Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Ο Γιώργος Μπακλάκος παρουσίασε την πρώτη του ποιητική συλλογή στη γενέτειρά του-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Την πρώτη του ποιητική συλλογή παρουσίασε  ο Γιώργος Μπακλάκος στο Πνευματικό Κέντρο της Ασκρης.

Το Σάββατο το απόγευμα, σε μια ζεστή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Άσκρης,ο Γιώργος Μπακλάκος πασουσίασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πρώτη του ποιητική συλλογή «Ημιυπόγειο»
Το βιβλίο προλόγισε η Βίκυ Κλεφτογιάννη και διάβασε αποσπάσματά του.
Ο ποιητής,φανερά συγκινημένος μίλησε για το πρώτο του βιβλίο: Το «Ημιυπόγειο» (εκδόσεις Βακχικόν, 2017) είναι το πρώτο μου βιβλίο. Ο κύριος όγκος των ποιημάτων αυτών συνεγράφη κατά τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια. Ο τίτλος «Ημιυπόγειο» υποδηλώνει ένα μοτίβο που περιγράφει τη σχέση φωτός και σκοταδιού, ζωής και θανάτου, εξουσίας και αδυνάμων, έρωτα και μοναξιάς, τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, τον τρόπο που αυτά συνυπάρχουν και πως ενυπάρχει το καθένα από αυτά στο αντίθετό του.
Δεν χρησιμοποιεί μια γλώσσα αποστειρωμένη.  Ο Γιώργος είναι ποιητής της γενιάς του. Κρατάει τη σύγχρονη- πια- φόρμα μεταξύ πεζού και ποίησης – αν και υπάρχουν ποιήματα με πιο κλασική φόρμα- και κατορθώνει να περνά το έτοιμο υλικό της ιστορίας και της μυθολογίας φιλτράροντας το με το σήμερα. Μέσα, δηλαδή, από τη δική του οπτική γωνία.

Ο Γιώργος Μπακλάκος γεννήθηκε το 1992 στον Χολαργό. Μεγάλωσε στην Άσκρη Βοιωτίας, πατρίδα του αρχαίου επικού ποι­ητή Ησίοδου, πατέρα του διδακτικού έπους. Από νεαρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα. Το «Ημιυπόγειο» αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.
Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,ο αντιδήμαρχος κ.Μαλέσης,ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και καθηγητής του στο Λύκειο Θεσπιών κ.Ιωάννου,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης κ.Πέππας,ο Σύλλογος Γυναικών Άσκρης,ο τ.ναύαρχος κ.Λυμπέρης και πολλοί φίλες και φίλοι του ποιητή.


Μπορείτε να αποκτήσετε την ποιητική συλλογή  των Εκδόσεων Βακχικόν 

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν, Ασκληπιού 17 Αθήνα, τηλ. 210 3637867, καθημερινά 10.30 - 18.30.

Διακίνηση: Εν Αθήναις - Αχιλλέας Σίμος, Μαυροκορδάτου 9 Αθήνα, τηλ. 210 3830491.

Σημεία διανομής

Αθήνα: Πολιτεία (κέντρο), Ιανός (κέντρο), Ευρυπίδης (Χαλάνδρι-Κηφισιά)
Θεσσαλονίκη: Ιανός

&

Βόλος: Χάρτα
Κόρινθος (Δερβένι): Βιβλιοπωλείο Μπιτσάκου
Κρήτη (Ηράκλειο): Πολύγραφος
Εύβοια (Χαλκίδα): Πορθμός
Εύβοια (Κάρυστος): South Evia Travel
Kέρκυρα: Απόστροφος
Κύθηρα (Ποταμός): Βιβλιοχαρτοπωλείο
Μυτιλήνη: Book and Art
Νάξος: ZOOM
Πάτρα: Anima Libri
Σέρρες: Επικαιρότητα
Σίκινος: Σηματολόγιον
Σύρος: Βιβλιοπόντικας

Κύπρος: MAM

Καθώς και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Εμείς  εδώ στο Permisospress.του ευχόμαστε ολόψυχα το «Ημιυπόγειο»  να ταξιδεύει σε ούριους ανέμους και το νέο του  εγχείρημα να είναι καλοτάξιδο!!!





 
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Πανταζή,Τσάκωνα,Γαλιάτσου η εκδήλωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν έτοιμη είναι η κεντρική πλατεία Αλιάρτου-Φωτογραφίες


Πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μόνο λεπτομέρειες έχουν απομείνει για την ολοκλήρωσή της.
Σε λίγες μέρες αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση η πλατεία της Αλιάρτου για να απολαύσετε τις βόλτες σας.
Πρόκειται για μια μεγάλη  παρέμβαση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων στη πλατεία,που έγινε σε έκταση 2,5 στρεμμάτων,καθιστώντας την πιο λειτουργική και προσβάσιμη, με σύγχρονη αισθητική, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες των κατοίκων ως χώρος κοινωνικής επαφής και αναψυχής.
Είναι   ένα από τα σημαντικά έργα που έγιναν  στην Αλίαρτο  προϋπολογισμού 147.000χιλ ευρώ, που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή  και θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.
 Η πρώτη εκδήλωση στην ανακαινισμένη πλατεία  θα πραγματοποιηθεί από τον  Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο  Αλιάρτου το Σάββατο 26 Αυγούστου.(Δείτε ΕΔΩ)







 
 Η πλατεία πριν την τελική της μορφή



Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκό γλέντι με το ΚΚΕ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στη Θήβα

Σας περιμένουμε στην γιορτή του Αγιου Φανουρίου σύμφωνα με το ακόλουθο προγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση του ΑΟ Ελλοπιακού με τους «Κυνηγούς Ονείρων»

Ο ΑΟ Ελλοπιακός σας προσκαλεί το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 στη μουσική εκδήλωση με τους «Κυνηγούς Ονείρων» στην Ελλοπία
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη στο ΚΥΡΙΑΚΙ

Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη
ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 21:00
ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ στο ΚΥΡΙΑΚΙ

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης διανύοντας μια πολύ δημιουργική περίοδο, σε μια μοναδική συναυλία στο Θεατράκι Παναγίας στο Κύριάκι, συνοδευόμενος επί σκηνής από την Ευτυχία Μητρίτσα.
Μέσα από αυτή την δυναμική σύμπραξη, θα μοιραστεί με το κοινό του την χαρά της ζωντανής επαφής, γνήσιος και άμεσος όπως πάντα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στην προσωπική του δισκογραφία πλαισιωμένο και από τραγούδια της Ευτυχίας.

Μουσικοί: Θανάσης Αρχανιώτης (Τύμπανα), Δημήτρης Οικονομίδης (Πιάνο), Παναγιώτης Κουτσουράς (Μπουζούκι), Μάκης Δρακόπουλος (ηχοληψία)
Οργάνωση Παραγωγής: NAMAN PRODUCTIONS

Είσοδος  ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θήβα



Το Τμήμα Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας ενημερώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Πάριου στη Θήβα, που ήταν προγραμματισμένη για το Σεπτέμβρη στο πλαίσιο των Πινδαρείων 2017.  Κατά τα λοιπά ισχύει ως έχει το πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε στις σελίδες του  ΔΟΘ http://dothivas.blogspot.gr/  και του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα συναυλία στη κεντρική πλατεία Θήβας με Κελεκίδη και Σμυρναίο

ΤΕΤΑΡΤΗ  23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ 9:00μμ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ : Δ. ΚΕΛΕΚΙΔΗ - Π. ΣΜΥΡΝΑΙΟ- Μ. ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ & Χ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρεμμύδι: Η ποιότητα καθορίζει τις τιμές στα αυγουστιάτικα

Διακυμάνσεις στις τιμές, ανάλογα με την ποιότητα, καταγράφονται φέτος στα ξερά αυγουστιάτικα κρεμμύδια, αφού οι ακραίες καιρικές συνθήκες και τα έντονα φαινόμενα (χαλαζοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες) δεν άφησαν ανεπηρέαστη ούτε αυτή την καλλιέργεια σε κάποιες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι, όπως επισημαίνουν στην «ΥΧ» παραγωγοί, ότι τα αποτελέσματα από τις χαλαζοπτώσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων μηνών, ως προς την διατηρησιμότητα του προϊόντος, θα φανoύν τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, εξηγούν ότι το κρεμμύδι είναι μια δύσκολη καλλιέργεια, λόγω της ευαισθησίας του σε προσβολές από μύκητες, οι οποίοι μπορεί να αναπτυχθούν από την υγρασία μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

«Η συλλογή κρεμμυδιών στην περιοχή ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες. Φέτος, η παραγωγή χαρακτηρίζεται μέτρια, λόγω των καιρικών συνθηκών, που τα αποτελέσματά τους θα τα δούμε στην πορεία. Ίσως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το διάστημα συντήρησής τους. Βέβαια, οι ψεκασμοί με τα απαραίτητα μυκητοκτόνα έχουν γίνει όλον τον προηγούμενο χρόνο», μας λέει ο παραγωγός από το Ομορφοχώρι Λάρισας, Αποστόλης Δημητριάδης. Όπως μας εξηγεί, τις προηγούμενες σοδειές είχαν τη δυνατότητα να τις αποθηκεύσουν για 5 με 6 μήνες, αλλά τώρα δεν γνωρίζουν αν θα είναι τόσο το διάστημα. «Όσοι παραγωγοί έχουν αποθήκες τα φυλάσσουν εκεί, μέχρι αυτά να πάνε στα ψυγεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς από Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη», σημειώνει ο Απ. Δημητριάδης.

Παράλληλα, ανάλογα με την ποιότητα, καθορίζονται φέτος και οι τιμές. Έτσι, η τιμή κυμαίνεται για τα χαμηλής ποιότητας κρεμμύδια από τα 0,12 ως 0,15 ευρώ/κιλό και για τα καλής ποιότητας από 0,20 ως 0,21 ευρώ/κιλό. «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε αντίστοιχες διακυμάνσεις», τονίζει ο κ. Δημητριάδης.
Ευρύτερη περιοχή Βοιωτίας
Από την άλλη πλευρά, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, η φετινή είναι μια καλή χρονιά για τα κρεμμύδια, αφού εκεί η καλλιέργεια δεν χτυπήθηκε από χαλαζόπτωση. «Είναι μια καλή χρονιά η φετινή, ποσότητες υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση και αγοραστική δυνατότητα, με αποτέλεσμα οι ποσότητες που παράγουμε να αποθηκεύονται και μετά από κάμποσους μήνες, αν δεν διατεθούν στην αγορά, τότε να πετιούνται», μας λέει ο Τάσος Τζαφέρης, παραγωγός που καλλιεργεί 12 στρέμματα στις Ερυθρές.

Αυτή την περίοδο, οι παραγωγοί έχουν βγάλει τα κρεμμύδια και τα έχουν αφήσει στα χωράφια για να ξεραθούν, ενώ σε κοντινές περιοχές, λίγο πιο πρώιμες, τώρα τα συλλέγουν. Οι τιμές που επικρατούν στην περιοχή είναι 0,15 ως 0,17 ευρώ/κιλό και οι αποδόσεις κυμαίνονται από 5 ως 8 τόνους/στρέμμα.

Φιλιππούπολη Λάρισας

Αυτές τις ημέρες ξεκινά τη συγκομιδή και ο Γιώργος Παπαστογιαννούδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαχανοπαραγωγών Φιλιππούπολης Λάρισας, ο οποίος τα τελευταία 3 χρόνια, λόγω των μη ικανοποιητικών τιμών, καλλιεργεί 20 στρέμματα κρεμμύδι αντί για 40 με 60 στρέμματα που συνήθιζε.

«Η παραγωγή αυτήν τηνστιγμή φαίνεται να είναι ποιοτική, όμως στο θέμα των τιμών, η κατάσταση είναι εξωφρενική. Οι έμποροι μου ζητούν κρεμμύδι με 0,17 ευρώ/κιλό, τιμή χαμηλή, ενώ πέρσι είχα δώσει με 20 λεπτά», τονίζει.

«Πρόκειται για μια καλλιέργεια την οποία την συγκαταλέγω στις πιο δύσκολες, γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ η εικόνα που υπάρχει στο χωράφι μπορεί να αλλάξει, μια και το κρεμμύδι είναι ευαίσθητο σε ασθένειες και με το παραμικρό μπορεί να πάθει μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά», σημειώνει. Στα επιπρόσθετα προβλήματα αναφέρει και το μεγάλο κοστολόγιο στην παραγωγή (καλλιεργητικά, σπόροι, ραντίσματα, μυκητοκτόνα, εργατικά, διαλογή) που φτάνει στα 800 ευρώ/στρέμμα, ενώ η απόδοση είναι κατά μέσο όρο 5 με 6 τόνοι/στρέμμα.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι στα μέσα του Αυγούστου!


Ο Δήμος Θηβαίων  σας προσκαλεί σ’ ένα πολιτιστικό και γαστρονομικό ταξίδι  στα μέσα του Αυγούστου!

Η εμποροπανήγυρη!

Στην επτάπυλη και επτάλοφη Θήβα, πόλη πανάρχαια και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, γενέτειρα του μυθικού Ηρακλή, του Διόνυσου, του στρατηγού Επαμεινώνδα, του ποιητή Πίνδαρου, της Αντιγόνης & του Οιδίποδα, κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) διεξάγεται Εμποροπανήγυρη, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και η οποία διαρκεί μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Εκείνες τις μέρες η πόλη της Θήβας σφύζει από ζωή! Εκατοντάδες έμποροι στήνουν τις πραμάτειες τους (είδη ένδυσης - υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, κουδούνια και παραδοσιακά είδη δώρων, βιβλία κ.λ.π.) στα παραπήγματα που κατασκευάζει ο Δήμος και χιλιάδες δημότες και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές!
Φέτος η εμποροπανήγυρη διεξάγεται στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Θήβας.

Το έθιμο της γουρουνοπούλας!

Ένα έθιμο που συνδυάζεται με την εμποροπανήγυρη και έχει ριζώσει σ’ αυτόν τον τόπο είναι και η σουβλιστή Γουρουνοπούλα!  Οι σούβλες σε εστιατόρια και ταβέρνες «παίρνουν φωτιά» από το πρωί μέχρι το βράδυ με ντόπιο γουρουνόπουλο, αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.

Πινδάρεια!

Παράλληλα πραγματοποιείται και η έναρξη των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ» που  περιλαμβάνουν καθημερινά παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, τραγούδι και γενικά πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως στην κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών και στο υπαίθριο θέατρο Μοσχοποδίου.

Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στη Θήβα :

Mε μία ξενάγηση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, το οποίο διαθέτει εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία. Η έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.

Με μία βόλτα ή διαμονή στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, που βρέχονται από τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Ο Άγιος Βασιλείος, το Καλαμάκι, η Λιβαδόστρα, ο Άγιος Νικολάος, η Αλυκή, ο Άγιος Ιωάννης και το Σαράντι θα σας μείνουν αξέχαστοι! Αξίζει να κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά τους και να κλείσετε ευχάριστα τις Αυγουστιάτικες διακοπές σας!


Πληροφορίες:
Η Θήβα απέχει από την Αθήνα μόλις 71 χλμ, από την Χαλκίδα 36 χλμ και από την Λαμία 129 χλμ.

Από την Αθήνα ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό και στρίβεται είτε στην πρώτη έξοδο δεξιά για «Θήβα-Νοσοκομείο Θήβας» είτε στην αμέσως επόμενη για Θήβα.
Από τη Χαλκίδα είτε ακολουθείτε την οδό Χαλκίδα –Σχηματάρι και μετά για Λαμία μέσω Νέας Εθνικής Οδού,  είτε μέσω Ριτσώνας (Χαλκίδα-Ριτσώνα-Θήβα).
Από τη Λαμία ακολουθείτε την Νέα Εθνική Οδό προς Αθήνα, έξοδος Θήβα.

Τηλ. Δήμου Θηβαίων : 2262350600,601, 652, 627
Περισσότερα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πλαστικά μπουκάλια και τα σκουπίδια "βασιλεύουν" στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών - Κίνδυνος για πυρκαγιά

Σημεία με πλαστικά  και άλλα σκουπίδια παράλληλα στην Π.Ε.Ο Αθηνών - Θηβών..


Σε διάσπαρτα σημεία αριστερά και δεξιά  της Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών απο Ερυθρές εώς Μάνδρα υπάρχουν σημεία με συσσωρευμένα πλαστικά μπουκάλια και πεταμένα ποτήρια καφέ ..
ΔΕΝ είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε 'κυνηγοί σκουπιδιών'..Όμως το 'θέαμα' που αντικρύζει κανείς όταν περνά απο την παλαιά Εθνική Αθηνών-Θηβών ,είναι αποκρουστικό και επικίνδυνο..

Αποκρουστικό είναι για αισθητικούς και περιβαλλοντολογικούς λόγους.Επικίνδυνο ,γιατι έτσι όπως είναι πεταμένα τα πλαστικά μπουκάλια,χαρτιά και υπόλοιπα πλαστικά σε συνδυασμό με τα ξερά χόρτα και τους θάμνους ,φτιάχνουν ένα εύφλεκτο περιβάλλον για εκδήλωση πυρκαγιάς!
Δυστυχώς σε αυτή την χώρα,ΜΟΝΟ 2 χρόνια πριν ,κατα την διάρκεια και 1 χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες,είχαμε βάλει μυαλό και ήταν δύσκολο την συγκεκριμένη περίοδο να έβλεπε κανείς ρίψη σκουπιδιών απο αυτοκίνητα στον δρόμο...
Δέν θέλω να πιστεύω ότι ο Νεοέλληνας ''εκδικείται'' με αυτόν τον τρόπο το σύστημα...αν ναι,τότε ο τρόπος και ο χώρος που το κάνει αυτό είναι εντελώς άστοχος!
Ας είμαστε προσεκτικοί λοιπόν,ειδικά γιατί και μετά την καταστροφή απο φωτιά του δάσους του Καλάμου,είμαστε η μοναδική περιοχή στην Αττική με αυτό το καταπράσινο τοπίο!
Πρέπει να το καταστρέψουμε και μετά να καταλάβουμε με ποιόν τρόπο οφείλαμε να το διαχειριστούμε;
Επισημαίνουμε ότι η επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδος για εκδήλωση πυρκαγιών δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Περισσότερα ΕΔΩ





Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και ότι κάπου δεν θα βρέξει… ξανά!

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά με σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά το πρωί και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 και στα δυτικά 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 24-08-2017: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ