Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Λιβαδειάς για την διοργάνωση φιέστας με τον Αμερικάνο πρέσβη


«Υπάρχει ένα διάγραμμα με τρεις κύκλους. Ο ένας αφορά τη Βόρεια Αφρική, ο άλλος την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία και ο τρίτος τη Μαύρη Θάλασσα και μια πιο επιθετική και επεκτατική Ρωσία. Το μέρος όπου αυτοί οι τρεις κύκλοι συναντώνται είναι η Ελλάδα. Αυτό είναι το υφιστάμενο στρατηγικό πλαίσιο...».
Αυτά έλεγε λίγο διάστημα πριν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που αφού σεργιάνισε ανά την Ελλάδα, πέρασε και από την Λιβαδειά προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα “Φιλοξενία στη Λιβαδειά αιτούντων άσυλο και υποψηφίων μετεγκατάστασης», όπως μας ενημέρωσε με σχετικό δελτίο τύπου το γραφείο της κας Δημάρχου Γ. Πούλου.
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το θράσος και την υποκρισία, των δύο πλευρών που συναντήθηκαν για να συζητήσουν για την προσφυγιά. Εδώ γίνεται περισσότερο από ποτέ πραγματικότητα η ρύση του λαού μας "να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι".
Από την μια το αμερικάνικο κράτος, που σπέρνει τον όλεθρο, το θάνατο και τον ξεριζωμό και από την άλλη η δημοτική αρχή Λιβαδειάς, γνήσιο τέκνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά την χώρα μας, μέσω των νατοϊκών σχεδιασμών, στους άγριους πολέμους, συσκέπτονται για να καταλήξουν πόσο καλοί και φιλάνθρωποι είναι απέναντι στους πρόσφυγες  που αφού τους ξερίζωσαν από τις χώρες τους, τώρα τους υποδέχονται και κάνουν τα αδύνατα, δυνατά για να τους βοηθήσουν, να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.  
Σε μία περίοδο που μυρίζει μπαρούτι στην χώρα μας , η δημοτική αρχή Λιβαδειάς φέρει τεράστιες ευθύνες και είναι υπόλογη μέσω των επιλογών της, απέναντι στον Λιβαδείτικο λαό,  που σπεύδει να υποδεχτεί τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού   στην πόλη.
Σε κάθε περίπτωση, η αντιμετώπιση  του Προσφυγικού- Μεταναστευτικού, δεν λύνεται με συσκέψεις  ιδιαίτερα μεταξύ αυτών που ευθύνονται για την προσφυγιά και την μετανάστευση μέσω των πολιτικών που ακολουθούν, δεν μπορεί να υπάρχει λύση ή έστω ανακούφιση του προβλήματος, όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι στην περιοχή και παραμένουν σε ισχύ οι συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Ο αγώνας για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού είναι αγώνας ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό, είναι δυνάμωμα της  πάλης του του λαού ενάντια στη συμμετοχή κι εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του ΚΚΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΘΙΣΒΗ Αντιδρά-Δεν θα γίνουμε Μαγούλα-Απάντηση της Τ.Κ. Θίσβης στον Δήμαρχο Θηβαίων

Επιστολή απάντηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Θίσβης κ.Χρήστου Σάλτα.

Η   ΘΙΣΒΗ    Αντιδρά   στην   ελλιπή  ενημέρωση  και στο ψέμα!!!

Ως  νόμιμος  και  εκλεγμένος  εκπρόσωπος   της  κοινότητας   Θίσβης και όχι εξωθεσμικός δηλώνω: Με  πρωτοβουλία  μου  λαμβάνοντας  υπόψη  ότι δεν  μπορείτε   να  λειτουργήσετε   την   ενότητα   με  της  επιλογές   των   αντιδημάρχων , δεύτερο   το  χωριό  μου   δεν  είναι   στρατόπεδο   και  οι  πολίτες  φαντάροι  και  εσείς  ο  διοικητής.  Πρώτα  ενημερώνετε  την  ενότητα .  Τα  συμβούλια   παίρνουν  τις   αποφάσεις  τους   και  μετά   εισηγείσθε  στον  πρωθυπουργό   το   Α' και Β'.


Τώρα  εσείς , αν  έχετε  πρόβλημα   με  την  δαπάνη   τον   σκουπιδιών  και
θέλετε   τον  τόπο μας   να  το  καταντήσετε   Μαγούλα...   ε  όχι  κύριε  δήμαρχε    να  μας  λείπει  το  βύσσινο!!!
  Δεν  θα  προλάβετε   να  πραγματοποιήσετε    αυτό το  έργο,(Σ.Μ.Α. Δ.Ε.Θίσβης)  θα μείνει  στα  χαρτιά  και  στη  μνήμη  μας  σαν  μια   κακιά ανάμνηση.
Μην  ξεχνάτε   Κύριε   δήμαρχε   ότι   η  Θίσβη   ήρθε  με  προίκα   πολλών  χιλιάδων   ευρώ!!!!
 Δεν   ήρθαμε   σαν   επαίτες   αυτό  μην  το  ξεχνάτε.
Στις   23-9-2017   και  ώρα  19 μ.μ στο  κοινοτικό  κατάστημα  Θίσβης .
 Καλούμε   όλους   και   όλες,στις πιο σοβαρές  αποφάσεις  των  τελευταίων   30   χρόνων   η  παρουσία  σας   είναι  απαραίτητη

                                     Τοπική   Κοινότητα   Θίσβης   
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε το μηχανάκι που είχαν κλέψει στη Λιβαδειά

Βρέθηκε το μηχανάκι που είχε κλαπεί την Κυριακή από την οδό Δελφών στη Λιβαδειά και το αναζητούσαμε.
Όλα δείχνουν ότι οι κλέφτες το εγκατέλειψαν, ευτυχώς δεν είχαν προκαλέσει ζημιές.
Πάντως ο χαρούμενος,που βρέθηκε το μηχανάκι,ιδιοκτήτης ευχαριστεί θερμά:Το Permisospress, για τη δημοσιοποίηση της κλοπής,την Αστυνομία Λιβαδειάς,τον κόσμο για το
ενδιαφέρον που έδειξε και κοινοποίησε τη δημοσίευση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φίδι διέλυσε τη μηχανή αυτοκινήτου - φωτό


Πήγε το αυτοκίνητο του για φτιάξιμο και αυτό ...γέννησε φίδι!
Έκπληκτοι έμειναν οι μηχανικοί στη  Καλαμάτα όταν προσπάθησαν να επισκευάσουν βλάβη σε αυτοκίνητο. Μέσα στη μηχανή του βρήκαν ένα νεκρό φίδι.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το φίδι είχε μπει στο χώρο της μηχανής κάτι που του προκάλεσε και το θάνατο του ερπετού, ωστόσο έκανε και ζημιά στο αυτοκίνητο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, ειδικά σε αγροτικές περιοχές, είναι συνηθισμένο φαινόμενο, με τα ερπετά να εντοπίζονται στους τροχούς.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος φαίνεται πως ήταν πιο άτυχος καθώς το φίδι του προκάλεσε βλάβη στο όχημα του. Επίσης αρκετά σύνηθες είναι η εμφάνιση αρουραίων μέσα σε αυτοκίνητα. Μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρές βλάβες καθώς τρώνε διάφορα καλώδια μέσα στο όχημα.

Όσοι έχουν τα αυτοκίνητα τους στην εξοχή, καλό θα είναι να είναι πιο προσεκτικοί και ας ενημερωθούν από ειδικούς για το πώς θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα…
tharrosnews



Διαβάστε Περισσότερα »

Αθλητικός Όμιλος Μπριτζ Θήβας «Η ΣΦΙΓΞ»




Το Μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι – άθλημα που πρωταρχικό στόχο έχει την ψυχαγωγία, αλλά ταυτόχρονα «ακονίζει» το μυαλό. Στο άθλημα συμμετέχουν ισότιμα αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας από 8 εώς 88 ετών.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (Ε.Ο.Μ) ιδρύθηκε το 1965. Το 1975 η Γ.Γ.Α ενέταξε το Μπριτζ μαζί με το Σκάκι, στα μόνα αναγνωρισμένα πνευματικά αθλήματα. Η ΕΟΜ επιχορηγείται από την ΓΓΑ, όπως όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες.  Αθλητές της Εθνικής ομάδας Μπριτζ συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες.
Ο Αθλητικός Όμιλος Μπριτζ Θήβας «η Σφίγξ», μέλος της ΕΟΜ από τις αρχές του 2017, έχει ήδη 20 παίκτες – αθλητές οι οποίοι συμμετέχουν σε πανελλήνια τουρνουά. Προσδοκούμε να έρθουν και νέα μέλη, με την έναρξη των μαθημάτων για την νέα αγωνιστική χρονιά.
Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα στο Καφέ Ολύμπιον και το κάθε μάθημα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες. Επιπλέον μία φορά την εβδομάδα οι παίκτες συγκεντρώνονται για να παίξουν και να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν.
Σας περιμένουμε λοιπόν να σας γνωρίσουμε και να διασκεδάσουμε, «ακονίζοντας» το μυαλό μας και ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές σχέσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες περιμένουμε κλήση σας στα τηλέφωνα:
6977620605 Σπύρος Χρήστου
6932600100 Λουκάς Λούκας
Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 50 συλλήψεις σε "επιχειρήσεις - σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά



Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (52) άτομα
Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.250) άτομα και (1.097) οχήματα, προσήχθησαν (91) άτομα και βεβαιώθηκαν (287) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (05-09-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.250) άτομα, εκ των οποίων (988) ημεδαποί και (262) αλλοδαποί, καθώς και (1.097) οχήματα.

Προσήχθησαν: (91) άτομα, εκ των οποίων (58) ημεδαποί και (33) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (52) άτομα, εκ των οποίων (36) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(2) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(3) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(12) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(11) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(4) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(4) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(5) ημεδαποί, για επαιτεία.
(1) ημεδαπός, για υπεξαίρεση.
(4) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

(23,7) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
(9,7) γραμμάρια ηρωίνης.
Ναρκωτικά δισκία.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (317) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(287) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (63) για υπερβολική ταχύτητα, (5) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (8) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (9) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (197) λοιπές παραβάσεις.}
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(12) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(4) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(4) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες Υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Βοιωτίας, προς τις επιχειρήσεις- μέλη του




Σε μία νέα τεχνολογική εποχή περνούν τα Επιμελητήρια της χώρας, προσφέροντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στα μέλη τους και ανοίγοντας τους έτσι εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότηση τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα, όσο και για την ανάπτυξη τους στην σύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης.
Πιο συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων προσφέρει στο σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων – μελών των Επιμελητηρίων δύο νέες πρωτοπόρες τεχνολογικά υπηρεσίες. Πρόκειται για την «Υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων» και την «Υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ΄ αποστάσεως) εκπαίδευσης»

Η «Υπηρεσία εύρεσης επενδυτικών προγραμμάτων» στοχεύει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής διαδραστικών υπηρεσιών (http://investmenttools.uhc.gr, σχετικό banner έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του portal του Επιμελητηρίου Βοιωτίας), στην οποία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανατρέχουν για να αντλούν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για όλα τα νέα επενδυτικά προγράμματα και προγράμματα απασχόλησης, όπως και όλες τις προϋποθέσεις ένταξης τους σε αυτά.
Λόγω της διαδραστικότητας της πλατφόρμας ο επιχειρηματίας-χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να εισάγει στην πλατφόρμα το επιχειρηματικό του προφίλ και να ενημερώνεται εξειδικευμένα για τα προγράμματα που ταιριάζουν στην επιχείρηση του.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανάρτησης νέων επενδυτικών προγραμμάτων το σύστημα αυτόματα αναζητεί, ταυτοποιεί και στη συνέχεια ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

Η «Υπηρεσία ηλεκτρονικής (εξ΄ αποστάσεως) ασύγχρονης εκπαίδευσης» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (http://elearning.uhc.gr, σχετικό banner έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του portal του Επιμελητηρίου) ενσωματώνει σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας την υποστήριξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας κάθε επιχείρησης.
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στην οποία έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός μαθημάτων ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.
Σύντομα η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΚΕΕ θα εμπλουτιστεί με νέα μαθήματα και παράλληλα θα λειτουργήσει Web TV Channel, στο οποίο διακεκριμένοι Εκπαιδευτές, Εμπειρογνώμονες, Καθηγητές Πανεπιστημίων κ.α. θα παρουσιάζουν live ενημερωτικές εκπομπές που θα αφορούν θέματα της επικαιρότητας, τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα.
Ο   κάθε χρήστης της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα που επιθυμεί, όποτε εκείνος το επιθυμεί, από οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Τέλος, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό πως τα στελέχη των επιχειρήσεων ή οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης με άλλους, οι οποίοι επίσης παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα και συμμετέχουν στα ίδια τμήματα, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο ένα «δίκτυο» επαγγελματιών με κοινούς στόχους και ανησυχίες.

Παναγιώτης Αγνιάδης
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας:Επίδειξη αλαζονείας από το Δήμαρχο Θηβαίων για να καλύψει τις εξωθεσμικές ενέργειες του για το ΣΜΑ Θίσβης


 Επίδειξη αλαζονείας από το Δήμαρχο Θηβαίων για να καλύψει τις εξωθεσμικές ενέργειες του για το ΣΜΑ Θίσβης.

Ο κ. Σ. Νικολάου, Δήμαρχος Θηβαίων, 1,5 μήνα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την πραγματοποίηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θίσβης, ύψους 1,8 εκ. ευρώ, εξέδωσε εντέλει ανακοίνωση!
Είχε προηγηθεί η απάντησή του στο δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Αυγούστου, ότι ήταν λάθος του η πρόταση για ΣΜΑ στο ΦΟΔΣΑ, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,. Τώρα, λέει ότι έκανε πρόταση για το ΣΜΑ ως «νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος» του Δήμου Θηβαίων(!). Υποκαθιστά το δημοτικό συμβούλιο Θήβας, ενώ τη θεσμική και φυσική αρμοδιότητα έχει το συλλογικό όργανο. Μας λέει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, ότι "Ο Δήμος, είμαι εγώ" κατά αναλογία της διάσημης φράσης του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΔ΄(L'État, c'est moi- «Το κράτος είμαι εγώ»). Το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, καθίσταται διεκπεραιωτικό όργανο των ανεξέλεγκτων προσωπικών του αποφάσεων, ερήμην κοινωνίας και συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Δεν λέει στην ανακοίνωσή του, γιατί το έκανε εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων και κοινωνιών και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση εκεί. Κατόπιν εορτής, λέει, ότι έστειλε επιστολή να στείλουν τις απόψεις τους τα τοπικά συμβούλια! ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ την πρόταση για το ΣΜΑ Θίσβης, από το αποφασιστικό συλλογικό όργανο του Δήμου, που είναι το δημοτικό συμβούλιο; Ως θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου, δεν έχει υποχρέωση να εισηγείται τις προτάσεις του στο αρμόδιο συλλογικό όργανο, να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο, και να θέτει τα απαραίτητα στοιχεία σε γνώση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων; να προηγείται η διαβούλευση στην τοπική κοινωνία;
Δεν λέει γιατί χρειάζεται ένας ΣΜΑ σε μια περιοχή με ελάχιστες ποσότητες απορριμμάτων και μάλιστα γιατί χρειάζεται ένας ΣΜΑ προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ!
Δεν λέει απολύτως τίποτα στην ανακοίνωσή του, τι έγινε με την επιστολή που θα έστελνε στον ΦΟΔΣΑ ΑΕ κλπ για να σταματήσει η διαδικασία του "έργου".
Επίσης δεν εξηγεί πώς ένα έργο που ήδη βρήκε χρηματοδότηση όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Λαμία, όπου και το εξήγγειλε, με φορέα υλοποίησης τον «ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία», και ενώ μάλιστα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες υλοποίησης του, ότι μπορεί, τάχα «να υλοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια, αν το θέλουμε».
Πολλές και μεγάλες αντιφάσεις από τον κ. Νικολάου, που αποδεικνύουν πλήρως ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στη Θήβα, ενεργείται με αδιαφάνεια, με εξωθεσμικές μεθοδεύσεις, ώστε η τοπική κοινωνία να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων. Είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή μεγάλες ποσότητες σύμμεικτων απορριμμάτων συγκεντρώνονται στο ΧΥΤΑ Θήβας, από άλλες περιοχές (Κάρυστο-Αλιβέρι κλπ), με αποφάσεις του 10μελούς Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία; Στόχος αυτών των μεθοδεύσεων, είναι η εξυπηρέτηση της φιλοεργολαβικής διαχείρισης των απορριμμάτων, με κυρίαρχο εργαλείο την ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμάτων Θήβας, που προωθείται συντονισμένα από την μνημονιακή κυβέρνηση, την Περιφερειακή αρχή, τη δημοτική αρχή Θήβας και το ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ. δήμαρχο Θήβας και όλες τις αρμόδιες αρχές, να δώσουν στη δημοσιότητα όλα όσα έχουν δρομολογηθεί για το ΣΜΑ Θίσβης, την πρόταση που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση, την πηγή χρηματοδότησης, τον τρόπο υλοποίησης, την εξέλιξή της, την χωροθέτηση του ΣΜΑ, την μελέτη και όλα τα συνοδά σχετικά στοιχεία.


Θήβα 6.9.2017
Θανάσης Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλβατζής προς Δήμαρχο Θηβαίων:«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

   «ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»



«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας και η απουσία οράματος, χαρακτηριστικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Θηβαίων, σε όλη την περίοδο της θητείας της, εμπλουτίζονται πλέον και από την έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες και την ανακολουθία λόγων και έργων.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την πρόσφατη καταγγελία μας κατά του Δημάρχου κ. Νικολάου, ο οποίος στη συζήτηση για θέμα χωροθέτησης της εμποροπανήγυρης ζήτησε αναβολή προκειμένου, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον όλων στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και την αντιπολίτευση και μετά να φέρει εισήγηση. Στη συνέχεια αθετώντας την υπόσχεσή του ξαναέφερε το θέμα χωρίς καμία διαβούλευση και με την αρχική εισήγηση, κερδίζοντας απλώς χρόνο και αμβλύνοντας τις όποιες αντιδράσεις εντός της παράταξής του, εμπαίζοντας τους φορείς και την αντιπολίτευση.

Την ίδια ακριβώς περίοδο ο κ. Δήμαρχος απολογούμενος στο Δημοτικό συμβούλιο και προς τους Θηβαίους πολίτες, ζήτησε δημόσια συγνώμη για το «λάθος» του να προτείνει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Θίσβης, με εξωθεσμικό τρόπο, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε. Μάλιστα δεσμεύτηκε να στείλει άμεσα έγγραφο για την ακύρωση της εν λόγω πρότασης, αναγνωρίζοντας τον εξωθεσμικό της χαρακτήρα.

Ενώ λοιπόν όλοι περιμέναμε την υλοποίηση της εν λόγω δέσμευσης, αντί αυτού και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Δήμαρχος απευθύνει επιστολή προς τους εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, ζητώντας τους «να αποφασίσουν σε κοινή συνεδρίαση, εάν επιθυμούν έναν (1) ΣΜΑ στην περιοχή της Δ.Ε. Θίσβης» αφού βεβαίως τους παροτρύνει μέσω «ενός dvd και μιας φωτογραφίας» να δουν τα θετικά της λειτουργίας ενός τέτοιου έργου, στην περιοχή τους.

Πέρα λοιπόν από την χρησιμότητα η μη ενός τέτοιου έργου, για την σκοπιμότητα του οποίου εμείς διαφωνούμε, όχι αντιπολιτευτικά γενικά και αόριστα, αλλά ουσιαστικά λόγω των χαρακτηριστικών του Δήμου μας, έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο. Την αναξιοπιστία και την ασέβεια προς τις δημοκρατικές διαδικασίες του ίδιου του Δημάρχου.

Για τους πιο πάνω λόγους καταγγέλλουμε τον κ. Δήμαρχο για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που πλήττει το κύρος του θεσμού και καθιστά αναξιόπιστη τη Δημοτική Αρχή απέναντι στους θεσμούς και στους πολίτες.

Καλούμε τους τοπικούς προέδρους και συμβούλους της Δ.Ε. Θίσβης, να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και όχι ως εντολοδόχοι της Δημοτικής Αρχής και των συμφερόντων που αυτή εξυπηρετεί. Η όποια θέση τους πρέπει να λάβει υπόψιν την έκφραση γνώμης της τοπικής κοινωνίας, αφού πρώτα υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση.

Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο πρόγραμμα των Τροφωνίων 2017



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Τροφώνια 2017 μεταβάλλεται ως εξής :
Αλλαγή ημερομηνίας και τόπου πραγματοποίησης εκδήλωσης
Η θεατρική παράσταση “Της κακομοίρας” από την θεατρική ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Δαύλειας που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Δαύλειας.
Αλλαγή τόπου πραγματοποίησης εκδήλωσης
Η θεατρική παράσταση “Η τελευταία μαύρη γάτα” από την θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 στην αίθουσα θεάτρου του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
Ακύρωση εκδήλωσης
Η μουσικοχορευτική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και χορωδίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 ακυρώνεται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Συλλόγου.
Αλλαγές στο πρόγραμμα των Τροφωνίων 2017
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Δημάρχου Θηβαίων για τον ΣΜΑ Θίσβης



Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης- μετά την ανακοίνωση στη Λαμία από τον Πρωθυπουργό χρηματοδότησης αυτού- τα οποία δημοσιεύματα είχαν στόχο την παραπληροφόρηση, αφενός για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για αντιπολιτευτικούς κυρίως λόγους, αφετέρου για να προκαλέσουν φόβο και πανικό στους κατοίκους αλλά και ζημία στην οικονομία και στον τουρισμό της περιοχής, επιθυμώ να γνωρίσω προς τους δημότες του Δήμου Θηβαίων τα παρακάτω:
α. Ως νόμιμος και ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων, και όχι εξωθεσμικά,  στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως Δήμαρχος, με πρωτοβουλία μου, λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση, πρότεινα να συμπεριληφθεί στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και ένας (1) Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη Δ.Ε. Θίσβης, ως έργο Β' προτεραιότητας, δηλαδή να αξιολογηθεί εφόσον υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή του και αφού υλοποιηθεί ο σχεδιασμός όλων των έργων Α' προτεραιότητας. Βασική βέβαια προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαθέσιμη χρηματοδότηση, κάτι το οποίο με τα σημερινά δεδομένα και με βάση την προτεραιότητα, ενδεχομένως να μπορεί, εφόσον το θέλουμε, να υλοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου, όποτε και όταν αποφασισθεί, είναι η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από διαβούλευση που θα προηγηθεί με την τοπική κοινωνία. Ήδη με έγγραφο έχουν ενημερωθεί όλα τα τοπικά συμβούλια για να στείλουν τις απόψεις τους.
β. Η λειτουργία ενός (1) ΣΜΑ, αφορά ΜΟΝΟ, τονίζεται ΜΟΝΟ, τα αστικά απορρίμματα μίας περιοχής του Δήμου (π.χ. Δημοτική Ενότητα) και ΟΧΙ απορρίμματα άλλων περιοχών μεταφερόμενα με “βαπόρια και αεροπλάνα”, όπως ψευδώς αναφέρθηκε σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
γ.  O Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ ) είναι έργο που βελτιώνει τις συνθήκες καθαριότητας και μεταφοράς των απορριμμάτων, μειώνοντας το κόστος. Στο χώρο του ΣΜΑ δεν γίνεται καμιά αποθήκευση ή επεξεργασία, απλώς τα απορρίμματα μεταφορτώνονται σε κοντέινερ για να μεταφερθούν συγκεντρωμένα στο επόμενο στάδιο επεξεργασίας και διάθεσης.
Τα οφέλη που προκύπτουν από την κατασκευή ενός (1) ΣΜΑ είναι η σημαντική μείωση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η μείωση της κυκλοφορίας και οι διαδρομές των απορριμματοφόρων όπως και ο κίνδυνος ατυχημάτων. Ταυτόχρονα οι δήμοι εξοικονομούν πόρους και χρήματα από τη συντήρηση των απορριμματοφόρων, καύσιμα κλπ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη.
Γενικώς ένας (1) ΣΜΑ δεν αποτελεί περιβαλλοντικό πρόβλημα, δεν επιβαρύνει και δεν ρυπαίνει την περιοχή όπου κατασκευάζεται. Η έκταση που απαιτείται για την κατασκευή του είναι μικρή και βάσει προδιαγραφών ο περιβάλλων χώρος δενδροφυτεύεται. Τα νερά πλύσης και αυτά του ειδικού πλυντηρίου για τα κοντέινερ και τα φορτηγά συλλέγονται σε στεγανούς βόθρους και μεταφέρονται σε μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Διαθέτει επίσης φίλτρα για τη σκόνη και τις οσμές. Για την αδειοδότησή του ελέγχεται αυστηρά και πλήρως σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων. Τέλος για τον έλεγχο της λειτουργίας του μπορεί να δημιουργηθεί επιτροπή κοινωνικού ελέγχου. (Πατώντας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NT6n3XddW48V  μπορείτε να δείτε βίντεο που περιγράφει τι είναι και πως λειτουργεί ο ΣΜΑ).
δ. Σήμερα λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  13 ΣΜΑ ( στους Δήμους Δωρίδος, Δελφών, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Καρπενησίου, Ιστιαίας-Αιδηψού, Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας, Διρφύων- Μεσσαπίων και Ερέτριας).
ε. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΧΑΔΑ Θίσβης, που λειτουργούσε στη θέση Μαυροβούνι ή Σπηλάκι, έκλεισε την 1η Απριλίου 2009 και αποκαταστάθηκε πλήρως, μετά από πρόταση που υπέβαλε ο ΦΟΔΣΑ (πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. με πρόεδρο τον σημερινό Δήμαρχο), με σκοπό την προστασία της υγείας των δημοτών και του περιβάλλοντος, μαζί με άλλους έξι (6) ΧΑΔΑ σε όλο το Δήμο μας.
Τέλος, η παραπληροφόρηση έχει βέβαια τους σκοπούς της, πλην όμως επειδή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα σοβαρό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικούς ή άλλους λόγους. Ο Δήμος Θηβαίων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μεριμνά και προτείνει τα απαραίτητα και αναγκαία έργα με σεβασμό στην κοινωνία  και στο περιβάλλον. Ήδη, ως μέλος του Περιφερειακού πλέον ΦΟΔΣΑ, από το 2011 (ως πρώην ΔΕΠΟΔΑΘ) μερίμνησε και πλέον ξεκίνησε η κατασκευή της ΜΕΑ στο ΧΥΤΑ Θήβας, με τεχνολογία σύγχρονη και κυρίως φιλική στο περιβάλλον ( αερόβια-αναερόβια) και πρότυπη πανελλαδικά.
Όπως είναι γνωστό όλα τα έργα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και υλοποιούνται γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους Μέλη του ΦοΔΣΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Δήμο Θηβαίων.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρική παρέμβαση - Εμβολιασμός προσφύγων στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει για 3η φορά, παιδιατρική - κλινική εξέταση και εμβολιασμό των παιδιών προσφύγων (212 παιδιά), το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον εσωτερικό χώρο του Ζαππείου.
Επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει ο κ. Γ.Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής , Δ/ντής της Α΄ Π. Παιδιατρικής κλινικής του Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄, η Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν.Λιβαδειάς και  Κ.Υ.Αλιάρτου.
Πρόεδρος και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα Σωτηροπούλου Ελένη , επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Παν. Κλινικής του Π..Ν.’’Αγία Σοφία’’.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης & τιμής στους Απαγχονισθέντες Λιβαδείτες



Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού

ΧΑΡΙΤΗΣΙΑ 2017
Θεατρική παράσταση
την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017,
στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού στις 9 το βράδυ.
Είσοδος ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Παρών» και από το Σύλλογο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                
                                   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , καλεί τα μέλη του στα πλαίσια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που αρχίζει στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων .Οι κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στις 9 Σεπτέμβρη 2017, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μιας διαφορετικής πορείας μέσα στα συνδικάτα, με στόχο την απόκρουση της νέας μνημονιακής κυβερνητικής επίθεσης και την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να είναι ικανό να εμπνεύσει την Εργατική Τάξη και όλους τους εργαζόμενους σε ένα αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους και ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.
Μέσα από τις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, πρέπει να αναδειχθούν τα «αδιέξοδα» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζεται και σήμερα από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. στην χώρα οδηγώντας μεγάλες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Κομβικά ζητήματα της επόμενης περιόδου θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και οργανισμών, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της ενέργειας και των μεταφορών από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, αλλά και κερδοφόρων υπηρεσιών του δημοσίου ,   που σχετίζονται με τα αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής κατοικίας, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων,  η συρρίκνωση του δημοσίου μέσω της δήθεν «αξιολόγησης», ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματός τους, μέσω της αλλαγής του ν.1264/1982, η διεύρυνση της μερικής, ελαστικής εργασίας και εκ περιτροπής εργασίας και η διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας .Το μόνο δεδομένο για τους εργαζόμενους είναι η «λιτότητα» που για πολλά χρόνια διαφεντεύει τις ζωές τους. Λιτότητα οικονομική, «λιτότητα» δικαιωμάτων εργασιακών-κοινωνικών-ανθρώπινων, λιτότητα ελπίδας και προοπτικής.
Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς , μένοντας αγωνιστικά πιστός στις διαχρονικές θέσεις του για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα του συνόλου των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. , αλλά και στις θέσεις του  για  σύγκρουση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους την τελική ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσων τις υπηρετούν.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστική Εκδήλωση στο Αρχαίο Θέατρο Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαδιά μήνυσε παπαδιά στη Λαμία


Ένα βίαιο περιστατικό κακοποίησης ζώου, έγινε αφορμή να πέσουν μηνύσεις το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στη βόρεια Λαμία.

Μάλιστα, η μήνυση κατατέθηκε από έναν παπά και την παπαδιά του, κατά μιας άλλης παπαδιάς που μένει στην ίδια γειτονιά. Η τελευταία φέρεται με ένα ξύλο να χτύπησε ένα γατάκι, γεγονός που εξόργισε το ζευγάρι που θέλησε να υποβάλει τη μήνυση.

Μάλιστα στο περιστατικό ήταν κι άλλα άτομα μπροστά που κατέθεσαν ότι η συγκεκριμένη παπαδιά δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται βίαια σε τετράποδα, είτε αυτά είναι σκυλιά, είτε άκακα γατιά!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η υπόθεση έφτασε στο γραφείο του Εισαγγελέα, που ζήτησε μάλιστα κτηνιατρική εκτίμηση. Το ζώο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης, παρουσιάζει αστάθεια και άλγος στο σημείο που δέχθηκε το χτύπημα, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.
 lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ 2 ΔΡΟΜΕΙΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ ULTRA TRAIL DU MONT BLANC 2017!


ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΜΠΟΥΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ!
Μεγάλη τιμή για τον  Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων   Θήβας αποτέλεσε η συμμετοχή 2 έμπειρων δρομέων του συλλόγου ,του Μπουτσίνη Νικόλαου και Αγγέλου Κων/νου, στον σπουδαιότερο και απαιτητικότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στον πλανήτη , τον Ultra Trail du Mont Blanc, το διήμερο 2-3 Σεπτέμβρη 2017.Στον UTMB αγώνα 171 χλμ και 10.000μ υψομετρικής διαφοράς, τερμάτισαν 7 Έλληνες με πρώτο το δρομέα  Μπουτσίνη  Νίκο με χρόνο   35:13 h , που γιγάντωσε τη αίγλη και την περηφάνια ολόκληρου τον Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας πάνω στις Δυτικές Άλπεις. Άξιος συγχαρητηρίων και ο Αγγέλου Κων/νος που διήνυσε   50 χλμ  της αγωνιστικής διαδρομής.
Ο γεν. γραμματέας          Ο πρόεδρος

Νικολακόπουλος Ξ.       Σκουρτανιώτης Ι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Θ. Παχατουρίδης ο νέος προπονητής του Α.Ο ΘΗΒΑ



Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Θεόδωρο Παχατουρίδη. Ο κύριος Παχατουρίδης συναντήθηκε σήμερα με το Πρόεδρο του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάση Βυλλιώτη και συμφώνησε σε όλα ώστε να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του ΑΟ ΘΗΒΑ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που ήρθε στην ομάδα της Θήβας και πιστεύει ότι η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να επιτύχει τους στόχους και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι οι φίλαθλοι από την πορεία της ομάδας και στόχος είναι και το καλό ποδόσφαιρο.
Ο κύριος Παχατουρίδης έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα από τον Ηρακλή Ψαχνών ενώ συνέχισε με τον ΑΟ Μάνης όπου πήρε και το πρωτάθλημα το 2004 και μετά συνέχισε την καριέρα στην Δόξα Πανασπροπυργιακού , στο Κερατσίνι και στον Ολυμπιακό Λιοσίων. Από το 2009 ως και το 2014 ήταν Ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ελλάδας Κ17 και Κ19.
Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε Δόξα Δράμας από όπου μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και έπειτα στον Ιωνικό ενώ έκλεισε την καριέρα του στα Χανιά.
Ο νέος τεχνικός του ΑΟ ΘΗΒΑ θα προπονήσει τους ποδοσφαιριστές την Πέμπτη για πρώτη φόρα ενώ αύριο την ομάδα θα την προπονήσει ο Δημήτρης Μπούτσικος,
Καλωσορίζουμε τον τον Θοδωρή Παχατουρίδη στον ΑΟ ΘΗΒΑ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνηση και δέος στη συναυλία της Μαρίας Σουλτάτου στη Λιβαδειά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη 2017 στην κατάμεστη πλατεία του Συνοικισμού Λιβαδειάς, στα πλαίσια των Τροφωνίων 2017, με καλεσμένους τη μοναδική  ΜΑΡΙΑ  ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ- τραγούδι , τους κορυφαίους μουσικούς ΜΑΝΟ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗ  (Φωνή, Κανονάκι) , ΣΩΤΗΡΗ  ΜΑΡΓΩΝΗ (Βιολί) και ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΤΣΟΥΛΗ (κρουστά).
Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ , η οποία με την υπέροχη φωνή της μας ταξίδεψε  στις αλησμόνητες πατρίδες.
Η συγκίνηση και το δέος θα μείνουν για πάντα στην ψυχή μας.
Ευχαριστούμε θερμά   τους  κυρίους  ΜΑΝΟ ΚΟΥΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗ,   ΣΩΤΗΡΗ  ΜΑΡΓΩΝΗ και ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΤΣΟΥΛΗ .
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Χορωδίας μας , τη δασκάλα μας κ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ - ΣΤΑΥΡΟΥ και τους μουσικούς μας  που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση .
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την εκδήλωση και μας τίμησε με την παρουσία του.


Το      Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kλείνει προσωρινά τις πύλες της η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς επιδιώκοντας πάντα την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των αναγνωστών της παρέχοντας όσο το δυνατόν σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δεν παύει να επιδιώκει παράλληλα την εξασφάλιση ενός άνετου, προσεγμένου, όμορφου, φιλικού και καθαρού χώρου για ανάγνωση, μελέτη, συναθροίσεις, εκδηλώσεις κλπ.

Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, την εβδομάδα 11-16/9/2017 θα κλείσει προσωρινά τις πύλες της για το κοινό, για τις ανάγκες εργασιών απογραφής και ταξιθέτησης του υλικού αλλά και τακτοποίησης και καθαρισμού των χώρων του κτηρίου (1100 τμ.) - εργασίες που θα γίνουν αποκλειστικά από το σύνολο του προσωπικού της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και ευχόμαστε Καλές χειμερινές αναγνώσεις!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός -Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σήμερα Τετάρτη.

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Στην Εύβοια και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.
ANΕΜΟΙ: Βόρειοι 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.  Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα Βόρεια το πρωί.
ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα Βόρεια 3 με 5, στα νότια 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.  Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΑΝΕΜΟΙ: Βορειοδυτικοί 4  και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 έως 28 βαθμούς ΚελσίουΑίθριος ο καιρός -Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ