Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο Κοντονής εγκαινιάζει τη νέα γυναικεία αγροτική φυλακή στον Ελεώνα Θηβών


Τη νέα αγροτική φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών θα εγκαινιάσει μεθαύριο (Τετάρτη) ο υπουργός Δικαιοσύνης στις 10 το πρωί.

Η νέα φυλακή έχει στελεχωθεί με φυλακτικό και επιστημονικό προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι οι πρώτες 12 κρατούμενες μεταφέρθηκαν εκεί πριν από λίγες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και έθεσε υπόψιν του τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα της αλλά και τις 16 αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για το θέμα λόγω (και) ακραίων αναφορών πολιτικών προσώπων που -κατά τη γνώμη του- διαστρέβλωναν την ουσία του νομοθετήματος.

Τέλος, ο κ. Κοντονής ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο ότι οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση ταυτότητας φύλλου στην ηλικία των 15 ετών είναι ιδιαίτερα αυστηρές. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην Δημοτική Ενότητα Θεσπιών


ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΘΕΣΠΙΕΩΝ
Οριστική λύση δίνεται  στη διαχείριση των λυμάτων της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με την κατασκευή του Βιολογικού καθαρισμού,που ξεκινά άμεσα. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ-Ταμείο Συνοχής, είναι προϋπολογισμού μελέτης 3.014.450,00 € χωρίς Φ.Π.Α και ενταγμένο στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» ,με την υπ’αριθμ 5093/29-12-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας .
Πρόκειται για έργο υψηλού περιβαλλοντικού οφέλους καθόσον θα επεξεργάζεται τα λύματα και των  πέντε χωριών της Δ.Ε. Θεσπιέων  (Θεσπιές, Μαυρομμάτι, Λεοντάρι, Άσκρη, Νεοχώρι).
Υπενθυμίζουμε ότι το έργο της κατασκευής των Δικτύων στις Θεσπιές, Μαυρομμάτι και Λεοντάρι εκτελείται ήδη, ενώ για την Άσκρη και το Νεοχώρι, υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη η οποία θα εφαρμοστεί μόλις εξευρεθεί η χρηματοδότηση.
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, είναι 18 μήνες.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας



Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και τα έργα πρόσβασης και δικτύου υποδομών, προϋπολογισμού 2.233.086,21 ευρώ, που θα καταστήσουν έτοιμο προς χρήση το νοσοκομείο.

Με αφορμή την ένταξη των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι το στοίχημα που τέθηκε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της περιφερειακής αρχής, κερδήθηκε και σε λίγο καιρό το Νέο Γενικό Νοσοκομείο θα παραδοθεί στους πολίτες.

«Είναι μεγάλη στιγμή, για κάθε άνθρωπο που δουλεύει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ολοκληρώνεται ένα έργο. Έχουμε συνηθίσει να εξαγγέλλονται έργα, αλλά να κολλάνε, να μην ολοκληρώνονται ή να παραδίδονται κακήν κακώς. Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας αλλάζει όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει. Από το σημείο που το παραλάβαμε, το «τρέξαμε» και σήμερα το βάζουμε στην τελική ευθεία. Είναι ακόμη ένα στοίχημα που βάλαμε από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε και το κερδίσαμε όλοι μαζί. Το πετύχαμε γιατί είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο, δηλαδή να εξαγγέλλουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Αλλά να τα κάνουμε. Άμεσα και υπεύθυνα» τόνισε στις δηλώσεις του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ,ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ...(ΦΩΤΟ)

Αδιαφορία;αναλγησία; ..δεν ξέρουμε ποιον χαρακτηρισμό να δώσουμε όπως θέλετε πείτε το...πάντως το θέμα που παρουσιάσαμε στις 13-9-17 με τα σκουπίδια στον Κιθαιρώνα φαίνεται να μην ''άγγιξε'' κανέναν,παρόλο που εκτός απο εμάς αναμεταδόθηκε απο τα γνωστότερα blogs σε πανελλήνια
κλίμακα(δείτε εδώ)
Καλοί οι χοροί και τα τραγούδια,όμως τα πραγματικά προβλήματα του τόπου,αυτά είναι!(η τουλάχιστον ένα μέρος των προβλημάτων)
Με μεγάλη απογοήτευση λοιπόν σήμερα έναν μήνα μετά την δημοσίευση του θέματος ''ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!! ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ'',διαπιστώσαμε ότι ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος όχι μόνο παραμένει,αλλά διευρύνεται κιόλας ''εμπλουτιζόμενος''με υλικά εκτός μπαζών και σκουπιδιών όπως λάστιχα αυτοκινήτων, πλαστικά,τελάρα κτλ
Ανεξήγητη λοιπόν η αδιαφορία για το συγκεκριμένο ζήτημα,εμείς με την σειρά μας αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει αυτή η αδιαφορία για αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους άραγε για το ζήτημα που έχει προκύψει της μεταφοράς χωματερών σε περιοχές της δυτικής Αττικής θα υπάρξει αληθινό ενδιαφέρον;
Υ.Γ:Ήδη με mail τους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το θέμα περιβαλλοντικοί σύλλογοι άλλων περιοχών..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΈΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ(13/9/17):

''Όχι μία ,ούτε δύο αλλα τρείς πινακίδες με την επιγραφή ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ'' είναι τοποθετημένες στο σημείο που τραβήξαμε τις φωτογραφίες αλλά το αποτέλεσμα είναι το ακριβώς αντίθετο.

Τα 'σκουπιδόμπαζα' ώς <βιτρίνα> υποδοχής των επισκεπτών του Μοναστηριού αλλά και του Κιθαιρώνα γενικότερα


Εκτός απο εστία μόλυνσης το θέαμα που αντικρύζει κανείς μόλις στρίβει απο την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Ερυθρών,είναι αποκρουστικό!
Το γεγονός μάλιστα ότι ο δρόμος οδηγεί στο μοναστήρι του Κριεκουκίου δηλαδή στην Ιερά Μονή
Προφήτη Ηλία (της  οποίας  κτίτορας και πρώτος Οικιστής της υπήρξε ο Όσιος Μελέτιος ο εν Κιθαιρώνι η οποία μονή εκτός απο τόπος λατρείας και προσευχής είναι σημαντικότατο  ιστορικό και Βυζαντινό μνημείο)κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.
Ο Γέροντας μάλιστα της εν λόγω μονής π.Δωρόθεος δεν συμφωνεί καθόλου με την πρακτική απόθεσης των σκουπιδιών και μπαζών στο συγκεκριμένο σημείο.Ο ίδιος έχει μάλιστα τοποθετηθεί ΚΑΙ δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα εκφράζοντας την διαφωνία του.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο όταν αλλάξουμε νοοτροπία και άρα συμπεριφορά.
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε με την δημοσιοποίηση του θέματος(13/9/2017) να ευαισθητοποιηθούν αυτοί που πρέπει και να καθαρίσει η περιοχή ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αρχή!

Την εξέλιξη του θέματος θα την παρακολουθούμε στενά και με πολύ ενδιαφέρον!''

ΦΩΤΟ 13/9/17

Περισσότερα στο newspull.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Καρπενήσι:Έκαψε ζώα, απειλεί σπίτια και ξενοδοχεία(Φώτο&Βίντεο)



Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στo Καρπενήσι στην περιοχή πάνω απο τη Πειραϊκή Πατραϊκή .

Στο σημείο ,σύμφωνα με την πυροσβεστική,επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 3 υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας και 1 Ε/Π.Σύμφωνα με πληροφορίες στις φλόγες έχουν τυλιχτεί κυψέλες μελισσιών και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παρών στο σημείο της φωτιάς αυτήν την ώρα βρίσκονται ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης με τους Αντιδημάρχους καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αριστείδης Τασιός

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καρπενήσι - «Μας περιμένει δύσκολη νύχτα», λέει ο Μπακογιάννης Kostas Bakoyannis

Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα αλλά ζούμε και πάλι τον εφιάλτη. Χθες στην Εύβοια,σήμερα στο Καρπενήσι. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς στους πυροσβέστες, στα στελέχη της πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές που από χθες δίνουν πραγματική μάχη



vimapoliti.gr

Bίντεο απο info-karpenisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O π. Σπυρίδων Βασιλάκος στο Συνεδριακό Αλιάρτου




Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα τιμήσει την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Θηβαίων-Πρόγραμμα

                             Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28η Οκτωβρίου 1940»

           

       Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της     
       28ης Οκτωβρίου 1940,  οι οποίες αναφέρονται στο συνημμένο πρόγραμμα.
                                   
             
                                                       

                                                            Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
                  
                                                                                      

                        


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017













           









Γενικός σημαιοστολισμός  των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών 
και Ιδιωτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών και οικιών από την 8η πρωινή ώρα  της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου η πόλη θα φωταγωγηθεί.          
  


Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και           
 Β/θμιας Εκπαίδευσης.

                 
ΣΑΒΒΑΤΟ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

                                Ώρα 07.30


                               Ώρα 08.00


                               Ώρα 11.00







                                Ώρα 11.30



















                                

                               Ώρα 12.00






                             
                               Ώρα 17.00







                               Ώρα 19.00


                    
   


Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με φροντίδα του ΚΕΠΒ και με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων

α.  Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
β.  Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10.30
γ.  Πέρας  προσέλευσης  ώρα 10.45
δ.  Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον
     Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό της
     Α/θμιας Εκπ/σης του 8ου  Δημοτικού Σχολείου Θήβας
     κυρία Αθηνά Χριστοδούλου.
        
Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου 
Κατάθεση στεφάνων από :
    - Εκπρόσωπο Κυβέρνησης   
    - Δήμαρχο Θηβαίων    
    - Βουλευτές Νομού Βοιωτίας
    -  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
    - Διοικητή Ανωτέρας Φρουράς Θήβας
    - Αστυνομικό Δ/ντη Βοιωτίας
    - Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Θήβας
    - Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου
    - Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Ε.Δ–Σ.Α κ΄ Εφέδρων
      Αξιωματικών Θήβας
    - Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου  
    - Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
    - Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου Θήβας
    - Εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων
    - Εκπρόσωποι  Συλλόγων, Σωματείων  Θήβας         
    - Λύκεια
    - Γυμνάσια
    - Δημοτικά Σχολεία


Παρέλαση στην οδό Πινδάρου, παρουσία επισήμων, από τμήματα μαθητών, πολιτιστικών Συλλόγων και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το πέρας  της παρέλασης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου Θήβας.


Υποστολή της Σημαίας







Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940 που θα   πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ» του  Συνεδριακού Κέντρου Θήβας με ομιλητή τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βαρβαρούση Πάρι, με θέμα:  «Το έπος του 40 και η Συμβολή του στη Διαμόρφωση της Εθνικής Συλλογικής Μνήμης και Ταυτότητας».
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει «η Παιδική Χορωδία Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών».





*Τελετάρχης του Δήμου Θηβαίων ορίζεται ο κ. Μιχάλης Κολλημένος.
*Αρμόδια για το συντονισμό όλων των τμημάτων παρέλασης ορίζεται καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Αικατερίνη Παπαδά .






                                                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ   

                                                                                                           
      ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

«Ημέρα της Αστυνομίας» η 20ή Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτώβριου την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της ΕΛ.ΑΣ. στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 19:30 της 20ής Οκτωβρίου, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Επιπλέον το πρωί της ίδιας ημέρας θα τελεστεί Θεία Λειτουργία – Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου την παραμονή θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αρτεμίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί ακόμα:

• από σήμερα έως και 20 Οκτωβρίου, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τράπεζα αίματος του Σώματος. Οι μισές από τις φιάλες αίματος, που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, και

• από αύριο έως και 20 Οκτωβρίου, σε χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έκθεση ζωγραφικής με έργα του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ).

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, τροφίμων και αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τέλος, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας» θα πραγματοποιηθούν επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία στις Θεσπιές με θέμα ″Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στην ανατροφή των εγγονιών″

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 10/11/2017 και ώρα 6 μ.μ.
στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ″Ιατρού Βασιλείου Κάπρου″
να παρακολουθήσουμε την ομιλία με θέμα ″Ο ρόλος του
παππού και της γιαγιάς στην ανατροφή των εγγονιών″ με
ομιλήτρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κα Βαΐτσου Δήμητρα.
Με τιμή,
Το Δ.Σ.
Του Πολιτιστικού Συλλόγου
Γυναικών Θεσπιών
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσάφι» από τον Κομπότη στους παίκτες του Λεβαδειακού!


Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει η Λιβαδειά! Μετά το μεγάλο «διπλό» στο Αγρίνιο, ο αήττητος Λεβαδειακός μοιράζεται, πλέον, την 3η θέση με τον Ατρόμητο, με τον Γιάννη Κομπότη να «χρυσώνει» τους παίκτες του! Το ποσό των 30.000 ευρώ θα μοιραστούν οι θριαμβευτές του Αγρινίου, παίκτες του Λεβαδειακού.

Ο Γιάννης Κομπότης αποφάσισε να δώσει πριμ στην ομάδα του, που παραμένει αήττητη και βρίσκεται, πλέον, στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Η ανακοίνωση του Λεβαδειακού: «Η μεγάλη νίκη επί του Παναιτωλικού θα "φουσκώσει" περισσότερο τους λογαριασμούς των παικτών του Λεβαδειακού, οι οποίοι και θα μοιραστούν το ποσό των 30.000 ευρώ, μετά από απόφαση του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. Γιάννη Κομπότη».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα- Τα σημαντικότερα γεγονότα της 16ης Οκτωβρίου

1793: Αποκεφαλίστηκε σε ηλικία 38 ετών στην γκιλοτίνα για προδοσία, από τους Γάλλους επαναστάτες η Μαρία Αντουανέτα.

1912: Α' Βαλκανικός Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει Κατερίνη και Βέροια.

1915: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας, ενώ η Ρουμανία παραμένει ουδέτερη.

1919: Στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άδεια για την εισαγωγή από τη Ρουμανία πετρελαίου και οικοδομικών υλικών κάθε είδους.

1921: Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης ανακοινώνει, ότι κατά τις συνομιλίες του στο Λονδίνο, πέτυχε οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, γρήγορη άρση του αποκλεισμού και αναγνώριση του βασιλιά.

1923: Ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

1931: Η καθολική Ισπανία νομιμοποιεί το διαζύγιο.

1932: Ο Αϊνστάιν ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις, η ηλικία της Γης ανέρχεται σε 10 δισ. χρόνια.

1934: Ο Μάο Τσε Τουνγκ, εγκαταλείπει την κομουνιστική βάση στο Κιανγκσί και αρχίζει τη «μεγάλη πορεία» προς το Πεκίνο, επικεφαλής 25.000 ανδρών, που θα τον φέρει 15 χρόνια αργότερα στην εξουσία.

1940: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Ναζί ιδρύουν το Γκέτο της Βαρσοβίας.

1941: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα.

1949: Στην Ελλάδα, με ψήφισμα, επιτρέπεται η αναστολή της έκτισης της περαιτέρω ποινής για ορισμένες περιπτώσεις καταδικασθέντων δοσίλογων, υπουργών κατοχικών Κυβερνήσεων κλπ.

1954: Επανδρώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης η πρώτη σε ελληνικό έδαφος βάση των ΗΠΑ.

1964: Η Κίνα πραγματοποιεί την πρώτη της δοκιμή ατομικής βόμβας.

1964: Ο αντιδήμαρχος Πειραιά και στέλεχος της Ε.Δ.Α. Ιωάννης Φραγκούλης παύεται με κυβερνητική απόφαση από τα καθήκοντά του επειδή δήλωσε ότι ο αμερικανικός 6ος στόλος είναι ανεπιθύμητος στην πόλη του.

1968: Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.35 αλλά κατατάσσεται τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Αμερικανός Bob Seagren με 5.41.

1973: Μοιράζονται το Νόμπελ Ειρήνης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και ο Βορειοβιετναμέζος Λε Ντουκ Θο, επικεφαλής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο Θο δεν αποδέχεται το βραβείο.

1975: Αρχίζει στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη των υπευθύνων για τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 33 άτομα, ανάμεσά τους ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δημήτριος Ιωαννίδης.

1978: Εκλέγεται πάπας με το όνομα Παύλος Ιωάννης Β' ο πολωνός Κάρολυ Βοϊτίλα -ο πρώτος μη ιταλός Πάπας τα τελευταία 455 χρόνια- από το Κολέγιο των Καρδιναλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

1984: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στο Νοτιοαφρικανό αιδεσιμότατο Ντέσμοντ Τούτου, για τους αγώνες τους κατά των φυλετικών διαχωρισμών του Απαρχάιντ. Την ίδια μέρα, πραγματοποιείται σε ιατρικό κέντρο της Καλιφόρνιας η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο από δότη μπαμπουίνο από το δρ. Λέοναρντ Μπέιλι.

1994: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος και ο Στέλιος Λογοθέτης εκλέγονται δήμαρχοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα.

1995: Ανδρέας Παπανδρέου και Γλαύκος Κληρίδης αποφασίζουν στην Αθήνα τη δημιουργία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου.

1996: Η μεγαλύτερη τραγωδία στη Γουατεμάλα και η τέταρτη πιο πολύνεκρη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπεράριθμα εισιτήρια στο κατάμεστο από 50.000 θεατές «Εστάντιο Νασιονάλ Ματέο Φλόρες» στην Γουατεμάλα Σίτι πριν από τον αγώνα Γουατεμάλα- Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου '98 προκαλούν συνωστισμό στις κερκίδες με περισσότερους από 85 νεκρούς και 180 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά.

1998: Συλλαμβάνεται στο Λονδίνο ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αουγκούστο Πινοσέτ, έπειτα από αίτημα των ισπανικών δικαστικών αρχών, που τον καταζητούν για «γενοκτονία Ισπανών πολιτών».

2002: Ανοίγει τις πύλες της η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ο θεμέλιος λίθος της οποίας είχε τοποθετηθεί το φθινόπωρο του 1989 στο ακρωτήριο Σιλσίλα. Η αρχαία Βιβλιοθήκη που είχε ιδρυθεί από τον Πτολεμαίο Α' ήταν ονομαστή και διέθετε 500.000 τόμους. Περισσότεροι από 3.000 εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρίστανται στα εγκαίνια, που λαμβάνουν χώρα με κάθε μεγαλοπρέπεια. Για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης χρειάστηκαν 12 χρόνια και περισσότερα από 220 εκατομμύρια δολάρια.

Γεννήσεις

1758- Νόα Γουέμπστερ, Αμερικανός λεξικογράφος

1854- Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής

1886- Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ο πρώτος πρωθυπουργός του κράτους του Ισραήλ

1888- Ευγένιος O'Nηλ, Αμερικανός δραματουργός βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1936

1908- Εμβέρ Χότζα, κομμουνιστής ηγέτης (1944-85) της Αλβανίας

1914- Ζαχίρ Σαχ, o τελευταίος Βασιλιάς του Αφγανιστάν

1925- Άντζελα Λάνσμπουρι, Αγγλίδα ηθοποιός

1927- Γκίντερ Γκρας, Γερμανός συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997

1947- Μπομπ Γουέιρ, μουσικός (The Grateful Dead)

1952- Μπούγκι Μοσόν, Αμερικανός μουσικός, μέλος του συγκροτήματος P Funk

1956- Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελληνίδα τραγουδίστρια

1958- Τιμ Ρόμπινς, Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας

1959- Γκάρι Κεμπ, Βρετανός μουσικός και ηθοποιός

1962- Φλι, μπασίστας (Red Hot Chili Peppers)

1962- Ντμίτρι Χβοροστόφσκι, Ρώσος βαρύτονος

1972- Τόμας Λίντμπεργκ, Σουηδός μουσικός, μέλος του συγκροτήματος At the Gates

1977- Τζον Μάγιερ, Αμερικανός μουσικός

1978-Φίλιππος Κωνσταντίνος, μέλος του συγκροτήματος ONE, από την Κύπρο

1980- Σου Μπερντ, Αμερικανίδα καλαθοσφαιρίστρια

Θάνατοι

1333- Αντιπάπας Νικόλαος Ε'

1553- Λουκάς Κράναχ ο πρεσβύτερος, 81, Γερμανός ζωγράφος

1555- Χιου Λάτιμερ, Άγγλος Προτεστάντης, μαρτυρά

1591- Γρηγόριος ΙΔ', 56, Πάπας (1590-91)

1621- Γιαν Πίτερσοον Σβέελινκ, 59, Ολλανδός συνθέτης

1628- Φρανσουά ντε Μαλέρμπ, 73, Γάλλος ποιητής και κριτικός

1649- Ισαάκ βαν Όσταντε, 28, Ολλανδός ζωγράφος

1655- Γιόζεφ Σόλομον Ντελμέντιγκο, 64, Ιταλός γιατρός, μαθηματικός και θεωρητικός της μουσικής

1700- Αδριανός, 73, τελευταίος προεπαναστατικός Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών (1690 - 1700)

1750- Σίλβιους Βάις, 63, Γερμανός συνθέτης και λαουτίστας

1772- Αχμάντ Σαχ Ντορεντοράν, 48, Βασιλιάς του Αφγανιστάν (1747-72)

1781- Έντουαρντ Χόουκ, πρώτος βαρόνος του Χόουκ, 76, Βρετανός ναυτικός αξιωματούχος

1793- Μαρία Αντουανέττα, 38, βασίλισσα της Γαλλίας, καρατομείται

1793- Τζον Χάντερ, 65, χειρουργός, θεμελιωτής της παθολογοανατομίας στην Αγγλία

1796- Βίκτωρ Αμεδαίος Γ΄, 70, Βασιλιάς της Σαβοΐας

1865- Άντρες Μπέλο, 84, Βενεζουελανός ποιητής

1877- Τεοντόρ Μπαριέρ, 54, Γάλλος δραματουργός

1888- Τζον Γουέντγουορθ, 73, δήμαρχος του Σικάγου

1900- Πρίμο Κόντι, φουτουριστής ζωγράφος

1912- Ανχης Δ. Σβορώνος, διοικητής 21ου Συντάγματος, Δημήτριος Νίκας, Υπολοχαγός, Κονταξάκης, 17, στρατιώτης, εθελοντής από την Κρήτη, σκοτώνονται στο Κουλουκούρι κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση της Κατερίνης

1937- Ζαν ντε Μπρινόφ, 38, Γάλλος συγγραφέας

1946- Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ, 53,εθνικοσοσιαλιστής πολιτικός

1946- Άλφρεντ Γιοντλ, 56, εθνικοσοσιαλιστής στρατιωτικός ηγέτης

1946- Βίλχελμ Κάιτελ, εθνικοσοσιαλιστής στρατάρχης

1946- Φριτς Ζάουκελ, εθνικοσοσιαλιστής πολιτικός

1946- Άρτουρ Σάις- Ίνκβαρτ, 54, καγκελάριος της Αυστρίας κατά τη γερμανική κατοχή (1940-45), απαγχονίζεται

1946- Ερνστ Καλτενμπρούγκερ, 43, Ναζί, καταδικασμένος σε θάνατο στη Δίκη της Νυρεμβέργης, εκτελείται μαζί με τους προηγούμενους

1951- Αντώνης Σκόκος, 54, πιανίστας, στο Παρίσι

1951- Λιακάτ Αλί Χαν, 56, πρώτος Πρωθυπουργός του Πακιστάν (1947-51), δολοφονείται στο Ραβαλπίντι

1955- Δημήτριος Μάξιμος, 83, Πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας(1947-47) και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας

1958- Μιχάλης Σουγιούλ, 52, τραγουδιστής, συνθέτης («Ας ερχόσουν για λίγο»), εκφραστής του «ελαφρού» και του «αρχοντορεμπέτικου»

1958- Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, 61, Αμερικανός θεμελιωτής της ανθρωπολογίας των πόλεων

1959- Τζορτζ Μάρσαλ, 78, Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1953

1962- Γκαστόν Μπασελάρ, 76, Γάλλος φιλόσοφος

1966- Τζορτζ Ο’ Χάρα, 67, Αμερικανός ηθοποιός

1967- Λέων Κουκούλας, λογοτέχνης και κριτικός

1971- Αντιγόνη Μεταξά, 66, Ελληνίδα λογοτέχνιδα, γνωστή ως «Θεία Λένα»

1973- Τζιν Κρούπα, 64, Αμερικανός μουσικός

1978- Νταν Ντέιλι, 65, Αμερικανός ηθοποιός

1979- Γιόχαν Μπόργκεν, 76, Νορβηγός συγγραφέας

1981- Μοσέ Νταγιάν, 66, Ισραηλινός στρατιωτικός και πολιτικός

1981- Στάνλι Κλέμεντς, 55, Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός

1983- Γιάκοβ Γκότοβατς, 88, Κροάτης συνθέτης

1986- Αρτίρ Γκριμιό, 65, Βέλγος βιολονίστας

1989- Κόρνερ Γουάιλντ, ηθοποιός που διακρίθηκε στη δεκαετία του ’40

1990- Αρτ Μπλέικι, 71, ντράμερ της τζαζ

1992- Σίρλεϊ Μπουθ, 94, Αμερικανίδα ηθοποιός του Χόλιγουντ, βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Γύρισε πίσω μικρή μου Σίμπα

1996- Έρικ Μάλπας, 86, Άγγλος μυθιστοριογράφος

1998- Τζόναθαν Πόστελ, 55, Αμερικανός εφευρέτης του DNS

1999- Τζιν Σέπερντ, 78, Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας

2000- Γκας Χολ, 90, ηγέτης των κομμουνιστών στις ΗΠΑ

2000- Μελ Κάρναχαν, 66, Κυβερνήτης του Μισούρι, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα

2000- Βασίλης Ανδρεάδης, 29, ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, σκοτώνεται πέφτοντας από το κλιμακοστάσιο του σπιτιού του

2000- Ανδρέας Δαυίδ, 76, Πρόεδρος της Coca Cola Τρία Έψιλον

2002- Σίντνεϊ Πινκ, 86, Αμερικανός παραγωγός του κινηματογράφου, «πατέρας» της τρισδιάστατης προβολής, με το «Burma Devil»

2003- Mανόλης Κεφαλογιάννης, 87, πρώην υπουργός και βουλευτής (Ηρακλείου)

2003- Ζαν Λουί Σεμινέ, 66, Γάλλος επιστήμονας, πρωτοπόρος της σύγχρονης ηφαιστειολογίας. Ανάμεσα στις αποστολές του ξεχωρίζει η γαλλογερμανική αποστολή του 1973-76

2003- Αβνί Αρμπάς, 84, Τούρκος καλλιτέχνης

2003- Στου Χαρτ, 88, Καναδός επαγγελματίας παλαιστής

2003- Λάζλο Παπ, 77, Ούγγρος τρις «χρυσός» ολυμπιονίκης της πυγμαχίας (1948 μεσαίων βαρών, 1952, 1956, ελαφρών μέσων βαρών), πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από Ανατολική Ευρώπη

2004- Θεόδωρος Κατριβάνος, 84, νομάρχης Αττικής (1981-85), υπερνομάρχης Αθηνών (1998-2003)

2004- Ντάουγκ Μπένετ, 52, τραγουδιστής, «ψυχή» του καναδέζικου συγκοτήματος Doug and the Slugs

2005- Φρανσέσκο Φορτούνιο, 54, Ιταλός τοπικός πολιτευτής , έπειτα από φονική επίθεση αγνώστων ροπαλοφόρων, στην παραθαλάσσια πόλη Λόκρι στην Καλαβρία.

2006- Τρεμπιζόντα Βάλα, 90, Ιταλίδα αθλήτρια του στίβου, πρώτη Ιταλίδα ολυμπιονίκης (1936)

2006- Ανατόλι Βαρόνιν, οικονομικός διευθυντής του πρακτορείου ΤΑΣΣ, δολοφονείται

2006- Βαλεντίν Πανιακούα, 70, Πρόεδρος του Περού (2000-01)

2006- Ρος Ντέιβιντσον, 57, Βρετανός ηθοποιός

2007- Τόσε Πρόεσκι, 26, τραγουδιστής από την ΠΓΔΜ, εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στο Διαγωνισμό Γιουροβίζιον το 2004, σε τροχαίο δυστύχημα

2007- Δημήτρης Δεληγιάννης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειακής Εκπαίδευσης στο παιδαγωγικό τμήμα της προσχολικής εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2007- Ντέμπορα Καρ, 86, ηθοποιός του Χόλιγουντ

2010- Γιάννης Δαλιανίδης, 87, Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην 4η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων



O Δήμος Θηβαίων μετά από πρόταση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχει στην “4η GREEK TOURISM EXPO” που θα πραγματοποιηθεί  8-10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Σκοπός της 4ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού είναι η ανάδειξη του Ελληνικού τουρισμού. Η φετινή έκθεση είναι ανανεωμένη σε θεματολογία, με ιδέες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις, με εκθέτες κύρους και χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες και υπόσχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά του Ελληνικού τουρισμού με παράλληλες εκδηλώσεις που θα ξεχωρίσουν, Ημερίδες και Workshops, διαγωνισμούς και άλλα. Συμμετέχουν σ' αυτή 150 Διεθνείς Hosted Buyers
από 40 και πλέον χώρες (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανο, Ιράν, Κουβέϊτ, Κατάρ), παράλληλα η έκθεση πραγματοποιεί σημαντικό άνοιγμα και στις αγορές της Ασίας, και θα συμμετέχουν Buyers από: Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα, Ινδία και θα πραγματοποιηθούν 6.000 και πλέον Β2Β συναντήσεις με εκθέτες.

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί επιχειρήσεις, συλλόγους και φορείς που εδρεύουν στο Δήμο Θηβαίων και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα ή  τις υπηρεσίες τους μέσα από το περίπτερο του Δήμου δωρεάν, να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες στα τηλέφωνα 2262350672 ( κα Ριζάκη) και 2262350652 ( κα. Βενιζέλου) για τα περαιτέρω.

Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να έχουν εκπρόσωπο στο περίπτερο του Δήμου, θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία του, ώστε να μεριμνήσει ο Δήμος για την κάρτα εισόδου στην έκθεση. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής του εκπροσώπου καλύπτονται από την επιχείρηση, τον σύλλογο ή  φορέα. 


Στο περίπτερο του Δήμου Θηβαίων μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις, σύλλογοι και φορείς που δραστηριοποιούνται με:

τοπικά προϊόντα γαστρονομίας και οίνου
πολιτιστικοί  σύλλογοι
αθλητικοί σύλλογοι ή επιχειρήσεις που ασχολούνται με mountain bike, canoe, kayak, rafting, kite and wind surf,  αναρρίχηση, hiking, trekking, ορειβασία, skiing, snowboarding, sailing, τοξοβολία κτλ.
Ξενοδοχεία, ξενώνες,  ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύματα αγροτουρισμού και camping.
Τουριστικά γραφεία

Μπορούν επίσης να συμμετέχουν Μουσεία ( Αρχαιολογικά & Λαογραφικά), Εκκλησίες και Μονές. 

Ο Δήμος Θηβαίων θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού ( πολιτιστικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, αθλητικού, γαστρονομικού) και προς αυτόν τον σκοπό καλεί όσους εμπλέκονται με τα προαναφερόμενα είδη τουρισμού να συμμετέχουν στον περίπτερό του. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Moυλκιώτη σε εθελοντές για τις εκλογές του φορέα της Κεντροαριστεράς


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ)
             ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (ΝΟΕ) ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η διεξαγωγή του πρώτου γύρου της εκλογής  του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα κεντροαριστεράς ορίστηκε  για τις 12 Νοεμβρίου και εάν απαιτηθεί, του δεύτερου γύρου,  για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Τονίζεται ότι η συνδρομή στην οργάνωση των εκλογών είναι εθελοντική και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος, μ μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΕΔΔ www.dpekloges.gr,  και να συμπληρώσουν την σχετική  φόρμα ακολουθώντας τις εκεί οδηγίες.

Καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να μετέχει και ως εθελοντής στη διοργάνωση των εκλογών, ως μέλος  εφορευτικής επιτροπής, ως χειριστής Η/Υ, ως γραμματειακή υποστήριξη,  να μην διστάσει να το δηλώσει ΤΩΡΑ,  συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εθελοντή και επιλέγοντας αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει.

ΕΙΣΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ -  ΔΗΛΩΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Εγγυήσου με την παρουσία σου και τη συμβολή σου ότι όλα θα γίνουν σωστά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.
Συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντών και δήλωσε αυτό που μπορείς και θέλεις να κάνεις.
Αν είσαι δικηγόρος και μπορείς να συμβάλεις με την ιδιότητα αυτή στην εκλογική διαδικασία δήλωσε το.
Αν έχεις εξοικείωση με τους υπολογιστές και μπορείς να χειρίζεσαι τάμπλετ υπάρχει πολύ σημαντική δουλειά  για σένα τη μέρα των εκλογών και μια ανταμοιβή-έκπληξη.
Αν είσαι άτομο με οργανωτικές ικανότητες υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σένα.
Αν σκεφτείς εσύ κάτι το οποίο μπορείς να προσφέρεις  και σου αρέσει, σημείωσε το.
 Αφού θα έχεις συμπληρώσει τη φόρμα,   θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για να τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σου.



ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Η συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα για να κτίσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.


Ο Πρόεδρος της ΝΟΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
και εκπρόσωπος  της ΑΕΔΔ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το όνειρο του Λεβαδειακού συνεχίζεται. Νίκησε και Παναιτωλικό

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Λεβαδειακός! Η ομάδα της Βοιωτίας πέρασε αλώβητη κι από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 1-0, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νιασέ με γκολ στο 47′ κι αποτελεί «μαγική» εικόνα, μιας και οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Επασί.

Ο Παναιτωλικός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, ωστόσο το σύνολο του Ανιγκό ήταν εξαιρετικά στημένο, ενώ ο Επασί είχε απαντήσεις σ’ όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στην πρώτη τελική του προσπάθεια!

Ο Νιασέ έκανε την κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, που φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Ακολούθησε καταιγισμός φάσεων από τον Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να έχουν δύο δοκάρια (σουτ του Μάζουρεκ στο 69′ και σουτ του Γιουσούφ στο 85′) και πολλές ακόμα κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης που δεν ήρθε ποτέ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Μπεχεράνο, Μάζουρεκ, Ρόσα (46΄ Μαρκόφσκι), Μάρκος Πάουλο (57΄ Λόπες), Κλέσιο (65΄ Μοράρ), Ντίας.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Ζαραδούκας, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90΄ Καλτσάς), Μπραντάο, Τόνι Σίλβα (70΄ Γιακουμάκης), Γιουσούφ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι και τους 28 βαθμούς θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σήμερα Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο θα πνέουν από βόρειες επίσης διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ .
θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ