Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Αυτοκίνητο "σφήνωσε" σε φρεάτιο-παγίδα στη παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας-Φωτογραφίες

Σε παγίδα για ανυποψίαστους οδηγούς έχουν μετατραπεί τα φρεάτια στη παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη παραλία του Αγίου Νικολάου  είναι απαράδεκτη, με τα ασυντήρητα φρεάτια να εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και οδηγούς οχημάτων. Το συγκεκριμένο συμβάν σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον δρόμο της παραλίας του Αγίου Νικολάου όταν διερχόμενος  οδηγός "έπεσε" με το αυτοκίνητό του, στο φρεάτιο με αποτέλεσμα να σφηνωθεί η ρόδα του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστρια του permisospress .Οι κάτοικοι έχουν επισημάνει το πρόβλημα στις τοπικές αρχές, ζητώντας να μεριμνήσουν για τη συντήρηση των φρεατίων.
Εμείς με την ανάρτηση αυτή ενημερώνουμε του αρμοδίους να λάβουν τα μέτρα τους.  




Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες:

Σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για τη συντήρηση του οδοστρώματος των δημοτικών οδών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων που χρησιμοποιούν τις οδούς αυτές.
Σε περίπτωση δε ζημίας που επήλθε συνεπεία παραλείψεως των αρμοδίων οργάνων του Δήμου να συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, ο Δήμος ευθύνεται σε αποζημίωση του ζημιωθέντος.
Υπαίτιος του ατυχήματος είναι ο εναγόμενος Δήμος, ο οποίος δεν φρόντισε να αποκαταστήσει δια των οργάνων του τη λακκούβα στο οδόστρωμα δημοτικής οδού, για τη συντήρηση της οποίας είναι αρμόδιος, ούτε τοποθέτησε πριν από αυτήν τις κατάλληλες πινακίδες, ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί για την ύπαρξη αυτής.
Αν η ζημιά που πάθατε οφείλεται σε κακοτεχνία δημόσιου έργου που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο, ευθύνεται παράλληλα με το Δημόσιο και ο ίδιος ο εργολάβος ή η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, οι ιδιώτες εργολάβοι ασφαλίζουν τα έργα τους για αστική ευθύνη, έτσι θα αποζημιωθείτε σχετικά εύκολα και σύντομα για την ζημιά που πάθατε, καθώς οι περιπτώσεις αυτές εκδικάζονται στα κανονικά πολιτικά δικαστήρια.


Η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να απαιτήσετε αποζημίωση είναι η εξής:

Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί. Αν μπορέσετε, τραβήξτε μια φωτογραφία όπου θα φαίνεται η αιτία του ατυχήματος: η τρύπα δηλαδή στον δρόμο, τη μεγάλη λακκούβα ή τα έργα για τα οποία δεν προειδοποιούν πινακίδες σήμανσης. Καλό θα είναι επίσης να φωτογραφίσετε μια σημερινή εφημερίδα για παν ενδεχόμενο απόδειξης της ζημίας καθώς η τροχαία δεν πρόκειται  να βγάλει φωτογραφίες.
3. Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή)

4. Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να αποστείλει την φροντίδα ατυχήματος για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας και να βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ανάλογα με την κάλυψη που έχετε κι αν έχετε πληρώσει ασφάλιστρα και για δικαστική-νομική κάλυψη, ενδέχεται η εταιρεία σας να δεχθεί να αναλάβει τη δικαστική διαδικασία και την υποστήριξή σας.

5. Αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί. Εάν απαιτείται  πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.

Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8. Εάν είναι δυνατόν φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Ο Δήμος Δ.Α.Α. βάζει σε κίνδυνο τους εργαζομένους στην Καθαριότητα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                        
ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                        

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΚΟΙΝ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ Δ.Α.Α

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι , μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα του Συλλόγου μας  , τόσο εγγράφως  όσο και σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων , σχετικά με προβλήματα , δυσλειτουργίες , αστοχίες ή και αμέλειες στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και ειδικά στο θέμα επιδιόρθωσης , συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών ιδιαίτερα στο στόλο των οχημάτων – απορριμματοφόρων του Δήμου Δ.Α.Α. και παρ’όλες τις δεσμεύσεις των υπευθύνων , αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων , εντούτοις διαπιστώνουμε ότι δεν έχει σημειωθεί  πρόοδος προς την κατεύθυνση λύσης των ζητημάτων – προβλημάτων που είχαν εντοπισθεί. Σε συνέχεια και παλαιότερων αναφορών – καταγγελιών συναδέλφων του τομέα της καθαριότητας , μας κοινοποιήθηκε σήμερα  επιστολή ( Αρ. Πρωτ: 5381/4-8-2017 ) συναδέλφων εργαζομένων στην καθαριότητα όπου αναφέρεται σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια και  την σωματική ακεραιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων .
Προειδοποιούμε όλους τους αρμόδιους να σπεύσουν να τηρήσουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα  σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο , εξαιτίας της δικής σας μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφαλείας που οφείλετε να εξασφαλίζετε για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται οι νέοι αγρότες


Ξεκίνησαν οι πληρωμές των νέων αγροτών. Ποιους δικαιούχους αφορούν οι πληρωμές

Ξεκίνησε η διαδικασία πληρωμής της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης, των δικαιούχων νέων αγροτών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Οι πληρωμές αφορούν 7.320 δικαιούχους από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δυτ.Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.
AdTech Ad

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι πληρωμές των δικαιούχων νέων γεωργών για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, δηλαδή για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου. Έτσι, οι πληρωμές θα ανέλθουν συνολικά στο ποσό των 148 εκατ. ευρώ.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωράμε στην πρώτη πληρωμή των νέων γεωργών από την 1η πρόσκληση του ΠΑΑ 2014 – 2020, ύψους 148 εκατ. ευρώ», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε ότι «στόχος του Προγράμματος Νέων Γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία επιχειρηματιών γεωργών που στο τέλος της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις».

«Στο ΥΠΑΑΤ», τόνισε ο κ. Αποστόλου, «εργαζόμαστε καθημερινά για την οριοθέτηση του πλαισίου που θα διασφαλίζει στους νέους αγρότες ένα βιώσιμο εισόδημα και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να παράγουν. Προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ουσιαστική στήριξη στους νέους αγρότες, καθώς χωρίς τη δική τους  συνεισφορά δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική στη γεωργία και την κτηνοτροφία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο χαράτσι στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τις αρχές του 2018

Mε το συνολικό ποσόν των 375 εκατ. ευρώ θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από τις αρχές του 2018 και μέχρι το 2022, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) την περίοδο 2012-2015.

Στο ποσό αυτό φέρεται να καταλήγει η ΡΑΕ, που εδώ και μήνες εξετάζει ενδελεχώς τις δαπάνες της ΔΕΗ για ΥΚΩ, περιορίζοντας κατά το ήμισυ σχεδόν το ανακτήσιμο ποσό των 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη περίοδο. Αν και τα ποσά αυτά σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να ανακτώνται ανά έτος, η πρακτική που ακολουθούνταν από τους εποπτεύοντες υπουργούς ήταν η μετακύλισή τους για την επόμενη χρονιά προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος από την επιβάρυνση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευθεί ένας λογαριασμός εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που τελικά εκκαθαρίζεται με την πίεση του μνημονίου.

Την εκκαθάριση του λογαριασμού ΥΚΩ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής,  ανέλαβε η ΡΑΕ, ως αρμόδια αρχή, για να εισηγηθεί στον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη πρόταση για την ανάκτηση του ποσού που προκύπτει από τους λογαριασμούς ρεύματος σε ορίζοντα 5ετίας, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας με τους θεσμούς. Η εκκαθάριση δεν είναι εύκολη, γι’ αυτό και το θέμα έχει απασχολήσει μέχρι σήμερα αλλεπάλληλες Ολομέλειες της ΡΑΕ, με τελευταία τη χθεσινή, όπου και αναμένονταν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες τελικά μεταφέρθηκαν για αύριο χωρίς να αποκλείεται να αναβληθούν για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η λογική που επικράτησε στη ΡΑΕ, και έχει εξοργίσει τη ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένη να προσφύγει ακόμη και νομικά για τη διεκδίκηση του συνολικού ποσού των 735 εκατ. ευρώ, είναι ο περιορισμός κατά το δυνατόν των επιβαρύνσεων στους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό δεν αναγνώρισε δαπάνες από την περιουσιακή βάση της ΔΕΗ για την κάλυψη των αναγκών των μη διασυνδεδεμένων νησιών σε ηλεκτρισμό, περιορίζοντας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ανακτήσιμο κόστος στα 375 εκατ. ευρώ. Η αμέσως επόμενη δύσκολη «άσκηση» για τη ΡΑΕ ήταν το πώς θα επιμεριστεί το κόστος αυτό στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος με τρόπο που να μην επέλθουν μεγάλες αυξήσεις.

Η ΡΑΕ φέρεται να καταλήγει σε μια οπισθοβαρή ανάκτηση έτσι ώστε να μεταφερθούν οι μεγάλες αυξήσεις προς το τέλος της 5ετούς περιόδου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος των ΥΚΩ της εξεταζόμενης περιόδου σε ποσοστό 89,49% καλύπτει την επιπλέον δαπάνη της ΔΕΗ, ώστε οι κάτοικοι και όλες οι επιχειρήσεις των μη διασυνδεδεμένων νησιών που τροφοδοτούνται με πετρελαϊκές μονάδες υψηλού κόστους να έχουν την ίδια τιμή ηλεκτρικού ρεύματος με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Ο σχεδιασμός της ΡΑΕ για οπισθοβαρή ανάκτηση των ΥΚΩ λαμβάνει υπόψη του την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των Κυκλάδων και της Κρήτης, η οποία θα περιορίσει σημαντικά τα κόστη ΥΚΩ μετά το 2020, οπότε το συνολικό κόστος που θα πληρώσουν οι καταναλωτές θα είναι μειωμένο. Οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, που αποτελούν ρυθμιζόμενη χρέωση για όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ανεξαρτήτως παρόχου, εκτός από το κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών καλύπτει και το κόστος του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου (ΚΟΤ) καθώς και την επιδότηση των τιμολογίων των πολυτέκνων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η ΡΑΕ αναμένεται να αποφασίσει για την αναμόρφωση του ΚΟΤ που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Η ΡΑΕ επανεξετάζει τα κριτήρια εισαγωγής στο ΚΟΤ, διατηρώντας τα εισοδηματικά, όμως σε συνάρτηση και με την περιουσία και τις καταθέσεις, αλλά και κλιμακούμενες εκπτώσεις και περιορισμό των ορίων της κατανάλωσης.
 Καθημερινή
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά το νέο σχολικό έτος -Οι διακοπές, οι αργίες και οι εορταστικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, το σχολικό έτος 2017-2018 θα αρχίσει την 11η Σεπτεμβρίου και θα λήξει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.

Το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Διακοπές, Αργίες και Εορταστικές εκδηλώσεις

1. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δεν λειτουργούν τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:

α) τα Σάββατα και τις Κυριακές
β) την 28η Οκτωβρίου (εθνική εορτή)
γ) από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων)
δ) την Καθαρά Δευτέρα
ε) την 25η Μαρτίου (εθνική εορτή)
στ) από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (διακοπές Πάσχα), η) την 1η Μαΐου
θ) την εορτή του Αγίου Πνεύματος
ι) από 22 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου (θερινές διακοπές) και
ια) την ημέρα της εορτής του Πολιούχου της έδρας του σχολείου και την ημέρα της τοπικής εθνικής εορτής.

2. Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται:

α) στις 27 Οκτωβρίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η ελληνική σημαία. Σε περίπτωση που η 28η Οκτωβρίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
β) στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Σε περίπτωση που η 25η Μαρτίου είναι Κυριακή ή Δευτέρα, οι εκδηλώσεις γίνονται την προηγούμενη Παρασκευή
γ) στις 17 Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση. Όταν η 17η Νοεμβρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγούμενη Παρασκευή
δ) στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Δείτε εδώ το Προεδρικό Διάταγμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο η Τακτική Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ– ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.»
(Αρ. ΓΕΜΗ 134032417000)

Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ– ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.» και τον δ.τ. «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ», με την υπ΄αρίθμ.: 219/02-08-17 απόφασή του, ΚΑΛΕΙ τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας των Ο.Τ.Α. «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας ΑΕ», σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12:00 στην πόλη της Αλιάρτου, Λ. Αθηνών –Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί των κατωτέρω θεμάτων:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1) Υποβολή και ακρόαση των εκθέσεων του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή επί των οικονομικών καταστάσεων της δεύτερης εταιρικής χρήσης 01.01.2016 – 31.12.2016, όπως επίσης και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της ιδίας χρήσης.
2) Υποβολή και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 01.01.2016 - 31.12.2016 μαζί με τις εκθέσεις του Δ.Σ. και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
3) Υποβολή και έγκριση του διοικητικού – οικονομικού απολογισμού και επικύρωση του ετήσιου κόστους διαχείρισης 2016.
4) Απαλλαγή μελών του Δ.Σ. και Ελεγκτών της εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και της εν γένει διοίκησης και διαχείρισης της δεύτερης εταιρικής χρήσης 01.01.2016- 31.12.2016.
5) Εκλογή ορκωτού ελεγκτή – λογιστή (τακτικού - αναπληρωματικού) για τη χρήση από 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 και καθορισμός της αμοιβής του.
6) Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
7) Διάφορες ανακοινώσεις – Λοιπά Θέματα.
Στην Γενική Συνέλευση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι μέτοχοι του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ μέσω των αντιπροσώπων τους και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο καταστατικό.

Θήβα, 02 Αυγούστου 2017
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-"Τροφώνια 2017"

Ο Δήμος Λεβαδέων προγραμμάτισε πλήθος εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα “Τροφωνία 2017”, του σημαντικότερου θεσμού του Δήμου, ο οποίος συμβάλλει στην προαγωγή των πολιτιστικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών ενδιαφερόντων των δημοτών μας και κυρίως της νεολαίας.
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων διαμόρφωσε τις προτάσεις της με γνώμονα την πραγματοποίηση ποιοτικών εκδηλώσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μορφών τέχνης (μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά κ.α.) αποσκοπώντας στην αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας καλλιτεχνών της περιοχής μας, στην υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στις Τοπικές Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων, όπως και αξιόλογων επαγγελματικών θεατρικών και μουσικών παραστάσεων.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου έχει επιπλέον προβλεφθεί ειδική μέριμνα με μειωμένες τιμές εισιτηρίων για Άτομα με Αναπηρία στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με αντίτιμο, ενώ τα έσοδα κάποιων εκδηλώσεων θα διατεθούν στα Ειδικά Σχολεία και τα  Οικοτροφεία που λειτουργούν στο Δήμο μας.
Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου και στις Δημοτικές Ενότητες Δαύλειας και Χαιρώνειας και στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας και αναδεικνύεται η προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων μας, με τη συμμετοχή των θεατρικών παραστάσεων τους που συμβάλλουν στην ενίσχυση της θεατρικής παιδείας.
Επίσης, ένα διήμερο εκδηλώσεων για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ).
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αξιόλογες χορωδιακές – χορευτικές και  αθλητικές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Συγκεκριμένες μέρες η περισυλλογή χόρτων και κλαδιών σε όλο το Δήμο

Συγκεκριμένες μέρες η περισυλλογή χόρτων και κλαδιών σε όλο το Δήμο Θηβαίων

Σχετικά με την περισυλλογή  ξερών χόρτων και κλαδιών, που προκύπτουν μετά την αποψίλωση οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, γνωρίζουμε στους δημότες μας ότι ο γερανός με αρπάγη του Δήμου προβαίνει σε περισυλλογή τις ακόλουθες ημέρες:

Δημοτική Ενότητα Θήβας & Δημοτική Ενότητα Βαγίων : Δευτέρα και Τρίτη κάθε εβδομάδα του μήνα
Δημοτική Ενότητα Πλαταιών :Τετάρτη-Πέμπτη- Παρασκευή κάθε 1η και 3η εβδομάδα του μήνα
Δημοτική Ενότητα Θίσβης : Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή κάθε 2η και 4η εβδομάδα του μήνα:
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που προβαίνουν σε αποψίλωση:
1. Na τοποθετούν τα ξερά χόρτα και τα κλαδιά σε σακούλες απορριμμάτων (εφόσον χωράνε)
2. Nα τα αφήνουν σε σημεία που να έχει εύκολη πρόσβαση ο γερανός με την αρπάγη και μόνο τις ημέρες που αναφέρονται στο ανωτέρω πρόγραμμα. Εάν οι ημέρες έχουν παρέλθει οφείλουν να τα κρατούν εντός του χώρου τους, μέχρι την επόμενη ορισμένη ημέρα περισυλλογής.
3. Παρακαλούνται επίσης να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2262026297 ή στο e-mail dimosthivas@thiva.gr (αναφέροντας ονοματεπώνυμο, οδό και τηλέφωνο επικοινωνίας)

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύγουστος-Σεπτέμβριος- Όλες οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων



Διαβάστε Περισσότερα »

Eκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Καμίνι» η χώρα το Σαββατοκύριακο



Nέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.Μικρή σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα σύμφωνα με το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους:

1.Σήμερα Παρασκευή (04-08-2017)

    Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου
    Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου
    Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου
    Στα νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου

2. Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017)

    Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου
    Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου
    Στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη-Λάθος ή Κατά λάθος αποκάλυψη;


Σ.Μ.Α.  ΘΙΣΒΗΣ :
Λάθος ή Κατά λάθος αποκάλυψη;

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης και όχι μόνο, η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, στο συνέδριο για την ανάπτυξη στη Λαμία, περί δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβη, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.

Η αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο περί λάθους ενημέρωσης του Πρωθυπουργού, εν μέσω μιας ασάφειας του ποιος έδωσε την λάθος ενημέρωση, κατέληξε στην αποκάλυψη μιας κραυγαλέας εξωθεσμικής ενέργειας του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Κάτω από το βάρος των εγγράφων που ήρθαν στην δημοσιότητα και την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικών συμβούλων, ο κ. Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι με δική του αποκλειστικά πρωτοβουλία, χωρίς να έχει ζητήσει την άποψη της τοπικής κοινωνίας και να έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, άρα και χωρίς να έχει καμία νόμιμη εξουσιοδότηση, λειτουργώντας εντελώς εξωθεσμικά, ζήτησε την κατασκευή του ΣΜΑ Θίσβης  στο Δ.Σ του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) και τον ενέταξε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), τον Σεπτέμβριο του 2016.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ούτε εκ των υστέρων θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τα θεσμικά όργανα του Δήμου ! ! !

Για όλα αυτά και χωρίς να έχει αποδεχτεί την υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, όπως αποδείχθηκε από τα λεγόμενά του, ζήτησε συγγνώμη για να κλείσει, όπως εκείνος νομίζει , την συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.

Βεβαίως, ουδόλως μας καθησυχάζει αυτή η τυπική συγνώμη, διότι τα μέχρι σήμερα γεγονότα καταδεικνύουν ότι αυτή η συμπεριφορά τελευταία τείνει να γίνει η πάγια τακτική της δράσης τόσο του Δημάρχου, όσο και της Δημοτικής αρχής συνολικά. Απαξιώνοντας τους θεσμούς της τοπικής διαβούλευσης και του διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθούν “κρυφή ατζέντα” και εφαρμόζουν την πρακτική του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”.

Τους προειδοποιούμε ότι, όταν καταστρατηγούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και απαξιώνονται η έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας και ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δεν πρόκειται περί λάθους, αλλά για επιλογή άσκησης πολιτικής, με εξωθεσμικό τρόπο. Οι εκ των υστέρων καλές προθέσεις, όχι μόνο δεν μας πείθουν, αλλά μας ανησυχούν περισσότερο, διότι όταν η ανευθυνότητα συνδυάζεται και με σκοπιμότητα τότε η άσκηση εξουσίας γίνεται επικίνδυνη.

Η επίκληση της λαϊκής ετυμηγορίας για την εκλογή τους, σε καμία περίπτωση δεν τους δίνει το δικαίωμα να αυθαιρετούν. Ο λαός επιβραβεύει, αλλά γίνεται και ο μεγαλύτερος τιμωρός, όταν καταλάβει ότι αυτοί που επέλεξε καταπατούν τα δικαιώματα του.

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιες περιοχές του Δήμου Θηβαίων θα γίνουν φέτος ψεκασμοί δακοκτονίας

Σε ποιες ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Δακοκτονίας
Ειδοποίηση βιοκαλλιεργητών ελιάς για λήψη μέτρων 

Σύμφωνα με τα υπ' αρ. 10611 & 10641 /27-7-2017 έγγραφα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το Πρόγραμμα Δακοκτονίας για το 2017 για τις ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Θηβαίων, στις οποίες το ποσοστό καρποφορίας των ελαιοδέντρων είναι μεγαλύτερο του 25%, θα εφαρμοστεί στις παρακάτω περιοχές: 

Θήβας,  Ελεώνα,  Μουρικίου,  Λεύκτρων (Λεύκτρα και Παραλία Λιβαδόστρας),  Καπαρελλίου (Καπαρέλλι και Παραλία Αγίου Βασιλείου), Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου και Χωστίων (Χώστια και παραλία Σαράντι)

Ωστόσο, επειδή στις περιοχές που τίθενται εκτός συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς βρίσκονται σποραδικά ελαιοκτήματα με ικανοποιητικό ποσοστό καρποφορίας, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εφαρμόσουν τη θεραπευτική μέθοδο της καταπολέμησης του δάκου με δική τους μέριμνα και μέσα. 

Η Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας θα συνεργαστεί πρόθυμα με τους ελαιοπαραγωγούς αυτούς, αρκεί να ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους. Πληροφορίες στο τηλ. 2261350175, 50177. 

Τέλος, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα ελαιοκτήματα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και βρίσκονται στις πιο πάνω ελαιοκομικές περιοχές, να προβούν σε περιμετρική σήμανση των ελαιοκτημάτων τους με νάιλον ταινία, για να αποφευχθεί ο ψεκασμός τους από τα συνεργεία ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Κρασιού Διστόμου: Δωρεάν οίνος από τον πανάρχαιο τόπο του αμπελιού!

Για 13η συνεχή χρονιά η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ κάνει ...προσκλητήριο κεφιού και γλεντιού: Το Σάββατο 12 Αυγούστου ο ''Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου'' διοργανώνει την ονομαστή ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ που έγινε θεσμός, με πιστούς φίλους από όλη την περιοχή !

Με την ΓΝΩΣΤΉ λαϊκή ορχήστρα ''ΕΝ ΠΛΩ'' με λαϊκά, δημοτικά ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια και χορό, ελεύθερα! Η εκδήλωση θα γίνει στο Προαύλιο των Μουσείων, στην Κάτω Πλατεία Διστόμου, στις 9.30 μμ, όπου θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ όλη την βραδιά άφθονο Διστομίτικο κρασί, προσφορά των ντόπιων Οινοπαραγωγών και Οινοποιείων!

Πρόκειται για μια γιορτή για το κρασί, το τσίπουρο, το πετιμέζι, το λικέρ αλλά και άλλα προϊόντα του αμπελιού όπως βλαστοί, φύλλα σε άλμη κ.α., τα οποία από αιώνων αποτελούν την ταυτότητα του τόπου μας
Το πασίγνωστο κρασί του Διστόμου όχι μόνο ευφραίνει τις καρδιές των ανθρώπων από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά αιμοδοτεί οικονομικά πάρα πολλές οικογένειες αφού για την Μαρτυρική κωμόπολή της Βοιωτίας αποτελεί ''εξαγωγικό'' προϊόν προς τους γύρω νομούς- και πλέον όχι μόνο!

Προχριστιανική βιοτεχνική εγκατάσταση για οινοποίηση!

Η καλλιέργεια των αμπελιών και η οινοποιία στο Δίστομο είναι γνωστή από χιλιάδες χρόνια – κάτι που το μαρτυρούν οι παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα , οι αναφορές σε ιστορικά κείμενα αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα.

Πριν μερικά χρόνια, σε μια από τις κατάφυτες περιοχές με αμπέλια, βρέθηκε προχριστιανική βιοτεχνική εγκατάσταση για οινοποίηση. Βρέθηκαν λοιπόν αποθηκευτικοί χώροι, εργαλεία,κλπ .Αξιοσημείωτα είναι ότι τα δάπεδα των δωματίων έχουν το καθένα κι άλλο σχέδιο!

Αναφορά στον Παυσανία!

Επίσης όταν την αρχαία Αμβρυσσό – σημερινό Δίστομο- επισκέφθηκε ο Παυσανίας (Φωκικά κεφ. 36), αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας που την περιέβαλε ήταν γεμάτη από αμπέλια!Λέει λοιπόν μεταξύ άλλων ο Παυσανίας, σύμφωνα με την μετάφραση του αρχαιολόγου Ν. Παπαχατζή:
«Η Άμβροσσος απέχει περίπου εξήντα στάδια από τη Στίρι (σ.σ.Στείρι). Ο δρόμος είναι ομαλός, σε πεδιάδα που βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά. Το πιο μεγάλο μέρος της πεδιάδας καταλαμβάνεται από αμπέλια.Στην περιοχή της Αμβρόσσου υπάρχουν κάτι θάμνοι που δεν είναι τόσο πυκνοί, όπως τα αμπέλια (…)».

Και βεβαίως το επιβεβαιώνει το πανάρχαιο έθιμο των τραγόμορφων Κουδουναραίων των απόκρεω - που σχετίζονται με την βακχική λατρεία και τις σχετικές εορτές του Διονύσου, θεού της αμπέλου- που διατηρείται επί αιώνες στο Διστομο, τη μόνη περιοχή σε όλη την νότιο Ελλάδα!

Επανερχόμενοι στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2017 να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθευονται από το Σύλλογο σουβλάκια και αναψυκτικά, ενώ με την ''είσοδο'' των 5 ευρώ οι προσερχόμενοι παραλαμβάνουν και το κρασοπότηρό τους με το σήμα της Γιορτής! Το κρασί , όπως κάθε χρόνο, είναι όλο ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά Οινοπαραγωγών και των σύγχρονων Οινοποιείων της περιοχής.

Αμπέλι και γευσιγνωσία!

Επίσης θα μπορούν να προμηθευτούν ένα βιβλιαράκι με συνταγές, κυρίως ντόπιες, που στηρίζονται στα προϊόντα του αμπελιού. Είναι μια συλλογική δουλειά του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου που ουσιαστικά είναι ''Σύλλογος Μελέτης και Προβολής των Προβλημάτων και Γενικού Εκπολιτισμού περιοχής Διστόμου''

Τηλέφωνο για κρατήσεις 6973666447 και 6978363 
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 2.868 ατόμων σε Τοπικές Ομάδες Υγείας (προκήρυξη-ειδικότητες)



Το υπουργείο Υγείας, δημοσιοποίησε την προκήρυξη για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά δύο χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ (2868) ατόμων, τα οποία θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) και των αποκεντρωμένων μονάδων τους, ως κατωτέρω: Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), δύο χιλιάδες τριακόσιες ενενήντα (2390) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας και Διοικητικού – Οικονομικού. Β’ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) τετρακόσιες εβδομήντα οκτώ (478) θέσεις Κλάδου: Επισκεπτών-τριών Υγείας.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

"ΜΟΥΣΕΙΑ 2017"-Εκδηλώσεις στην Άσκρη

Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης Μουσεία 2017 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πέμπτη 10 Αυγούστου και από ώρα 20.00 στην πλατεία της Άσκρης. Ομιλία με θέμα: “Το αγροτικό σύστημα στο “Έργα και Ημέραι” του Ησιόδου”. Σάββατο 12Αυγούστου και από ώρα 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο “Θεογονία του Ησιόδου” από μέλη του Συλλόγου και κοπέλες της Άσκρης Κυριακή 13Αυγούστου και από ώρα 21.00 στο Σχολείο Άσκρης «Ο Χορός της Εξουσίας» (Αγαμέμνων - Κλυταιμνήστρα - Ορέστης) Θεατρική παράσταση από τον Οργανισμό ελληνικού θεάτρου «ΑΙΧΜΗ». Παρασκευή 18Αυγούστου και από ώρα 21.00 στο Σχολείο Άσκρης «Τα παντρολογήματα», του Νικολάι Γκόγκολ από το θέατρο ΕΞΑΡΧΗΣ Σάββατο 19Αυγούστου και από ώρα 20.00 στο ΠΚ Άσκρης. Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ημιυπόγειο» του Γιώργου Μπακλάκου. Από 10 – 26 Αυγούστου θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Άσκρης : “Έκθεση επιγραφών και ευρημάτων”. Συνδιοργάνωση Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας - Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιών Χορηγοί Σωληνουργεία Κορίνθου - Οινοποιεία Αθ. Ζαχαρία


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία -Κοπάζουν οι άνεμοι

Παραλία Σαράντι
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια ενώ οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα  φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.


Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο Δυτικοί Βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 βαθμούς και στα νησιά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 21 έως 37 και κατά τόπους στα Βόρεια Ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 23 έως 30 και στη Νότια Κρήτη τοπικά 33 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα Ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι:  Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα capital controls: Ανάληψη 1.800 ευρώ το μήνα από τον Σεπτέμβριο

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκαν από το ΥΠΟΙΚ αλλαγές στα capital controls, οι οποίες θα ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου και θα οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν εφάπαξ ανάληψη 1.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Η απόφαση δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τι θα ισχύει για τις αναλήψεις
Από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται, πλέον, από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα.
Υπενθυμίζεται πως έως τότε ισχύει η δυνατότητα ανάληψης ποσών μέχρι 840 ευρώ ανά 14 ημέρες δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες.

Τι αλλάζει για το άνοιγμα λογαριασμού

    Θα επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.
    ΕΟμοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες αγρότες υπό την έννοια του ν. 3874/2010.
    το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετικό πιστωτικό ίδρυμα από αυτό στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.
    το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό πρόσωπο προκειμένου να κατατεθεί σε αυτόν το τίμημα ωρίμανσης από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον δεν τηρεί ήδη λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα.
    το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των παρ. 13 και 15 του άρθρου 959Α του Κ.Πολ.Δ. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό, εκτός των περιπτώσεων υποχρέωσης επιστροφής της εγγύησης των υποψηφίων πλειοδοτών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. 41756 οικ/26.5.2017 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄1884), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εγγύηση προήλθε με μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Αλλαγές και στην Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών

    Από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ναυτιλιακών εταιρειών δύναται να μεταφέρεται στο εξωτερικό για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») συγκεκριμένο ποσό μετρητών ως ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Τα δικαιολογητικά αυτά θα οριστούν με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών
    Επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 50% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς, που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
Αναλυτικά η απόφαση του ΥΠΟΙΚ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ