Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Με απόλυτη επιτυχία η πεζοπορία του Δήμου Λεβαδέων στην Κοιλάδα των Μουσών και στον Ελικώνα-ΦΩΤΟ





Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία Ιουνίου του Δ Λεβαδέων, στον Ανατολικό Ελικώνα! Συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος φιλοπροόδων της Ασκρης,ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών της Ασκρης( τους οποιους ευχαριστουμε για την αψογη φιλοξενια τους), οι ελεύθεροι ορειβάτες Θήβας ΕΛΟΘ, καθώς επίσης είχαμε συμμετοχές απο Ιτεα,Δεσφίνα,Βίλλια κλπ! Τους ευχαριστουμε ολους για την συμμετοχη τους,αλλα κ για την πολυ καλη παρεα τους! Η διαδρομη μας ξεκίνησε κ κατέληξε στην Ασκρη.
Σωτήρης Καρβούνης αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων







Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν ροδάκινα θα μοιράζει απο την Τετάρτη ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
την Τετάρτη 14-06-2017 και την Πέμπτη 15-06-2017 από τις 10:00 έως τις 14:30
 στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Στα πλαίσια εφαρμογής Κανονισμού της Ε.Ε. και της ΚΥΑ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα διανεμηθούν στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων
20 περίπου τόνους ροδάκινα.

Δικαιούχοι είναι:
Α) Οι κάτοχοι της κάρτας Αλληλεγγύης (κάρτα σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης) που είναι κάτοικοι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, οι οποίοι με την επίδειξη της παραπάνω κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογενείας), θα παραλαμβάνουν την ανάλογη ποσότητα και
Β) Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
Γ) Οικογένειες Τρίτεκνες / Πολύτεκνες του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
Δ) Οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις σχολικές εγκαταστάσεις)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Τετάρτη 14-06-2017 και την Πέμπτη 15-06-2017 από 10:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστημονική Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς του 8ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας

Τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας, του 8ου Νηπιαγωγείου Θήβας & του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήβας σας προσκαλούν στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς που θα γίνει στο χώρο τους σχολείου μας την Τετάρτη 14 – 06 – 2017 & ώρα 19:00.
Σας περιμένουμε!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

840 Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς εντάχθηκαν στην Βιολογική Γεωργία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

840  Αγρότες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  εντάχθηκαν στην 1η πρόσκληση του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σας  ενημερώνει  ότι σε απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαμπος Κασίμης, περιλαμβάνονται  τα ονόματα 840 δικαιούχων  αγροτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 Βιολογικής Γεωργίας, με συνολικό ποσό ένταξης 13.344.039 ευρώ. Οι δικαιούχοι της Περιφέρειάς μας, όπως και όλης της χώρας είναι μόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura.

Οι υποχρεώσεις και δεσμεύσεις των δικαιούχων ξεκινούν από  την ημερομηνία έκδοσης της  Απόφασης Ένταξης Πράξεων (31/05/2017)  και η διάρκεια των δεσμεύσεων :
    για τη δράση 11.1.1, (νεοεισερχόμενοι στα Βιολογικά) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα τριών ετών
     για τη δράση 11.2.1, (παλιοί Βιοκαλλιεργητές) ορίζεται για συνεχές χρονικό διάστημα πέντε ετών

Σύμφωνα με την απόφαση:

 Όλοι οι δικαιούχοι οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με σύμβουλο, ο οποίος υπάγεται στον κλάδο ΠΕ Γεωπόνων ή ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας, εντός 2 μηνών δηλαδή μέχρι τις 31/07/2017.
Οι  δικαιούχοι του Υπομέτρου 11.1.1  οφείλουν να συνάψουν σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης εντός 15 εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι τις 22/06/2017. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να ακολουθήσουν μάθημα κατάρτισης κατά το δεύτερο έτος δεσμεύσεων.
Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλος του έτους, αναμένεται να βγει δεύτερη πρόσκληση για το Μέτρο 11 Βιολογικής Γεωργίας, που θα αφορά κτηνοτρόφους και αγρότες με διαφορετικά κριτήρια ένταξης (όχι περιοχές Natura ). Ο προϋπολογισμός θα είναι 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η παραπάνω απόφαση , έχει  αναρτηθεί  στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (www.minagric.gr), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (www.agrotikianaptixi.gr   ) και του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαξε η ποινή για τον 23χρονο Ρομά -Μένει ελεύθερος



Νέα απόφαση εξέδωσε η Δικαιοσύνη για τον 23χρονο Ρομά, ο οποίος πλέον μένει ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, ανέστειλε τελικά την εκτέλεση της ποινής του 23χρονου Ρομά το Αυτόφωρο Μονομελές αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών στο Μενίδι, 500 μέτρα μακριά από το σχολείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 11χρονος Μάριος.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απέσυρε την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος των μελών της έδρας του δικαστηρίου υποστηρίζοντας νωρίτερα ότι η ποινή που επιβλήθηκε χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή της σε χρηματική ήταν μία εξοντωτική ποινή, η οποία επιβλήθηκε λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του θανάτου του 11χρονου Μάριου.

Ο νεαρός κατηγορήθηκε εξ’ αρχής όχι για την υπόθεση του θανάτου του 11χρονου μαθητή, αλλά για την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει ότι είχε πυροβολήσει με καραμπίνα.

«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 23χρονου Ρομά ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας. «Βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει», είπε ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πράγματι πυροβόλησε, όχι όμως με πιστόλι αλλά με  με κυνηγετική καραμπίνα. Υπενθυμίζεται ότι η σφαίρα  που σκότωσε το 11χρονο αγόρι δεν προήλθε από καραμπίνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Έφυγε" απο τη ζωή η ηθοποιός Καίτη Παπανίκα

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 χρονών ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, η γνωστή ηθοποιός Καίτη Παπανίκα. Η ηθοποιός που μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο τις δεκαετίες 60-70, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε με Άριστα. Διδάχτηκε την υποκριτική από σημαντικούς δασκάλους όπως την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, τον Θάνο Κωτσόπουλο, τον Δημήτρη Μυράτ, τον Λυκούργο Καλλέργη, την Ελένη Χαλκούση και τον Αλέξη Σολωμό. Παράλληλα σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών. Μαθήτρια ακόμη πήρε μέρος σε φεστιβάλ απαγγελίας ποίησης στο Παρίσι, βραβεύτηκε και κηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1964 στο έργο «Υπόγειο Της Λέλας» του Β. Ιμπροχώρη στο Θέατρο Αττικόν. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με θιάσους γνωστών πρωταγωνιστών και διακρίθηκε στην πρόζα και την επιθεώρηση. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1963 με την ταινία «Μας Κρύβουν Τον Ήλιο» και το 1968 ήταν σταθμός για την καριέρα της όπου και έγινε περισσότερο γνωστή όταν υποδύθηκε τη Γαλλίδα Ρενέ, στην ταινία ''Μια Ιταλίδα απο την Κυψέλη''.

Η Καίτη Παπανίκα πήρε μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες, δράματα, κωμωδίες, περιπέτειες και αρκετές τηλεοπτικές σειρές ενώ είχε τιμηθεί με το κρατικό βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της στην ταινία «Άντε Γεια» του Γ. Τσεμπερόπουλου.

Η ηθοποιός, η οποία ξεχώριζε για το ήθος της και τις προοδευτικές ιδέες της πήρε την απόφαση να προσφέρει τον μισθό της σε άπορες οικογένειες. Ο προβληματισμός για τα κοινά την οδήγησε στη θέση της δημοτικής συμβούλου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ως αντιπρόεδρος στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, έριξε στο τραπέζι μια ρηξικέλευθη πρόταση συγκεκριμένα να δίνει το μισθό της από το δημοτικό συμβούλιο (600 ευρώ) σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη από χρήματα για να επιβιώσουν. Ήταν δασκάλα στη Σχολή Υποκριτικής του Αντώνη Ανδριόπουλου, ενώ το 2015 ανακηρύχθηκε ομόφωνα Επίτιμο Μέλος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών (Μενιδίου). Υπήρξε σύζυγος του γνωστού ηθοποιού Θεόδωρου Κατσαδράμη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη Λέσβο-ΒΙΝΤΕΟ


Δέκα  τραυματίες και τεράστιες ζημιές σε σπίτια είναι ο απολογισμός του μεγάλου σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στο χωριό Βρίσα της Λέσβου. Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό Βρίσα όπου μία γυναίκα έχει εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτι που κατέρρευσε.
Στο χωριό Βρίσα Λέσβου - Βίντεο σοκ δείχνει το μισό χωριό σχεδόν γκρεμισμένο - Βάρκες βγήκαν στη στεριά στο Πλωμάρι όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιέςΗ σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία,ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.

Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

40 μήνες φυλάκιση στον Ρομά που πυροβολούσε την ώρα του θανάτου του Μάριου


Η ποινή αφορά τους άσκοπους πυροβολισμούς - Δεν βρέθηκε όπλο, δεν αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για τον άδικο χαμό του 11χρονου
Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επέβαλε το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον 23χρονο Ρομά που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από σφαίρα την ώρα που παρακολουθούσε την γιορτή του σχολείου του την περασμένη Πέμπτη.

Η ποινή δεν αφορά, πάντως, την υπόθεση του άδικου θανάτου του 11χρονου αλλά την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε αυτή τη φορά ότι το επίμαχο απόγευμα πυροβόλησε μια-δυο φορές γιατί, όπως είπε, «είχαμε ένα γλέντι γιατί δώσαμε λόγο για την αδελφή μου».

Ο συνήγορός του ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμέλειας υποστηρίζοντας ότι «βρέθηκε καραμπίνα, δεν βρέθηκαν κάλυκες, δεν υπάρχουν μάρτυρες και άρα θα μπορούσε να έρθει και να αρνηθεί την πράξη του όμως δεν το κάνει».
«Δεν έχω καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το απόγευμα, πυροβόλησα μια δυο φορές γιατί είχαμε γλέντι διότι δώσαμε ένα λόγο για την αδελφή μου» είπε από την πλευρά του ο 23χρονος.Παρά τα όσα είπε ο 23χρονος το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά και να μην μετατραπεί σε χρηματική.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου του που ζήτησε η ποινή να ανασταλλεί και να μετατραπεί σε ποινή υπό επιτήρηση, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής ήταν ο συνήγορος του 23χρονου σε πολύ υψηλούς τόνους να υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου. Τότε η δίκη διεκόπη και το αίτημα αυτό θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες.
protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πλευρό του Λεβαδειακού ο Δήμος Λεβαδέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
“Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα της ΠΑΕ ΑΠΟ Λεβαδειακός που διεκδικεί τα προφανή, την τήρηση δηλαδή της αθλητικής νομοθεσίας.
Οι αγώνες φυσικά κρίνονται μέσα στα γήπεδα, αλλά κρίνονται επίσης και από την τήρηση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των πρωταθλημάτων και των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Επιτέλους, περιμένουμε τη δικαίωση της ομάδας της πόλης της Λιβαδειάς και απαιτούμε να εφαρμοστούν οι  νόμοι του κράτους.”

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία απο τους Levadistas

Οι Levadistas συμμετέχουμε στην ημέρα αιμοδοσίας που διοργανώνει το Νοσοκομείο Λιβαδειάς την Τετάρτη 14/6 στο παλιό δημαρχείο.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να δώσουν αίμα προς όφελος της τράπεζας αίματος της αντικαρκινικής εταιρείας (παράρτημα Λιβαδειάς).

Διαβάστε Περισσότερα »

Με τιμές ήρωα η ταφή των οστών του έφεδρου Ανθ/στή (ΠΖ) Σίννη Αργυρίου στο Καπαρέλλι

Με τιμές ήρωα επιστρέφουν τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργυρίου στο Καπαρέλλι Θηβών

Στη γενέτειρά του, το Καπαρέλλι Θηβών, επιστρέφουν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, μετά από 43 χρόνια, τα λείψανα του έφεδρου Ανθστή (ΠΖ) Σίννη Αργύριου του Γεωργίου, που έπεσε μαχόμενος το 1974 στην Κύπρο, για να ταφεί με τιμές ήρωα.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και ο Δήμος Θηβαίων συνδιοργανώνουν την τελετή ανακομιδής  των λειψάνων του πεσόντος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
09:00 Παραλαβή του οστεοφυλακίου από το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου αεροδρομίου Δεκέλειας (Τατόι)
11:00 Άφιξη οστεοφυλακίου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Καπαρέλλι Θηβών
11:30 Άφιξη αντιπροσωπειών στον Ιερό Ναό
12:00 Εξόδιος Ακολουθία.
Ανάγνωση βιογραφικού πεσόντος από τον Τελετάρχη Αξιωματικό

Αποχαιρετισμός από τον Δήμαρχο Θηβαίων
Aποχαιρετισμός από την Πρόεδρο Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων Κύπρου ▪ Αποχαιρετισμός από εκπρόσωπο της οικογένειάς του πεσόντος
12:30 Μεταφορά οστεοφυλακίου στο κοιμητήριο Καπαρελλίου και εναπόθεση λειψάνων.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πέρας Τελετής.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2017: Δείτε τα θέματα στην Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών Κατεύθυνσης

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάζονται στη Φυσική, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάζονταιστο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.


 
Για τα θέματα στην Φυσική των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Φυσική των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ιστορία των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ιστορία των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των ημερησίων ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον των εσπερινών ΓΕΛ πατήστε εδώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα του δήμου Θηβαίων διοργανώνει το ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ

 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/6 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  στην:
Εκδήλωση-Συζήτηση την Τρίτη στις 20/6/2017 στις 7:30 μ.μ.
Στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ»

 
“ Το ΑΡΚ Θήβας με την συνάντηση αυτή αναλαμβάνει την
πρωτοβουλία και απευθύνεται προς όλους τους συμπολίτες
που προβληματίζονται και αγωνιούν για την συσσώρευση και
επιδείνωση χρόνιων και άλυτων προβλημάτων τόσο της Πόλης
 όσο και της Περιφέρειας  του Δήμου. Επειδή η κατάσταση
δεν πάει άλλο και επειδή πιστεύουμε ότι η λύση δεν μπορεί
να είναι υπόθεση μιας Παράταξης αλλά η συντονισμένη
προσπάθεια όλων των ενεργών πολιτών, σας καλούμε να
εκθέσουμε από κοινού τις απόψεις μας, να ιεραρχήσουμε τα
προβλήματα  και να επιλέξουμε πως θα ενεργήσουμε
για την αντιμετώπιση τους. Πιστεύουμε πως ούτε τα προβλήματα,
ούτε και οι λύσεις έχουν χρώματα και ότι η  κοινή αυτή
προσπάθεια είναι η συνταγή για την αποτελεσματική
αντιστρεψιμότητα της σημερινής κατάστασης.
         Γι’ αυτό το σκοπό σας καλούμε να παρευρεθείτε σε αυτήν την
πρώτη συνάντηση ,,


ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δράση στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων για την ανακύκλωση χαρτιού

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και την εθελοντική ομάδα του Δήμου “Λεβαδρώ” θα πραγματοποιήσουν δράση για την ανακύκλωση χαρτιού με ανταποδοτικά οφέλη για τα σχολεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στις σχολικές μονάδες της Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά) και στις σχολικές μονάδες της Β’βαθμιας Εκπαίδευσης κατά το χρονικό διάστημα Πέμπτη 15 Ιουνίου – Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.  
Η συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών (βιβλία, χαρτί, εφημερίδες, κλπ) θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και η συλλογή τους θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσοι επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στον ένα χρόνο λειτουργίας του

Ένας χρόνος λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τα εγκαίνια του Μουσείου Θηβών ευχαριστεί τους 60000 και πλέον επισκέπτες  από όλο τον κόσμο, που  περιηγήθηκαν στις αίθουσες του και γνώρισαν τους θησαυρούς της Βοιωτίας, όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν στους χώρους του Μουσείου,
και τους 650 μαθητές που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου δίνοντας ζωή στα αρχαία αντικείμενα με τη φλόγα της νεανικής ματιάς τους.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης σε όσους εργάσθηκαν για την επανέκθεση του νέου μουσείου, από τους πρωτοπόρους των ανασκαφών μέχρι σήμερα.
Εις ανάμνηση των παλαιών μουσείων και των σύγχρονων εργασιών επανέκθεσης έχουν αναρτηθεί στο κανάλι EFA VIOTIAS ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν υπό την επιμέλεια της ΕΦΑ Βοιωτίας, με πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την ιστορία του Μουσείου Θηβών και των ανασκαφών στη Βοιωτία αλλά και ταινίες με γενικότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου 2017-Ημερομηνίες

Η καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2017 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου.

Αναλυτικά:

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.

– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Ιουλίου 2017 ημέρα Τρίτη.

– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο σε όλους !!! Ξεπέρασε τις 100 φιάλες αίμα η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Θήβα




ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Όχι. Δεν πρόκειται για μάχη χαρακωμάτων, ούτε για απώλειες από τρομοκρατικό κτύπημα. Μιλάμε για την 100η και ... βάλε αιμοδοσία που οργάνωσε η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΘΗΒΑΣ.
Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Ξεπεράσαμε για άλλη μια φορά τις 100 φιάλες αίμα που συγκεντρώθηκαν για καλό σκοπό. Για να στηρίξουν τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Χαίρεσαι να βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας, κυρίως νέους, να έρχονται να δίνουν αίμα με το χαμόγελο στα χείλη, εθελοντικά, «χάνοντας» χρόνο από την κυριακάτικη ξεκούραση, τον ύπνο, την βόλτα και την δουλειά τους. Νιώθεις πραγματικά ότι υπάρχει ελπίδα σε αυτή την πόλη, ότι υπάρχει ανθρωπιά, ότι όλα θα γίνουν καλύτερα με αυτή την μαγιά.
Θερμές ευχαριστίες στην ενορία του Αγίου Νικολάου και Ρούφου που στηρίζει υλικά αυτή την προσπάθεια. Μεγαλύτερες ευχαριστίες σε όλους εσάς που δώσατε το δυναμικό παρόν σας. Να ζητήσουμε την συγνώμη σας για κάποιες στιγμές κακής οργάνωσης σε ζητήματα προτεραιότητας."Προσεχώς καλύτερα", που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.


 Ηλίας Τραμπάκουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρινό παιδικό εργαστηράκι στο "Κέντρο Προστασίας του Παιδιού" στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος σήμερα ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών - Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ
Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Σταδιακά, και έως το από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 27 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 25 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 27 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 26 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 ως 26 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μυστήριο με τρύπες σε τζάμια βαγονιών του Προαστιακού που πήγαινε Χαλκίδα


Άλλο ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μενίδι, σε τρένο του προαστιακού που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Χαλκίδα.
Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε τζάμια συρμών του προαστιακού προκλήθηκαν τρύπες χωρίς κανείς να μπορεί ακόμα να διευκρινίσει αν υπήρξε πυροβολισμός ή αν κάποιος πέταξε πέτρα.
Όταν ο συρμός έφθασε στον σταθμό Αχαρνών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας άγνωστοι πέταξαν πέτρα και έσπασαν το τζάμι ενός βαγονιού.

Αρχικά επικράτησε αναστάτωση, αφού κάποιοι από τους επιβάτες θεώρησαν ότι οι δράστες είχαν πυροβολήσει προς το βαγόνι, κάτι που η αστυνομία απέκλεισε.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το bloko.gr:



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ