Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Κατάμεστη η πλατεία των Θεσπιών στην πρώτη ημέρα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων-Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το τριήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων  που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών ο "Δημόφιλος", με τη συνδρομή και τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων  στην  πλατεία των Θεσπιών.
Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου κ.α.Κακοσαίου η οποία καλωσόρισε τον κόσμο, τους επίσημους προσκεκλημένους  και ευχαρίστησε τους χορηγούς του Συλλόγου.
Την πρώτη μέρα την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι θεατές  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας, με  χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
Εντυπωσίασαν τους κατοίκους και επισκέπτες των Θεσπιών που, κυριολεκτικά, γέμισαν την πλατεία και συμμετείχαν και απόλαυσαν αυτή την εξαιρετική εκδήλωση.

Παρόντες και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ήταν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς κ.Μπακομήτρος,ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου κ.Γιαννακόπουλος,οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαλέσης και Αραπίτσας,δημοτικοί σύμβουλοι,ο πρόεδρος της Τ.Κ.Θεσπιών κ.Χατζής, άλλοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανταποκρίθηκαν οι δημότες στο κάλεσμα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για σωστή χρήση του πόσιμου νερού


Πολύ θετικά αποτελέσματα είχε η καμπάνια ,που με τη βοήθειά σας κάναμε και αφορούσε στην σωστή χρήση του πόσιμου νερού. Οι δημότες μας προφανώς ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν, με αποτέλεσμα όλη τη δύσκολη εβδομάδα του καύσωνα ,κανένα δημοτικό διαμέρισμα και καμία γειτονιά δεν έμεινε από νερό.Αυτό είναι σίγουρα αποτέλεσμα της προβολής, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τόσο υψηλές και πολυήμερες θερμοκρασίες. Αφού σας ευχαριστήσω για την προβολή της καμπάνιας μας,θα σας παρακαλέσω να την ξαναπροβάλετε ενόψει της δύσκολης-θερμής- εβδομάδας που ακολουθεί. Νομίζω ότι μια αρκετή δόση ικανοποίησης,από το αποτέλεσμα,λαμβάνετε και εσείς που γνωστοποιήσατε στους δημότες μας την αγωνία μας.

Σας ευχαριστώ
Ο Δήμαρχος 
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νεαρός Βοιωτός Ποιητής Ξαναχτυπά


Ο Ηλίας Κρούσος αντιστάθηκε στην πεζότητα της εποχής μας στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 με το νέο του βιβλίο. Μετά το "Ψυχής Στιχομαχία", με το οποίο συστήθηκε στον χώρο της ποίησης δυο χρόνια πριν, επανήλθε με τις "Ωδίνες" του. Οι "Ωδίνες" παρουσιάστηκαν στον Ιανό της Αθήνας με επιτυχία παρά των άτυχων συμβάντων εκείνης της ημέρας. Το εξώφυλλο του βιβλίου επιμελήθηκε ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Χρήστος Γεωργίου. Για το βιβλίο μίλησε ο ποιητής Μιχάλης Βάκρινος, ενώ την παρουσίαση πλαισίωσαν η μπαλαρίνα Χρύσα Μπράτσα και η μουσικός Γιώτα Βάρθη. Ακολουθούν  λίγα λόγια για τις "Ωδίνες" από τη φιλόλογο Χρύσα Νταή:

  Ό,τι σε φοβίζει περισσότερο∙ μια παγίδα θανάτου, ό,τι σε κρατά πίσω∙ μια ωδίνη φόβου, ό,τι σε ωθεί ανεξέλεγκτα∙ ωδίνη έρωτα. Κι όλα αυτά, μιας ανήσυχης νιότης «ωδίνες». Έτσι τιτλοφορούν οι βιβλιοδεμένες σελίδες με την υπογραφή του Ηλία Κρούσου, που για δεύτερη φορά συνεισφέρει στον ποιητικό κόσμο του σήμερα, επικαλούμενος ονόματα ποιητών που ποτέ δε θα σταματήσουν να εμπνέουν. Σε έναν αλληγορικό διάλογο με τον Δάντη, τον Πόε, τον Ρεμπώ και τον Καρυωτάκη, ταξιδεύει στον χρόνο προσπαθώντας να ακολουθήσει το σωστό μονοπάτι των βημάτων τους που αχνοφαίνονται. Συναντώντας τους υπό τις «νότες αυλητρίδων», ο ποιητής βαστά τα βάσανα τους κι αναλαμβάνει να συνεχίσει το δύσκολο μονοπάτι, μονοπάτι χωρίς πλέον πατημασιές. Τώρα το σκότος κυριαρχεί του «σαθρού αυτού κόσμου». Κι οι μεγαλύτεροι πόνοι του σκότους είναι η γέννηση, ο φόβος, η μοναξιά, ο έρωτας κι ο θάνατος, η αδικία.
Ο ποιητής ωθεί όλους να ορμήσουν στην ποίηση για να κραυγάσουν για να εννοήσουν τα ακατανόητα, όπως κι ο ίδιος κάνει: Mας βουτά στη μαύρη τρύπα μιας ατέρμονης αναζήτησης των αίτιων του πόνου. Μας ωθεί σε μια αυτοκριτική, μέσα από την δική του αυτοκριτική, αυτοαποκαλούμενος «ποιητής της σιωπής».
Η μαύρη τρύπα της αναζήτησης δεν είναι παρά η απουσία, η απώλεια ζωής. Μόνο αν παντρέψει κανείς τη σκέψη του με την απώλειά του θα εννοήσει τον πόνο, αλλά και το νόημα της ζωής. Αυτός ο Κρούσος αρνείται μια ζωή με δαίμονες άλλων, προτιμά να θυσιαστεί για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα. Με σκηνικό υπόβαθρο τον τόπο του, αναφέρεται στη σφαγή του Διστόμου, αλλά και σε θέματα τα οποία συγκλονίζουν το σήμερα: στην υπόθεση Άννυ, στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, στον πνιγμό του Σύριου προσφυγόπουλου που ξέβρασε το κύμα στην Τουρκία...
Άλλοτε σε ελεύθερο στίχο, κι άλλοτε σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, το μελάνι του κραυγάζει δυνατά, ενώ οι μπαλάντες του καλούν σε αγώνα εκδίκησης για την αδικία του θανάτου. Λέξεις ανατριχιαστικές που δίνουν τολμηρές εικόνες.
Που εκφράζουν απλές ωδίνες Άδου.

Χρύσα Νταή
Η παρουσίαση του βιβλίου στη Βοιωτία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Άρματος. Στο Άρμα εμπνεύστηκε το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου ο Κρούσος κατά την τρίχρονη διαμονή του. Τη διοργάνωση της παρουσίασης ανέλαβαν ο Σύλλογος Γυναικών Άρματος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τανάγρας "Ποίμανδρος".
Ο Ηλίας Κρούσος κατάγεται απο την  Τανάγρα και Άρμα  Βοιωτίας

Το permisospress συνεχίζει να παρακολουθεί τα βήματά σου. Συνέχισε να τιμάς τον τόπο σου.
Καλή επιτυχία Ηλία!
Διαβάστε Περισσότερα »

Tι μας συμβουλεύει η ΕΛΑΣ πριν βουτήξουμε στη θάλασσα..

    Γεμάτες είναι παραλίες ολόκληρης της χώρας αυτή την εποχή..
    Στις παραλίες όμως αυτή την περίοδο κυκλοφορούν και συμμορίες κλεφτών που αρπάζουν πορτοφόλια, κινητά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο αυτό...μέσω του λογαριασμού της στο facebook, ενημερώνει τους πολίτες για το πως μπορούν να προστατευτούν από τους επιτήδειους.

Διαβάστε τις συμβουλές της ΕΛΑΣ:

"Μην σταθμεύεις σε ερημικά μέρη.

Να κλειδώνεις πάντα το όχημα σου και να ενεργοποιείς το σύστημα συναγερμού, εφόσον υπάρχει.

Μην αφήνεις προσωπικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο.

Να αφαιρείς την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιμο όταν βγαίνεις από το όχημα σου.

Όταν βρίσκεσαι στην παραλία, μην αφήνεις εκτεθειμένα σε πετσέτες τα προσωπικά σου αντικείμενα.

Όλα τα αντικείμενα σου να είναι σε σημείο, όπου να μπορείς να τα παρατηρείς και τοποθετημένα μέσα σε τσάντα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: Πατέρας πέρασε το γιο του για κλέφτη και τον σκότωσε

Ηλικίας 85 ετών ο δράστης - Όταν ο 55χρονος γιος του μπήκε από το παράθυρο επειδή ο πατέρας δεν άκουγε που χτυπούσε την πόρτα, ο ηλικιωμένος τον πυροβόλησε επειδή νόμισε ότι πρόκειται για κλέφτη
Με μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης υπο τον συντονισμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Κωνσταντίνου Λαγουδάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων Γιώργου Λυμπινάκη, λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, έκαναν έφοδο στο σπίτι στο οποίο είχε κλειστεί ο 85χρονος ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο γιο του νομίζοντας πως πρόκειται για κλέφτη.

Ο 85χρονος σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση παρελήφθη από ασθενοφόρο του Κ.Υ. Καντάνου και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χανίων όπου παραμένει φρουρούμενος, ενώ στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η σορός του γιού του προκειμένου να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Η ανείπωτη τραγωδία που έπληξε μια οικογένεια στην Παλαιόχωρα, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένας 55χρονος πατέρας δύο παιδιών, πήγε με την σύζυγό του να δουν τον πατέρα του, ο οποίος διαμένει μόνος του στο μικρό χωριό Άγιοι Θεόδωροι που είναι κοντά στην Παλαιόχωρα.

Ο 55χρονος βρήκε κλειστή την πόρτα και καθώς χτυπούσε αλλά δεν άνοιγε ο πατέρας του, ανησύχησε και τότε προσπάθησε να μπει παραβιάζοντας ένα παράθυρο.

Ο 85χρονος  μόλις αντιλήφθηκε πως κάποιος έμπαινε από το παράθυρο, πήρε ένα όπλο και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μόλις πλησίασε και είδε πως πρόκειται για τον ίδιο του τον γιό, βρέθηκε εκτός εαυτού και στην συνέχεια για πολλές ώρες, πυροβολώντας, δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι.

Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων, ενώ κλήθηκαν διαπραγματευτές και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών , με τους αστυνομικούς να κάνουν έφοδο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα και να δίνουν τέλος στο θρίλερ.

Όμως τίποτε δεν μπορεί να δώσει τέλος στην οικογενειακή τραγωδία με τον ηλικιωμένο πατέρα να σκοτώνει απο τραγικό λάθος τον γιό του.
flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτικό γλέντι στην Λαμία με ....κρασί Διστόμου και ...ζουρνά από την Θήβα!

Σε Βοιωτικό γλέντι μετατράπηκε για λίγο το χθες το βράδυ το Φεστιβαλ ''Κερνάμε Ελλάδα'' στην Λαμία όταν βρέθηκαν μπροστά στο περίπτερο του ''Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου'' με προιόντα από την μαρτυρικaή κωμόπολη, τα χορευτικά συγκροτήματα από Θηβα, Σχηματάρι και Κριεκούκι που συμμετεχαν και αυτά στην Εκθεση Τροφίμων Ποτών και Γευσιγνωσίας!.
 Το ονομαστό Διστομίτικο κρασί και το τσίπουρο - βασικό έκθεμα στο περίπτερο - έρευσε αφθονο και συνδυαζόμενο με τον ...ζουρνά και τα .. νταούλια των παιδιών του Βλάχικου Γαμου της Θηβας και των υπολοίπων χορευτών με τις όμορφες παραδοσιακες στολές, δημιούργησαν ένα υπέροχο κέφι που το ευχαριστηθηκαν οι συμμετέχοντες και οι επισκεπτες! Ηταν μια ''εκτος προγράμματος'' παράσταση που επιβεβαιωσε την αξια της Σαββοπουλικής φράσης ότι την ιστορία την γράφουν στο ...τσάκ οι παρεες- εδώ μια βοιωτική κατά βάση ''παρέα'' που στήθηκε στην στιγμή με συμμετοχή και άλλων Ρουμελιωτών - από Ευβοια, Φθιώτιδα- αλλά και την Κρήτη, τα Γρεβενά κ.ο.κ...

Ο Πολιτισμικός Συλλογος Διστόμου- που είχε το Σάββατο  παρουσια στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικήε Ελλάδας με τον Αντιπρόεδρό του Λουκά Δημάκα για την σημασια της Εκθεσης τοπικών προίόντων -  έχει οργανωσει την συμμετοχή, υπό την αιγιδα του, οινοπαραγωγών και οινοποιείων  καθως και παραγωγων ζυμαρικών και προιόντων ζύμης της περιοχής Διστόμου.Και αυτό σε μια προσπάθεια να βγουν πιο συστηματικά τα επώνυμα προίόντα του Διστόμου στην αγορά της ευρυτερης περιοχής της Ρούμελης.

Κατα τα άλλα το Φεστιβάλ ''Κερναμε Ελλάδα'' κυλησε ομαλα παρα την ζέστη και ολοκληρώνεται την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Συμμετεχουν δεκαδες παραγωγοί αλλά και πολιτιστικοί συλλογοι με συνδυοργανωτες το Επιμελητηριο Φθιωτιδας, την αιγίδα του Δήμου Λαμιάιων, ενω στα εγκαινια ηταν παρων και χαιρετησε ο Πρόεδρος της Γενικης Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών κ. Γιώργος Καββαθάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή, ήλιος, ζέστη και... θάλασσα - Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος

Παραλία Σαράντι
Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, με σποραδικές μπόρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 16 έως 35 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όποτε στα ορεινά της ηπείρου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί.
θερμοκρασία: από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. στα νησιά του ιονίου από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 ες 30 βαθμούς Κελσίου. στη νότια κρητη η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 24 έως 35 πιθανώς τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες oπότε στα γύρω ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ