Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ξεσήκωσε με παλιά λαϊκά τραγούδια ο "Δημόφιλος" Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με αφιέρωμα στο παλιό καλό λαϊκό τραγούδι πραγματοποίησε την δεύτερη ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιβαλλοντικός  Σύλλογος Θεσπιών ο "ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ" το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Ακούστηκαν   τραγούδια που αγαπήθηκαν και ξεσήκωσαν το κοινό που γέμισε ασφυκτικά για δεύτερη ημέρα την πλατεία των Θεσπιών.
Τραγούδησαν οι ερασιτέχνες τραγουδιστές απο τις Θεσπιές, Κώστας Κακοσαίος,Χαρά Κάπρου και η Γαρυφαλιά Κούνου.
Έπαιξαν οι μουσικοί Σωτήρης Κόλλιας,Νίκος Κακοσαίος, Δημήτρης Δημητρίου ,Αλέξανδρος Ράπτης και Ανδρέας  Μπέρδος.


 







  
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη μεταγραφή και το βαρύ…πυροβολικό για τον Παναλίαρτο!!!

Προσθήκη λεζάντας

Μεγάλο μεταγραφικό μπαμ έκανε πριν από λίγη ώρα η ομάδα του Παναλιάρτου,  όπου ανακοίνωσε την απόκτηση του  35χρονου επιθετικού  Κώστα Ρούσση.
Συγκεκριμένα ο παίχτης της ομάδας πλέον του Παναλιάρτου,είναι πρωτοκλασάτος επιθετικός από την Φθιώτιδα και έχει αναδειχτεί πολλάκις πρώτος σκόρερ στην Α1΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας, ενώ κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ σε μια χρονιά με 54 τέρματα σε επίπεδο τοπικού ποδοσφαίρου.
Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 ο Παναλίαρτος, ανακοινώνοντας τη απόκτηση του Κώστα Ρούσση!
Ο νεαποκτηθής επιθετικός, έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ για πολλά χρόνια στα τοπικά πρωταθλήματα της Φθιώτιδας, με αγωνιστική παρουσία σε Β', Γ' και Δ' κατηγορία, αλλά σε επίπεδο εθνικών ομάδων (παίδων και νέων ελπίδων)!
Μάλιστα, είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο Α' τοπικό με 54 γκολ και ρεκόρ, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε έναν αγώνα της Δ' εθνικής με την Ρόδο!
Η διοίκηση του Παναλιάρτου δεν μένει στα... λόγια και δείχνει με πράξεις ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αξίζει!




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τάκης Πλατής ο νέος προπονητής του Α.Ο. ΘΗΒΑ

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή
Δημήτρη (Τάκη) Πλατή και την συνέχιση της συνεργασίας με τον γυμναστή και βοηθό προπονητή Δημήτρη Μπούτσικο. Ο Τάκης και ο Δημήτρης έχουν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στον πάγκο του ΑΟ ΘΗΒΑ κατά το παρελθόν ενώ και την χρονιά που τελείωσε στο μικρό διάστημα που ήταν μαζί στο πάγκο του ΑΟ ΘΗΒΑ είχαν άψογη συνεργασία.

Ευχόμαστε και στους δύο καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και να πετύχουμε τους στόχους του ΑΟ ΘΗΒΑ.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή η πρώτη συγκέντρωση της ποδοσφαιρικής ομάδας Αλιάρτου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Την Παρασκευή 14/7 και ώρα 20:00, θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση μεταξύ διοίκησης, προπονητή και παιχτών, με σκοπό τον προγραμματισμό της αγωνιστικής περιόδου 2017/18! Η συγκέντρωση ΔΕΝ θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ Νοτίου Ομίλου, στη Χαλκίδα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με το σύλλογο διδασκόντων ΕΠΑΛ και ΕΚ Λιβαδειάς

 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων δέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 12-7-2017 στο γραφείο της, τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και εκπροσώπους του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ και ΕΚ Λιβαδειάς. Το θέμα της συζήτησης ήταν το “Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας”.
Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν νέες θέσεις απασχόλησης στις τάξεις μαθητείας που πρόκειται να λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς το σχολικό έτος 2017 – 2018. Η Δήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου που άκουσαν το αίτημα των Διδασκόντων, κατ’ αρχάς ανταποκρίθηκαν θετικά, και δήλωσαν ότι στηρίζουν το θεσμό της μαθητείας, που ήδη υλοποιείται από το ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλβατζής:“ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”


Έχουν γνώσιν οι φύλακες

Μέσα στη δίνη των γεγονότων που μας ταλαιπωρούν και μας απογοητεύουν, κάποιοι θεωρούν ότι έχουν υποχωρήσει οι αρχές και οι αξίες μιας υγειούς κοινωνίας, ισοπεδωθήκανε τα πάντα, απωλέσθηκε η μνήμη του χθες και άρα μέσα στην γενική σύγχυση που επικρατεί, μπορούν να λένε και να κάνουν ότι θέλουν, αφού και  “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.
Βεβαίως “πλανώνται πλάνην οικτράν”, όποιοι έχουν προσχωρήσει σε αυτό το δόγμα, διότι οι πολίτες έχουν αποδείξει διαχρονικά, ότι διαθέτουν και μνήμη και κρίση για την αναζήτηση της αλήθειας.

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Θηβαίων, μετά το ατυχές και καταδικαστέο απ’ όλους συμβάν του ξυλοδαρμού, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε που αφορά στο εν λόγω συμβάν, για το οποίο επίσης τίποτε δεν γνώριζε ο Δήμαρχος, όπως μας ενημέρωσε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την συζήτηση, κάνοντας μια αναφορά – αναδρομή στα του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην ομάδα του Α.Ο Η ΘΗΒΑ.

Αφού εκθειάζει τον εαυτό του για την κοινωνική του προσφορά και την βοήθεια που προσφέρει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην ομάδα του Α.Ο. Η ΘΗΒΑ, (με ποιο τρόπο, δεν μας λέει;) εγκαλεί τον κ. Κώστα Βενιζέλο για την παραίτηση του από το τελευταίο Δ.Σ. της ομάδας και κατηγορεί εμένα για την δήθεν εγκατάλειψη της ομάδας το 2007.

Δεν έχω καμία διάθεση, όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, να εμπλακώ σε μια τέτοια συζήτηση, που αφορά στο ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησα με αγάπη και σεβασμό για πολλά έτη, αλλά πλέον από το 2007 και μετά το παρακολουθώ από την θέση του απλού φιλάθλου. Οφείλω όμως να ενημερώσω τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας αλλά και τους συμπολίτες μας, για τα αναφερόμενα από τον κ. Αντιδήμαρχο και να δώσω με έγγραφα- ντοκουμέντα και όχι με “αερολογίες” τα ακριβή γεγονότα, αυτής της αναγκαστικής αποχώρησης, από την ομάδα και το ποδόσφαιρο συνολικά.

Είναι γνωστό ότι η ομάδα του ΑΟ Η ΘΗΒΑ μετά από δυο συνεχόμενες επιτυχημένες χρονιές το 2005-2007 (2005-2006 πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής και άνοδο στη Γ’ Εθνική, 2006-2007 αξιόλογη παρουσία στην Γ’ Εθνική) υπό την προεδρία του κ. Γιάννη και της κας Βάσως Κοροπούλη και λόγω αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, κινδύνευε με πτώση στο τοπικό πρωτάθλημα.

Όντας πρόεδρος του ερασιτέχνη Α.Ο Η ΘΗΒΑ και με τη βοήθεια φίλων και επαγγελματιών της πόλης μας, καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, να μετατρέψουμε την ΠΑΕ (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία)  σε ΤΑΠ (Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) και να συνεχίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.

Εξ ’αρχής είχα δηλώσει ότι θα παραμείνω πρόεδρος για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση, που να μπορεί να ανταπεξέλθει στα οικονομικά βάρη μιας τέτοιας προσπάθειας.

Τον Δεκέμβριο του 2007 και αφού μέχρι τότε εναγωνίως ζητούσαμε βοήθεια για την αντιμετώπιση των δυσβάστακτων οικονομικών απαιτήσεων, που είχαν γίνει ακόμα μεγαλύτερες λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, αφού η διοργανώτρια αρχή δεν κατέβαλλε στις ομάδες τα οφειλόμενα από τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις, μια ομάδα φιλάθλων με επικεφαλής τον κ. Α. Χατζησταμάτη με εξωθεσμικό τρόπο απαίτησε να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, στηριζόμενη υποτίθεται από ένα Ελληνοαμερικανό ομογενή, ο οποίος όμως ποτέ δεν ενεφανίσθει αυτοπροσώπως.

Σεβόμενος την ιστορία του Συλλόγου, τον οποίο όπως είναι γνωστό έχω υπηρετήσει από όλες τις θέσεις, ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και μετέπειτα παράγοντας, αλλά και την διάθεση του φίλαθλου κόσμου την δεδομένη περίοδο, παραδώσαμε την ομάδα.

Τα έγγραφα αυτής της παράδοσης – παραλαβής σας τα κοινοποιώ για επιβεβαίωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Περιληπτικά σας αναφέρω ότι παρεδόθησαν όλα τα βιβλία με πλήρη εγγραφή των Διοικητικών και οικονομικών ενεργειών της διοίκησής μας.

Τα οικονομικά στοιχεία υποστηρίζονταν από λογιστικό γραφείο της πόλης μας και όπως θα δείτε υπάρχει οικονομικό άνοιγμα μεταξύ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ 38.455 €, το μεγαλύτερο ποσό των οποίων κάλυψα με δικά μου χρήματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως πρόεδρος, έτσι ώστε η ομάδα να συνεχίσει απερίσπαστη για το υπόλοιπο διάστημα.

Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο γίνεται ακόμη και σήμερα με τα οικονομικά δεδομένα και ο κύριος Αντιδήμαρχος θα μας δείξει τις οικονομικές εγγραφές για την βοήθεια που ισχυρίζεται ότι προσφέρει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Πέραν αυτού ουδέν και ουδεμία διάθεση εμπλοκής στα του ποδοσφαίρου. Ας συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, “έχουν γνώσιν οι φύλακες”! ! !
 
Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια στα ταλαντούχα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Θήβας

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές του Τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Θήβας, με καθηγητή τον κο Αντώνη Τσαρουχά, Κομνηνό Θωμά, Κοροβέση Απόλλωνα και Κραβαρίτη Χρυσοβαλάντη οι οποίοι συμμετείχαν στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο 01/07/2017 αποσπώντας το Β-, Β- και Γ- βραβείο, στην κατηγορία τους, αντίστοιχα.
      Ευχόμαστε ολόψυχα καλές και πολλές επιτυχίες σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και ιδιαιτέρως στα ταλαντούχα αυτά παιδιά που έδωσαν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί το Ωδείο και εκτός της πόλης μας, ελπίζοντας στη συνέχεια και σε άλλες συμμετοχές και διακρίσεις  των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι «νέοι αγρότες» στη Στερεά Ελλάδα που θα εισπράξουν 12.572.500,00 €

Νέα γενιά αγροτών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης για νέους γεωργούς του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης:
Εντάσσονται απευθείας 664 δικαιούχοι για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 12.572.500,00 €.
Υπάρχουν 32 εν δυνάμει δικαιούχοι για τους οποίους απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 611.500,00, ενώ 34 αιτήσεις υποψηφίων δικαιούχων κρίθηκαν μη επιλέξιμες και απερρίφθησαν.
Προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης ένταξης θα πρέπει να επισκεφθεί την ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στην οποία είχε υποβάλλει την αίτηση ένταξής του.
Οι δικαιούχοι που έχουν αντίρρηση επί των αποτελεσμάτων έχουν το δικαίωμα υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής (ένστασης). Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών.

 Ολόκληρη την απόφαση με τα ονόματα των δικαιούχων δείτε την στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
Για πρόγραμμα που δίνει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε μία περιφέρεια που βασίζεται στη γη και τον άνθρωπο. Βοηθώντας κάθε νέο να μείνει εδώ, στον τόπο του και να αξιοποιήσει τη γη μας, βάζουμε ένα λιθαράκι να σταματήσει η «αιμορραγία» της μετανάστευσης αλλά και να ανοίξει δρόμος προόδου. Να μπει νέο αίμα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνουν τα προϊόντα μας ακόμη πιο γνωστά και ανταγωνιστικά. Το θετικό σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται στη Στερεά Ελλάδα είναι ότι δεν μπαίνουν μόνο χέρια στην καλλιέργεια και την παραγωγή, αλλά και μυαλά. Μυαλά νέων ανθρώπων που έχουν τεχνογνωσία και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Τέτοιες προσπάθειες αγκαλιάζουμε, τέτοιους ανθρώπους στηρίζουμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσία Μπακογιάννη η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

“8η Συνεδρίαση του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με θέμα την υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Στερεά Ελλάδα 2014 - 2020, παρουσία του Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη”.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η επισκόπηση της υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020 και η παρουσίαση του προγραμματισμού των επόμενων ενεργειών της Περιφέρειας. Η συνεδρίαση ήταν διευρυμένη καθώς, εκτός από τα Μέλη του Δ.Σ., προσκλήθηκαν και παρέστησαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννης καθώς και ο Προϊστάμενος και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, αρχικά εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την άμεση θετική ανταπόκριση του κ. Μπακογιάννη στο κάλεσμα της Π.Ε.Δ.. «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας συνεργάζονται αρμονικά με βασικό σκοπό το καλό του τόπου μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, πράγμα που αποδεικνύεται κι από την παρουσία του Περιφερειάρχη στη σημερινή συνεδρίαση καθώς και από τη διαρκή διαθεσιμότητά του στις προσκλήσεις μας και γενικότερα στην επικοινωνία μαζί μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, κ. Υπερήφανος.
Στην εισήγησή του ο κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προκηρυχθεί για τους Δήμους και την έως σήμερα υλοποίηση του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας: «Με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τα στοιχεία της υλοποίησης του Προγράμματος, ενημερώνομαι για τον σχεδιασμό, για τα προβλήματα, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται και φυσικά κάνω παρεμβάσεις για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Δήμων μας και φροντίζω να ακουστεί η φωνή όλων μας στα κέντρα των αποφάσεων. Οι δράσεις που έχουν προκηρυχθεί για τους Δήμους αθροίζουν μεν σε ένα σημαντικό ποσό, ωστόσο οι ανάγκες μας είναι αρκετά μεγαλύτερες και πρέπει να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης προς τη Στερεά Ελλάδα». Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας και στις ενέργειες που ανέλαβε η Π.Ε.Δ. για την άρση της αδικίας αυτής:  «Πρώτη η Π.Ε.Δ. κινητοποιήθηκε και κατέδειξε, με στατιστικά στοιχεία, την αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα. Μάλιστα, η πρότασή μας ψηφίστηκε από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Στερεάς, από Επιμελητήρια και άλλους φορείς. Η προσπάθειά μας αυτή αγκαλιάστηκε από τον Περιφερειάρχη και η Περιφέρεια ανέδειξε το θέμα ακόμη περισσότερο, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Το θέμα αυτό πρέπει να είναι θέμα πρώτης γραμμής και βασική διεκδίκηση για όλους μας. Κλείνοντας της εισήγησή του ο κ. Υπερήφανος αναφέρθηκε στην ανάγκη τεχνικής υποστήριξης των Δήμων για να ωριμάσουν προτάσεις αλλά και να ωριμάσουν και οι ίδιοι διαχειριστικά αλλά και σε επίπεδο ουσίας, σε επίπεδο υλοποίησης. «Καταλαβαίνω ότι η υποστήριξη, λόγω μη επαρκών πόρων, ίσως να μη μπορεί να δοθεί σε όλους τους Δήμους, ωστόσο κ. Περιφερειάρχη θα ήθελα να εξετάσετε τη δυνατότητα να παρασχεθεί τεχνική υποστήριξη, η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στους μικρούς, ορεινούς, και μειονεκτικούς Δήμους, στους οποίους εντοπίζονται οι περισσότερες αδυναμίες», επεσήμανε ο Πρόεδρος.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακογιάννη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την πρόσκληση, τόνισε ότι οι αυτοδιοικητικοί της Στερεάς Ελλάδας είναι μια γροθιά και έχουν επιλέξει τον δρόμο τη συνεργασίας κι όχι της σύγκρουσης και της στείρας αντιπαράθεσης, γεγονός που αποτελεί εξαίρεση στον γενικό κανόνα.
Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τα στοιχεία της υλοποίησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό αλλά και τις ενέργειες της Περιφέρειας για την αύξηση των διατιθέμενων πόρων: «Εργαζόμαστε καθημερινά για την αύξηση των κονδυλίων που θα “πέσουν” στη Στερεά Ελλάδα. Αναδείξαμε το θέμα της υποχρηματοδότησης, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους από το Τομεακό Πρόγραμμα του Περιβάλλοντος, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση για το ΠΕΠ μας. Θεωρούμε τους Δήμους συνεργάτες μας κι από εδώ σήμερα θα ήθελα να δηλώσω την επιθυμία μου να κάνουμε την ίδια κουβέντα σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, πιο εξειδικευμένα, πιο στοχευμένα, πιο κοντά στις ανάγκες και τα προβλήματα των Δήμων σας».
Σε περισσότερο τεχνικά θέματα της υλοποίησης αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κ. Λέμας, ο οποίος μεταξύ των άλλων παρουσίασε τον απολογισμό της υλοποίησης του ΠΕΠ, τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, τα βασικά στοιχεία του συστήματος αξιολόγησης των έργων, τις ενέργειες επιτάχυνσης και τα αποτελέσματα που αναμένεται να προκύψουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Ακολούθως τον λόγο έλαβαν οι Δήμαρχοι και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι έθεσαν τους προβληματισμούς τους και παρουσίασαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Διεξήχθη ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος και στο τέλος όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, να αναδειχθεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και να απαιτηθεί λύση στο επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα κι εν τέλει να θεσμοθετηθεί η συνάντηση των δύο βαθμών καθώς αποτελεί πηγή ωφέλιμων συμπερασμάτων και τρόπο για τη συνεχή ανάπτυξη της, μεταξύ τους, σχέσης εμπιστοσύνης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Φοίνισσες και Τρωάδες από το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος σε Θήβα και Χαλκίδα

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ: Φοίνισσες και Τρωάδες από το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος
 Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Θήβα και στην Χαλκίδα.  
Με τον τίτλο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΝ ΠΟΛΕΜΩ το Πρόγραμμα Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος που εμψυχώνεται από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος (ΚΕΔΡΑ) του Παντείου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και ενισχύεται από την περιφέρεια Στερεάς παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση δυο κορυφαίες αντιπολεμικές τραγωδίες του Ευριπίδη: Τις Τρωάδες, έργο που διακηρύσσει ότι κάθε πόλεμος, όπως αυτός μεταξύ Ελλήνων και Τρώων, είναι ουσιαστικά εμφύλιος και αδελφοκτόνος και τις Φοίνισσες, σύνοψη του Θηβαϊκού κύκλου και καταγγελία των εμφυλίων αδελφοκτόνων συγκρούσεων. Δύο θίασοι που προέκυψαν από τα εργαστήρια του προγράμματος, ο πρώτος από την Στερεά και ο άλλος από την Αθήνα, ερμηνεύουν τις δύο τραγωδίες που θα εμφανιστούν σε ενιαίο δίωρο πρόγραμμα. Το ύφος των δύο παραστάσεων δεν ταυτίζεται, αλλά κοινή είναι η έγνοια να καινοτομήσουν μένοντας πιστές στον λόγο και την θεατρική σοφία του αρχαίου ποιητή/σκηνοθέτη. Μετάφραση των δύο έργων Γιάγκος Ανδρεάδης, σκηνοθεσία Φοινισσών Γιάννης Τράντας, σκηνοθεσία Τρωάδων Στέφανος Κυριακίδης. Παραστάσεις: Αθήνα, 15/7ου , Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206, αίθουσα Θεάτρου, Θήβα, Θέατρο Μοσχοποδίου 17/7ου  Χαλκίδα 21/7ου , Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος ώρα έναρξης παραστάσεων 20.30 μμ .  Οι επόμενες παραστάσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Κρατήσεις εισιτηρίων για Αθήνα και Θήβα, τιμή 10 ΕΥΡΩ : Για ΙΜΚ: 2103418550, για Μοσχοπόδι: 2262023393.
Πληροφορίες για Χαλκίδα: 6944917912.  

Φοίνισσες: Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Διδασκαλία Δήμος Αβδελιώδης, Σκηνοθεσία/Διδασκαλία/ Μελοποίηση/ Όψις: Γιάννης Τράντας, Μουσική επένδυση: Απολλώνιος Μιχάλης Καραβασίλης, Κινησιολογία: Φάνης Καφούσιας, Φωνητική προεργασία: Ελένη Οικονομίδου, Κρουστά: Δημήτρης Φρούσιος, Γιάννης Τράντας Τα του Δράματος Πρόσωπα: Ιοκάστη: Βάνα Αποστολοπούλου, Παιδαγωγός: Ευστάθιος Καστρίτης, Αντιγόνη: Ελένη Γιαννακού, Νίκη Παπαγιαννάκη, Μαρία Γώγου, Πολυνείκης: Γιώργος Ζορμπάς, Ετεοκλής: Γιώργος Λουρωτός, Λευτέρης Λιανός, Κρέων: Δημήτρης Λεβέντης, Τειρεσίας: Ευστάθιος Καστρίτης, Μαντώ: Μαίρη Καβούρη, Μενοικέας: Κυριάκος Μπουμπούκης, Άγγελος Α’: Λευτέρης Λιανός, Γιώργος Λουρωτός, Άγγελος Β’: Ευστάθιος Καστρίτης, Οιδίπους: Δημήτρης Γατής, Τάσος Φρούσιος, Ευστάθιος Καστρίτης, Πρόλογος: Μαρία Ανδριανού, Ευδοκία Τσάπρα, Κορυφαίες Χορού Φοινισσών: Ανδριανού Μαρία, Αποστολοπούλου Βάνα, Γιαννακού Ελένη, Γώγου Μαρία, Καβούρη Μαίρη, Ξύδη Μαρία, Παπαγιαννάκη Νίκη, Τριπερίνα Σοφία, Τσάπρα Ευδοκία, Φρούσιου Γεωργία. Χορός: Όλοι. Οι συντελεστές την είναι από την Θήβα, την Λειβαδιά, τον Ορχομενό, την Άσκρη, το Δήλιον, την  Ιτέα, και την Χαλκίδα.

Τρωάδες: Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Σκηνοθεσία : Στέφανος Κυριακίδης, Μουσική: Πηνελόπη Μπεκιάρη,  Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου, Φάνης Καφούσιας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Α΄ Ελίνα Γιαννάκη, Β΄ Τάσος Πετρίτσης, Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Γεράσιμος Παύλου-Ποσειδώνας, Μαρίνα Πηγασίου-Αθηνά, Σοφία-Μαίρη Σολδάτου-Εκάβη, Γιάννης Χαρμπάτσης-Ταλθύβιος, Ρεβέκκα Γιαννάκη-Κασσάνδρα, Εβίτα Λύκου-Ανδρομάχη, Θανάσης Τσιδίμης-Μενέλαο, Ελίνα Γιαννάκη-Ελένη, Χορός: Κορυφαίες: Σοφία Ζωνίτσα, Έλενα Τσέλιου, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Ελίνα Γιαννάκη, Εβίτα Λύκου, Μαρίνα Πηγασίου, Νίκη Χαραλαμπίδου, Θάλεια Τζίμκα, Ματίνα Στάμου, Μαριέττα Κάβουρα, Ακόλουθοι: Γεράσιμος Παύλου, Δημήτρης Φρούσιος, Κώστας Μητράκας, Τάσος Πετρίτσης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Aπό την Πέμπτη τα προνοιακά επιδόματα από τον Δήμο Θηβαίων

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου -Ιουνίου


Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί στους δημότες του δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι τα  επιδόματα του διμήνου Μαΐου -Ιουνίου 2017 θα πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς  την Πέμπτη 13/7/2017.

Η Κοινωνική και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων με αγαστή συνεργασία και έντονο το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία, συνεχίζουν να ενεργούν  με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και άμεσα όλες τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβάλλονται εντός των καθορισμένων προθεσμιών τα επιδόματα στους δικαιούχους και ως εκ τούτου ο Δήμος Θηβαίων να συγκαταλέγεται στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που καταβάλλει επιδόματα χωρίς καθυστερήσεις.




Διαβάστε Περισσότερα »

SZ: Πόσα χρήματα έχει κερδίσει η Γερμανία από την ελληνική κρίση

Το γερμανικό δημόσιο έχει αποκομίσει όφελος που φτάνει στα 1,34 δισ. ευρώ, από δάνεια προς την Ελλάδα και αγορές ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται σε ένα έμβασμα ύψους 412 εκατ. ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την Ελλάδα, όπως προέβλεπε ο γερμανικός προϋπολογισμός του 2015 υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πληρωμή προς την Ελληνική Δημοκρατία».

Ομως, σημειώνει το δημοσίευμα, τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στην Αθήνα. «Και ως προς αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. ''Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή την ώρα κανένα τέτοιο έμβασμα'', έγραψε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού, Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ».

Το συγκεκριμένο ποσό είναι μέρος ενός μεγαλύτερου, η ύπαρξη του οποίου μόνο σπανίως λαμβάνεται υπόψη στη Γερμανία, συνεχίζει το δημοσίευμα. Πρόκειται για κέρδη από δάνεια και αγορές ομολόγων προς όφελος της Ελλάδας, για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Το κέρδος ανέρχεται συνολικά σε 1,34 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από στοιχεία που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη διάθεση του κόμματος των Πρασίνων, σημειώνει η εφημερίδα.

Ακόμη, η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται σε δάνειο ύψους 22,3 δισ. ευρώ που χορήγησε το 2010 στην Ελλάδα η γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα KfW, από τα οποία η χώρα μας έλαβε τελικά 15,2 δισ. ευρώ. «Αυτό το δάνειο απέφερε από το 2010 κέρδος από τους τόκους ύψους 393 εκατ. ευρώ και μάλιστα καθαρά».

Ετήσια κέρδη εισρέουν και από άλλη πηγή, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. «Το 2010 η ΕΚΤ είχε εκπονήσει ένα πρόγραμμα -που ολοκληρώθηκε το 2012- για την αγορά κρατικών ομολόγων (SMP) με στόχο να στηριχθούν χώρες που πλήττονταν από την κρίση, όπως η Ελλάδα. Αυτά τα ομόλογα αποφέρουν κάθε χρόνο κέρδη, τα οποία η ΕΚΤ διανέμει στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης. (…) Από το 2015 το γερμανικό μερίδιο κέρδους από το SMP ανέρχεται αθροιστικά σε 952 εκατ. ευρώ».

Γιατί δεν αποδόθηκαν τα κέρδη στην Ελλάδα

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι τον Νοέμβριο του 2012 τα κράτη της ευρωζώνης αποφάσισαν να καταβάλλουν στην Ελλάδα από το 2013, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τα κέρδη από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ομως, σημειώνει το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα εξέπνευσε το 2015 σε ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης.

Ετσι, τα κέρδη του 2014 παρέμειναν δεσμευμένα σε ειδικό λογαριασμό, ενώ των επόμενων ετών δεν εμβάσθηκαν καν, και για αυτό δεν έγινε ποτέ η πληρωμή που προβλεπόταν στον γερμανικό προϋπολογισμό του 2015. Παρόλα αυτά, ίσως να χορηγηθούν στην Αθήνα τα κέρδη του SMP για το 2017, εφόσον το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει εφαρμοστεί πλήρως το 2018, σημειώνει η εφημερίδα.

«Μπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού, Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ

«Τα κέρδη από τους τόκους πρέπει επιτέλους να καταβληθούν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει με τα κέρδη από τα ελληνικά επιτόκια να εξυγιάνει και τον γερμανικό προϋπολογισμό», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής των Πρασίνων, Μάνουελ Σάρατσιν.

 Deutsche Welle

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θανάσης Βυλλιώτης είναι και πάλι ο πρόεδρος του Α.Ο. ΘΗΒΑ

Το νεο Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ είναι:
Πρόεδρος: Βυλλιώτης Αθανάσιος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Τσαχτσίρης Σάββας
Β΄ Αντιπρόεδρος: Νέτικος Αθανάσιος
Γενική Γραμματέας: Παπασταϊκούδη Ανδρονίκη
Ταμίας: Ίσσαρης Γεώργιος
Γενικός Αρχηγός: Καραμάνος Αθανάσιος
Μέλος: Βυλλιώτης Παναγιώτης
Μέλος: Κατσέλης Κωνσταντίνος
Μέλος: Τζουμανέκας Γεώργιος
Υπεύθυνος Μ.Μ.Ε.: Πέππας Γεώργιος
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου: Θανάσου Γεώργιος
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώθουν δύο ακόμα μέλη τα οποία δραστηροποιούνται επιχειρηματικά στην Θήβα οπως δήλωσε ο Πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης.
Καλη επιτυχία σε όλους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοδεία Νίκου Θηβαίου σε Άσπρα Σπίτια και Αντίκυρα

«Επίσκεψη - Συνάντηση του βουλευτή Ν. Θηβαίου στο ΠΕΔΥ Άσπρων Σπιτιών και στο Κοινοτικό Κατάστημα Αντίκυρας»

Επίσκεψη - συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου μεταξύ του βουλευτή Βοιωτίας και των εργαζομένων (υπαλλήλων και ιατρών) στο ΠΕΔΥ Άσπρων Σπιτιών. Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά σε προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας, στη βελτίωση που παρατηρείται σε θέματα καθημερινότητας από πλευράς ΥΠΕ, καθώς και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του αριθμού του ιατρικού προσωπικού (μικροβιολόγος και ορθοπεδικός), για τα οποία ο κ. Θηβαίος δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει προς την ηγεσία του υπουργείου.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον πολιτιστικό χώρο Αλλοτροπία, στην Αντίκυρα Βοιωτίας, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι υπεύθυνοι του χώρου ξενάγησαν τον κ. Θηβαίο στις εγκαταστάσεις της Αλλοτροπίας και εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη λειτουργία του χώρου.
Τέλος, ο κ. Θηβαίος συναντήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Αντίκυρας, με τον Αντιδήμαρχο κ. Βαλαούρα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ταμπίτσικα και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας κα Σωτηρίου, καθώς και με τους εργαζόμενους. Συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής με την υπόσχεση ότι θα είναι αρωγός σε θέματα που θα αναδειχτούν από την κοινότητα.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου





Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας: Διήμερο «φωτιά» με 41 βαθμούς Κελσίου

Άγιος Ισίδωρος  Αντίκυρας

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν την Πέμπτη στο εσωτερικό της ημειρωτικής χώρας, ενώ την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια - Συμβουλές από το υπουργείο Υγείας - Έκτακτα μέτρα για το νέο καύσωνα από το δήμο Αθηναίων
Στον... φούρνο μπαίνει και πάλι η χώρα για τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς το νέο κύμα καύσωνα που ξεκίνησε την Τρίτη θα φέρει θερμοκρασίες που θα φτάσουν στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν την Πέμπτη στο εσωτερικό της ημειρωτικής χώρας, ενώ την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη την χώρα.

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων υπάρχει στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, στο κεντρικό Αιγαίο από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Ασθενείς. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 39 και πιθανόν κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ