Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Βοιωτίας σε παράσταση διαμαρτυρίας για ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ


ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ
την άμεση έγκριση λειτουργίας όλων των ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ.
την άμεση κάλυψη των διδακτικών κενών που ξεπερνούν τις 1000 ώρες την εβδομάδα !!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να στηρίξουν τα αιτήματά μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 -  10  - 2017  ΚΑΙ  ΩΡΑ  13.00
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 11.00 – 14.00


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 - Ο -
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 - Η -
                                                                                       ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΙΑΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


                                                                           ΜΗΤΡΑΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονιστικό βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού από τη διάσωση ψαράδων στις Αλκυονίδες


Επιχείρηση διάσωσης δύο ψαράδων στον Κορινθιακό, στήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από το Πολεμικό Ναυτικό.Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής στο λιμενικό για τον εντοπισμό δυο ψαράδων ηλικίας 77 και 60 χρονών οι οποίο επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο, στη περιοχή των Αλκυονίδων νήσων του Κορινθιακού Κόλπου.
Αμέσως έφτασε στο σημείο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), το οποίο εντόπισε και περισυνέλλεξε με επιτυχία τους δύο αλιείς.
Στη συνέχεια οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Ελικοδρόμιο Κοτρωνίου, προκειμένου να διακομιστούν στο νοσοκομείο και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες(.Δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ)


Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Ο Θήβα: «Αρκετά σιωπήσαμε»-Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία εξέδωσε η Διοίκηση του Α.Ο Θήβα μετά το σημερινό παιχνίδι στα Φάρσαλα με αντίπαλο τον Αχιλλέα και την ήττα που γνώρισε με σκορ 2-1.  Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος γίναμε μάρτυρες μίας απαράδεκτης διατησίας. Στο πρώτο παιχνίδι ο διαιτητής ανέχθηκε τις καθυστερήσεις ανεύ λόγου των αντιπάλων καθώς και ότι κρύβανε τις μπάλες για περισσότερη καθυστέρηση και όλα αυτά δένουν μαζί με τα ανάποδα σφυρίγματα του. Στο δεύτερο και σημερινό παιχνίδι αντί να μείνουν οι αντίπαλοι μας με δέκα παίχτες όταν ο ποδοσφαιριστή μας Αργύριου βρέθηκε σε προφανή θέση για γκολ ο αντίπαλος είδε απλά κίτρινη καρτά και στην επόμενη φάση έμεινε η ομάδα μας με δέκα παίχτες όταν ο Σένκα δέχτηκε δύο απανωτές κίτρινες για απλή διαμαρτυρία που γίνεται σε κάθε παιχνίδι από τους ποδοσφαριστές. Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ η ομάδα μας προηγείται στο σκορ ο διαιτητής έβαζε τους αντιπάλους μας μέσα στην περιοχή με τα σφυρίγματα του.
Δεν ζητάμε εύνοια αλλά ισονομία και όχι αδικίες εις βάρος της ομάδας μας δίοτι όπως έχουν ματώσει οικονομικά όλες οι ομάδες ετσι και εμείς έχουμε ματώσει. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι διαιτητές και τέτοιες απαράδεχτες διατησίες μας φέρνουν χρόνια πίσω και δεν πάει μπροστά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αρκετά σιωπήσαμε και δεν θα ανεχτούμε άλλη διαιτητική αδίκια απέναντι στον ΑΟ ΘΗΒΑ.

Με εκτίμιση

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδειξη Τοξοβολίας στη Δομβραίνα-Φωτογραφίες



Επίδειξη Τοξοβολίας Συλλόγου ''Παναγία Μακαριώτισσα΄΄
Ο Σύλλογος ''Παναγία Μακαριώτισσα'' οργάνωσε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου επίδειξη στο άθλημα της τοξοβολίας στην κεντρική πλατεία Δομβραίνας. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αθρώα προσέλευση. Ως εκ τούτου αποφασίσθηκε από τον σύλλογο μας η οργάνωση μαθημάτων, στο ανωτέρω αθλητικό αντικείμενο, σε εβδομαδιαία βάση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Αυτή την ημερομηνία θα καταβληθεί η γ' δόση



Μέχρι τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, αναμένεται ο ΟΓΑ να καταβάλει τη γ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων.

Το κονδύλι των 232 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και έτσι ο Οργανισμός μπαίνει στην «τελική ευθεία» για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Στον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών εντάχθηκαν επιπλέον 150.000 έντυπα Α21, συγκριτικά με τον αριθμό όσων έκαναν αιτήσεις για να εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στη γρίπη


Οι βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνετε και τα τρόφιμα στα οποία τις βρίσκετε
Πολύτιμες συμβουλές για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, λίγο πριν την «επέλαση» της γρίπης, η οποία φέτος σύμφωνα και με τους ειδικούς θα συνδυαστεί δυστυχώς με την ιλαρά που βρίσκεται σε έξαρση, δίνει στο Πρακτορείο Fm ο κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», Χάρης Δημοσθενόπουλος.

Ο κ. Δημοσθενόπουλος αναφέρει τις βιταμίνες «sos», τα τρόφιμα στα οποία τις βρίσκουμε, το ρόλο που παίζουν οι ξηροί καρποί, τα ωμέγα 3 λιπαρά αλλά και η σωστή ενυδάτωση, που είναι τελικά απαραίτητη και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως επισημαίνει πάντως το «αντιγριπικό» διαιτολόγιο περιλαμβάνει καλές πρωτεΐνες (περισσότερο ψάρι και κοτόπουλο και λιγότερο κόκκινο κρέας).
Βάλτε χρώμα στο ψυγείο σας

Μία διατροφή η οποία θα έχει συστατικά πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που έχουν έντονη ενισχυτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι απαραίτητη αυτή την εποχή, αναφέρει ο κ. Δημοσθενόπουλος και εξηγεί: «Μία διατροφή δηλαδή που θα περιλαμβάνει βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, αλλά και συστατικά όπως το σελήνιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, που έχει βρεθεί από μελέτες ότι μπορούν να παίξουν ρόλο άμυνας ενάντια στις ιώσεις».

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά τα βρίσκουμε, όπως λέει «σε φρούτα και λαχανικά και κυρίως σε τρόφιμα που έχουν έντονα χρώματα όπως π.χ πράσινες, κίτρινες, κόκκινες πιπεριές, εσπεριδοειδή, που από δω και πέρα έχουν την τιμητική τους, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα (που είναι πολύ συμπυκνωμένες πηγές αυτών των βιταμινών) όπως σταφίδες, κράνμπερις, ξηρά δαμάσκηνα. Ταυτόχρονα καλής ποιότητας λιπαρά, όπως τα Ω3 των ψαριών, έχουν κι αυτά συσχετιστεί με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως και οι ξηροί καρποί, ανάλατοι όμως και σε λογικές ποσότητες, πχ καρύδια, σουσάμι, λιναρόσπορος, αμύγδαλα».
Η καλή ενυδάτωση ενισχύει τον οργανισμό

Αν νομίζετε πάντως ότι το άφθονο νερό, είναι απαραίτητο μόνο τους ζεστούς μήνες του χρόνου, πλανάσθε πλάνην οικτράν καθώς όπως λέει ο προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» στην εκπομπή του Πρακτορείου Fm «Μυστικά Υγείας»: «Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που παίζει ρόλο στην διαδικασία της καλύτερης άμυνας, είναι η επαρκής ενυδάτωση. Είτε απλό νεράκι, είτε σε συνδυασμό με βότανα, αφεψήματα, που το ενισχύουν ακόμη περισσότερο. Όταν είμαστε καλά ενυδατωμένοι, το ανοσοποιητικό μας είναι πολύ πιο ισχυρό, ρυθμίζεται καλά και η θερμοκρασία του σώματος που είναι σημαντική το χειμώνα, κι έτσι δεν αρρωσταίνουμε τόσο εύκολα».

Όσον αφορά τις ποσότητες, εξατομικεύονται ανάλογα με το φύλο και τις ανάγκες του κάθε ατόμου, σε σχέση πάντα και με την δραστηριότητα του. «Η πρόσληψη του νερού πάντως μέσα από κάποιους χυμούς, τσάι, ή υγρά τρόφιμα, όπως οι σούπες, είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσουμε ικανοποιητική ποσότητα υγρών στην διατροφή μας», λέει ο κ. Δημοσθενόπουλος.
«Ναι» στον βασιλικό πολτό, «όχι» στην υπερκατανάλωση βιταμινών

Σύμφωνα με τον κ. Δημοσθενόπουολο ο βασιλικός πολτός είναι πολύ πλούσιος σε σίδηρο και χρήσιμα ιχνοστοιχεία και γενικά βοηθάει τον οργανισμό, όπως είναι γνωστό με μία μικρή ποσότητα. «Η βιταμίνη C που κάποιοι παίρνουν προληπτικά αυτή την περίοδο, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Που σημαίνει ότι αν ο οργανισμός υπερκαλύψει την πρόσληψη, αποβάλλεται από τα νεφρά, κι έτσι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται υπερκατανάλωση της. Καλό είναι πάντως τώρα που αλλάζει ο καιρός και αρχίζουν τα πρώτα κρυολογήματα και οι πρώτες ενοχλήσεις, να δίνεται έμφαση περισσότερο στην καλή διατροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού».
Η υπερφαγία μειώνει την άμυνα του οργανισμού

Όσον αφορά την ποσότητα ο κ. Δημοσθενόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «ουκ εν τω πολλώ το ευ». «Διότι δεν χρειάζεται κανείς να φάει πολλές θερμίδες, αλλά ποιοτικές. Κι αυτό γιατί η υπερκατανάλωση τροφής και μάλιστα τροφής πλούσιας σε λιπαρά, εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, μειώνει και την άμυνα του οργανισμού, με συνέπεια κάποιος να γίνεται πιο επιρρεπής στις ιώσεις»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σώοι βρέθηκαν οι ψαράδες που αγνοούνταν στην Αλυκή


Σώοι εντοπίστηκαν οι δυο ερασιτέχνες ψαράδες, 77 και 60 χρόνων, που αγνοούνταν στον Κορινθιακό κόλπο
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress,χθες το απόγευμα   οι δυο φίλοι έφυγαν με την βάρκα τους από την παραλία της Αλυκής,για ψάρεμα με προορισμό το νησάκι Φονιάς και από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.
Τους δύο άνδρες εντόπισε και περισυνέλεξε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε στις έρευνες πάνω στη νησίδα Φονιάς, καθώς η βάρκα τους είχε βυθιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι συγγενείς τους ειδοποίησαν το Β' Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας, καθώς οι δυο ψαράδες είχαν καθυστερήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 Μποφόρ, οι έρευνες διεξάγονταν με δυσκολία και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή συμμετείχε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο και τους βρήκε.
Ο  77χρονος, είχε υποστεί υποθερμία και  νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Στις  έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που επέβαιναν στη βάρκα,  πήραν μέρος το Β' Λιμενικό Τμήμα Δομβραίνας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ιτέας και ελικόπτερο  του Πολεμικού Ναυτικού.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης








Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς γράφτηκε η 'πριγκιπέσα' του Μάλαμα


Η "πριγκιπέσα" έχει γίνει ήδη ένα τραγούδι - θρύλος. Το έγραψε ο Σωκράτης Μάλαμας την εποχή που δεν είχε καθόλου λεφτά

Το τραγούδι «Πριγκιπέσα», σε στίχους – μουσική άλλα και πρώτη ερμηνεία του Σωκράτη Μάλαμα, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου. Κυκλοφόρησε το 2000 με τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου «Ο Φύλακας και ο Βασιλιάς».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Μάλαμας στον Μάκη Προβατά αποκάλυψε το πως εμπνεύστηκε το τραγούδι. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν έχει κρίνει βιαστικά κάποιο από τα τραγούδια του, απάντησε:

«Κατά μια έννοια, έτσι έγινε με την “Πριγκιπέσα”. Την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: “Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω”. Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Όταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: “Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς”».

Συγγνώμη, αλλά έπειτα από αυτό το δώρο δεν άλλαξε η σχέση σου με αυτήν τη γυναίκα;

«Την παντρεύτηκα».

Υπάρχει κάποιο τραγούδι για το οποίο να μπορείς να πεις ότι αν δεν είχες πιει δεν θα το είχες συνθέσει ποτέ; Και κάποιο άλλο για το οποίο να λες «αυτό, αν είχα πιει, δεν θα το είχα γράψει ποτέ»;

«Το τραγούδι “Του Ασώτου” δεν θα το έγραφα αν δεν έπινα. Το “Τίποτα δεν χάθηκε ποτέ από κανέναν” είναι αυτό που γράφτηκε σε πλήρη νηφαλιότητα. “Τίποτα” λέγεται το τραγούδι, έχει αρνητικό τίτλο, αλλά στην ουσία είναι τελείως το αντίθετο. Κοίτα, δεν έχω ελαττώματα· είμαι ελαττωματικός από μόνος μου. Η φύση μου η ίδια είναι σχετικά προβληματική. Δεν είμαι εύθυμος, δεν είμαι άνθρωπος εξωστρεφής».

Έξω φυσάει αέρας

κι όμως μέσα μου,

μέσα σ’ αυτό το σπίτι

πριγκιπέσα μου,

το φως σου και το φως

χορεύουν γύρω μας

απίστευτος ο κόσμος

κι ο χαρακτήρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκη εκτός έδρας του Γ.Σ. Αλιάρτου στη Λιβαδειά

ΠΑΙΔΩΝ Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΑΛΙΑΡΤΟΣ 44-69
Πολύ καλή εμφάνιση από την ομάδα της Αλιάρτου και νέα νίκη για το πρωτάθλημα παίδων, αυτή τη φορά στη Λιβαδειά επί του Απόλλωνα με 69-44.

Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν κατά κύριο λόγο στην τριάδα Κόλα-Καρανάσου Ευαγγ. του Ηλ.-Καρανάσου Ευαγγ. του Βασ.-απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα.

Διαιτητές: Ντάνος-Βιορές.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 8-22, 11-16, 12-14.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Σκαλτσάς-Κατσής): Κατωπόδης 2, Φρυγανάς 3, Κωτσαδάμ 14, Μιμίκος 6, Παπαγεωργίου, Τόλιας 14, Σταυλιώτης 10 (1), Γκιζίμης 2, Μπουζίκας, Κολοβός 11, Κατσής 4, Κουνούκλας.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Αρβανίτης-Καρανάσος): Κατσιμίχας 7, Σιδεράς 3 (1), Ζυγογιάννης Χ. 3 (1), Ιμεράϊ 2, Γιαννακόπουλος, Αρβανίτης, Δαραμάρας, Καρανάσος Ευαγγ. του Ηλ.25, Κόλα 29 (4), Κουτσούρης 19, Καρανάσος Ευαγγ. του Βασ. 6.
eviabasket.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μαλεσίνας-BINTEO



Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο το βράδυ του Σαββάτο (7/10) στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών στο ύψος της Μαλεσίνας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το αυτοκίνητο κινούταν στο ρεύμα προς Αθήνα όταν ξαφνικά άρχισε να βγάζει καπνό από τη μηχανή.

Ο οδηγός σταμάτησε στην άκρη και κατέβηκε, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα, αφού οι φλόγες μέσα σε ελάχιστα λεπτά «τύλιξαν» το αυτοκίνητο.

Η κυκλοφορία διεκόπη για αρκετή ώρα στο σημείο, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Δείτε παρακάτω βίντεο με το φλεγόμενο αυτοκίνητο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους για δεύτερη συνεχή φορά ο Πετρούνιας!

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση - Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη
Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, εκεί όπου έχουν γραφτεί κάποιες από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής και εκεί ακριβώς, όπου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, «έλαμψε» το αστέρι της Νάντιας Κομανέντσι και δόθηκε το πρώτο τέλειο «10» στην ιστορία του αθλήματος, ο Λευτέρης Πετρούνιας θριάμβευσε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.


Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση. Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 β. και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,261 β.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε προτελευταίος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά γιατί θεωρείται ανίκητος, εκτελώντας εκπληκτικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6,30.
Η προσπάθειά του επιβραβεύθηκε με 15,433 βαθμούς, που του έδωσαν το χρυσό μετάλλιο όπως και στο προηγούμενο παγκόσμιο το 2015 στη Γλασκόβη, δικαιώνοντας τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος προ ημερών δήλωνε πως «ζητείται αντίπαλος»!

Χάρη στον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, ο Λευτέρης Πετρούνιας μπήκε στους θρύλους του αγωνίσματος, αφού έγινε ο μόλις ένατος πρωταθλητής που κάνει το «ριπίτ» στους κρίκους, στην 114χρονη ιστορία του θεσμού.

Ανάλογο επίτευγμα είχαν πετύχει στο παρελθόν αθλητές-φαινόμενα όπως οι Λέον Στούκελι (Γιουγκοσλαβία, 1922-1926), Αλόις Χούντετς (Τσεχοσλοβακία, 1934-1938), Αλμπέρτ Αζαριάν (Σοβ. Ένωση, 1954-1958), Νικολάι Αντριάνοφ (Σοβ. Ένωση, 1974-1978), Αλεξάντερ Ντιτιάτιν (Σοβ. Ένωση, 1979-1981), Γιούρι Καραλιόφ (Σοβ. Ένωση, 1985-1987), Γιούρι Κέκι (Ιταλία, 1993-1994-1995-1996-1997) και Τσεν Γιμπίνγκ (Κίνα, 2006-2007 και 2010-2011).

Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος Έλληνας δις παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης, ισοφαρίζοντας τον Βλάση Μάρα («χρυσός» στο μονόζυγο το 2001 και 2002) και έφτασε τις επτά διαδοχικές νίκες σε επίσημους αγώνες μέσα στον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Και, φυσικά, διατήρησε στην κατοχή του όλους τους διαθέσιμους τίτλους στους κρίκους, έχοντας κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της τελευταίας τριετίας: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), στα παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017), στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017) και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (2015)!

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.433

Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15.333

Λιου Γιανγκ (Κίνα) 15.266

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 15.258

Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.066

Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.933

Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.900

Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία) 14.533

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Πτώση σημειώνει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, ενώ σε αρκετές περιοχές θα βρέξει.

Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στα ανατολικά, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στον Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ