Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Σπύρος Μεϊδάνης - Ένας Βοιωτός που ξεχωρίζει


Ο λόγος για τον συντοπίτη μας Σπύρο Μεϊδάνη.
 Με καταγωγή από τις Θεσπιές Βοιωτίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Μεγάλωσε στην Αλίαρτο και εν συνεχεία στις ιστορικές Θεσπιές. Από μικρή ηλικία εκδηλώθηκε η μεγάλη του αγάπη για την μουσική και συγκεκριμένα για το λαϊκό μας όργανο "μπουζούκι" .
Σπούδασε σε ωδεία Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή μουσική με καταξιωμένους καθηγητές όπου και αποφοίτησε με επιτυχία!
Το 2007 κατέβαίνει στην Αθήνα για σπουδές στο τομέα των Χρηματοοικονομικών όπου και σήμερα δραστηριοποιείται επιτυχώς. Αν και σε μικρή ηλικία, η εξέλιξη του στη μουσική είναι μεγάλη, έχοντας την καθοδήγηση καταξιωμένων μουσικών όπως ο Μανώλης Καραντίνης και ο Μίλτος Ηλίου.
Αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο πλευρό γνωστών τραγουδιστών όπως οι : Κώστας Καραφώτης , Πάνος Καλίδης , Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Χρήστος Σεβαστός κ.α  τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις όσο και δισκογραφικά.
Ο ίδιος δηλώνει πως με επιμονή και υπομονή, οι στόχοι γίνονται εφικτοί.

Η ομάδα του Permisospress,εύχεται στο Σπύρο ένα μέλλον με πολλές επιτυχίες!








Διαβάστε Περισσότερα »

To «ευχαριστώ» του Μπακογιάννη στους ανθρώπους της 359 ΜΑΕΔΥ


Την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στο αεροδρόμιο Λαμίας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, ενημερώθηκε τόσο για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Μοίρας όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποί της. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσπάθεια που κατέβαλε η Μοίρα στην κατάσβεση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης κάθε υπηρεσίας που έχει ως αντικείμενο την πυρόσβεση.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Αισθάνθηκα την υποχρέωση να πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που και αυτό το καλοκαίρι έδωσαν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη μας, τον Θύμιο Καραΐσκο, ήρθαμε στο αεροδρόμιο της Λαμίας, στην 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, όχι για μία τυπική επίσκεψη. Ήθελα να μιλήσω από κοντά μαζί τους. Άκουσα πολλά και κράτησα την αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι αυτοί που φεύγουν από το σπίτι ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας και επιστρέφουν ως ήρωες ή υπεράνθρωποι, μετά από κάθε επιχείρηση κατάσβεσης. Πρέπει να έχουν τον σεβασμό όλων μας, ο οποίος πρέπει και να εκφράζεται και εμπράκτως από το κεντρικό κράτος».
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι από το Σάββατο-Xάρτης


Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους αναμένεται το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Όπως τονίζει, το Σάββατο θα είναι μια ιδιαιτέρως «δύσκολη» μέρα για αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο θα υπάρξουν κάποια τμήματα που δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου από το πέρασμα του χαμηλού βαρομετρικού.

Μεταβατική ημέρα η Παρασκευή
Το κυρίως «πιάτο» της κακοκαιρίας θα έρθει το Σάββατο, όμως από το μεσημέρι της Παρασκευής θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, στην κεντρο-νότια Πελοπόννησο αλλά και από το βράδυ στη νότια -κυρίως- Κρήτη, στις Κυκλάδες αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα αφού οι εντάσεις τους δεν θα ξεπερνούν 4-5 και πολύ τοπικά στο νότιο Αιγαίο τα 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα μας χτυπήσει την πόρτα η κακοκαιρία
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, ο καιρός θα είναι πολύ άστατος σε μεγάλο μέρος της χώρας. Θα βρέξει σχεδόν παντού εκτός από τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων και της ανατολικής Πελοποννήσου. Επίσης, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι περισσότερο τοπικού χαρακτήρα οι βροχοπτώσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, θα είναι οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πιθανές χαλαζοπτώσεις, οι ενισχυμένοι άνεμοι, η πτώση της θερμοκρασίας ειδικά στα βόρεια αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα απασχολήσουν τα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Ανησυχία για κάποια διαμερίσματα
Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία σε ορισμένα διαμερίσματα οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι κατά τη διάρκεια του Σαββάτου για ίσως και ακραίες κατά τόπους βροχές (βλ. φώτο). Τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό της κόκκινης καμπύλης.

Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες :

    Κεντρικό & Βόρειο Ιόνιο
    Ήπειρος
    Δυτική Στερεά
    Θεσσαλία
    Μακεδονία
    Θράκη
    Νησιά του ανατολικού Αιγαίου
    Δωδεκάνησα
    Ίσως τοπικά στη νοτιοδυτική Κρήτη

Και χιόνια στα ορεινά
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, θα υπάρξει τεράστια υποστήριξη από υγρασία στα χαμηλά και ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα οι βροχές να μετατρέπονται σε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ακόμη και πάνω από τα 1700-1800 μέτρα, τοπικά στα ΒΔ ίσως και χαμηλότερα.

Η Αττική εκτός της κακοκαιρίας
Δεν θα καταλάβουν σχεδόν τίποτα οι κάτοικοι της Αττικής από το πέρασμα αυτού του χαμηλού από τη χώρα μας, πέρα από τους ανέμους που θα ενισχυθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο ή τις παροδικές νεφώσεις. Πάντως η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στην Αττική είναι πολύ μικρή. Θα υπάρξουν σαφέστατα και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

«Βροχοπάρτι» στη Θεσσαλονίκη
Σε αντίθεση με την Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο αναμένονται πολύ ισχυρές κατά περιόδους βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Ειδικά από το μεσημέρι του Σαββάτου και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν στο νομό ευρύτερα.

Ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο
Κατά τη διάρκεια της έλευσης του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι όπως πάντα συμβαίνει θα ενισχυθούν. Αναμένονται άνεμοι στο Αιγαίο που θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ τοπικά.

Στο Ιόνιο, αλλά και σε περιοχές του Θερμαϊκού ίσως υπάρξουν και απαγορευτικά.

Περιορισμός των φαινομένων την Κυριακή
Την Κυριακή οι βροχές θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ ίσως παραμείνουν κάποιες και στην Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες εκεί θα είναι εξασθενημένες και δεν θα προκαλέσουν προβλήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ Κορασίδων Γ.Σ. Αλιάρτου- Γ.Σ. Αυλίδας στο Κλειστό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαράζ ελέγχων της Αστυνομίας στη Στερεά- Συνελήφθησαν 50 άτομα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (50) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης,
ελέγχθηκαν (1.179) άτομα και (1.054) οχήματα, προσήχθησαν (117) άτομα και βεβαιώθηκαν (271) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (04-10-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.179) άτομα, εκ των οποίων (973) ημεδαποί και (206) αλλοδαποί, καθώς και (1.054) οχήματα.

Προσήχθησαν: (117) άτομα, εκ των οποίων (85) ημεδαποί και (32) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (50) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για διάπραξη κλοπών.
(2) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(11) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(14) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(4) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(2) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.
(2) ημεδαποί, για λοιπά ποινικά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (299) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(271) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (42) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (7) για αντικανονικό προσπέρασμα, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (20) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (7) για ΚΤΕΟ και (186) λοιπές παραβάσεις.}
(2) παραβάσεις για κλοπές.
(4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(14) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(4) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Θήβας για το εργατικό ατύχημα στα Σωληνουργεία Θίσβης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης χτίζονται με το αίμα, τη ζωή και τον ιδρώτα των εργαζομένων!

Η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον 28χρονο εργάτη που τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο 30/9 σε ένα από τα πολλά κάτεργα του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στη «Σωληνουργεία Κορίνθου» στη Θίσβη Βοιωτίας. Το νεαρό εργάτη καταπλάκωσε μεταλλική σωλήνα μεγάλου βάρους με αποτέλεσμα, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, να ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ως υπεύθυνη για το σακάτεμα του νεαρού εργάτη την εργοδοσία του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (συμφερόντων Στασινόπουλου). Το «ατύχημα» έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα –ακόμα και θανατηφόρα- που έχει στο ιστορικό του ο εν λόγω Όμιλος (ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΑΛ colour κ.ά.). Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόλις μια μέρα πριν, την Παρασκευή 29/9, «μηδένισε το ρολόι» που καταγράφει τις «ημέρες χωρίς ατύχημα» στην ΕΛΒΑΛ του ίδιου Ομίλου.

Μόνο ως πρόκληση και κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα λεγόμενα «σεμινάρια υγιεινής και ασφάλειας» που πραγματοποιεί ο Όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Στόχος του είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και παράλληλα να μεταθέσει την ευθύνη για την υγιεινή και ασφάλεια στους ίδιους. Είναι χαρακτηριστική η επιχειρηματολογία της εργοδοσίας: «εγώ σας τα έμαθα, από εκεί και πέρα για το 99% των ατυχημάτων φταίει ο εργαζόμενος». Κανείς εργάτης και καμιά εργάτρια δεν πρέπει να μπει σε αυτή τη λογική και να δώσει δίκιο στην εργοδοσία. Πάνω στην εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα, στην αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, την εργολαβική εργασία έχει χτίσει τα τεράστια κέρδη του ο Όμιλος. Το κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε τις ζωές των εργαζομένων.

Καθημερινά σε όλο τον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ αλλά και γενικότερα στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων και ευρύτερα, η εντατικοποίηση της δουλειάς σπάει κόκαλα. Η εργολαβική εργασία, δηλαδή η πλέον ανειδίκευτη, καθώς και τα 12ωρα (αφού ο μισθός του 8ωρου δε φτάνει) είναι εκτεταμένα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Με τους εκατοντάδες νέους νόμους που ψήφισαν και τους παλιότερους που διατηρούν, ρίχνουν νερό στο μύλο της ασυδοσίας της εργοδοσίας και ποτίζουν την εργασιακή ζούγκλα. Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, επέκτειναν και βάθυναν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την ενοικιαζόμενη εργασία μέσω δουλεμπόρων, χτύπησαν και συνεχίζουν να χτυπάν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τσάκισαν το μεροκάματο και δημιούργησαν συνθήκες «δουλειά να είναι κι ό,τι να ‘ναι» για την πλειοψηφία της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η βάση που δημιουργεί το έδαφος για τα εργατικά ατυχήματα. Αυτή είναι η περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη» και «έξοδος από την κρίση» που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Δηλαδή δίνουμε τα πάντα στους βιομήχανους (νόμους, φοροαπαλλαγές, δικαιώματα, ζωές…) για να κάνουν «επενδύσεις», δηλαδή να σκάνε στα κέρδη με αντάλλαγμα μια δουλειά χωρίς δικαιώματα και επίφοβη για τη ζωή των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει επιπλέον μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει στις υπηρεσίες ελέγχου καθώς η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας Βοιωτίας που εδρεύει στη Λιβαδειά, στελεχώνεται με μόλις δύο υπαλλήλους. Δηλαδή μόλις δύο υπάλληλοι για όλο το νομό και ειδικότερα για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που συγκεντρώνονται στη Βιομηχανική Ζώνη Οινοφύτων, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και συνολικά την εργατική τάξη της περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να σπάσουν τη σιωπή τους, να σπάσουν την τρομοκρατία και να οργανωθούν στα ταξικά σωματεία.

Η υπόθεση της περιφρούρησης της ζωής της εργατικής τάξης και των παιδιών της περνάει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για:

·        Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
·        Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
·        Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ειδικότερα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς να παλέψουμε για:

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας.
Ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με προσανατολισμό στην εργοδοτική ευθύνη για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου από τον επαγγελματικό κίνδυνο.
Άμεσα ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Συνδυασμένη, με σαφή διακριτά καθήκοντα, δράση των Επιθεωρήσεων Ασφαλείας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, εργασία ανηλίκων κ.λπ.).
Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας, κατάργηση των Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης των κινδύνων (ΕΞΥΠΠ).


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του τραυματία εργάτη και της οικογένειάς του με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Να διερευνηθούν άμεσα και λεπτομερώς οι αιτίες του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων


Η
Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 να γιορτάζεται κάθε 1η Οκτωβρίου έχει ως στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως στις σημερινές συνθήκες οικονομικής ύφεσης που αρκετές φορές έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία συνθηκών μη αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Ο Δήμος Λεβαδέων μέσα από τις κοινωνικές δομές του στέκεται δίπλα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, καθώς θεωρεί ότι αποτελούν ενεργό και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους προσφέρει ευκαιρίες για την άρση της απομόνωσης, τόνωσης της διάθεσής τους για εθελοντική προσφορά και μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους στους νεότερους.  Μέσω του ΚΑΠΗ ο Δήμος φροντίζει να προσφέρει τις καλύτερες ποιοτικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά και ψυχαγωγίας για τα μέλη του.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων το ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων διοργάνωσε και πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στη λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή Δημάρχου Λεβαδέων στις εργασίες ημερίδας του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια στα Γρεβενά


Η Δήμαρχος Λεβαδέων, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια κ. Γιώτα Πούλου παραβρέθηκε στις εργασίες της ημερίδας: "Ποτάμια συστήματα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Γρεβενών, με διοργανωτές τον Δήμο Γρεβενών, την ΔΕΥΑ Γρεβενών και το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας τόνισε την ζωτική σημασία του νερού, αλλά και την ανάγκη επανεξέτασης της σχέσης μας με τα ποτάμια των πόλεών μας επισημαίνοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με την φύση. Μιλώντας ειδικότερα για την Έρκυνα, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη της Λιβαδειάς είπε ότι ξεκίνησε προσφάτως ένα σχέδιο για την αναγέννηση της Έρκυνας, με κύριους στόχους, να επιτευχθεί η στροφή της πόλης προς το ποτάμι και να καταστεί η Έρκυνα κέντρο της πολιτιστικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.
Το σχέδιο είναι ολιστικό και θα περιλαμβάνει τέσσερις τομείς:
1. Περιβάλλον και Οικολογία
2. Ιστορία και Ταυτότητα
3. Οικονομία και
4. Τέχνη και Πολιτιστικές δραστηριότητες
Η Δήμαρχος υπογράμμισε ότι το σχέδιο προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των δημοτών και για τον λόγο αυτό, κατά τη διαδικασία του οριστικού σχεδιασμού θα ζητηθεί η ενεργή συμμετοχή των δημοτών μας, ώστε να διαμορφωθούν οι προτάσεις και να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι τελικός στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής και δημιουργία μιας νέας αστικής εμπειρίας, μέσα από τη αλληλεπίδραση του ποταμού με την πόλη.
Τα ποτάμια ένωσαν 27 Ελληνικές πόλεις, μικρούς και μεγάλους δήμους, σε ένα δίκτυο που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που έχουν οι αστικές περιοχές από την παρουσία των ποταμών, καθώς και την ορθολογική διαχείριση τους.
Ως κυριότερα συμπεράσματα από τις εργασίες της ημερίδας είναι η ανάγκη άμεσης κωδικοποίησης της νομοθεσίας που διέπει την διαχείριση των ποταμών και η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του κάθε φορά εμπλεκόμενου φορέα, ενώ αποφασίσθηκε η συνέχιση της διοργάνωσης ανάλογων ημερίδων με την σκυτάλη να παίρνουν η Λάρισα και η Λιβαδειά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 33 έτη μειώνεται το όριο ηλικίας για εξαγορά στρατιωτικής θητείας


Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος και προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη
Τη μείωση του ορίου ηλικίας που αφορά το εξαγοράσιμο της στρατιωτικής θητείας κατατέθηκε σε σχετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος και προανήγγειλε επίσης την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.

 «Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης» εξήγησε ο αν. υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποτραπεί «ένα κομμάτι του brain rain».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή, για την κατάθεση τροπολογίας με βάση την οποία θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100% και άνω.

Ειδικώς για το θέμα αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν 14 τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίες εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ
Δίνοντας αίμα:
Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από ανάγκη σας σε αίμα.
Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Οι υποψήφιοι αιμοδότες πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Στο νοσοκομείο τρίχρονο αγοράκι που κατάπιε νέφτι


Στο νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύετεαι ένα τρίχρονο αγοράκι ύστερα από κατάποση νέφτι.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το συμβάν σημειώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (4/10) στη Στυλίδα, όταν ο πατέρας της οικογένειας έβαφε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού και χρειάστηκε νέφτι για την αραίωση του χρώματος.

Το νήπιο διέφυγε κάποια στιγμή της προσοχής και βούτηξε το μπουκάλι δοκιμάζοντας το περιεχόμενο. Ευτυχώς την κίνησή του είδε η γιαγιά και άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας.

Εκεί υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας για ενυδάτωση και παρακολούθηση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι γονείς του, που να σημειωθεί ότι έχουν στην επιμέλειά τους άλλα τέσσερα παιδιά, με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και την Πέμπτη (5/10) αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Για την ώρα στο πλευρό του μικρού στο Νοσοκομείο Λαμίας βρίσκεται εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλός ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα περιμένουμε σήμερα Πέμπτη.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 17 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 27 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βαθμιαία δυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα ανατολικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα νότια μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ