοκαρισμένοι από το γεγονός, είπαν το τελευταίο αντίο στον μικρό Μάριο. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του, η οποία μάλιστα είναι και δασκάλα στο σχολείο όπου έπεσε νεκρός ο γιος της και ήταν παρούσα το μοιραίο βράδυ όταν το παιδί κατέρρευσε, δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει το κακό που συνέβη.

Η θλίψη αλλά και η οργή για το χαμό του μικρού ξεχείλιζε. Μετά την κηδεία, η οργή των παρευρισκόμενων, στράφηκε κατά του δημάρχου της περιοχής, τον οποίο κατηγορούσαν για το γεγονός πώς δεν έχει γίνει τίποτα για τους ανεξέλεγκτους καταυλισμούς.

O μικρός Μάριος στο νηπιαγωγείο

«Ζούμε έναν πόλεμο καθημερινά λένε πνιγμένοι από την οργή και την αγανάκτηση. Οι πυροβολισμοί είναι καθημερινότητα, όλα τα σπίτια με κεραμίδια έχουν οπές από σφαίρες», λένε αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής που αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που είναι δίπλα σε γκέτο παραβατικότητας, όπου ανεξέλεγκτες παραβατικές ομάδες που οπλοφορούν θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών.

Χθες, αγανακτισμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και επέρριψαν ευθύνες κατά της δημοτικής αρχής. Ευθύνες για το γεγονός ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Ακολούθως μαζί και με τον δήμαρχο έκαναν πορεία ως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου έχουν φθάσει στα όριά τους καθώς τα παιδιά τους γίνονται καθημερινά μάρτυρες χρήσης και αγοραπωλησίας ναρκωτικών, ενώ όπως, με τον πλέον τραγικό τρόπο αποδείχθηκε, απειλούνται και οι ζωές τους.
iefimerida.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστολίδι μεταξύ ΡΟΜΑ στη Θήβα με δυο τραυματίες

Συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά στη Θήβα σημειώθηκε πριν απόλίγο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.

Σύφωνα με πληροφορίες μέλη των δύο οικογενειών αντάλλαξαν πυροβολισμούς και τραυματίστηκαν δύο Ρομά ανάμεδα τους κι ένα παιδί , το οποίο μεταφέρεται με τραύμα στο μάτι στο Νοσοκομείο Παίδων. Άμεσα κινητοποιήθηκε η αστυνομία Θήβας προχώρησε σε προσαγωγές και σε έρευνες που διεξήγαγε βρήκε και κατέσχεσε 5 κυνηγετικές καραμπίνες. Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ασφαλείας Θήβας.
tvstar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ράγισαν οι πέτρες" με τον γιο του Ήρωα Αστυνομικού Γεωργίου Ανδριτσόπουλου στο Κλειστό Λιβαδειάς




ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 Την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς Βοιωτίας , η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας διοργάνωσε φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων της Δ.Α.Βοιωτίας και Δ.Α.Φωκίδας, προς τιμήν του συναδέλφου Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο Δίστομο Βοιωτίας τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2013. 
 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η οικογένεια του ηρωικού μας συναδέλφου ενώ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ., οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, Ευβοίας και Φθιώτιδος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυν. Δ/ντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας κ. Τσάτσης Μιχαήλ, πλήθος συναδέλφων και συμπολιτών μας.
 Η στιγμή της απόδοσης της φανέλας της ομάδος της Δ.Α.Βοιωτίας με το όνομα ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στο γιο του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους και το παρατεταμένο χειροκρότημα ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν Ήρωα που έδωσε τη ζωή του για τους συναδέλφους του.

 Πάντα είναι λίγοι αυτοί που η καρδιά τους κρατάει πολύ καιρό το θάρρος της και την τόλμη της, ο Αρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος ήταν ένας από αυτούς. Χρέος μας να μην τον ξεχάσουμε ποτέ..


               
                                ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                              ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης                                    


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Ο καιρός θα επιδεινωθεί από το πρωί της Κυριακής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (11-06-2017) από το πρωί η Μακεδονία, η Θεσσαλία και βαθμιαία όλα τα ηπειρωτικά (έκτος Θράκης), η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το Ιόνιο. Την νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.




Διαβάστε Περισσότερα »

Άφαντος ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον 11χρονο Μάριο

Έρευνες σε 18 σπίτια και προσαγωγές 31 Ρομά
Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκονται σε τροχιά σύλληψης του φονιά - «Γλεντούσαν» πυροβολώντας από σπίτι που απέχει ένα τετράγωνο από το σχολείο που έχασε τη ζωή του ο μαθητής
Με οδηγό τους κάλυκες που βρέθηκαν σε συγκεκριμένο σπίτι που διαμένουν Ρομά, ένα τετράγωνο μακριά από το δημοτικό σχολείο που ο 11χρονος μαθητής βρήκε τραγικό θάνατο και τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που λένε ότι στις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι ένοικοι διασκέδαζαν και πυροβολούσαν, οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι είναι σε τροχιά σύλληψης του δολοφόνου του μικρού Μάριου.

Αν και οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι των βασικών υπόπτων, ο δολοφόνος φέρεται να είχε διαφύγει παίρνοντας μαζί και το εννιάρι πιστόλι που έστειλε στο θάνατο το αγοράκι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις από τους συνολικά 31 προσαχθέντες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) είναι αυτοί  που διοργάνωσαν το γλέντι με αφορμή μια ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Μάιο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (7.724) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.452) για υπερβολική ταχύτητα, (614) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (178) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Μάιο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα  
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (40) τροχαία ατυχήματα (έναντι 27 το 2016). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2016)
4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 2 το 2016)
34 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 20 το 2016)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (52) παθόντες (έναντι 33 το 2016).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 5 το 2016)
4 σοβαρά τραυματίες (ομοίως 4 το 2016)
46 ελαφρά τραυματίες (έναντι 24 το 2016)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
H παραβίαση προτεραιότητας
Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
Η υπερβολική ταχύτητα
Η παραβίαση της σήμανσης

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.  
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Μάιο του 2017 βεβαιώθηκαν συνολικά (7.724) παραβάσεις ως ακολούθως:

 1.452  για υπερβολική ταχύτητα
    178  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
      82  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    242  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    372  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
      85  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
        7  για αντικανονικό προσπέρασμα
    120  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
      10  για αντικανονικούς ελιγμούς
    320  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
    111  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
      22  για φθαρμένα ελαστικά
 1.216  για παράνομες σταθμεύσεις
 3.507  λοιπές παραβάσεις



γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση συνταξιούχων στον πεζόδρομο Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των συνταξιούχων Ι.Κ.Α-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-Ο.Α.Ε.Ε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με το τέταρτο μνημόνιο μαζί με τις περικοπές που ήδη τρέχουν από το νόμο Κατρούγκαλου, το σύνολο των περικοπών από τους συνταξιούχους (νέους και παλιούς) θα φτάσει τα 16,4 δις ευρώ. Αυτό μεταφράζεται αναλυτικά παρακάτω:
-Κατάργηση ή μείωση της προσωπικής διαφοράς που σημαίνει μείωση συντάξεων μέχρι 18%.
-Κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα ανήλικων τέκνων και επίδομα συζύγου).
-Μείωση του αφορολόγητου ορίου, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων για τις ιατρικές δαπάνες, που σημαίνει (ένας ολόκληρος μισθός το χρόνο λιγότερος)
-Νέες περικοπές δαπανών για την υγεία,(που σημαίνει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας ).
Και ο μακρύς κατάλογος συμπληρώνεται με την ισοπέδωση των εργασιακών κ.λ.π.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ . Αγωνίζονται χωρίς να κάνουν <<εκπτώσεις>> για να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν.
Σε κοινή συνεδρίαση των συνταξιουχικών σωματείων αποφασίστηκε:
-Την εβδομάδα 5 έως 10 Ιουνίου να γίνει πανεξόρμηση από τις διοικήσεις των σωματείων σε όλες τις πόλεις της επαρχίας Λιβαδειάς για την καλύτερη ενημέρωση των συνταξιούχων.
-Την Τρίτη 13-6-17 και ώρα 11,00 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των συνταξιούχων στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ Λιβαδειάς μπροστά στον ΕΟΠΥ.
-Την Πέμπτη στις 15-6-17 και ώρα 7,30 το πρωί θα γίνει αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ για να συμμετάσχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Η μετακίνηση προς Αθήνα θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με μισθωμένα λεωφορεία
Τα σωματεία απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα στα μέλη τους για καθολική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΑΕΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΓΑ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας και δεδομένου ότι, οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές αρμοδιότητες του ΟΓΑ έχουν μεταφερθεί από 1-1-2017 στον ΕΦΚΑ ενημερώνουμε ότι:

1. H Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΓΑ Στερεάς Ελλάδας,  δέχεται το κοινό όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

2. Οι αρμοδιότητες αφορούν στα αντικείμενα: α) Οικογενειακά Επιδόματα και β) Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

3. Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και ενημέρωση για θέματα σχετικά με Οικογενειακά Επιδόματα και Ανασφάλιστους Υπερήλικες μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα:

● Οικογενειακά επιδόματα (Α21)
Τηλέφωνα επικοινωνίας  22313-55302, 22313-55381,
● Ανασφάλιστοι Υπερήλικες
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22313-55322, 22313-55313, 22313 -55321
                                 22313-22342
E- mail: ypok.stereas@oga.gr

Τα ανωτέρω υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr


4. Σε ότι αφορά σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα που έχουν μεταφερθεί από τον ΟΓΑ από 1-1-2017 στον ΕΦΚΑ, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:


Υπαγωγή Ελλήνων/Μητρώο Ασφαλισμένων             22313-55308,22313-55336
Συντάξεις Γήρατος                                     22313-55315
Συντάξεις Αναπηρίας                                 22313-55332
Υπαγωγή Αλλοδαπών /Βεβαιώσεις                 22313-55308,22313-55336


Επίσης, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα  (www.efka.gov.gr) ή να επικοινωνούν  στο τηλεφωνικό κέντρο ΕΦΚΑ Αγροτών  το 213.15.19.100 – 200.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα -Σε ποιες περιοχές μπορεί να βρέξει

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο.

Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ . ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ. Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 EΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 29 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ . ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΜΒΡΩΝ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νατάσσα Μποφίλιου στη Θήβα

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας στις 21 Ιουνίου
Η ΒΑΒΕΛ​2​ - βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντηση της Νατάσσας Μποφίλιου με το Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο - ανανεώνει τον ήχο και το ύφος της και ​μετά τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις του χειμώνα σε Αθήνα ​και Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα.Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, η Nατάσσα Μποφίλιου θα εμφανίζεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ" στη Θήβα, ​πιο εξωστρεφής από ποτέ, με περισσότερο πάθος, ένταση και παλμό.

Info:
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 13€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, 15€ ΤΑΜΕΙΟ
Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, παιδιά 6 έως 12 ετών: 13€
ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥΣ: ΔΩΡΕΑΝ
Τα παιδιά έως 6 ετών δεν πληρώνουν.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: viva.gr,11876, seven spots, reload, mediamarkt, ευριπίδης, αθηνόραμα
ΘΗΒΑ : ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΗΚΕΘ, ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ 13 (ΕΝΑΝΤΙ ΟΤΕ), ΤΗΛ 22620 28062
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 29, ΤΗ. 22620 27858
ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΑΜΙΩΤΗΣ, ΑΥΛΙΔΟΣ 5, 22620 24544
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ", ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ 16, ΤΗΛ. 22610 21090

Η ΒΑΒΕΛ2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους.

​Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ​η παράσταση που σ​υζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε, ​που ​έγινε κοινό μυστικό και τόπος συνάντησης και ταξίδεψε σε Ελλάδα κι εξωτερικό, έρχεται και στην Θήβα και μας προσκαλεί να ενώσουμε τις φωνές μας κόντρα στους δύσκολους καιρούς.​​

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μουσικοί:
Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)
Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή)
Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα)
Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο)
Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)
Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα)
Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο)
Nίκος Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς για τη Σφαγή του Διστόμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπληρώνονται φέτος 73 χρόνια από τη Σφαγή του Διστόμου , από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ( 10 Ιουνίου 1944 ).
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , τιμώντας τη μνήμη των δολοφονηθέντων Διστομιτών , πέρα από τις λοιπές ενέργειες που θα κάνει ( παρουσία συμβουλίου στο ετήσιο μνημόσυνο , κατάθεση στεφανιού κτλ ) και επειδή το μήνυμα της θυσίας των αθώων δεν πρέπει να ξεχαστεί και να αλλοιωθεί , με αφορμή  ταυτόχρονα και το συνεχιζόμενο όργιο προπαγάνδας και την προσπάθειας σπίλωσης και κατασυκοφάντησης  των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να καταθέσει και τα εξής:
73 χρόνια μετά σε μια εποχή που σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούνται τάσεις αναγέννησης του φασισμού , σε μία περίοδο όπου οι απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές, των υπερασπιστών της βίας και του ναζισμού, τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης ,ενώ ταυτόχρονα  ολοένα και πληθαίνουν οι  επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της δημοκρατίας από διάφορες πλευρές , με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό που αγωνίζεται σθεναρά εναντίον των πολιτικών των μνημονίων και υπέρ της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων  , οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση:
Συντασσόμαστε στο πλευρό όσων μάχονται για τη δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ανυποχώρητα , χωρίς κομπιάσματα , τακτικισμούς και αστερίσκους!!
Ας γνωρίζουν όλοι όσοι προσπαθούν να ποτίσουν με  ρατσιστικό δηλητήριο και  μισαλλόδοξα μηνύματα ή να εκφοβίσουν με φασιστικές πρακτικές τον λαό ,    ότι ούτε το όργιο της τρομοκρατίας ούτε οι συνεχείς προσπάθειες δυσφήμησης και σπίλωσης των εργατικών αγώνων μπορούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Η μάχη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσισμό είναι συνεχής και καθημερινή και καθήκον όλων μας είναι η δυναμική και έμπρακτη αντίθεση μας σε κάθε είδους ανάλογη προπαγάνδα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας  στο μνημόσυνο της Σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου , να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ .


“…. Ούτε φθόγγοι ούτε λέξεις
δεν φτάνουν να φτιάξουμε, ωραίο ωραίο, καθώς
θα της ταίριαζε, ένα ένδυμα στη θυσία σας.
Αν μπορείτε ν’ ακούσετε τη σιωπή μας, ακούστε τη
αδελφοί. Συγχωρέστε μας. Δεν σας ξεχάσαμε ! ”


ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                          ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ