Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ απολύει εργαζομένους-Καταγγελία του Σωματείου "Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ         
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε γνωστοποίησε στο Επιχειρησιακό Σωματείο ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων, 3 λιθογράφων, ενός σχεδιαστή, ενός συντηρητή και ενός χειριστή Μ.Ε.
Η ΜΟΡΝΟΣ επικαλέστηκε « μείωση κόστους».

Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμοίβονται με την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.

Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει το Επιχειρησιακό Σωματείο στις αρχές του Σεπτέμβρη απ΄τη μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων – απ΄την ίδια – και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι «η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της».

Καταγγέλλουμε την εργοδοσάι της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα. Και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Αυτό πραγματικά σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος « βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου και όλων των συναδέλφων στην αναγγελία των απολύσεων, όπου σταμάτησε η παραγωγή με την πραγματοποίηση 2ωρων στάσεων εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όπου σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω.

Απαιτούμε απ΄την ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. να ανακαλέσει τις απολύσεις και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το Υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Α' Κατηγορία Βοιωτίας-Aποτελέσματα- Βαθμολογία


Α'  Κατηγορια Βοιωτιας
2η Αγωνιστικη. Σαββατο 30 Σεπτεμβριου.  16.30 μ.μ
                                                                   
Ολυμπιάδα Οινοφυτων - ΑΟ Υπατο.                         0-1. Τελικο
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - ΠΑΟΚ Κοκκινου.           3-1.  Τελικο
ΑΟ Μαυρομματιου - Παρνασσος Αραχωβας.           2-1.   Τελικο
Ενωση Ασπρα Σπίτια Αντικυρα - ΑΕ Δηλεσιου.       1-1. Τελικο
Απολλων Ακραιφνιου- Παναλιαρτος.                        1-0. Τελικο
Αρματηλατης - Παμβαγιακος.                                    1-2.  Τελικο
Δαφνη Ερυθρων - Κυπαρισσος Αντικυρας.               3-2. Τελικο
Πανδαυλειακος - Ηρακλης Ασωπιας.                         2-3.  Τελικο

η Βαθμολογια σε 2 Αγωνες
1. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.    6
2. ΑΟ Υπατου.                          6
3. Απολλων Ακραιφνιου.          6
4. ΑΕ Δηλεσιου.                        4
5. ΠΑΟΚ Κοκκινου.                 3
6. Ολυμπιάδα Οινοφυτων.        3
7. Παναλιαρτος.                        3
8. ΑΟ Μαυρομματιου.              3
9. Παμβαγιακος.                        3
10. Δαφνη Ερυθρων.                 3
11. Ηρακλής Ασωπιας.             3
12. Ενωση Ασπρα Σπίτια Αντικυρα. 2
13. Παρνασσος Αραχωβας.      1
14. Αρματηλατης.                     0
15. Πανδαυλειακος.                  0
16. Κυπαριςςος Αντικυρας.       0

3η Αγωνιστικη Σαββατο 7 Οκτωβρίου
Ηρακλής Ασωπιας  - Ενωση Ασπρα Σπίτια Αντικυρα
Κυπαριςςος Αντικυρας - Κιθαιρωνας Καπαρελλιου
Ολυμπιάδα Οινοφυτων - Δαφνη Ερυθρων
Παρνασσος Αραχωβας - ΑΕ Δηλεσιου
Παμβαγιακος - Απολλων Ακραιφνιου
ΠΑΟΚ Κοκκινου - Πανδαυλειακος
Παναλιαρτος - ΑΟ Μαυρομματιου
ΑΟ Υπατο - Αρματηλατης
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο «πατέρας κουράγιο» -Η ιστορία του άνδρα που μπήκε στον υπόκοσμο ψάχνοντας τους δολοφόνους του γιου του

Όταν η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει το δολοφόνο του γιου του, ο Φρανσίσκο Ολγάδο εισχώρησε τον υπόκοσμο της περιοχής του προκειμένου να εντοπίσει τους υπεύθυνους. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει τοπικός ήρωας. Άξιζε όμως το κόστος;

Ήταν ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 1995. Ο 26χρονος Χουάν Ολγάδο, ένα παιδί που ονειρεύονταν να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έκανε τη νυχτερινή βάρδια σε ένα βενζινάδικο στην ισπανική πόλη Χέρεθ, αναπληρώνοντας χαριστικά έναν φίλο από το κολέγιο, όταν εισέβαλαν ληστές.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Χουάν κείτονταν ετοιμοθάνατος αλλά ζωντανός ακόμη μέσα σε μια λίμνη αίματος. Είχε δεχθεί περισσότερες από τριάντα μαχαιριές. Αφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Ενας αγώνας ζωής

Για την αστυνομία, τα τραύματα υποδήλωναν τουλάχιστον δύο ή και περισσότερους εισβολείς. Με βάση τα στοιχεία, οι ληστές είχαν αγοράσει αρχικά έναν χυμό πορτοκάλι σε χάρτινη συσκευασία και ένα πακέτο τσιγάρα πριν επιτεθούν, ωστόσο η σκηνή δεν είχε καταγραφεί σε καμία κάμερα ασφαλείας ενώ δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας.

Μετά την πρώτη αυτοψία, στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν 23 δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη αίματος. Γρήγορα επικράτησε χάος: νοσηλευτές, εγκληματολόγοι, τοπικοί δημοσιογράφοι, αστυνομικοί.

Κίνητρο δεν φαινόταν πουθενά. Αυτό που διακρινόταν, ήταν πως ο Χουάν, ο οποίος στα προηγούμενα 26 χρόνια της ζωής του δεν είχε μπλεξίματα με τον νόμο, βρέθηκε απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Η αστυνομία γρήγορα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι ήταν ναρκομανείς. Ανάλογες επιθέσεις ήταν συνηθισμένες στην περιοχή. Έξι εβδομάδες μετά, ο επικεφαλής της έρευνας είχε βρει τους πρώτους υπόπτους. Τέσσερις άνδρες με βεβαρυμένο μητρώο ποινικό μητρώο και προϊστορία με ουσίες. Όλοι τους αρνούνταν τις κατηγορίες.

Όταν ο Φρανθίσκο Ολγάδο, ο πατέρας του Χουάν, πληροφορήθηκε το θάνατο του γιου του, αντέδρασε όπως κάθε γονιός: «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σε εμένα». Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του ως τραπεζικός υπάλληλος, ο τότε 51χρονος πατέρας τριών αγοριών και μιας κόρης, γρήγορα απέκτησε εμμονή με τον εντοπισμό των δολοφόνων του παιδιού του. Τόση, που ο ισπανικός τύπος του έδωσε τον χαρακτηρισμό padre coraje («πατέρας κουράγιο»).
Την ίδια στιγμή όμως που τα ΜΜΕ τον θεωρούσαν ήρωα, η οικογένειά του διαλυόταν και λίγο αργότερα τον εγκατέλειπε.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης οδηγούνταν μέρα με τη μέρα στην καταστροφή, το βενζινάδικο, από σκηνή εγκλήματος, είχε γίνει σκηνικό χάους, με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν τα πρώτα ευρήματα.

Ο Φρανσίσκο Ολγάδο, ως Πέπε (Φωτογραφία: Manuel Pascual/AP)

Μην παίρνοντας απαντήσεις από την αστυνομία, αποφάσισε να δράσει μόνος του υποσχόμενος στον τάφο του νεκρού παιδιού του ότι θα φτάσει την υπόθεση στο τέλος, «ανεξαρτήτως συνεπειών».

Μέχρι τις αρχές του 1997, δύο χρόνια μετά το φόνο, ο Ολγάδο ζούσε διπλή ζωή. Το πρωί ξυπνούσε στις 6 για να πάει στο γραφείο του στη Σεβίλλη, 60 μίλια μακριά. Στη διαδρομή με το λεωφορείο κοιμόταν, δούλευε μέχρι το απόγευμα και επέστρεφε πάλι με το λεωφορείο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα. Τότε, αρκετές ημέρες την εβδομάδα, ξεκινούσε την περιπλάνησή του στην Rompechapines, μια κάποτε εύρωστη περιοχή της Χέρεθ που πλέον είχε εξελιχθεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλιεύσει πληροφορίες που θα τον βοηθούσαν να διαλευκάνει τη δολοφονία του γιου του. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τριγυρνούσε σε μπαρ, υπόγεια, μπουρδέλα και εγκαταλελειμμένα σπίτια αναζητώντας απαντήσεις.

Με τον καιρό, η έρευνά του γινόταν όλο και πιο οργανωμένη. Αγόρασε ένα μαγνητόφωνο και άρχισε να συνομιλεί με όσο και «υψηλά ιστάμενους» στην αλυσίδα των ναρκομανών. Κάποια στιγμή, ένας έμπορος που προσπάθησε να πλησιάσει, τον απείλησε να του φυτέψει μια τρύπα στο στήθος αν δεν σταματούσε να του κάνει ερωτήσεις.

Τα Σαββατοκύριακα, αντί να περνάει χρόνο με την οικογένειά του, ο Ολγάδο ασχολούνταν με τις μαγνητοφωνήσεις του. Τα αποτελέσματα τον απογοήτευαν.

Μετά από μήνες ερευνών, σαν να του ήρθε επιφοίτηση: στον υπόκοσμο της Χέρεθ, άνθρωποι έμοιαζαν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται συνεχώς. Γιατί δεν μπορούσε να κάνει κι αυτός το ίδιο;

Όταν ο Φρανσίσκο έγινε Πέπε

Το Μάρτιο του 1998 τον βρήκε να κυκλοφορεί με δερμάτινο μπουφάν, σκούρα μεγάλα γυαλιά και μια περούκα που τον έκανε να μοιάζει με χαρακτήρα Lego. Συστηνόταν ως Pepe και έπιανε συζητήσεις με ναρκομανείς, προσφέροντας 50.000 πεσέτες ως αντάλλαγμα για εκείνον που θα έβρισκε τον δήθεν χαμένο του σκύλο, Ρούφο.

Αποφάσισε να επικεντρωθεί στους τέσσερις υπόπτους στους οποίους είχε καταλήξει η αστυνομία. Θεωρούσε πως η αστυνομία είχε βρει τους σωστούς ανθρώπους, αλλά δεν την εμπιστευόταν ότι μπορούσε να βρει τις αποδείξεις που θα τους καταδίκαζαν.

Καταλάβαινε ωστόσο ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει και τους τέσσερις ταυτόχρονα. Έτσι επικεντρώθηκε στον πρώτο, έναν άνδρα με το επώνυμο Ασένσιο. Τον συνάντησε σε μια κλινική χορήγησης μεθαδόνης, να στέκεται στην ουρά. Τα χέρια του έτρεμαν από τη στέρηση. Πλησιάζοντάς τον και προσφέροντάς του ναρκωτικά, γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και έγιναν φίλοι.

Τότε ήταν που παράτησε τη δουλειά του στην τράπεζα, αφού δεν μπορούσε να συνδυάσει άλλο την έρευνα με την πρωινή δουλειά. Η σχέση του με τη γυναίκα του, η οποία ήταν ήδη εύθραυστη πριν το θάνατο του γιου του, άρχισε να γίνεται όλο και χειρότερη. Αν και στην αρχή στήριζε την έρευνά του, η εμμονή του συζύγου της την κούρασε. Ήθελε να προχωρήσει, όπως μπορούσε, τη ζωή της. Στο πλευρό της τάχθηκαν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας.

Εκτός όμως από την οικογένειά του, σε κίνδυνο βρισκόταν και η ζωή του Ολγάδο. Κάποια μέρα ο Ασέντιο του είπε ότι θα σκότωνε τον πατέρα του Χουάν Ολγάδο. Είχε ακούσει ότι έκανε έρευνες για να βρει τους δολοφόνους του γιου του και ήθελε «να προλάβει τον γέρο».

Είχε μείνει εμβρόντητος. Και τότε πρότεινε να τον σκοτώσουν μαζί.

Παρά τα πολλά λάθη στην αστυνομική έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, κάποια στιγμή κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση φέρνοντας σε δίκη τους τέσσερις κατηγορούμενους – ανάμεσά τους και ο Ασέντιο. 


Μετά από δύο δίκες κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, το Μάρτιο του 2009 η υπόθεση μπήκε στο αρχείο λόγω έλλειψης νέων στοιχείων. Τον Οκτώβριο του 2015 ο 75χρονος Ολγάδο έφτανε στη Μαδρίτη με τα πόδια, κουτσαίνοντας ελαφρώς και φορώντας ένα λευκό t-shirt με το πορτρέτο του νεκρού γιου του. Είχε περπατήσει 600 χιλιόμετρα προκειμένου να δει τον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο υπουργός συγκινήθηκε από το δράμα του και του είπε ότι αν και δεν μπορούσε να ξανανοίξει την υπόθεση, του υποσχέθηκε ωστόσο να την ξανακοιτάξει.

Περιμένονας ακόμη τη δικαίωση

Μέσα σε λίγες ημέρες υπήρξε φως: ένα δακτυλικό αποτύπωμα στον χυμό που είχε βρεθεί στο βενζινάδικο και το οποίο μέχρι τότε δεν είχε θεωρηθεί ως στοιχείο καθώς τότε δεν πληρούσε τα κριτήρια της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε στον Αγουστίν Μοράλες, έναν γνωστό ναρκομανή και παραβάτη της περιοχής, ο οποίος ζούσε κοντά στο βενζινάδικο. Ο Μοράλες είχε πεθάνει στη φυλακή το 2006.

Τότε οι αρχές διέταξαν την επανεξέταση των υπόλοιπων δειγμάτων που είχαν βρεθεί. Και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγαίνοντας καθημερινά στον τάφο του παιδιού του, ο Ολγάδο αναζητεί ακόμη έναν τρόπο για να συνεχίσει να ψάχνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να περπατήσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο: «Κάποιος άλλος τρόπος πρέπει να υπάρχει. Και θα τον βρω», λέει.
Πηγή: Guardian










Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο θα πληρώνουμε την πλαστική σακούλα από 1/ 1/2018


Ερχεται το τέλος για την δωρεάν διάθεση πλαστικής σακούλας στα καταστήματα λιανικής πώλησης, από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία ρυθμίζονται οι νέοι κανόνες και εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την αντίστοιχη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στόχος της Οδηγίας είναι η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και ιδίως των υδάτινων οικοσυστημάτων.
Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει ότι από 01/01/2018 δεν θα διατίθενται δωρεάν στους καταναλωτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, αντιθέτως αυτές θα χρεώνονται στον καταναλωτή. Τα καταστήματα θα πρέπει να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο πινακίδα, στην οποία θα αναγράφεται το κείμενο: «Οι λεπτές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται στο περιβαλλοντικό τέλος (με αναγραφή ουσιαστικά της τιμής της σακούλας) με σκοπό τη μείωση χρήση τους».
Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019 το περιβαλλοντικό τέλος προσδιορίζεται στην τιμή των 7 λεπτών.
Ανά τρίμηνο, οι έμποροι θα πρέπει να αποδίδουν το περιβαλλοντικό τέλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Η ΕΣΕΕ είχε προτείνει να μην συμπεριληφθούν στις υποχρεώσεις του νόμου οι μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με λιγότερες από δύο ταμειακές μηχανές, θέση η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με εκτροπή αυτοκινήτου στη Θηβών Λιβαδειάς

Φωτο αρχείου
Εκτροπή αυτοκινήτου είχαμε πριν λίγη ώρα,στη παλαιά εθνική οδό Θηβών Λιβαδειάς στο ύψος της διασταύρωσης του Φροσινού

Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,ο οδηγός κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο,  ενώ κινούταν στην εθνική με κατεύθυνση προς Λιβαδειά,με αποτέλεσμα,το όχημά του να εκτραπεί από την πορεία του και να βγει σε παρακείμενο χωράφι.
Ο  οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Θηβών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά .
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην Π. Ε. περιφέρειας Λιβαδειάς

Το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση περιφέρειας Λιβαδειάς
 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  5/10/2017
  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΒΑΖΟΥΡΑΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΕΡΜΑΤΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ)
ΠΕΡΓΑΝΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΦΟΥΦΟΥΛΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΝΕΛΗ)

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΤΖΙΚΗ ΝΑΤΑΛΙΑ – ΘΕΟΚΛΕΙΑ
ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΙΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένοπλοι άρπαξαν περιπολικό της Ασφάλειας!



Παλαιό Φάληρο: Ένοπλοι άρπαξαν περιπολικό της Ασφάλειας!

- Σκηνές από ταινία του κινηματογράφου εκτυλίχθηκαν πριν τα μεσάνυχτα στο Παλαιό Φάληρο - Δύο άνδρες με την απειλή πιστολιού και αυτόματου ακινητοποίησαν αστυνομικό της Ασφάλειας - Του έκλεψαν το κινητό, μπήκαν στο υπηρεσιακό περιπολικό κι έγιναν καπνός! - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών - Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Απίστευτη υπόθεση στο Παλαιό Φάληρο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 29.09.2017. Οι ένοπλοι δράστες, το περιπολικό και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους!
Πώς πήραν το περιπολικό κι έγιναν… καπνός!

Πρωταγωνιστές της απίστευτης ισορίας είναι δυο άνδρες. Και οι δύο ήταν ένοπλοι, με την απειλή πιστολιού και αυτόματου. Πλησίασαν έναν αστυνομικό της Ασφάλειας και αμέσως τον ακινητοποίησαν. Του άρπαξαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε κι έγιναν… καπνός! Σϋμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε συμβατικές πινακίδες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία. Την ώρα του περιστατικού περνούσε με το συμβατικό αυτοκίνητο έξω από το γνωστό συγκρότημα κινηματογράφων της περιοχής.

Τότε ήταν που οι δύο άγνωστοι τον προσέγγισαν, σταμάτησαν το όχημα, τον έβγαλαν έξω με την απειλή των όπλων, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητο. περιπολικό

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες πιθανότατα δεν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με αστυνομικό. Εξ ου και το… θράσος να ακινητοποιοήσουν αστυνομικό και να κλέψουν υπηρεσιακό όχημα!

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα. Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου και των δραστών. Μέχρι στιγμής αυτή δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη τους.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  3η  Οκτωβρίου  2017, ημέρα  Τρίτη   και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. ΄Εγκριση του Πρακτικού 2/08-09-2017 της Επιτροπή Διεξαγωγής Διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων ανακυκλοφορίας υφιστάμενου ανοικτού Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς Ν. Βοιωτίας» μετά την συμπλήρωση εγγράφων  της υπ΄αριθμό 347/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
2. Κατάρτιση όρων Διακήρυξης Συνοπτικής Διαδικασίας για τη σύναψη Δημόσιας Σύμβασης της μελέτης : «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ».
3. Κατάρτιση όρων Διακήρυξης Συνοπτικής Διαδικασίας για την σύναψη Δημόσιας Σύμβασης της μελέτης : «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ Δ.Κ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».
4.Εξέταση της υπ΄αριθμό 20928/30.08.17 ένστασης της εταιρείας «Β.ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» ΜΕ Δ.Τ. ΔΟΜΗΚΑΤ Ε.Ε. κατά της 344/18.08.2017 απόφασης έγκρισης του Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου «Ανακαίνιση κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου αμαξοστασίου».
5.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 40.000,00 ευρώ για αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για την κίνηση των αντλιοστασίων άρδευσης.
6.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 4.999,68 ευρώ για μίσθωση χημικών τουαλετών για την Εμποροπανήγυρη.
7.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 11.200,00 ευρώ για απόδοση κρατήσεων και λοιπών φόρων.
8.΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 5.509,18 ευρώ για επαύξηση ισχύος υπάρχουσας τριφασικής ηλεκτρικής παροχής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς.
9. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 1.674,00 ευρώ για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού.
10.΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 768,80 ευρώ για προμήθεια ψυγείου για τον Α΄Παιδικό Σταθμό.
11. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 300,00 ευρώ για ανάθεση εργασίας για χόρδισμα πιάνου Δημοτικού Ωδείου.
12.Aνάκληση της αριθ.389/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
13.΄Εγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και Τευχών της 172/2017 μελέτης με τίτλο «Ηλεκτρική Διανομή Εμποροπανήγυρης Δήμου Λεβαδέων».
14.Ανάκληση της αριθμ. 397/2017 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.
15.Εισήγηση περί καθορισμού όρων διακήρυξης για Ηλεκτρική Διανομή Εμποροπανήγυρης έτους 2017.




                                                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ     
                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με βοριάδες, βροχή και κρύο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο και κεντρικό αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά.

Άνεμοι: βορειοανατολικοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι:απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων.

Άμενοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση στα νότια τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορεια και ανατολικά.

ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς κελσίου.



Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων.

ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

πρόγνωση για αύριο Κυριακή 01-10-2017

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ανατολικά και τα νότια. εξασθένηση από το βραδύ.

ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας



Κάθε 1η Οκτωβρίου εορτάζεται η “Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία” για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν με υπονομετικότητα, θυσίες και  κόπους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι μια μέρα σύμβολο για την εμπειρία, τη σοφία και την αρετή των δικών μας ανθρώπων, των συγγενών, των φίλων των συμπολιτών μας.
Ο Δήμος Θηβαίων μέσα από την λειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δημοτικού Οργανισμού του (ΔΟΘ) βρίσκεται πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης. Τα Κ.Α.Π.Η. μας σε Θήβα και Βάγια υλοποιούν διάφορα προγράμματα για την πρόληψη της υγείας,  την  ψυχολογική και κοινωνική στήριξη  και την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ηλικιωμένων, όπως προληπτικές εξετάσεις υγείας, άθλησης, ψυχολογικής υποστήριξης αλλά και εκδηλώσεις, εκδρομές κ.α. συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Επίσης, με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας.
Εύχομαι σε όλα τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων και σε όλους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας Χρόνια Πολλά με Υγεία!»
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 7 Οκτωβρίου οι δηλώσεις βοσκοτόπων στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου οι δηλώσεις επιθυμίας των ενδιαφερομένων για
ένταξη εκτάσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης που θα εκπονηθούν

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον  Ν. 4351/2015 «Βοσκήσιμες Γαίες της Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις» (Α’ 164) και την αριθ. 1058/71977/03.07.2017 (ΦΕΚ 2331 Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός των Προδιαγραφών και του Περιεχομένου των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’)»,θα πρέπει να εκπονηθούν  Διαχειριστικά Σχεδία Βόσκησης (ΔΣΒ)
Με τα ΔΣΒ σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί η έλλειψη διαχείρισης, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τη βιωσιμότητα των βοσκήσιμων γαιών της χώρας, καθώς και η μη ορθολογική βοσκοφόρτωση, είτε με την υποβόσκηση εκτάσεων είτε με την υπερβόσκηση άλλων. Συχνά παρατηρούνται τεχνηέντως ελλείψεις βοσκήσιμων γαιών παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές εκτάσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται έστω και εποχιακά για βοσκή χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στην εκάστοτε κατανομή.
Μέσω της διαδικασίας μακροχρόνιας παραχώρησης των βοσκήσιμων γαιών και διαχωρισμού αυτών σε λιβαδικές μονάδες σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, θα γίνεται ορθολογική χρήση όλων των εν δυνάμει εκτάσεων που είναι δυνατόν να βοσκηθούν ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητάς τους, προς όφελος των κτηνοτρόφων και κατ’ επέκταση της οικονομίας, του φυσικού περιβάλλοντος και της διατήρησης της φυσιογνωμίας του τοπίου.
Τέλος, σύμφωνα με τη παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 4351/2015 «Η βοσκή εντός των βοσκήσιμων γαιών ασκείται επί τη βάση διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης της περιοχής» και όπως αναφέρεται στο άρθρο 2, παρ. 3 της παραπάνω απόφασης «Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην κυριότητα των οποίων βρίσκονται βοσκήσιμες γαίες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3208/2003 όπως ισχύει και τις διατάξεις του Π.Δ. 258/1985 «Δημοτικό και Κοινοτικό Κτηματολόγιο» (ΦΕΚ Α΄ 99) όπως ισχύει, δηλώνουν στην αρμόδια Περιφέρεια την επιθυμία τους οι εκτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στα Δ.Σ.Β. που θα εκπονηθούν, με αίτησή τους το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.»
Για τους παραπάνω λόγους όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα εμπίπτουν στις διατάξεις του ως άνω άρθρου της ως άνω απόφασης (π.χ. ιδιώτες κάτοχοι βοσκήσιμων γαιών, Δήμοι της χώρας), θα πρέπει να απευθυνθούν στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερ. Ενοτήτων προκειμένου το αργότερο μέχρι 07.10.2017 να δηλώσουν την επιθυμία ένταξης των εκτάσεων τους στα ΔΣΒ που θα εκπονηθούν. Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά στην περίπτωση που οι εκτάσεις αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων στο πλαίσιο της τρέχουσας ΚΑΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
    Κωνσταντινος Αποστολόπουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ