Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι


                       Π P O Σ K Λ H Σ H

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης  Καρβούνης
και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Κυριακίου Ιωάννης Λαζάρου
σας προσκαλούν την Tρίτη 3 Oκτωβρίου 2017 στο Kυριάκι
για να τιμήσουμε την μνήμη των Πεσόντων.

 Π P O Γ PAMMA

9π.μ. Τέλεση Μνημοσύνου −  10π.μ. Κατάθεση στεφάνων − 10,30 π.μ. Ομιλία Αναφορά στα γεγονότα στην Πλατεία ΑγίουΝικολάου −−.11 π.μ. Καλλιτεχνική εκδήλωση με την Eυτυχία Mητρίτσα και τον Aχιλλέα Γουάστωρ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης-Φωτογραφίες





Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Άσκρη τέλεσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό των εγκαινίων του ως άνω Ναού, όπου και εκόμισε ιερά λείψανα προκειμένου να τοποθετηθούν επί της Αγίας Τραπέζης.
Το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων και ακολούθως την πρώτη Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό πλαισιούμενος υπό κληρικών της Μητροπόλεώς μας και με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού Άσκρη. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων τα τελούμενα εξηγούσε στο εκκλησίασμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου πανοσ.αρχιμ. π.Σιλουανός Πεπονάκης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προεχείρισε σε σακελλάριο τον Εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Ευταξία.Περισσότερα ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή το θέμα της μετακίνησης των μαθητών της Δομβραίνας

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την δυσκολία μετακίνησης των μαθητών της Δόμβραινας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Δεν μπορούν να μετακινηθούν προς το σχολείο τους οι μαθητές της Δόμβραινας του δήμου Θηβαίων»

Κατά τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι μαθητές λυκείου της ευρύτερης περιοχής της Δόμβραινας του δήμου Θηβαίων, υποχρεώνονται να φοιτούν στο Λύκειο της γειτονικής δημοτικής ενότητας Βαγίων, επειδή δεν υπάρχουν λειτουργούσες τάξεις λυκείου στη Δόμβραινα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη χωροταξική κατανομή.

Οι μαθητές λυκείου της Δόμβραινας μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ήταν αναγκασμένοι να αλλάζουν τρία (3) λεωφορεία το πρωί και να φθάνουν στα Βάγια στις 08:45’, ενώ τα μεσημέρια περίμεναν μέχρι τις 15:00’ το δρομολόγιο της γραμμής για να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργά το απόγευμα ολοκληρώνοντας το καθημερινό τους εξαντλητικό πρόγραμμα.

Από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 όμως οι μαθητές της Δόμβραινας δεν μπορούν να πάνε στο Λύκειο Βαγίων όπου φοιτούν, επειδή τα λεωφορεία πλέον δεν τους μετακινούν, καθώς δεν υπάρχει ισχύουσα σύμβαση και επιπλέον έληξε και η περίοδος χάριτος από το ΚΤΕΛ την οποία παρείχε προς εξυπηρέτηση μαθητών και γονέων.

Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά, δεν έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής κανένα μεταφορικό μέσο για την εξυπηρέτηση της κατάστασης, δημιουργώντας τεράστια και ποικιλόμορφα προβλήματα στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ποιες ενέργειες προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να δώσουν άμεσα και οριστική λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα;

Αθήνα, 28/09/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγραφή δημοτών Ρομά στα όρια του Δήμου Λεβαδέων


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο του κοινωνικού σχεδιασμού δράσης κοινωνικής ένταξης των Ρομά, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Προστασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα προβεί στην καταγραφή όλων των Ρομά Δημοτών του Δήμου, που κατοικούν στην Τοπική Κοινότητα Ρωμαίικου και την Τοπική Κοινότητα Αλαλκομενών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας, που βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 12 στη Λιβαδειά από 2 έως 10 Οκτωβρίου 2017, από τις 8.00 έως τις 10.00 π.μ.
Πληροφορίες:
Μακρή Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός Τηλ.22610-20150
Λάμπρου Χρυσάνθη, Κοινωνική Λειτουργός Τηλ. 22610-20151
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: «Περιβαλλοντική βόμβα» 10.000 τόνων αποβλήτων στην Θήβα !!!




«Περιβαλλοντική βόμβα» 10.000 τόνων αποβλήτων στην Θήβα !!!
Και είναι μόνον η αρχή, θα το επιτρέψουμε;
Βάσει των στοιχείων που έδωσε ο Περ. Φο.Δ.Σ.Α. με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 10.000 τόνοι επιπλέον σκουπίδια μεταφέρθηκαν από άλλες περιοχές (κυρίως από την Εύβοια) στον ΧΥΤΑ Θήβας μόνον για το Α΄ Εξάμηνο του 2017.
Με βάσει τα στοιχεία αυτά στο ΧΥΤΑ Θήβας εναποτέθηκαν το Α΄Εξάμηνο του 2017, 24.605 τόνοι σκουπίδια, ενώ η παραγόμενη ποσότητα για το ίδιο χρονικό διάστημα από την περιοχή των Δήμων Θήβας, Αλιάρτου και Τανάγρας ήταν 14.772 τόνοι.
Όταν έθεσα το σοβαρό αυτό θέμα στις Συνεδριάσεις των τελευταίων δυο Δημοτικών Συμβουλίων ο Δήμαρχος προσπάθησε να το υποβαθμίσει, αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει.
Για τον λόγο αυτό απευθύνουμε και δημόσια τα ερωτήματά μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση του:
Από πού γίνεται και ποιος λαμβάνει την απόφαση για την μεταφορά αυτών των μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων;
Γιατί παρακάμπτονται και δεν ενημερώνονται ούτε οι πολίτες και ούτε καν το Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας;
Με ποιο δικαίωμα και ποιανού εξουσιοδότηση ο Δήμαρχος συναινεί στις αποφάσεις αυτές του Περ. Φο.Δ.Σ.Α.;
Γιατί δεν υλοποιείται η δέσμευση από τον Περ. Φο.Δ.Σ.Α. ότι στις υποδομές μας θα διαχειρίζονται μόνον τα τοπικώς παραγόμενα απορρίμματα;
Λαμβάνεται υπόψη από τη Δημοτική αρχή η μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση (της ήδη επιβαρυμένης) από την μεταφορά και την εναπόθεση των μεγάλων αυτών ποσοτήτων από άλλες περιοχές στον Δήμο μας;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν απαντά σε σχετικές ερωτήσεις για το θέμα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης;
Θα συμμετέχουν και οι Θηβαίοι πολίτες στο κόστος της μεταφοράς;
Ο Δήμαρχος στην προσπάθεια του να αποφύγει το θέμα το μόνο που δήλωσε είναι ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για τον λόγο ότι τις αποφάσεις τις παίρνει ο ενιαίος Περ. Φο.Δ.Σ.Α. και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να «εκφέρουμε γνώμη» και μια δεύτερη απάντηση του ήταν ότι «δεν λαμβάνουμε απορρίμματα από άλλες Περιφέρειες». Δηλαδή επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι πλέον για την εναπόθεση αστικών αποβλήτων στην Θήβα τις αποφάσεις θα τις λαμβάνει ο Σταυρογιάννης ( Δήμαρχος Λαμιέων), ο Παγώνης (Δήμαρχος Χαλκίδας) και το ΔΣ του Περ. Φο.Δ.Σ.Α. Δηλαδή για την μεγάλη αυτή περιβαλλοντική επιβάρυνση της Θήβας από την μελλοντική μεγάλη συσσώρευση των αποβλήτων από άλλες περιοχές ο ρόλος του Δημάρχου κου Νικολάου θα περιορίζεται σε αυτόν του «θεατή».
Ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος που συνηγόρησε και υπερθεμάτισε για την μεταφορά αποβλήτων και υπέρ των αποφάσεων αυτών του Περ. ΦοΔ.Σ.Α. ήταν ο κος Στάϊκος.
Καλούμε τους πολίτες της Θήβας σε εγρήγορση γιατί η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη συσσωρευμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση.
 Να παραδειγματιστούμε από τους συνδημότες μας της Θίσβης που με την μεγάλη αντίδραση και κινητοποίηση τους απέτρεψαν την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους.
                     ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

            ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                  ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας έπιασε παραχαράκτες χαρτονομισμάτων στο Παρόρι Λιβαδειάς

Από αστυνομικό, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, για απόπειρα απάτης, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Κατασχέθηκαν συνολικά (17) χαρτονομίσματα των (50€) και (36) χαρτονομίσματα των (20€), αμφιβόλου γνησιότητας

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ναρκωτικά δισκία, διάφορα είδη παραεμπορίου, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα 


Από αστυνομικό, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, συνελήφθησαν προχθές (30-09-2017) το μεσημέρι στο Παρόρι Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 51χρονος και μία 45χρονη.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για απόπειρα απάτης, παραχάραξη, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και άλλα αδικήματα.

Ειδικότερα οι συλληφθέντες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 51χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ανωτέρω περιοχή, όπου η 45χρονη, με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων, επιχείρησε να θέσει σε κυκλοφορία ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50€).

Η ενέργεια της 45χρονης έγινε αντιληπτή τόσο από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, όσο και από τον αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος ως πελάτης και κατάφερε να ακινητοποιήσει την ίδια, αλλά και τον 51χρονο συνεργό της, που την ανάμενε ως οδηγός του προαναφερόμενου οχήματος, έξωθεν του καταστήματος.

Ο ανωτέρω αστυνομικός εντόπισε εντός του οχήματος έναν φάκελο, που περιείχε (16) επιπλέον χαρτονομίσματα των (50€) και (36) χαρτονομίσματα των (20€), ομοίως αμφιβόλου γνησιότητας.
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και μετέβησαν άμεσα στο σημείο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου (ανδρικά και γυναικεία αρώματα), καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Επίσης κατασχέθηκαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των (165) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, όπως και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το 51χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι στερούταν σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια φαρμακεία εφημερεύουν τον Οκτώβριο στη Θήβα

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/10/2017 ΤΖΩΝΗ  ΙΩΑΝΝΑ
ΣΕΦΕΡΗ 2 –ΤΑΧΙ
(ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ) 89209 89209
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/10/2017 XOYXOYMHΣ-ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΤΡΙΤΗ 03/10/2017 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ν. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 113 27812 23302
ΤΕΤΑΡΤΗ 04/10/2017 ΖΗΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 1-ΕΝΑΝΤΙ ΣΦΕ 27866 29381
ΠΕΜΠΤΗ 05/10/2017 ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/10/2017 ΜΑΜΑΛΗ Κ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 136 24555 29662
ΣΑΒΒΑΤΟ 07/10/2017 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 66 -ΠΕΖΟΔΡOMΟΣ 25990 21813
ΚΥΡΙΑΚΗ 08/10/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΔΕΥΤΕΡΑ 09/10/2017 MATTEO PEZZI                    (ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Σ. ΖΗΚΑΣ) ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 1-                      ΕΝΑΝΤΙ ΣΦΕ 27866 29381
ΤΡΙΤΗ 10/10/2017 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΞΕΝ. ΔΙΡΚΗΣ 35 29366 26986
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/10/2017 MEΛΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 8-  ΠΥΡΙ 23443 81448
ΠΕΜΠΤΗ 12/10/2017 ΜΗΝΑ ΑΝΝΑ AΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 23-Π.ΣΦΑΓΕΙΑ 22642 6980375836
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/2017 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 9 & ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ ΓΩΝΙΑ 27729 6936709006
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/10/2017 ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ  ΜΑΡΙΝΑ Λ.ΦΑΛΑΓΓΟΣ 5 26196 22830
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/10/2017 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΞΕΝ. ΔΙΡΚΗΣ 35 29366 26986
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/10/2017 ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 66 -ΠΕΖΟΔΡOMΟΣ 25990 21813
ΤΡΙΤΗ 17/10/2017 ΖΗΚΑ-ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/10/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗ-ΚΑΡΒΕΛΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΠΕΜΠΤΗ 19/10/2017 ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46 -ΠΥΡΙ 21560 21560
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/10/2017 ΤΖΩΝΗ  ΙΩΑΝΝΑ
ΣΕΦΕΡΗ 2 –ΤΑΧΙ
(ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ) 89209 89209
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10/2017 TΣΕΚΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 101 22444 2262102375
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/10/2017 ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ ΑΛΕΞ. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 39 29922 22883
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/10/2017 ΨΑΡΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ &ΤΣΕΒΑ 1 22555 23311
ΤΡΙΤΗ 24/10/2017 ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΤΝΙΩΝ 27-ΤΑΧΙ-ΕΝΑΝΤΙ  ΔΕΗ 89778 89778
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10/2017 ΣΙΝΝΗ-ΧΟΥΧΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 42 23703 23378
ΠΕΜΠΤΗ 26/10/2017 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ν. ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 113 27812 23302
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10/2017 ΖΗΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 1-ΕΝΑΝΤΙ ΣΦΕ 27866 29381
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10/2017 ΛΟΥΚΙΔΟΥ ΠΙΝΔΑΡΟΥ 70 22577 29381
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/2017 ΜΑΜΑΛΗ Κ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 136 24555 29662
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/10/2017 ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 46 -ΠΥΡΙ 21560 21560
ΤΡΙΤΗ 31/10/2017 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΔΙΠΟΔΟΣ 9 & ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ ΓΩΝΙΑ 27729 6936709006

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει την Ιταλία η ιστορία μιας 40χρονης μητέρας που πέθανε από καρκίνο



Άφησε στην ενός έτους κόρη της 17 δώρα, ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων της μέχρι να ενηλικιωθεί
Μια Ιταλίδα 40 ετών έχασε την ζωή της από καρκίνο και άφησε 17 δώρα στην κόρη της. Ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων, μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η ιστορία της Ελίζα Τζιρότο συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία έχασε την μάχη κατά μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου, στον ιταλικό Βορρά. Όταν οι γιατροί, όμως, την πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να ζήσει μόνον για άλλους δυο μήνες, η Ελίζα είπε στον σύντροφό της:

«Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι».

Παντρεύτηκαν αμέσως και από εκείνη την στιγμή, η Ελίζα Τζιρότο αποφάσισε να αφιερωθεί μόνον στην μικρή της κόρη, στην Αλίτσε, η οποία είχε γεννηθεί πριν από έναν χρόνο. Της αγόρασε δεκαεπτά δώρα, ένα για κάθε της γενέθλια. Κούκλες, μαριονέτες, βιβλία, αλλά και μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, με σημαίες πάνω σε όλες τις πόλεις τις οποίες η Ελίζα θα ήθελε να μπορούσε να επισκεφθεί με την κόρη της.



Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου) έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, άφησε στη μικρή δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει τη φωνή της. Ένας τρόπος για να μην διακοπεί ποτέ η σχέση μάνας και κόρης και ο θάνατος να μην μπορέσει να επιβάλει την δική του, άκαρδη λήθη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Β' Κατηγορίας Βοιωτίας- 1η Αγωνιστική



Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 1ης Αγωνιστικης
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΟ Παύλο                            4-0
ΑΟ Ασκρης - Πανγεωργικος                                        0-3
ΑΟ Υψηλαντης - Νικη Λαφυστιου                              7-2
ΠΑΟΚ Κυριακιου - ΑΟ Κάστρο                                   3-1
ΑΕ Ορχομενου - Ελικώνας Δομβραινας                     7-1
Ρεπο .. Ρηξη Λιβαδειας

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 1 Αγωνα
1. ΑΕ Ορχομενου                      3
2. ΑΟ Υψηλαντης                     3
3. Πηγασος Αγιας Αννας        3
4. Πανγεωργικος                     3
5. ΠΑΟΚ Κυριακιου                3
6. ΑΟ Καστρο                           0
7. ΑΟ Ασκρης                            0
8. ΑΟ Παυλο                             ο
9. Νικη Λαφυστιου                  0
10. Ελικωνας Δομβραινας      0
11. Ρηξη Λιβαδειας                   -

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
2η Αγωνιστικη
Ρηξη Λιβαδειας - ΠΑΟΚ Κυριακιου
Νικη Λαφυστιου - ΑΕ Ορχομενος
Ελικωνας Δομβραινας - Πανγεωργικος
ΑΟ Καστρο - Πηγασος Αγιας Αννας
ΑΟ Παυλο - ΑΟ Ασκρης
Ρεπο ... ΑΟ Υψηλαντης

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αποτελεσματα 1ης Αγωνιστικης
ΠΑΣ Οινοφυτων - Α.Σ Λεονταριου                              0-0
Δοξα Μουρικιου - ΑΟ Πλαταιων                                  1-1
Ιωνικός Αστερας Θηβας - Ελλοπιακος                        2-5
ΑΕΣ Ελεωνας - Κεραυνός Αγιου Θωμά                       2-2
Επαμεινωνδας Λευκτρων - Πελοπιδας Θηβας          2-1
ΑΟ Θεσπιακος - Α.Σ Χωστιων                                       3-1

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
η Βαθμολογια σε 1 Αγωνα
1. Ελλοπιακος                                 3
2. ΑΟ Θεσπιακος                           3
3. Επαμεινωνδας Λευκτρων       3
4. ΑΕΣ Ελεωνα                              1
5. Κεραυνος Αγιου Θωμα            1
6. Δοξα Μουρικιου                       1
7. ΑΟ Πλαταιων                            1
8. ΠΑΣ Οινοφυτων                       1
9. Α.Σ Λεονταριου                        1
10. Πελοπιδας Θηβας                  0
11. Α.Σ Χωστιων                            0
12. Ιωνικος Αστερας Θηβας       0

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
2η Αγωνιστικη
Α.Σ Χωστιων - Επαμεινωνδας Λευκτρων
Κεραυνος Αγιου Θωμα - Α.Σ Λεονταριου
ΑΟ Θεσπιακος - Δοξα Μουρικιου
Πελοπιδας Θηβας - ΑΕΣ Ελεωνας
ΑΟ Πλαταιων - Ιωνικος Αστερας Θηβας
Ελλοπιακος - ΠΑΣ Οινοφυτων
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΜΕ Θήβας για τις απολύσεις στη ΜΟΡΝΟΣ

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ενώπιων της Γ.Σ. της 02/10/2017

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι συνάδελφοι και την καθολική συμμετοχή στις 2ωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις βάρδιες την Παρασκευή 29/09/2017, ως πρώτη απάντηση στην εργοδοσία για τις απολύσεις 6 συναδέλφων μας. Αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που σύμφωνα με την Επιχ. ΣΣΕ 2017 θα ξεκινούσε η συζήτηση μεταξύ εταιρείας και σωματείου για την παροχή bonus.
Αυτές οι απολύσεις αποτελούν το προοίμιο της νέας επίθεσης της εργοδοσίας της ΜΟΡΝΟΣ στο όνομα της στρατηγικής της στόχευσης «…για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της…», όπως χαρακτηριστικά τέθηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας στη συνάντηση με το Σωματείο μας στις αρχές Σεπτέμβρη.
Αυτό υπηρετεί και η απόφαση της ΦΑΓΕ για αναζήτηση και άλλου προμηθευτή, εκτός της ΜΟΡΝΟΣ (που μέχρι σήμερα αποτελούσε το μοναδικό της προμηθευτή σε κυπελλοειδή κ.ά.) και με ότι μπορεί να επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη στον όγκο της παραγωγικής δραστηριότητας στο εργοστάσιο.
Αυτά, σε συνάρτηση με τους ευρύτερους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς του ομίλου Φιλίππου (επένδυση ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο κ.α.) μόνο ως ανησυχητικές εξελίξεις μπορεί να εκληφθούν από την πλευρά μας, που πρέπει να μας θέσουν σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, όχι μόνο τους συναδέλφους στη ΜΟΡΝΟΣ, άλλα όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία στις επιχειρήσεις του ομίλου.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Έχοντας υπόψιν ότι παραμένει σε ισχύ όλο το αντεργατικό πλαίσιο νόμων που διατήρησε και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτιμούμε ότι η εργοδοσία θα το αξιοποιήσει και στη συνέχεια, για να χτυπήσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, την Επιχ. ΣΣΕ.
Δεν πρέπει να δεχτούμε καμία άλλη θυσία για τα κέρδη και τα όποια άλλα συμφέροντα της εργοδοσίας. Η συνολική πείρα των προηγούμενων χρόνων αυτό επιβεβαιώνει. Αρκεί να θυμηθούμε ότι, αρχικά υπονομεύτηκε η Επιχ. ΣΣΕ από την πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του Σωματείου μας το 2011 στο όνομα δήθεν της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και πριν ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» έγιναν 15 απολύσεις. Στη συνέχεια, οι ίδιες δυνάμεις υπέγραψαν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και απολύσεις ξαναγίνονται. Αυτά είναι που «ανοίγουν την όρεξη» της εργοδοσίας.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΜΟΡΝΟΣ και απαιτούμε να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις των συναδέλφων μας.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση των απολυμένων συναδέλφων μας και δικαιωμάτων μας στα χέρια μας. Για αυτό προτείνουμε άμεσα:
Να κληθούν σε σύσκεψη όλα τα ΔΣ των Σωματείων στις επιχειρήσεις του ομίλου και στη συνέχεια να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο με περιοδείες των Σωματείων και Γενικές Συνελεύσεις.
Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με κλιμάκωση και με μορφές που θα αποφασίσουμε συλλογικά.
Κατά τη διενέργεια των εργατικών διαφορών να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο ΣΕΠΕ Θήβας.
Να ζητηθεί τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και συγκέντρωση όλων των εργαζομένων εκεί.
Η ανωτέρω πρόταση αποτελείται από δράσεις και παρεμβάσεις που θα ταρακουνήσουν τώρα την εργοδοσία και θα συμβάλλουν στη δημιουργία όρων της εργατικής αντεπίθεσης στον όμιλο. Σας καλούμε να την στηρίξετε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με συννεφιά και βροχές ξεκινά η εβδομάδα

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση
Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένους όμβρους σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στην Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά η πρόγνωση:
Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια, που από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ