Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγο πριν τα Εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Μαυρομματίου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου  και πλέον άνοιξε ο δρόμος για τα  εγκαίνια και την παράδοση του σε συλλόγους και τη νεολαία της περιοχής.

Λίγες ημέρες πριν τα επίσημα εγκαίνια τα οποία θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 3 Οκτωβρίου,στις 7 το απόγευμα, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς κ.Μπακογιάννη και τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη, το «στολίδι» του Μαυρομματίου θα ανοίξει τις πόρτες του.(Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ)
Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου,που δεν χρειάστηκε  πολύ καιρό για να πραγματοποιηθεί, θα εξυπηρετεί και με το παραπάνω προπονήσεις συλλόγων σε αθλήματα του μπάσκετ, του βόλεϊ, αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε λίγα πράγματα σχετικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου.
Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου, είναι εφοδιασμένο με σύγχρονες εγκαταστάσεις, μπορεί να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ και μπορεί να υποδεχθεί μέχρι και 390 καθήμενους θεατές.
Διαθέτει 2 μεγάλα αποδυτήρια με εσωτερικό χώρο ο οποίος περιλαμβάνει WC και ντουζιέρες ανά αποδυτήριο,  ιατρείο και σύστημα πυρόσβεσης.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.185.000 εκ. ευρώ με Φ.Π.Α.το οποίο ξεκίνησε το 2005 και επανεργοποιήθηκε η σύμβαση το 2016.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου απο το Π.Ε.Π.Στερεάς Ελλάδας και με τη συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων






Φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα έργα προϋπολογισμού 8,8 εκατομμυρίων ευρώ για τον Νομό Βοιωτίας

Ενημέρωση  της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά για την ένταξη Νέων Έργων  στη  Βοιωτία

Εντάξεις νέων έργων προς χρηματοδότηση από το ΠΔΕ της Περιφέρειας ψηφίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις 25-09-2017.
Τα νέα έργα αφορούν τους Δήμους  Λιβαδειάς και Θήβας.

 Για τον Δήμο Λιβαδειάς :

1.Νέο έργο με τίτλο «ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ», , προϋπολογισμού 460.000€
Αφορά κατασκευή κλειστού κτιρίου προπονητηρίου σε δημοτικό οικόπεδο 
16.955 τ.μ. περίπου. Μελλοντικά το δημοτικό οικόπεδο θα διαμορφωθεί σε
 Υπαίθριο Πάρκο Άθλησης .

2.Νέο έργο με τίτλο « ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΡΟΥΛΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», προϋπολογισμού 150.000€ . Αφορά εργασίες επισκευών και στήριξης στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας που Βρίσκεται εντός του καταλανικού κάστρου Λιβαδειάς .

3.Νέο έργο με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΖΑΓΑΡΑ», προϋπολογισμού 625.000€
Αφορά εργασίες βελτίωσης του γηπέδου σύμφωνα με τις ισχύουσες   προδιαγραφές    για τον  ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Για τον Δήμο Θήβας :

1.Νέο έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ’» προϋπολογισμού 150.000€
Αφορά εργασίες για την κατασκευή αγωγού ομβρίων στην τοπική κοινότητα Υπάτου του Δήμου Θηβαιών .

2.Νέο έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΝΕΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ», προϋπολογισμού 755.000€
Αφορά την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου , στην οποία χωροθετείται η εβδομαδιαία λειτουργία της λαϊκής αγοράς και η ετήσια εμποροπανήγυρης της Θήβας.

3.Νέο έργο με τίτλο «ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΧΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ» , προϋπολογισμού 296.000€
Αφορά εργασίες για την αναδιαμόρφωση του χώρου  της πλατείας Ταχίου, με χώρους κίνησης και στάσης  επισκεπτών, την κατασκευή σύγχρονης παιδικής χαράς , σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές , καθώς και την βελτίωση του υπάρχοντος γηπέδου μπάσκετ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των νέων έργων ανέρχεται σε 2.436.000 €.

«Σπουδαία έργα προχωρούν προς υλοποίηση και οφείλω να υπενθυμίσω την ολοκλήρωση της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας μας, των νέων έργων που ψηφίστηκαν στην 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, όπερ και  σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση τους.

Αναφέρομαι στα έργα:

1. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ Δ. Ε. ΔΙΣΤΟΜΟΥ»,
2.«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΡΑΧΩΒΑΣ»,
3.ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ»
Σύνολο Προυπολογισμου: 450.000 ευρώ
και
4.«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΠΕΤΡΑΣ»
Προυπολογισμού: 200.000 ευρώ και
5.«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Προυπολογισμού: 1.500.000 ευρώ.
6.«ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ»
Προυπολογισμού:3.000.000 ευρώ.

Επίσης ένα σπουδαίο έργο προστασίας του περιβάλλοντος ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, που αφορά στην «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ/ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ  ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΑΛΛΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ», Προυπολογισμού: 3.431.423,68 ευρώ.

Η ικανότητα διεκδίκησης πόρων του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη καθώς και η δίκαιη κατανομή αυτών συμβάλλει ώστε να  μην χαθεί ούτε 1 ευρώ προς όφελος πάντα των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.
«Δουλεύουμε συντονισμένα και στοχευμένα  για την επόμενη μέρα της Βοιωτίας», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζητείται πωλητής σε οινοποιείο της Βοιωτίας


Ζητείται πωλητής  για εργασία σε οινοποιείο του Νομού Βοιωτίας.
Εμπειρία στις πωλήσεις και  κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου.
Άμεση πρόσληψη.
Τηλ.επικοινωνίας 6986237148

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη του Club of Venice στη Λιβαδειά

Συνάντηση με τη Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, τον πρόεδρο του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάση Αλεστά και εργαζομένους της ΚΕΔΗΛ πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Club of Venice, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου.
Η Λιβαδειά αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς - ενημέρωσης για τους εκπροσώπους του Club of Venice, στο πλαίσιο συμμετοχής  τους στο τριήμερο θεματικό σεμινάριο με τίτλο «Κινητοποίηση στελεχών επικοινωνιακού τομέα στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης».
Το σεμινάριο διεξήχθη στις 22 - 24 Σεπτεμβρίου 2017 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που υλοποιούν προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων (Θήβα – Λιβαδειά - Θεσσαλονίκη – Διαβατά), με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, αναφέρθηκε στα στάδια υλοποίησης του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα, στον τρόπο διαχείρισης του, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι και στην εξέλιξη του προγράμματος το επόμενο διάστημα.
Ενώ, στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σε διαμερίσματα των ωφελούμενων του προγράμματος για να ενημερωθούν για την καθημερινότητα τους στη πόλη και τις ανάγκες τους.
Στο Club of Venice συμμετέχουν οι υπεύθυνοι για την επικοινωνιακή πολιτική τόσο των κυβερνήσεων των χωρών-μελών όσο και θεσμών της Ε.Ε, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.
Τα μέλη του  Club of Venice την προήγουμενη ημέρα της επίσκεψης στη Λιβαδειά συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα και  τον  Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.
Κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων ήταν η σαφής αντίληψη ότι μετά από δύο χρόνια προσπάθειας της ελληνικής πολιτείας η προσφυγική κρίση έχει μπει σε μία νέα ελπιδοφόρα πορεία, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ  κ. Γιώργος Φλωρεντής και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης κρίσεων κα Φωτεινή Παντιώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θα αλλάξουν οι κάδοι των σκουπιδιών στη Θήβα

Σε συνέχεια αποφάσεων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε & των Δήμων – Μελών του, δρομολογήθηκε η δημιουργία πιλοτικών προγραμμάτων διαλογής στην πηγή με την τοποθέτηση κάδων με το σύστημα Fbin.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν από 2 ζευγάρια κάδων στις 3 πόλεις (Χαλκίδα, Λαμία & Θήβα).
Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου, είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ είτε πιέζοντας το πλήκτρο δίπλα από τον κάδο είτε μέσω ειδικής κάρτας για άτομα με αμαξίδια εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης, μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών.
Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι κάδοι διαθέτουν σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Η όλη λειτουργία είναι φιλική προς το περιβάλλον αφού γίνεται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ ισχύος 10W 12V.
Ήδη τοποθετήθηκαν σήμερα στην πόλη της Θήβας, στον χώρο μπροστά από τα γραφεία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, επί της οδού Δράκου 11, κάδοι 3 διακριτών ρευμάτων.
Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν
- 2 κάδοι πράσινοι για τα σύμμεικτα απορρίμματα
{χωρητικότητας 2.200 lt (1.100 lt έκαστος), σε αντικατάσταση του προ υπάρχοντος βυθιζόμενου κάδου} 
- 1 κάδος μπλε για τα ανακυκλώσιμα, 1.100 lt
- 1 κάδος κίτρινος για το χαρτί – χαρτόνι, 1.100 lt 
Ενδιάμεσα των κάδων υπάρχει θέση για την τοποθέτηση χάρτινων συσκευασιών μεγάλου μεγέθους.
Για την ενημέρωση των πλησιέστερων καταστημάτων & κατοικιών διανεμήθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο γίνεται αναφορά στον τρόπο χρήσης των κάδων και ιδιαίτερα στην διαχείριση των μεγάλων συσκευασιών χαρτονιού, τα οποία θα πρέπει να σπάνε και να ταξινομούνται είτε στην ιδιαίτερη θέση για τις μεγάλες συσκευασίες είτε στο κίτρινο κάδο.
Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε θα παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος και ο Δήμος Θηβαίων θα επιμελείται της αποκομιδής των διακριτών ρευμάτων.
Η συμβολή όλων είναι σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος και θα είναι πρόκριμα για την επέκταση και σε άλλα σημεία της πόλης, ενόψει της ανάπτυξης του διακριτού ρεύματος των οργανικών απορριμμάτων, με την ολοκλήρωση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Tην Κυριακή ο Περίπατος-Ξενάγηση Ορχομενός-Προσήλιο


Περίπατος-Ξενάγηση στον μνημειώδη τάφο που πρόσφατα ήρθε στο φως
Στα χνάρια των Μινυών 4ος Περίπατος, Ορχομενός-Προσήλιο
Συνεχίζονται και φέτος οι περιπατητικές εξορμήσεις που καθιέρωσε από το 2016 η ιστοσελίδα www.asopichos.gr
Την προηγούμενη περίοδο πραγματοποιήθηκαν τρεις περίπατοι (στο Κάστρο του Ορχομενού, στον Βοιωτικό Κηφισό και στο κάστρο του Γλα) ενώ η νέα περίοδος ξεκινά με τον περίπατο στο Προσήλιο και προορισμό το σημείο που βρέθηκε ο διάσημος πλέον «τάφος» για τον οποίο οι φίλοι που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή και να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με τις ανασκαφές και τα ευρήματα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στον Αη Γιάννη (Σκριπού) την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 ενώ η διαδρομή θα ακολουθήσει το δρόμο Νεφέλης στις ρίζες του βουνού Ακοντίου προς Προσήλιο και επιστροφή.

Η διαδρομή είναι εύκολη, ισόπεδη, ασφάλτινη συνολικού μήκους 9 χλμ.


Όμορφες στιγμές θα ζήσουμε και πάλι, συνδυάζοντας την άσκηση με την γνωριμία του τόπου μας. Θα κυριαρχήσει, η καλή διάθεση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση της κατάκτησης του στόχου μας.

Άλλες λεπτομέρειες γύρω από τον 4ο περίπατο θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του www.asopichos.gr όπου μπορείτε να δηλώνεται τη συμμετοχή σας – δωρεάν – στο e-mail της ιστοσελίδας asopichos@gmail.com συμπληρώνοντας την …

Δήλωση συμμετοχής ή στέλνοντας μήνυμα το FB του asopichos 



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Το Δ.Σ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια για την πολύτιμη βοήθειά του τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπακομήτρο.
Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τη συνεισφορά του στη συγκέντρωση προϊόντων για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας σε μια εποχή που οι δυνατότητες όλων μας μειώνονται διαρκώς.

Ευχόμαστε από ψυχής να συνεχίσουν να υπάρχουν άνθρωποι που δε μένουν μόνο στην πρόθεση αλλά κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και παραστέκονται στον καθημερινό αγώνα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
                                                               ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις κάλπες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Λιβαδειάς


Στις κάλπες οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Λιβαδειάς την ερχόμενη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Λιβαδειάς.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή ανεβαίνουμε στον Ελικώνα

Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, ο “ΕΟΣ Αχαρνών” και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος”
ανεβαίνουμε στον Ελικώνα, το όρος των Μουσών. Προώθηση από την Άσκρη μέχρι τη βάση της Πεζούλας και από την Πολιάνα μέχρι την Άσκρη με μέριμνα του Συλλόγου.
Διαδρομή: Βάση Πεζούλας, Βράχος, Θέα, Ιπποκρήνη, Κορυφή 1525 (Σημαία), βωμός Διός, Ιπποκρήνη, Πολιάνα.
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Η διαδρομή είναι δύσκολη, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του.
Θα ανεβούμε από τη διαδρομή των 20 σταδίων του Παυσανία και θα έχουμε υπόψη μας τον Ονέστο:
«Ανεβαίνοντας στον Ελικώνα κουράζεσαι πολύ,
αλλά χορταίνεις µε το γλυκό νερό της κρήνης του Πήγασου•
έτσι και της σοφίας ο δρόμος είναι ανηφορικός•
αν όμως φτάσεις στην άκρη της κορφής,
θα δοκιμάσεις τις χάρες των Μουσών της Πιερίας».
Στα πολλά σημεία στάσεως θα γίνονται ενημερώσεις με την μυθολογία και την ιστορία της περιοχής, ενώ θα παιχθεί και το δρώμενο “Η Αθηνά στην Ιπποκρήνη” από τα “Λουτρά της Παλλάδος”.
Σας περιμένουμε.
Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας


Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά για σήμερα Παρασκευή - Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ
Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στην Εύβοια και βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κατά τόπους στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Δυτική Μακεδονία και στις Κυκλάδες, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται επίσης τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, φαινόμενα που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανοικτά. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν αισθητή πτώση κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στην περιοχή του Κάβο Ντόρο οι εντάσεις των ανέμων δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να αγγίξουν και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν αργά το βράδυ τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. ΣτηνΉπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, θα επικρατήσουν βροχές σε όλη την Ελλάδα και καταιγίδες στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20° Κελσίου.

Καταιγίδες θα έχουμε την Κυριακή. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ