Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Πλημμύρισε με μουσικές και τραγούδια το Συνεδριακό Θήβας στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών-ΒΙΝΤΕΟ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα που καταχειροκρότησε τις χορωδίες, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ


ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ,  ΤΗΝ "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΜΙΛΟ" ΣΤΥΛΙΔΑΣ!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ!
Να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Θηβαίων κο. Σπύρο Νικολαου, τον δήμαρχο Στυλίδος κο. Αποστολο Γκλέτσο ,τον αντιδήμαρχο κο. Σπύρο Κίτσο, τον Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ κο. Χαρέμη καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους κο. Δρενιο, κα. Κοντού και κο. Παπαβασιλείου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας!!!!!!!

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ!!!!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 
ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΙΛΗ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιέζει τις τιμές στο τριφύλλι η φθίνουσα πορεία της κτηνοτροφίας-Στα 17 λεπτά στη Κωπαϊδα

Για αύξηση της καλλιέργειας τριφυλλιού μέχρι και 30% φέτος, η οποία δημιουργεί υπερπροσφορά, κάνουν λόγο γνώστες του χώρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βισαλτίας Σερρών, Παύλο Αραμπατζή, στον νομό οι καινούργιες σπορές στην καλλιέργεια, που στην περιοχή αποδίδει 1.200-1.500 κιλά ανά στρέμμα, υπολογίζονται αυξημένες σε ποσοστό 20%-30%.

Οι λόγοι οι οποίοι, όπως εκτιμά, ώθησαν περισσότερους καλλιεργητές στο τριφύλλι, σχετίζονται πρωτίστως με τη σταθερότητα που παρουσιάζει η καλή τιμή του προϊόντος, η οποία μέσα στα τελευταία χρόνια έφτασε να ξεπεράσει και τα 20 λεπτά το κιλό, αλλά και με το χαμηλό κόστος της καλλιέργειας. Η τιμή, αυτήν τη στιγμή, που η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, κινείται στα 13 λεπτά το κιλό, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει οριακή για να είναι βιώσιμη η καλλιέργεια.

Η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων κατά 20%-30% είναι το κύριο χαρακτηριστικό της φετινής σεζόν, σύμφωνα και με τον Βαγγέλη Παναγιώτου, αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού ΘΕΣγη. Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτου αποδίδει αυτή την τάση στις προσδοκίες που δημιούργησε το πρόγραμμα για τη βιολογική γεωργία και στην ένταξη του τριφυλλιού στις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπερπροσφορά σε σύγκριση με τη ζήτηση και μία πτώση στις τιμές της τάξης του 20%. Η τιμή στο «πρώτο μαχαίρι», που δεν ήταν καθαρό το τριφύλλι, ήταν περίπου 9-10 λεπτά, 2-3 λεπτά χαμηλότερα από πέρσι, μας λέει. Ωστόσο, εκτιμά ότι θα ανέβει τους επόμενους μήνες, χωρίς όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεπεράσει τα 12-13 λεπτά για την πλειονότητα των παραγωγών. Στα 16 λεπτά το κιλό διαμορφώνεται σταθερά με βάση τα συμβόλαια που έχει ο συνεταιρισμός για τους παραγωγούς του ΘΕΣγη.
 Στα 17 λεπτά/κιλό στη Κωπαϊδα

Με μέση στρεμματική απόδοση τα 1.500-1.800 κιλά, η περιοχή της Κωπαΐδας, στη Βοιωτία, εμφανίζεται να έχει αυξήσει φέτος τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν με τριφύλλι, κατά 10%-15% τουλάχιστον, εκτιμά ο γεωπόνος Θεόδωρος Χριστοδούλου. Αυτήν τη στιγμή, οι αποθήκες έχουν αδειάσει από τις χειμωνιάτικες κοπές και, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, ξεκίνησαν γενικευμένα στην περιοχή το μάζεμα που εμπόδιζαν οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Η τιμή που πιάνει εκεί διαμορφώνεται, όπως μας λέει ο κ. Χριστοδούλου, στα 13-14 λεπτά, που θεωρείται μια καλή τιμή. Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι, συν τω χρόνω, μέχρι το τέλος της σεζόν, η τιμή θα φτάσει τα 17 λεπτά. Όπως λέει, αυτό γίνεται κάθε χρόνο, όταν, προς το τέλος του καλοκαιριού, οι κτηνοτρόφοι σπεύδουν να γεμίσουν τις αποθήκες για τον χειμώνα με προμήθειες σε ζωοτροφές και τότε αυξάνεται η ζήτηση.
H καλλιέργεια τριφυλλιού θα αποκτήσει μεγαλύτερη ώθηση, αν στηριχθεί η κτηνοτροφίαΗ μηδική στον κόσμο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η μηδική καλλιεργείται σε έκταση μεγαλύτερη των 350 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Στην ΕΕ η καλλιέργειά της εκτείνεται σε σημαντικό αριθμό στρεμμάτων στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία και στην Πολωνία. Στη χώρα μας, από το σύνολο των κτηνοτροφικών φυτών, σημαντική έκταση καταλαμβάνουν αυτά που προορίζονται για σανό, εκ των οποίων, η μηδική καλλιεργείται σε 138.800 στρέμματα.
ypaithros.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς στη Δήμαρχο Λεβαδέων

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Παγώνη και τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αλεξάνδρα Τσιαχρή και Έλενα Ευθυμιοπούλου  επισκέφθηκαν σήμερα την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου.
Οι μαθητές χάρισαν στην Δήμαρχο μια κάρτα με ευχές για καλό καλοκαίρι και αρωματικά φυτά που έχουν καλλιεργήσει οι ίδιοι στον κήπο των βοτάνων του σχολείου τους.  Ευχαρίστησαν επίσης, τη Δήμαρχο για τη βοήθεια του Δήμου Λεβαδέων, τόσο για τη δημιουργία του κήπου των βοτάνων, όσο και για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου γενικά.
Επιπλέον, ενημέρωσαν τη Δήμαρχο για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών-προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα οποία έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις, αλλά και στη θετική υποδοχή που έλαβαν από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.
Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για τα δώρα που της χάρισαν και αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά των εκπαιδευτικών και του Διευθυντή που προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους μαθητές, σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Η νέα εγκύκλιος και οι παγίδες

Οδηγίες και παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της πληρωμής τελών κυκλοφορίας με το «μήνα», περιλαμβάνει εγκύκλιος την οποία απέστειλε η ΑΑΔΕ στις Εφορίες, οι οποίες από την ανακοίνωση του μέτρου μέχρι τώρα έδιναν πίσω τις πινακίδες των αυτοκινήτων σε ακινησία και υπολόγιζαν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, βάση προφορικής εντολής του προϊσταμένου της Εφορίας.

Συγκεκριμένα:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2017), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Για την αποφυγή λαθών και την ορθή εφαρμογή επισημαίνονται τα εξής:

i. η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος, το οποίο τηρείται στο αρχείο της Δ.Ο.Υ.

ii. προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.
Παράδειγμα 1

Για επιβατικό ΙΧ 1000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120€.

Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται εγγράφως άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2017:

- εάν επιλέξει την άρση για 1 μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120€ x (2/12) = 20€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, αφού ο μήνας αυτός λογίζεται ολόκληρος για τις ανάγκες υπολογισμού των τελών.

- εάν επιλέξει την άρση για 3μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα είναι 120€ x (4/12) = 40€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου.

- εάν επιλέξει την άρση για το υπόλοιπο του έτους δηλαδή μέχρι 31-12-2017, θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 120€ x (7/12) + 120€ x (2/12) = 70€ + 20€ = 90€.
Παράδειγμα 2

Για επιβατικό ΙΧ με εκπομπές 100γρ, τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι : 100 x 0,90 = 90€.

Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται (εγγράφως) άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2017:

- εάν επιλέξει την άρση για 1 μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 90€ x (2/12 ) = 15€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου, αφού ο μήνας αυτός λογίζεται ολόκληρος για τις ανάγκες υπολογισμού των τελών.

- εάν επιλέξει την άρση για 3μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας θα είναι 90€ x (4/12) = 30€. Τα στοιχεία κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή επιστρέφονται, εμπρόθεσμα, στη Δ.Ο.Υ. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Αυγούστου.

- εάν επιλέξει την άρση για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2017, θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12, δηλαδή 90€ x [(7/12) + (2/12)] = 90€ x (9/12) = 67,5€. Πρόστιμο εκπρόθεσμης επιστροφής
Προσοχή στην παγίδα

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις, στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων ή μη επιστροφής αυτών στη Δ.Ο.Υ., επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας, δηλ. εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 1 έχει καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας για διάρκεια άρσης τριών μηνών (40€) και δεν επιστρέψει τα στοιχεία (άδεια και πινακίδες ) του οχήματος εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120€ x 2=240€.

Αυτονόητο είναι ότι δεν απαιτείται η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στη Δ.Ο.Υ. όταν η άρση γίνεται νια το υπόλοιπο του έτους που περιλαμβάνει και τον τελευταίο μήνα του έτους 2017 (Δεκέμβριο), εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 14 ατόμων στο Δήμο Τανάγρας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 2 μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα 12 μηνών, συνολικού αριθμού 14 ατόμων.
Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη της Δημάρχου Λεβαδέων στο Εικαστικό Εργαστήρι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε το Εικαστικό Εργαστήρι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών.
Η Δήμαρχος συνομίλησε με τα παιδιά για τα θέματα των έργων τους και την πηγή έμπνευσής τους, συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθειά τους, τους εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια κ. Ελένη Παπανικολάου, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, με στόχο την αισθητική – εικαστική καλλιέργεια των μαθητών.  
Σήμερα, μαθήτριες συνοδευόμενες από τη Διευθύντριά τους επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο στο γραφείο της, για της χαρίσουν έναν πίνακα που είχαν κατασκευάσει και αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. Α.Ο. ΘΗΒΑ


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 12/06/2017
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΑΟ ΘΗΒΑ

Στην Θήβα στις 12/06/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 22:00 συνήλθαν σε συνεδρίαση τα νεοεκλεγέντα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο της προαναφερόμενης οργάνωσης που εκλέχτηκαν από τις αρχαιρεσίες της 09/06/2017 , έπειτα από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Κονδράρου Διαμαντή με μοναδικό θέμα : «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ»

Παρόντες :

1. Κονδράρος Διαμαντης
2. Κοτζιάς Αθανάσιος
3. Πέππας Γεώργιος
4. Βέλλιος Στέργιος
5. Βενιζέλος Κωνσταντίνος

Ο Πλειοψηφών Κονδράρος Διαμαντής κάνει γνωστό στα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών και τους καλεί να προχωρήσουν στην εκλογή του Προεδρείου με βάση το Καταστατικό .

Έπειτα από μυστική ψηφοφορία αναδείχτηκαν για τα πιο κάτω αξιώματα

1. Πρόεδρος  -  Κονδράρος Διαμαντης
2. Αντιπρόεδρος  -  Κοτζιάς Αθανάσιος
3. Γενικός Γραμματέας  -  Πέππας Γεώργιος
4. Ταμίας  -  Βέλλιος Στέργιος
5. Έφορος  -  Βενιζέλος Κωνσταντίνος

Με τιμή,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Κονδράρος Διαμαντής                                                              
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Πέππας Γεώργιος  

Διαβάστε Περισσότερα »

Έφηβοι και νέοι οδηγοί κινδυνεύουν περισσότερο στους δρόμους στην Ελλάδα

Οι νέοι οδηγοί διατρέχουν 2 με 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακούν σε θανατηφόρο ή άλλο δυστύχημα σε σχέση με τους πιο έμπειρους οδηγούς.
Επίσης, οι έφηβοι και οι νεαροί άνδρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αντιπροσωπεύουν το 72% και 82% αντίστοιχα των θυμάτων σε τροχαία συμβάντα, ενώ το μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι έφηβοι και νεαροί οδηγοί και επιβάτες που κινούνται με δίκυκλα, σε επαρχιακές οδούς. Τέλος η χώρα μας διατηρεί την πρωτιά και στις συγκρούσεις με μόνο ένα όχημα με κύρια αίτια την υπερβολική ταχύτητα, την απόσπαση προσοχής και το αλκοόλ, με θύματα κυρίως νέους οδηγούς και επιβάτες.

Όλα αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα βγήκαν στην ημερίδα για την οδική συμπεριφορά των εφήβων και των νέων που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC) και ο στρατηγικός εταίρος του στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου την Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχιος Φυτράκης και ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, εκπροσωπώντας των Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

“Στην Ελλάδα η αποφυγή ατυχημάτων είναι θέμα δεξιοτήτων και όχι παιδείας». Αυτή την διαπίστωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου ο οποίος δεσμεύτηκε πως «με την επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς το θέμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής θα είναι στην κορυφή, έτσι ώστε αυτό που έχει ξεκινήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να μπορέσουμε να το περάσουμε και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου υπάρχουν και τα περισσότερο ενεργητικά θύματα από τροχαία συμβάντα».

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης μίλησε για την ανάγκη μετάβασης από ένα μοντέλο καταστολής σε μια στρατηγική που θα «έχει ως προμετωπίδα την πρόληψη» και η οποία θα στηρίζεται στην ορθολογικότητα, την εξωστρέφεια, την εντατική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της Τροχαίας καθώς και στις συνέργειες με φορείς «όπως το Ι.Ο.ΑΣ. που με ανιδιοτέλεια είναι μπροστάρης σε μια πραγματικότητα όπως τα τροχαία, εκφράζοντας μία κοινωνική αγωνία που το Υπουργείο πάντα θα στηρίζει».

Για συνολική συστράτευση της κυβέρνησης μίλησε ο κ. Φυτράκης ο οποίος υπογράμμισε πως: “πρέπει να ενισχυθεί το τρίπτυχο «Πρόληψη - Οδική Ασφάλεια - Αντιμετώπιση της παραβατικότητας», η αποτελεσματικότητα του οποίου έχει φανεί και από το Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» για νέους με αποκλίνουσα συμπεριφορά, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα στοιχεία που αφορούν στην οδική ασφάλεια των νέων στην Ελλάδα επιβεβαίωσε η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, τονίζοντας την ανησυχία της για τις θλιβερές πρωτιές που καταγράφει πανευρωπαϊκά η χώρα μας στα τροχαία δυστυχήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκ νέου πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ο Θανάσης Καλογρηάς

Μετά  την  διενέργεια  των αρχαιρεσιών  της  8ης  Ιουνίου 2017,  και κατά  την  συνεδρίαση  της 13ης  Ιουνίου 2017, σύμφωνα με το καταστατικό, συγκροτήθηκε σε σώμα το  νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εμπορικού  Συλλόγου  Λιβαδειάς,  του  οποίου  η  σύνθεση  έχει  ως  εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ 43 22610 29846
ΣΑΚΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ 690 6699401
ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 2Ο ΧΙΛ.ΛΙΒ-ΔΕΛΦΩΝ 22610 81757
ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΟΙΚΟΝ.ΕΠΟΠΤΗΣ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ 27 22610 26750
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 46 22610 81855
ΘΑΝΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ 22610 24814
ΚΑΛΛΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΘΕΣΗ ΚΟΛΟΜΑΤΑΣ 22610 25407

Στην  διενέργεια  των  αρχαιρεσιών  της  8ης  Ιουνίου 2017 εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και η Ελεγκτική Επιτροπή που αναγράφονται αλφαβητικά παρακάτω:

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

1. ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) τ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ τ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
3. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ τ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4. ΚΑΛΕΓΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ τ. ΧΡΗΣΤΟΥ
5. ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ τ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6. ΚΑΦΡΙΤΣΑ-ΜΩΡΑΙΤΗ ΚΩΝ/ΝΑ τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
7. ΜΠΟΥΚΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ τ. ΑΝΔΡΕΑ
8. ΝΙΚΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9. ΠΟΛΑΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τ. ΧΡΗΣΤΟΥ
10. ΤΣΙΤΣΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τ. ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. ΜΠΕΛΙΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ τ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ τ. ΧΡΗΣΤΟΥ
3. ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία win-win για τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ Επιμελητηρίων και "αυτοδιαχείρισης"



"«ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN-WIN ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
           ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Συμφωνία συνεργασίας win-win, που θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση».
Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα, όταν τον χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ.
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, «ο αγώνας των Επιμελητηρίων για σχεδόν πέντε χρόνια ήταν πολυεπίπεδος, δύσκολος αλλά και δίκαιος  απέναντι στην παράτυπη δράση της ΑΕΠΙ. Τώρα, με τη συμφωνία ΚΕΕΕ και «Αυτοδιαχείρισης» οι αμοιβές καθορίζονται με υποχρεωτική διαπραγμάτευση, γεγονός που κατέληξε σε ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό. Με τη συμφωνία αυτή αποδεικνύεται και στην περίπτωση των πνευματικών δικαιωμάτων ότι όπου υπάρχει διάθεση για συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση επιτυγχάνονται οι βέλτιστες λύσεις».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση», κ. Γιάννης Γλέζος, χαρακτήρισε «ιστορική μέρα τη σημερινή για τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, όπου η ΚΕΕΕ τόλμησε, πριν καν ψηφιστεί ο νόμος που καθυστέρησε αδικαιολόγητα για ενάμισι χρόνο, να υπογράψει την πρώτη σύμβαση με συλλογική διαπραγμάτευση με την «Αυτοδιαχείριση». Ως πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Μουσικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», όλο αυτό το διάστημα επέμενα ότι οι χρήστες δεν είναι εχθροί μας αλλά συνεργάτες και πελάτες μας και ότι με τη συλλογική διαπραγμάτευση θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα της είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα».
Ο Συντονιστής της ΚΕΕΕ για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, από την πλευρά του δήλωσε: «Μετά από πολυετή αγώνα σήμερα φτάσαμε και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με την «Αυτοδιαχείριση» αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι η συνεργασία και η συνεννόηση μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Ο επιχειρηματικός κόσμος θα ηρεμήσει από τη λαίλαπα και το κυνηγητό μιας οικογένειας, θα απελευθερωθούν οι αίθουσες των δικαστηρίων, θα σταματήσουν οι απειλές από την ΑΕΠΙ και επιτέλους οι χρήστες θα πληρώνουν λιγότερα και οι δημιουργοί θα παίρνουν περισσότερα».
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οποίος ήταν παρών κατά την υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε: «Τα επιμελητήρια της χώρας πρωτοπορούν και επιχειρούν, με θετικό τρόπο, να επιλύσουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί επιχειρήσεις αλλά και δημιουργούς. Τα επιμελητήρια και τα μέλη τους σέβονται απόλυτα τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών και αναγνωρίζουν την υποχρέωσή τους προς καταβολή δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης. Ωστόσο, αυτό που επιδιώκουν ως αδήριτη πλέον ανάγκη, αλλά και ως επιβαλλόμενη μόνη δίκαιη λύση, είναι να καταβάλουν ποσά, που είναι εύλογα και ανταποκρινόμενα στις ισχύουσες σήμερα οικονομικοκοινωνικές συνθήκες». 
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκίδα-Νεκρή 19χρονη κοπέλα



Τραγωδία στη άσφαλτο τη νύχτα με παρέα νεαρών παιδιών στη Χαλκίδα- Σκοτώθηκε  η 19χρονη  Χρυσούλα (Χρύσα) Πανταζή,ενώ ελαφρά τραυματίστηκε η δίδυμη αδελφή της που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο μαζί με δυο ακόμη φίλους τους.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια                                        

Σήμερα (14-06-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην 4η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο 19χρονες ημεδαπές και ένας 21χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ακόμη μία 28χρονη ημεδαπή.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα η μία 19χρονη. Επιπλέον τραυματίστηκαν η δεύτερη 19χρονη και ο 21χρονος, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή ιατρικής φροντίδας και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ο 20χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι(6) ατόμων, για την υλοποίηση του Υποέργου 1: “Kέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών” της Πράξης “ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΕΚΤ», στον Δήμο Θηβαίων που εδρεύει στη Θήβα Ν. Βοιωτίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.5 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Θηβαίων, Κύπρου 3, Τ.Κ. 32200 Θήβα Ν. Βοιωτίας, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, υπόψη κας Γαρυφαλλιάς Κυρίκου (τηλ. επικοινωνίας: 2262350684).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Θηβαίων, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Δείτε την
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήταν όλοι εκεί για τον Λεβαδειακό!! Βροντερό και δυναμικό παρόν…

«Η ισχύς εν τη ενώσει…» Ήταν όλοι εκεί!! Βροντερό και δυναμικό παρόν…
«Η ανομία δεν θα περάσει και ο Λεβαδειακός πρέπει και αξίζει να είναι στη Super League» ήταν το μεγάλο σύνθημα που δόθηκε σήμερα το απόγευμα σε μια πραγματική κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά.

Και επιτέλους όλοι ήταν εκεί δίνοντας ένα μεγάλο και βροντερό παρόν με πολύ δυναμική δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο Λεβαδειακός δεν είναι μόνος, έχει και αυτός την δική του ιστορία και ανήκει πραγματικά στη Super League.

Κι έδωσαν όλοι το παρόν. Η Δήμαρχος Λιβαδειάς, οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του εμπορικού κόσμου της πόλης και πλήθος φίλαθλου κόσμου. Όλοι μα όλοι αφού ενημερώθηκαν δήλωσαν όχι μόνο την συμπαράσταση στην ομάδα αλλά και το γεγονός ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πάρει ο Λεβαδειακός αυτό που του αξίζει και αυτό που το δικαιούται.

Παρόντες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας. Και οι δυο τους τόνισαν το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός δικαιούται νόμιμα να βρίσκεται στη Super League ενώ καταδίκασαν κάθε προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης από την Μακεδονία απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης αυτής της προσπάθειας δηλώνοντας ότι θα κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση για το σκοπό αυτό.

Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των αντιπεριφερειαρχών Φανής Παπαθωμά και Γιάννη Ταγκαλέγκα που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση στην ομάδα σε αυτό που δικαιούται.

Καταλυτικός και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας που τόνισε ότι ο Λεβαδειακός οφείλει και πρέπει να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει άλλη απόφαση εκτός από την παραμονή του Λεβαδειακού.

Την ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα την έκανε ο πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, δικηγόρος Αριστείδης Ριύσσαρης λέγοντας τα πράγματα με τ’ όνομά τους και όπως αυτά είναι κανονικά επιβεβαιώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο ότι ο Λεβαδειακός έχει το απόλυτο δίκηο με το μέρος του. Παράλληλα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Κολοκυθάς ανέλυσε τα υπάρχοντα δεδομένα εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Λεβαδειακός θα παραμείνει στην κατηγορία.

Παραβρέθηκαν επίσης και το σύνολο των παλαιμάχων του Λεβαδειακού δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στην ομάδα όπως και οι Γιώργος Λιανός (πρόεδρος ΝΟΔΕ Βοιωτίας), Θανάσης Καλογρηάς (πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου), Γιώργος Ζιώγας (επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ενεργών Πολιτών»).

Επίσης μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο όμορος Δήμος Ορχομενού ενώ στην συγκέντρωση βρέθηκε και μίλησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Νταβαλούμης.

Την συμπαράστασή του εξέφρασε με μήνυμα και το Επιμελητήριο Βοιωτίας δια επιστολής του προέδρου Παναγιώτη Αγνιάδη που απουσίαζε λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.

Και τέλος αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή που θα την αποτελούν οι δυο βουλευτές, η Δήμαρχος, εκπρόσωπος της περιφέρειας και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης έτσι ώστε να επισκεφθούν σύντομα τα αρμόδια υπουργεία κάνοντας τις απαραίτητες παραστάσεις για να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Πραγματικά τέτοια συγκέντρωση είχαμε να δούμε χρόνια στη Λιβαδειά κι εδώ να συγχαρούμε και τη Λέσχη Φίλων Λεβαδειακού που την οργάνωσε κατά τον καλύτερο τρόπο. Κι όλοι έδειξαν ότι όταν θέλουμε μπορούμε και ότι ο Λεβαδειακός είναι ο πραγματικός αυτοκράτορας της Στερεάς Ελλάδας.
stereasports.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δημοτικά σχολεία της Βοιωτίας χόρεψαν στο Θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας

Με μεγάλη επιτυχία στη Θήβα η Χορευτική Συνάντηση Βοιωτικών Δημοτικών Σχολείων

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη Χορευτική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Βοιωτίας, που πραγματοποιήθηκε 7 & 8 Ιουνίου στο Θέατρο Μοσχοποδίου Θήβας και την οποία φέτος διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας με την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του και του Δήμου Θηβαίων. 

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Βοιωτίας που συμμετείχαν,  κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν από το κοινό για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος συνεχάρη τον Διευθυντή του 1ου Δημ. Σχ. κ. Γιώργο Πανάγου για τη διοργάνωση και όλους τους  εκπαιδευτικούς για το πολιτιστικό έργο που παράγουν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, και φυσικά τους πρωταγωνιστές μαθητές.

Στόχος της συνάντησης αυτής, που θεωρείται πλέον θεσμός για τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων και της Βοιωτίας, είναι η μύηση των μαθητών στην ελληνική χορευτική παράδοση, η επαφή τους με τον ελληνικό πολιτισμό, η εξοικείωση με κινητικά εκφραστικά μέσα και η καλλιέργεια της δυναμικής της ομάδας και της επικοινωνίας.
 

Τα δημοτικά σχολεία της Βοιωτίας που συμμετείχαν ήταν τα : 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο Θήβας, Ειδικό Σχολείο Θήβας, Καπαρελλίου, 1ο Σχηματαρίου, Άρματος, Οινοφύτων, Λεύκτρων, Ελεώνος, Πλαταιών, Θεσπιών και Αγ. Δημητρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μίμης Δομάζος παρουσίασε το βιβλίο του στη Θήβα


Η παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Δομάζου στη Θήβα

Τον “στρατηγό” του Παναθηναϊκού και έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Μίμη Δομάζο, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο πλαίσιο παρουσίασης του λευκώματος “Μυστικά και άλλες αποκαλύψεις για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο”.

Τον κ. Δομάζο καλωσόρισαν στην πόλη της Θήβας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου, απονέμοντάς του αντίγραφο του νομίσματος του Κοινού των Βοιωτών και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό.
 Ο κ. Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά για το κ. Δομάζο: “Ποιος είναι εκείνος που ακόμα και αν υποστήριζε μία άλλη ομάδα, δεν θαύμασε και δεν ζήλεψε ταυτόχρονα αυτόν τον αθλητή, που έγραψε ιστορία στα Ελληνικά και διεθνή γήπεδα; Η αγάπη του και το πάθος του για την μπάλα δεν κρύβονταν και το όνομά του θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τις καλύτερες στιγμές του ποδοσφαίρου και τον Παναθηναϊκό”.



Αντίστοιχα ο κ. Δομάζος τους ανταπέδωσε την τιμή με αναμνηστικό αγαλματίδιο ποδοσφαιριστή καθώς επίσης και στην Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ. κα Ντίνα Ζαμπάκου για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης αποδίδοντάς τους αναμνηστικά.

Το βιβλίο παρουσίασε ο εκδότης του βιβλίου κ. Αριστείδης Ξηντάρας και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δομάζος, που μίλησε για την πολύχρονη πορεία του στον Παναθηναϊκό και γενικά στο ποδόσφαιρο, για το πως απέκτησε το προσωνύμιο “στρατηγός”, πως  κατάφερε να αγωνίζεται χωρίς επικαλαμίδες και να μην τραυματιστεί,  για το ρεκόρ των 536 συμμετοχών του στην Α' Εθνική που δεν έχει ακόμα καταρρίψει κανένας Έλληνας ποδοσφαιριστής και για το πόσο του άρεσε να παίζει αντίπαλος με τον Ολυμπιακό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κόρη του πρώην ποδοσφαιριστή και δημοσιογράφος κα. Πόπη Δομάζου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κεραυνοί σκότωσαν ολόκληρο κοπάδι στα Άγραφα

Έχασε όλο το κοπάδι του σε μια στιγμή ένας κτηνοτρόφος στον μικρό κτηνοτροφικό οικισμό της Ευρυτανίας ,τα Καμάρια Αγράφων.

Σύμφωνα με το vimapoliti.gr, ενώ το κοπάδι έβοσκε στα βοσκοτόπια των Αγράφων μια ξαφνική ισχυρή καταιγίδα έφερε κεραυνούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα 110 ζώα απο τα 118 συνολικά αιγοπρόβατα που είχε.

Ευτυχώς στο σημείο εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν ο ίδιος κτηνοτρόφος με την οικογένειά του.

Από τον άτυχο κτηνοτρόφο έγινε άμεσα η αναγγελία της ζημιάς, προκειμένου να αποζημιωθεί , όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ στο σημείο του συμβάντος αναμένεται κλιμάκιο του οργανισμού για την ακριβή καταγραφή της ζημιάς.

Καταστροφική ήταν ωστόσο και για δεκάδες αγρότες της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων και η δυνατή νεροποντή που συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση, καθώς υπήρξαν ζημιές σε καλλιέργειες και δέντρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός αλλά μέχρι το... βράδυ -Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, ωστόσο αργά το βράδυ θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται τη νύχτα στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά των βορειότερων περιοχών.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΛΕΣΒΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που από τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ