Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Στη Θήβα θα γιορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών θα εορτάσει τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Τη σχετική πρόσκληση απηύθυναν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, ο δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος του ομώνυμου ναού π. Γεώργιου Τουλουμάκου. Η πρόσκληση απευθύνθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 ετών από τα εγκαίνια του ναού.

Ο ναός, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά μνημεία των Θηβών, εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεο, στις 19 Απριλίου 1867. Ανεγέρθηκε πάνω στη θέση παλαιότερου ναού, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τους σεισμούς του 1853. Αιώνες πριν στην ίδια τοποθεσία υπήρχε Ναός και αργότερα Ιερά Μονή.

Ο ιστορικός Λεκαίν αναφέρει ότι πρόκειται για την κυριότερη εκκλησία των Θηβών, καθώς περιείχε την εικόνα της Παναγίας που έφερε δεξιά της τον Χριστό και ήταν έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.

Ο Giorgio Fedalto πιστεύει ότι ο ναός οικοδομήθηκε στον χώρο που ο Πολιούχος των Θηβών Αγ. Ιωάννης Καλοκτένης τον 12ο αιώνα οικοδόμησε τον περίφημο ναό της Παναγίας. Η Εφέστιος Θαυματουργή Εικόνα της «Μεγάλης Παναγίας» θεωρείται Ιερή Εικόνα υψηλής σπουδαιότητας.

Στο Ναό ξεχωρίζουν ο γλυπτός Βοιωτικός Αμφορέας (40ς αι. π.Χ.), ο παλαιοχριστιανικός Σταυρός, το γλυπτό μαρμάρινο αντίγραφό της Μ. Παναγίας έργο του Φιλιππότη στο τρίγωνο αέτωμα της εισόδου, η επιγραφή αφιέρωμα προς τον Αυτοκράτορα Τίτο, ο Τέθριππος Ηνίοχος ( 4ος αι. π.Χ.) που ήταν επιτύμβια πλάκα σε ηρώο της εποχής και πάρα πολλά άλλα εξίσου αξιόλογα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη Θήβα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
στις 15 Αυγούστου

Παρουσία της Α.Ε. Προέδρου  της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου θα πραγματοποιηθεί ο Εόρτιος Όρθρος και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου Θηβών,  μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Αρχιερατικού Επίτροπου και Εφημέριου του ομώνυμου ναού π. Γεώργιου Τουλουμάκου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 150 ετών από εγκαίνια του ναού.

Ο Ι.Ν. της Μεγάλης Παναγίας Θηβών αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ιστορικού κέντρου των Θηβών και εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Δοσίθεο, στις 19 Απριλίου 1867, πάνω στη θέση παλαιότερου ναού, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τους σεισμούς του 1853, ενώ αιώνες πριν στην ίδια τοποθεσία υπήρχε Ναός και αργότερα Ιερά Μονή. Ο Ιστορικός Λεκαίν αναφέρει πως  ήταν η κυριότερη εκκλησία των Θηβών καθώς περιείχε την εικόνα της Παναγίας που έφερε δεξιά της τον Χριστό και ήταν έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Ο Giorgio Fedalto πιστεύει ότι ο ναός οικοδομήθηκε στον ίδιο χώρο που ο Πολιούχος των Θηβών Αγ. Ιωάννης Καλοκτένης τον 12ο αιώνα οικοδόμησε περίφημο ναό της Παναγίας.
Ο ναοδομικός ρυθμός του ναού είναι τρίκλιτος εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο. Τα κωδωνοστάσια κατασκευάσθηκαν αργότερα. Τον όλο σχεδιασμό και την επίβλεψη ανέλαβε ο αρχιτέκτων Ιωάννης Φιλιππότης ο Τήνιος, σε συνεργασία με το γλύπτη γιό του Δημήτριο.
Οι Φιλιππότες συγκέντρωσαν όλο το παλαιό αρχαιολογικό υλικό, κιονόκρανα, θωράκια, επιγραφές, γλυπτά  και τα ενετοίχισαν πέριξ του ναού γι αυτό ο Ναός ονομάζεται και ‘’διαχρονικό μνημείο εντοιχισμένων γλυπτών όλων των εποχών’’.
Στο Ναό ξεχωρίζουν ο γλυπτός Βοιωτικός Αμφορέας (δ’ αι. π.χ.) , ο παλαιοχριστιανικός Σταυρός, το γλυπτό μαρμάρινο αντίγραφό της Μ. Παναγίας έργο του Φιλιππότη στο τρίγωνο αέτωμα της εισόδου, η επιγραφή αφιέρωμα προς τον Αυτοκράτορα Τίτο, ο Τέθριππος Ηνίοχος ( δ’ αι. π.χ.) που ήταν επιτύμβια πλάκα σε ηρώο της εποχής και πάρα πολλά άλλα εξ’ ίσου αξιόλογα.
Στο Ναό βρίσκεται μία από τις σπουδαιότερες Ιερές Εικόνες, η Εφέστιος Θαυματουργή Εικόνα της «Μεγάλης Παναγίας», έργο κατά την παράδοση του Ευαγγελιστή Λουκά, η οποία συντηρήθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για συμμετοχή στο περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων στην 2η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos

Κάλεσμα για συμμετοχή στο περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων στην 2η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2017 στην Ναύπακτο
Ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, το 4ήμερο από 13 έως 16 Οκτωβρίου 2017, η οποία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,  της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ.

Πρόκειται για μια έκθεση εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί αναμφίβολα την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως. Μια Έκθεση με πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από σεμινάρια, θεματικά εργαστήρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας.
Οι κυριότεροι τομείς της Nostos Expo 2017, από όπου θα προέρχονται οι εκθέτες είναι:

•Τουριστικοί προορισμοί (Περιφέρειες, Δήμοι και Επιμελητήρια)
•Επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού (ορεινή ποδηλασία, canoe, kayak, rafting, αναρρίχηση, kite & wind surf, πεζοπορία, ορειβασία, ιστιοπλοΐα, σκι, σνόουμπορντ κλπ.)
•Τουριστικές Επιχειρήσεις διαμονής (Παραδοσιακοί ξενώνες, Ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, Spa Resorts, Αγροτικά καταλύματα, Κάμπινγκ, Χιονοδρομικά Κέντρα κλπ.)
•Υπηρεσίες Τουριστικών επιχειρήσεων (Ηλεκτρονικά συστήματα οργάνωσης και εξυπηρέτησης, e-travel & hospitality, ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων – Web, Booking Engines, τηλεπικοινωνίες κλπ.)
•Μεταφορικές εταιρείες τουρισμού (αεροπορικές εταιρίες, σκάφη αναψυχής, ναυτιλιακές εταιρείες επιβατηγών πλοίων, εταιρίες κρουαζιερόπλοιων, τουριστικά λεωφορεία, μισθώσεις οχημάτων)
•Πρακτορεία και τουριστικά γραφεία (Πρακτορεία Τουρισμού, Tour Operators, Τουριστικά γραφεία)
•Παραδοσιακή Γαστρονομία (Παραδοσιακά προϊόντα και γαστρονομικές απολαύσεις απ’ όλη την Ελλάδα).

Καλούμε λοιπόν παραγωγούς τοπικών προϊόντων, συλλόγους γυναικών, ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και επιθυμούν να προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο περίπτερο του Δήμου Λεβαδέων να φέρουν δείγματα των προϊόντων τους, ενημερωτικό υλικό ή ότι άλλο αυτοί θεωρούν χρήσιμο για την προβολή τους, στο Δημαρχείο Λιβαδειάς στον 4ο όροφο, έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, εργάσιμες ημέρες και ώρες,  τηλέφωνα επικοινωνίας 2261350803, 812 και 818.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύγουστο στο Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων  σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι
στα μέσα του Αυγούστου!

Περισσότερα εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας τραυματίας μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση έξω από τη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ


Ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Θηβών Λιβαδειάς.

Πιο συγκεκριμένα το ατύχημα προκλήθηκε όταν δύο αυτοκίνητα που κινούνταν στην παλαιά εθνική Θηβών Λιβαδειάς στο ύψος του Κομπότη, συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πλαγιομετωπικά.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του αγροτικού,ο οποίος διεκομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Θηβών.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνά η τροχαία.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Εύβοια: Ελεύθερος ο αρραβωνιαστικός της εγκύου

Κατέθεσε στον Εισαγγελέα - Δεν έχει δίπλωμα οδήγησης - Το ζευγάρι θα παντρευόταν στο τέλος του μήνα - Σοκαρισμένη η κοινωνία της Έξω Παναγίτσας

Ελεύθερος αφέθηκε ο αρραβωνιαστικός της άτυχης εγκύου στην Εύβοια, την οποία χτύπησε και σκότωσε χτες με το αμάξι. Ο 31χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο άνδρας δεν ξέρει να οδηγεί και δεν διαθέτει δίπλωμα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις και το πόρισμα της Ασφάλειας Χαλκίδας, η 31χρονη του ζήτησε να μετακινήσει το αυτοκίνητο που βλέπετε μέσα στη πυλωτή καθώς ήθελε να απλώσει τα ρούχα και το όχημα την εμπόδιζε. Ο αρραβωνιαστικός της αντί για όπισθεν έβαλε πρώτη, με αποτέλεσμα να την χτυπήσει θανάσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα ήταν 7 μηνών έγκυος και το ζευγάρι θα παντρευόταν στο τέλος του μήνα και διέμενε στην περιοχή Έξω Παναγίτσα.
eviazoom.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Xωρίς φωτισμό η πλατεία των Χωστίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΔΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΡΙΜΑ Ή ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Αυτές οι φωτογραφίες που βλέπετε, βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Χωστίων της Δ.Ε. Θίσβης  του Δ. Θηβαίων και  όπως διαπιστώνετε δεν φωτίζεται καθόλου μα καθόλου δηλαδή απλά δεν υπάρχει φωτισμός.
θα ήθελα να ρωτήσω την Δημοτική Αρχή Του Δήμου Θηβαίων.
1. Αν Κύριοι της Δημοτικής Αρχής του Δ.Θηβαίων είσασταν κάτοικοι της Τ.Κ. Χωστίων , πώς θα χαρακτηρίζατε την Δημοτική Αρχή με αυτό το γεγονός που βλέπετε;
2. Σήμερα είσαστε Δημοτική  Αρχή του Δήμου Θηβαίων.
Πως θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας;
3. Υπάρχει χωριό του Δ.Θηβαίων που να μην έχει φωτισμό στην κεντρικη πλατεία  εκτός απο τα Χώστια;
4. Τί έχετε κάνει εδω και εφτά χρόνια για αυτό το συγκερκιμένο θέμα; ( προφανώς τίποτα )
5.Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος απο σας στο οτι δεν φωτίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού μας;
6. Είναι λόγος αυτός να ενημερωθεί ο  Εισαγγελέας  όπως το συνηθίζετε εσεις;
(βλέπε ιστορικό  λιοτρίβι και νερόμυλο Χωστίων)  οτι μας έχετε αφήσει χωρις φωτισμό την κεντρική πλατεία του χωριού μας;
7. Αναρωτιέμαι με τι θάρρος κ τι θρασος θα επικεφτείτε το χωριό μας;
8. Κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να σημειώσω εδώ  οτι το επιχείρημα που ίσως χρησιμοποιήσετε όπως συνηθίζετε άλλωστε, οτι δεν έχουμε  καμία ενημέρωση απο την Τοπική Αρχή των Χωστίων δεν ισχύει.
Διότι απλά έχετε στα χέρια σας πολλαπλά έγγραφα μου και μάλιστα δημοσιευμένα.
Όχι μόνο για το συγκκεκριμένο θέμα του φωτισμού αλλά και πολλά άλλα.
Το μόνο που μένει λοιπόν να πω σαν μέλος του Συμβουλίου της Τ.Κ Χωστίων προς την Δημοτική Αρχή  είναι δύο  και μόνο δύο λέξεις.
Α. ΚΡΙΜΑ.....
Β. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ....



Ο ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΣ Τ.Κ. ΧΩΣΤΙΩΝ

ΔΕΔΕΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Διαβάστε Περισσότερα »

23- 29 Αυγούστου το παζάρι στη Θήβα

23- 29 Αυγούστου η Εμποροπανήγυρη Θήβας 2017
 στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας), ημέρα Τετάρτη, ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Σύμφωνα με την απόφαση 170/ 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου  η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων της Δ.Κ. Θήβας, κατά μήκος του ρέματος Αγ.Ιωάννη 200μ. περίπου, βόρεια της πλατείας των Αγ.Θεοδώρων και ανατολικά της Οπλ.Βόγκλη μέχρι και την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017.

Η διάθεση των θέσεων θα γίνει με δημόσια κλήρωση στις 18 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 έως 14:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Χορωδίας στο Δημαρχείο (Κύπρου 3- είσοδος από το Δημοτικό Parking).

Οι ενδιαφερόμενοι έμποροι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  άδειες συμμετοχής, δικαιολογητικά, τρόπους διάθεσης χώρων, τέλη χρήσεως, υγειονομικούς όρους, αιτήσεις κλπ στο site του Δήμου www.thiva.gr στην κατηγορία “Νέα- Ανακοινώσεις ” ( Κανονισμός Διενέργειας Εμποροπανήγυρης Θήβας) ή να αναζητήσουν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την υπ' αρ. 184/2017 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων με αρ. ΑΔΑ: 6Π8ΞΩΡΜ-ΣΙ1.


Επιτρεπόμενα προς πώληση είδη :
Τεχνητά & αποξηραμένα Άνθη- Φυτά-Βότανα, Ασημικά και Faux Bijou  (Φο Μπιζού), Βιβλία , Είδη Αυτοκινήτου, Βιομηχανικά είδη-Εργαλεία -είδη κήπου , Είδη Λαϊκής Τέχνης- κουδούνια, Είδη Δώρων, Είδη Οικιακής Χρήσης –Υαλικά- Είδη Μπάνιου, Καλλυντικά, Λευκά είδη, Εκκλησιαστικά Είδη , Αξεσουάρ Μικρών Ζώων & Ιχθύων, Κατοικίδια (με την προϋπόθεση να έχουν όλα τα απαιτούμενα παραστατικά) Είδη Ένδυσης–Υπόδησης , Αξεσουάρ Ένδυσης, Παιδικά παιχνίδια, Ηλεκτρονικά , Παραδοσιακά γλυκά – προϊόντα που δεν θα παρασκευάζονται στο χώρο της εμποροπανήγυρης ( χαλβάς και  παρασκευασμένοι λουκουμάδες σε συσκευασία μιας χρήσεως)



Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτονία ΣΟΚ στο Μαυρομμάτι:56χρονος κρεμάστηκε στην αποθήκη του αδελφού του


Με τον πιο τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του, ένας 56χρονος από το Μαυρομμάτι.


Σύμφωνα  με πληροφορίες του permisospress., σήμερα το πρωί,ο 56χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αποθήκη του αδελφού του, από οικείο του πρόσωπο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο για τον  άτυχο άνδρα  ήταν πλέον αργά. Η είδηση του θανάτου του 56χρονου,πρώην υπαλλήλου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο χωριό, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.
Ο 56χρονος πατέρας δύο παιδιών,ήταν φιλήσυχος  και αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Μαυρομματίου.
Τα αίτια που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα , παραμένουν άγνωστα.
Το  Permissospress εκφράζει τα συλληπητήριά του στους οικείους του.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης




Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη: Έως 41 βαθμούς η θερμοκρασία


Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας θα διατηρηθούν και τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες, ενώ η εξασθένηση του μελτεμιού (Ετησίες άνεμοι) στο Αιγαίο το επόμενο διήμερο, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βαθμιαία άνοδο της θερμοκρασίας και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Πρέπει να επισημανθεί η εμμονή των υψηλών θερμοκρασιών (συνθήκες καύσωνα ως προς τις μέγιστες) στα δυτικά και βόρεια σχεδόν για όλες τις επόμενες ημέρες, αυξάνοντας σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 07/08/2017 μέγιστες θερμοκρασίες 39-40 βαθμών αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 37-38 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης Αριστερά). Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, με τις μέγιστες τιμές στα νησιωτικά τμήματα να κυμαίνονται κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου (στη Νότια Κρήτη θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς).

Την Τρίτη 08/08/2017 πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου θα επικρατήσουν σε περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 34-35 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους 4-5 μποφόρ βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυρούς 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη 09/08/2017 οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές γύρω στους 40-41 βαθμούς Κελσίου θα συνεχίσουν σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα βρίσκονται τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου να μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου (εξαίρεση περιοχές της Νότιας Κρήτης όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι ίδιες συνθήκες φαίνεται να επικρατούν μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να δείχνουν μια ιδιαίτερη εμμονή κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Το ενισχυμένο μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο από την Τετάρτη 09/08/2017, φαίνεται να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή 11/08/2017, κρατώντας σε καλύτερα επίπεδα τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου.
H πρόγνωση για τη Δευτέρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 27 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς), 24 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στην Αλίαρτο:Σκοτώθηκε 61χρονος με μηχανή

Τραγικός επίλογος για έναν άνδρα  απο την Αλίαρτο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διασταύρωση Σωληναρίου.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/08/2017) στο 31ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θηβών – Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,   ήταν λίγα λεπτά με τη 01:00, όταν η μηχανή που οδηγούσε 61χρονος εξετράπη της πορείας της, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και ανετράπη.

Για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία                                            


Σήμερα (07-08-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην 32η χ/θ της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών – Λιβαδειάς στη Βοιωτία, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.  
   
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ