Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΔΕΔΥ για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.

Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας στοχεύοντας στο κλείσιμο του μικρού ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας, για να το επιτύχει, επέλεξε έναν τρόπο που στερείται ηθικού προσήμου. Επιχείρησε να διασύρει τη μάχιμη εκπαιδευτικό και διευθύντρια του σχολείου για ασήμαντες παρατυπίες τις οποίες παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως περίπου καταπάτηση ολόκληρου του υπαλληλικού κώδικα. Η επιλογή αυτή του ΔΔΕ Ευρυτανίας αλλά και η υιοθέτησή της από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Δημητρίου Χρήστο και τα διορισμένα μέλη του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας, εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ και δείχνει πως αντιλαμβάνονται τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο φταίχτης δεν είναι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η έλλειψη υποδομών, η αδιαφορία των κυβερνητικών μανδαρίνων που νοιάζονται μόνο για την «καριέρα» τους, η συρρίκνωση κάθε εκπαιδευτικής δομής στο όνομα του κόστους, αλλά οι εκπαιδευτικοί και μάλιστα αυτοί που με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά.

Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, μάλιστα γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τον καύσωνα έρχεται... φθινόπωρο: Βροχές και χαλάζι από την Κυριακή

Από το πρωί του Σαββάτου και από τα βόρεια θα αρχίσει η σταδιακή αλλαγή του καιρού- Δείτε τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου
Σκοτσέζικο ντους μας επιφυλάσσει ο καιρός διότι μετά το πέρας του ήπιου καύσωνα που επηρέασε τη χώρα μας, έρχεται για λίγο το ...φθινόπωρο!  Όπως λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βόρεια από το πρωί του Σαββάτου.

Οι προβλέψεις του κ. Καλλιάνου, αναλυτικά:

ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

Ο καιρός από το Σάββατο θα καταστεί άστατος πρώτα στη βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα απασχολήσουν αρκετές από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σαφώς πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας προς το βράδυ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 34-35°C ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 36°C

Μέσα στο Σάββατο θα γίνει αισθητή η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αφού σε καμία περιοχή της χώρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 34-35°C και τοπικά κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τους 36°C αντίστοιχα. Το μελτέμι ελαφρώς θα ενισχυθεί και έτσι θα δροσίσει ακόμη περισσότερο τις ανατολικές και νότιες περιοχές του Αιγαίου αλλά και ασφαλώς περιοχές των Κυκλάδων.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή, οι βροχές και οι καταιγίδες της βόρειας Ελλάδας, θα έχουν την τάση -μέχρι και αργά το βράδυ- να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των Επτανήσων. Μέσα στην Κυριακή περιμένουμε κατά διαστήματα βροχές και ισχυρές καταιγίδες αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα! Να είναι προετοιμασμένοι οι αγρότες μας...

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33°C σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, και ειδικά στο Αιγαίο (μελτέμι) θα πνέει με ένταση έως και 7 μποφόρ.

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Αργά το βράδυ της Κυριακής θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ίσως και μεμονωμένες καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής. Αυτά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά διαστήματα έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι-απόγευμα. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 32°C.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Καθώς θα βαδίζουμε προς το απόγευμα της Δευτέρας, οι όποιες βροχοπτώσεις ή τοπικές καταιγίδες θα επηρεάζουν κυρίως τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά ιδιαιτέρως το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή θα είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά σε κάποια περιοχή της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Και μέσα στην Τρίτη θα είναι εμφανής η αλλαγή του καιρού, μιας και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο οι βροχοπτώσεις θα έχουν σταματήσει και ο καιρός ως προς τα φαινόμενα θα παρουσιαστεί τουλάχιστον βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 29-30°C (!!!).

Ένα σύντομο φθινόπωρο θα βιώσουμε ...μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στα Οινόφυτα - Δύο τραυματίες με εγκαύματα

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο - Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπυρώσεων
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε εργοστάσιο πλαστικών στην βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Μαλακάσας.

Από τη φωτιά, τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ένας μηχανικός. Οι δύο τραυματίες έχουν εγκαύματα, και τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τους μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά ξεκίνησε από τη μονάδα παραγωγή πλαστικών και έκαψε διάφορα πλαστικά μέσα στο χώρο του εργοστασίου, καθώς και μέρος της σκεπής της εγκατάστασης.



Στο εργοστάσιο είχαν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο χώρο του εργοστασίου, καθώς υπήρχε φόβος να επεκταθεί στη δασική περιοχή που είναι γύρω από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εργοστάσιο βρισκόταν εν λειτουργία την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.





Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής, όπως έγινε σήμερα γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αναρτήσεις συνεργατών και φίλων του.

Ο Γιάννης Καλατζής, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά συνεργάστηκε με τον γνωστό συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Η δημοφιλία του κορυφώθηκε μέσα από τις συνεργασίες με τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου, τον Μάνο Λοΐζο, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Γιώργο Κατσαρό, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιάννη Σπανό και τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του Άλμπουμ προτού αποσυρθεί από το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με τα περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους.

Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές.

Τα πιο γνωστά του τραγούδια

Γοργόνα (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Παποράκι του Μπουρνόβα (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Δελφίνι, δελφινάκι (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Τζαμάϊκα (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Το λεβεντόπαιδο (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Το Παλιό Ρολόι (Μουσική - Μάνος Λοΐζος)
Ξενάκι είμαι και θα'ρθώ (Μουσική - Σταύρος Κουγιουμτζής)
Ο Σταμούλης ο Λοχίας (Μουσική - Γιώργος Κατσαρός)
Παραμυθάκι μου (Μουσική - Μάνος Λοΐζος) (το τραγούδι ακούστηκε στην ταινία Ο Εξορκιστής)
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έβρασε» ο τόπος στην Αλίαρτο -43 βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο -ΦΩΤΟ

Καύσωνα… συνέχεια σε όλη την Ελλάδα σήμερα Πέμπτη, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου και τους πολίτες να ψάχνουν για μια ανάσα δροσιάς είτε κοντά σε κλιματιστικά, είτε σε παραλίες (οι πιο τυχεροί).
Αφόρητη ζέστη είχε σήμερα στην Αλίαρτο, καθώς στις 14:00 το θερμόμετρο έδειχνε 43°C στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός του Permissospress,κατέγραψε από  θερμόμετρο  φαρμακείου  που  μετράει την εξωτερική θερμοκρασία να δείχνει 43 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν!!!!

Αυτό όμως αλλάζει από αύριο, καθώς η θερμοκρασία σταδιακά θα πέσει, αρχικά από τις βόρειες περιοχές της χώρας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Κίνδυνος λοιμώξεων από το κλιματιστικό…


Αυτή την εποχή το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας  δουλεύει… υπερωρίες! Όμως πόσοι προβαίνουν σε συντήρηση και καθαρισμό αυτού;


Και αν ο κάτοχος πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αυτό έχει στον προγραμματισμό του ως υποχρεωτική εργασία την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού. Ένα μεγάλο των κατόχων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, δεν επισκέπτονται το συνεργείο για συντήρηση, παρα μόνο εφόσον χρειαστεί, στο συνεργείο της «γειτονιάς» που τα φτιάχνει όλα για όλες τις μάρκες, για τα απαραίτητα.

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα: Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μετρήσεις, τα 2/3 των καλοκαιρινών ιώσεων και των αλλεργιών συνδέονται άμεσα με τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας. «Υπεύθυνο» για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο καμπίνας, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να συγκρατεί τα σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η άριστη κατάσταση του φίλτρου επιτυγχάνεται με τον ετήσιο έλεγχο και την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με απολύμανση σε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, μπορεί να εγγυηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον.

Αν λοιπόν κολλήσατε ξαφνικά μία ίωση «εκτός εποχής» οι σας εμφανίστηκαν κάποιες αλλεργίες, που δεν είχατε ποτέ, εκτός από τον ιατρό σας, επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας και το συνεργείο σας…
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θήβα-Αγροτικό «καρφώθηκε» πίσω από φορτηγό - Νεκρός ο οδηγός



Εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο...

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα (13/7) στη 1.10 τα ξημερώματα στην ΠΕΟ Ελευσίνας - Θηβών, με θύμα έναν 53χρονο από τις Ερυθρές.

Ο άτυχος 53χρονος οδηγούσε το αγροτικό του στον παραπάνω δρόμο στο ύψος του στρατοπέδου, όταν για άγνωστη αιτία, «καρφώθηκε» πίσω από φορτηγό με συρόμενο που προπορευόταν και οδηγούσε 64χρονος από την Πιερία.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο 53χρονος εγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στις λαμαρίνες του οχήματός του. Χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό του, ενώ κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Θηβών εξέπνευσε.

Για το τραγικό συμβάν προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Θηβών.
lamiareport.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                          


Σήμερα (13-07-2017) πρώτες πρωινές ώρες, στην 48η χ/θ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών (Θήβα), στο ρεύμα προς Ελευσίνα, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 53χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκουμένου) που οδηγούσε ένας 64χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου.

Ο οδηγός του Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται διπλό χαράτσι σε όλα τα ακίνητα

Μπορεί το Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου στην ουσία να διαφέρει από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ωστόσο και τα δύο αργά ή γρήγορα θα φέρουν πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Και αυτό διότι η απόκτησή τους προϋποθέτει αρκετές χρονοβόρες διαδικασίες σε πολεοδομίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ένα επιπλέον κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκαστικά θα απευθυνθούν σε ιδιώτες μηχανικούς.

Ηδη, πληθώρα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το «χαράτσι» που έρχεται με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, το οποίο θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν ανά πέντε χρόνια όλοι οι ιδιοκτήτες για να δηλώνουν την ακίνητη περιουσία τους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ.

Ταυτότητα


Από την πλευρά τους βέβαια οι μηχανικοί υποστηρίζουν πως η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων είναι ένα εργαλείο απαραίτητο, τονίζοντας πως στην ουσία υπάρχει ήδη, απλά αυτό που γίνεται τώρα είναι να δημιουργείται και σε ηλεκτρονική μορφή. Επί της ουσίας, η ταυτότητα κτιρίου είναι ένας φάκελος που θα περιλαμβάνει μια σειρά εγγράφων και στοιχείων για κάθε κτίριο. Αυτό θα γίνεται απαραίτητα με τη συμβολή μηχανικού, ο οποίος θα συγκεντρώνει και θα εκδίδει τα συγκεκριμένα έγγραφα, θα τα περνάει στο εν λόγω σύστημα και κάθε 5 χρόνια θα πραγματοποιεί ελέγχους (επί πληρωμή), προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα τηρούνται κατά το γράμμα του νόμου. Στην περίπτωση που υπάρξουν στο ενδιάμεσο διάστημα αυθαιρεσίες μη καταγεγραμμένες, θα προβλέπονται βαριά πρόστιμα (από 2.000 έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το παράπτωμα) τόσο στους μηχανικούς όσο και στους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι σε βάθος 5ετίας οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν καταχωρίσει τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ΗΤΚ προβλέπεται στο νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Μηχανισμοί και μέσα ελέγχου της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος».

Ενεργειακή απόδοση


Προγράμματα ΕΣΠΑ όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» αναμένεται να «ξεκλειδώσει» επί της ουσίας ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ αλλά η εφαρμογή του αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη Αυγούστου. Το ΚΕΝΑΚ στην ουσία είναι ένα πιστοποιητικό που πλέον θα υποχρεούνται να έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να κτίσουν ή να ανακαινίσουν ένα κτίριο, αλλά και όλοι εκείνοι που κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να μεταβιβάσουν, να πουλήσουν ή να νοικιάσουν την περιουσία τους!

Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) θα πρέπει να υπογράφεται από δύο διαφορετικούς μηχανικούς με την καταβολή της αντίστοιχης αμοιβής (π.χ. για 120 τ.μ. το κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 50 και 100 ευρώ). Μάλιστα, η συμμόρφωση είναι υποχρεωτική και σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, σκοπός της απόφασης είναι η μείωση της κατανάλωσης συμβατικής ενέργειας και η ταυτόχρονη διασφάλιση συνθηκών άνεσης και ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος των κτιρίων.

Η υποδοχή του ΚΕΝΑΚ πάντως στον κατασκευαστικό κόσμο ήταν θερμή. Αφενός γιατί θα ενεργοποιήσει πολλά προγράμματα, θα εξοικονομήσει σε βάθος χρόνου χρήματα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα ανοίξει θέσεις εργασίας σε χιλιάδες μηχανικούς. Παράλληλα, βέβαια, πρόκειται για μια κοινοτική οδηγία που η χώρα υποχρεούται να θέσει σε εφαρμογή, προκειμένου όλα τα παραπάνω να είναι εφικτά.

Σε τέσσερις ζώνες


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου η ελληνική επικράτεια διαιρείται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες, δηλαδή από τη θερμότερη στην ψυχρότερη.

* Στη ΖΩΝΗ Α ανήκουν οι περιοχές Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού (Αττικής), Αρκαδίας (πεδινή).

* Στη ΖΩΝΗ Β ανήκουν οι περιοχές Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας.

* Στη ΖΩΝΗ Γ ανήκουν οι περιοχές Αρκαδίας (ορεινή), Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών (εκτός ΒΑ τμήματος), Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου.

* Στη ΖΩΝΗ Δ ανήκουν οι περιοχές Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Σερρών (ΒΑ τμήμα), Δράμας.

Παράμετροι

Στο πολυσέλιδο ΦΕΚ αναφέρονται όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην έκδοση του Πιστοποιητικού. Μεταξύ άλλων ορίζει τα εξής:

* Ορίζεται μεθοδολογία υπολογισμού της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων για την εκτίμηση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων για θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό (ΘΨΚ), φωτισμό και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ).

* Καθορίζονται ελάχιστες απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση και κατηγορίες για την ενεργειακή κατάταξη των κτιρίων.

* Καθορίζονται οι παράμετροι για τον ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό των κτιρίων, τα θερμοφυσικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων του κτιριακού κελύφους και οι προδιαγραφές των τεχνικών συστημάτων κτιρίων.
* Καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο της μελέτης ενεργειακής απόδοσης (ΜΕΑ).

* Καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ).

* Καθορίζεται η διαδικασία των ενεργειακών επιθεωρήσεων των κτιρίων, καθώς και η διαδικασία των επιθεωρήσεων των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

Η απόδοση


Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων προσδιορίζεται με βάση μεθοδολογία υπολογισμού κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας. Ειδικότερα, καθορίζεται με βάση:

* την πραγματική κύρια χρήση του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, τις επιθυμητές συνθήκες εσωτερικού περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία, αερισμό), τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τον αριθμό χρηστών,

* τα κλιματικά δεδομένα της περιοχής του κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας (θερμοκρασία, σχετική και απόλυτη υγρασία, ταχύτητα ανέμου και ηλιακή ακτινοβολία),

* τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων του κτιριακού κελύφους (μορφή του κτιρίου, διαφανείς και μη επιφάνειες, σκίαστρα κ.ά.), σε σχέση με τον προσανατολισμό και τα χαρακτηριστικά των εσωτερικών δομικών στοιχείων (χωρίσματα κ.ά.),

* τα θερμοφυσικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων του κτιριακού κελύφους (θερμοπερατότητα, θερμική μάζα, απορροφητικότητα ηλιακής ακτινοβολίας, διαπερατότητα κ.ά.),

* τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Η/Μ συστημάτων για ΘΨΚ και ΖΝΧ (τύπος συστημάτων, δίκτυο διανομής, απόδοση συστημάτων κ.ά.),

* τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης γενικού φωτισμού (στα κτίρια του τριτογενούς τομέα),

* τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διατάξεων αυτομάτου ελέγχου και ρύθμισης λειτουργίας των Η/Μ συστημάτων,

* το μηχανικό και φυσικό αερισμό, που περιλαμβάνει και την αεροστεγανότητα,

* τα παθητικά και υβριδικά ηλιακά συστήματα και την ηλιακή προστασία,

* την παθητική θέρμανση και δροσισμό,

* τις κλιματικές συνθήκες εσωτερικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες σχεδιασμού εσωτερικού κλίματος,

* τα εσωτερικά φορτία.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ-1ος Διεθνής αγώνας «Στα Χνάρια των Ηρώων» της μάχης των Θερμοπυλών

1ος Διεθνής αγώνας «Στα Χνάρια των Ηρώων» της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.
ΘΕΣΠΙΕΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ 102χλμ |  Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Ιούλη 2017


Διοργάνωση Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την ενεργή συμπαράσταση των δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων, Λειβαδιάς, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου (Καμμένων Βούρλων), Λαμιέων.

Ο Α.Π.Σ «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ θα διοργανώσει ένα ΔΙΕΘΝΗ αγώνα Δρόμου που θα ξεκινάει από τις ιστορικές Θεσπιές και θα τερματίζει στο πεδίο της ΑΙΩΝΙΑΣ παρακαταθήκης Πατριωτισμού και Πίστης στην Ελευθερία, στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Εκεί που στα τέλη του Ιούλη οι Έλληνες με τον Λεωνίδα, τον βασιλιά της Σπάρτης, αρχιστράτηγο, τους 300 επίλεκτους Λάκωνες που τον συντρόφεψαν, τους 700 Θεσπιείς που εκστράτευσαν πανστρατιά με αρχηγό τους τον Δημόφιλο, μαζί με τους Θηβαίους υπό τον Λεοντιάδη, τους Τεγεάτες, τους Ορχομένιους Αρκάδες, τους Μαντινείς, τους Μυκηναίους, τους υπόλοιπους Αρκάδες, τους Φλειάσιους (Νεμεάτες), τους Κορινθίους, τους Λοκρούς, όλοι μαζί περίπου 7.000 άνδρες, στάθηκαν απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Περσών και όλων των υπόλοιπων εθνών της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Έδωσαν μια Μάχη που τους άφησε στην Παγκόσμια Ιστορία. Έπεσαν προδομένοι αλλά όρθιοι να καταυγάζουν με τη θυσία τους την Αιώνια Πίστη και τον Αγώνα για την Ελευθερία.

Σ’ αυτούς λοιπόν που έμειναν για πάντα εκεί στις Θερμοπύλες, αιώνιοι φρουροί ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ο Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, θα διοργανώσει για πρώτη φορά φέτος στις 29-30 Ιούλη, αγώνα στα χνάρια τους.

Από τις ιστορικές Θεσπιές που συναντήθηκε ο Λεωνίδας και οι 300 του (αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες) με τους 700 Θεσπιείς και τον Δημόφιλο.

Οι δρομείς-Αθλητές θα τρέξουν στα χνάρια τους στα 102 χλμ. της διαδρομής τους προς το ΗΡΩΙΚΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ τους…

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θεσπιές-Άσκρη-Αλίαρτος-Πέτρα-Αγ. Παρασκευή Βοιωτίας-Καλάμι-Διασταύρωση Παλ. Εθν. Οδού-Ορχομενού-δεξιά, αμέσως μετά αριστερά-Θούριο-Χαιρώνεια-Διασταύρωση Παλ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας-Αταλάντη (αριστερά προς Τιθορέα)-Αγ. Παρασκευή Φθιώτιδας-Κάτω Τιθορέα (πλατεία)-Διασταύρωση Παλ. Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας-Μοδίου (δεξιά) – Μόδι -Προφήτης Ηλίας Μοδίου – Διασταύρωση Μοδίου-Καλλιδρομίου (αριστερά)-Καλλίδρομο – Μενδενίτσα – Ανάβρα – Θερμοπύλες. Θα υπάρξουν 19 ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού, εκκίνηση: Θεσπιές.

Άσκρη: 7,0
Αλίαρτος (δημαρχείο): 14,4
Πέτρα (φούρνος, Ταβέρνα Αποστόλου): 18,0
Αγ. Παρασκευή Βοιωτίας (Πλατεία 1ο Βενζινάδικο): 23,2
Καλάμι (Ταβέρνα Βακαλαράκια) Ηρώον εκτελεσθέντων: 28,6
Διασταύρωση Παλ. Εθνικής Οδού – Τιθορέας δεξιά και 100 μ. Αριστερά: 34,0
Χωριό Θούριο (Πλατεία): 38,7
Χαιρώνεια (Λέων-Αρχαιολογικό Μουσείο): 42,5
Διασταύρωση Δαύλειας (ευθεία μικρή ανηφόρα γέφυρας): 47,5
Διασταύρωση αριστερά για Τιθορέα (Εκκοκκιστήριο Μίχας): 51,4
Αγ. Παρασκευή Φθιώτιδας (βενζινάδικο): 57,5
Κάτω Τιθορέα (Πλατεία): 61,1
Διασταύρωση Μοδίου (δεξιά): 64,8
Χωριό Μόδι (Πλατεία): 69,1
Τέλος ανηφόρας Μοδίου (εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας): 73,4
Διασταύρωση Καλλίδρομου, αριστερά για Καλλίδρομο: 77,9
Χωριό Καλλίδρομο: 80,8
Μενδενίτσα (Πλατεία): 87,7
Ανάβρα (Πλατεία): 93,7
Μοναστήρι – Εκκλησία Αγ. Νικολάου: 97,6
Θερμοπύλες – Μνημείο Λεωνίδα – Τέλος Αγώνα: 102,0
Η διάρκεια του Αγώνα θα είναι 16 ώρες.
Ώρα εκκίνησης του Αγώνα στην κεντρική πλατεία των Θεσπιών θα είναι η 22.00 του Σαββάτου 29 Ιουλίου (ώρα τερματισμού τελευταίου Δρομέα θα είναι η 14.00 της Κυριακής 30 Ιούλη).

Οι Δρομείς για τις βραδινές ώρες θα φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ φακούς κεφαλής, μπρος πίσω και ανακλαστικά σώματος, μπρος πίσω. Σε κανέναν δεν θα επιτραπεί να συμμετάσχει εάν δεν φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα τον προφυλάξει από δυσάρεστες καταστάσεις και κινδύνους για τη ζωή του.

Κάθε αθλητής-αθλήτρια που θα συμμετάσχει, θα τιμηθεί με βαρύτιμο μετάλλιο που θα φέρει από τη μια όψη το αντίγραφο του Περικαλλούς Αγάλματος του Αδριάντα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, και στην άλλη το Μνημείο των Θεσπιέων στον ίδιο χώρο, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μια αναμνηστική φανέλα με το λογότυπο της διοργάνωσης.

Για τη συμβολική οικονομική συμμετοχή για τη διοργάνωση, ορίστηκε το ποσό των 40 ευρώ ανά αθλητή που θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά από Αθήνα προς Θεσπιές (ώρα εκκίνησης των λεωφορείων η 18.00 στην Πλατεία Δαβάκη (Ηρώων Πολυτεχνείου στο ΑΙΓΑΛΕΩ) 200μ. από τον σταθμό Αγ. Μαρίνα του Μετρό τής Γραμμής Σύνταγμα-Αιγάλεω).

Τροφοδοσία σε 19 σταθμούς, πρόχειρο γεύμα στις Θερμοπύλες και μεταφορά από Θερμοπύλες προς Αθήνα.

Θα υπάρχει επίσης φορτηγό που θα μεταφέρει τα ατομικά είδη των αθλητών που δεν συνοδεύονται από την εκκίνηση προς τον τερματισμό (Θερμοπύλες) όπου θα τα παραλάβουν.

Θερμή παράκληση:

ΟΛΟΙ οι αθλητές-αθλήτριες που δεν θα συνοδεύονται, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στη φόρμα συμμετοχής τους να συμπληρώσουν την αντίστοιχη ένδειξη με ένα ΝΑΙ (αν συνοδεύονται) ή ένα ΟΧΙ (αν δεν συνοδεύονται).
Όλοι όσοι έχουν συνοδό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση έως την Πέμπτη 27 Ιούλη για να δηλώσουν τους αριθμούς των οχημάτων που θα τους συνοδεύσουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο υψηλής ιδεολογικής αξίας και νοηματοδότησης αυτός Αγώνας, θα διεξαχθεί μέσα στα πλαίσια του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και στους όρους και κανονισμούς που ορίζονται από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες Κλασικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (IAAF-IAU).
Έτσι, δεν θα επιτραπεί ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΜΕΣΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ, η τροφοδοσία από συνοδευτικά αυτοκίνητα ή άλλα πρόσωπα στις αποστάσεις ανάμεσα στους 19 Σταθμούς Ανεφοδιασμού.

Επίσης δεν επιτρέπεται οι συμμετέχοντες να συνοδεύονται τρέχοντας ή περπατώντας από άλλους συναθλητές-φίλους που δεν συμμετέχουν επίσημα στον Αγώνα, με ΠΟΙΝΗ: 1ον ΕΠΙΠΛΗΞΗ και 2ον, αν επαναληφθεί  (μέσα στον αγώνα) ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από τον Αγώνα, και αποκλεισμό από τα αποτελέσματα.

Οι συμμετοχές με συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιούλη, ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουν εξαντληθεί μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιούλη.

Όποιος-όποια δεν έχει εξοφλήσει τη συμμετοχή του μέχρι την ημερομηνία αυτή (26 Ιούλη) δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα μας.

Ο αγώνας «Στα χνάρια των ηρώων» της Μάχης των Θερμοπυλών θα διεξάγεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιούλη, ενώ θα καταβληθεί κάθε οργανωτική προσπάθεια (ει δυνατόν και το 2018 και μετέπειτα) να διοργανωθεί ο μεγάλος αγώνας των «300» από Σπάρτη σε Θερμοπύλες, απόστασης 371 χλμ. σε 5 ημερήσια ετάπ (κάτι που λόγω έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης και χορηγιών δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί φέτος), παράλληλα με τον αγώνα «Στα χνάρια των ηρώων».

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο Αγώνας αυτός είναι κριτήριο για την συμμετοχή  στους επιλαχόντες στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟ 2018, αφού όποιοι αθλητές περάσουν  το 100 χιλιομετρο δηλαδή λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα, κάτω από 10 ώρες για τους άνδρες και 10.30 για τις γυναίκες θα έχουν την δυνατότητα αυτή.

Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και μια πρώτη οργανωτική προσπάθεια στην οποία καλούνται όλοι οι φίλοι-φίλες που θα θελήσουν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να το πράξουν επικοινωνώντας με τους Κωνσταντίνο Σάμιο στα τηλ. 210 5900685 και 6976.079500 και τον Σταύρο Τσιμακίδη 6974 411515. E-mail: kon.d.sam@gmail.com. Θα λάβουν μια αναμνηστική φανέλα της διοργάνωσης και τιμητικό μετάλλιο εθελοντή του Αγώνα μας και θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον αγώνα μας στο Δαφνί, την Κυριακή 7 Γενάρη 2018.

Περιμένουμε τη συμμετοχή από τους συναδέλφους Δρομείς στον Αγώνα μας, στον οποίο δεν υπάρχουν όροι συμμετοχής, εκτός από τον επιτυχή τερματισμό κάτω από 05.30 ώρες σε έναν τουλάχιστον αγώνα Μαραθωνίου Δρόμου την τελευταία 3ετία (από Ιούλη 2014 έως τον Ιούλη 2017) ή σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο άνω των 42195 μέτρων ή σε οποιονδήποτε δρόμο σε δημόσιο δρόμο, σε δρόμο βουνού σε Ελλάδα ή άλλη χώρα του εξωτερικού σε ίση ή μεγαλύτερη απόσταση του Μαραθωνίου Δρόμου.
apollonrunnersclub.gr
Τα χρήματα θα εμβάζονται (40 ευρώ) στον λογαριασμό του Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

EUROBANK ERGASIAS (NIT) 00260602830200575455
IBAN GR 8602606020000830200575 455
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία «καυτή» ημέρα με 41-42°C – Δροσίζει αύριο και από Δευτέρα 30°C


Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η χώρα. Η θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, καθώς σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου. Έως τους 40 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει ο υδράργυρος στην Αθήνα και έως 41-42°C σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τον καιρό σήμερα:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 16 έως 38 και κατά τόπους έως 40 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 40 και πιθανόν κατά τόπους στα Ηπειρωτικά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα Νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 26 έως 36 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 38 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 και στα Ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 έως 34 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου.  Στα παραθαλάσσια κυρίως ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 28 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς στην έκθεση «Super Market, Mini Market & Περίπτερο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
στην  Έκθεση «Super Market, Mini Market & Περίπτερο»
20 - 22 Οκτωβρίου 2017, Athens Metropolitan Expo

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση «Super Market, Mini Market & Περίπτερο»,  που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Η έκθεση απευθύνεται στην αγορά της οργανωμένης και μικρής λιανικής και, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών, έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης και επικοινωνίας μεταξύ των προμηθευτών και των σημείων πώλησης. Περισσότερα στοιχεία για την έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.supermarket-minimarket-periptero.gr/.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCGs), που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επιθυμούν να  λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα διαθέτουν  ατομικό εκθεσιακό χώρο (~6-7τ.μ.). Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση, καθώς και η κατασκευή του περιπτέρου στηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας.
Η οικονομική συμμετοχή για κάθε εκθέτη ανέρχεται στα €150 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 25 Αυγούστου 2017, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (αποστολή στο e-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr ή στο fax: 2221036055).

Επισημαίνεται ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, καθώς επίσης θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού
Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας
Θεμιστοκλής Χειμάρας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ