Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

1η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού την Κυριακή στο Νεοχώρι

Πρώτη "Γιορτή Ελιάς και Λαδιού"  διοργανώνεται φέτος στο Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
 Για όποιον θέλει να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στη γιορτή της ελιάς και λαδιού, δεν έχει παρά να βρεθεί,  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νεοχωρίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, με απώτερο σκοπό την προώθηση των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών και φορέων.
Θα  προσφερθεί δωρεάν σε όλους, πλούσιο φαγητό(προβατίνα με μακαρονάδα) κρασί  και θα ακολουθήσει γνήσιο γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Ράπτη και Μάκη  Λειβαδίτη.
Θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα Άσκρης και ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ Θεσπιών.
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Είστε όλοι καλεσμένοι,σας περιμένουμε...




Άγιος Βλάσης, Υψηλάντης, Βοιωτίας.
Τηλ.επικοινωνίας  2268771672 κιν 6948410012
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού το ΠΑΣ ρε Λεβαδειακέ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απλά δεν χάνει ο Λεβαδειακός φέτος που συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα μετά το 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά. Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από λάθος του Επασί και φοβερό σουτ του Κόντε αλλά ο Γιακουμάκης απάντησε και τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.

Χωρίς μεγάλες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο καθώς κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του και να απειλήσει ουσιαστικά. Πιο επικίνδυνος έμοιαζε ο ΠΑΣ αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση και όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα λήξει χωρίς τέρματα.

Ωστόσο τη ζημιά την έκανε ο Κόντε στο 45+1' που επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, ο Επάσι δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και εκείνη κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Μάλιστα ο σκόρερ πανηγύρισε έντονα με τον κόσμο του ΠΑΣ που βρίσκεται στη Λιβαδειά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε πιο απειλητικός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε.

Έκανε πιο αισθητή την παρουσία του επιθετικά δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες αλλά αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.  Τελικά όμως το 1-1 ήρθε στο 63', μετά από σέντρα του Τσαμπούρη ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια το ματς πήρε άγρια ομορφιά και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 73' σκόραρε ο Μαυροπάνος για τους φιλοξενούμενους αλλά ακυρώθηκε το τέρμα του για φάουλ του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μπραντάο έπιασε ένα σουτ αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βελλίδης ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Χαλκιαδάκης παραλίγο να σκοράρει αλλά ο Επασί πρόλαβε και έσωσε τελευταία στιγμή την ομάδα του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Γιακουμάκης έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του περνώντας ως αλλαγή και διατήρησε αήττητo τον Λεβαδειακό

ΓΙΝΑΜΕ...ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζοσε Ανιγκό παρέταξε την ομάδα με σχηματισμό 3-4-3 με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια και στην τριάδα της άμυνας τους Λεονάρντο, Τριποτσέρη και Φάβαρο Άμαραλ.  Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποίησε τους Μεντί, Νιάσε, Μητρόπουλο και Τσαμπούρη. Πίσω από τον Μπραντάο έπαιξαν ο Γιουσούφ με τον Σίλβα. Με την αρχή του δεύτερου μέρους ο Ανιγκό πέρασε στο ματς τους Μπελγκαζουανί και Γιακουμάκη σε μία προσπάθειά του να βελτιώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.

Από την άλλη μεριά ο Γιάννης Πετράκης χρησιμοποίησε και εκείνος σχηματισμό 3-4-3 με τον Βελλίδη στην εστία και τριάδα στην άμυνα τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ και Μαυροπάνο. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Μπουκουβάλας, ο Λίλα, ο Γαρουφαλιάς και ο Λόπεζ  Ναδάλες. Την επίθετική γραμμή των φιλοξενούμενων αποτέλεσαν ο Χαλκιαδάκης και πιο μπροστά ο Κόντε με τον Γιάκο. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκαν και οι Νικολιάς και Σολτάνι, Μανθάτης.

Η ΦΑΣΗ: Η στιγμη που σκόραρε ο Μαυροπάνος αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, σε μία δύσκολη φάση.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης είχε μόνο μία δύσκολη φάση εκείνη που σκόραρε ο Μαυροπάνος αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς υπέδειξε φάουλ του Τζημόπουλο στον Μητρόπουλο. Η φάση δεν είναι ξεκάθαρη πάντως.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Με βάση την εξέλιξη του αγώνα ο Λεβαδειακός μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Παραμένει αήττητος παρ' ότι έμεινε πίσω με την εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Επάσι να φέρει ευθύνη για το γκολ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Πού το πάει φέτος ο Λεβαδειακός; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Η ομάδα του Ανιγκό έμεινε αήττητη μετά από 8 αγωνιστικές και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στη Super League.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζοάο Αμαράλ (46' Μπελγκαζουανί), Νιάσε, Μητρόπουλος, Μπραντάο, Τριποτσέρης, Τόνι Σίλβα (46' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Λεονάρντο

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Γιάκος (87' Μανθάτης), Κόντε, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (Νικολιάς 78'), Χαλκιαδάκης (Σολτάνι 87')

Διατητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται... χειμώνας -Κακοκαιρία από Δευτέρα, οι χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν

Απολαυστικός και αύριο ο καιρός - Βροχές την Τρίτη σχεδόν σε όλη τη χώρα - Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις - Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο
Απολαυστικός θα είναι μέχρι και αύριο, Κυριακή, ο καιρός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο αλλά από τη Δευτέρα, σταδιακά, θα εισέλθουμε σε μια βδομάδα μου θα θυμίζει κατά διαστήματα καθαρό φθινόπωρο ή ακόμη και χειμώνα για τα πιο ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Από τα βορειοδυτικά η κακοκαιρία τη Δευτέρα
Μετά την έναρξη της μεταβολής του καιρού από τα βορειοδυτικά μέσα στη Δευτέρα, ο καιρός θα καταστεί γρήγορα άστατος με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Τη Δευτέρα θα υπάρξουν περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και των νησιών κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου που τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Σχεδόν παντού βροχερός ο καιρός την Τρίτη

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές που τα φαινόμενα εκεί θα είναι κυρίως τοπικά και εξασθενημένα. Για παράδειγμα, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, οι βροχές θα είναι γενικά ήπιες και τοπικές. Οι άνεμοι την Τρίτη θα αγγίζουν τα 7 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά του Ιονίου αλλά και στο νότιο Αιγαίο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περίπου πάνω από τα 1700-1800 μέτρα υψόμετρο.

Επίσης μέχρι και την Τρίτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 7-9°C σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου ή της Κυριακής.

Από την Τετάρτη η κακοκαιρία θα «κατηφορίσει» νοτιότερα

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν ότι οι βροχοπτώσεις θα κατηφορήσουν νοτιότερα μέσα στην Τετάρτη και έτσι έως και την ερχόμενη Παρασκευή θα επηρεάζονται κυρίως οι περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας (ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Πελοπόννησος) καθώς και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, όπου εκεί θα εκδηλωθούν και οι πιο ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός από την Τετάρτη και στη συνέχεια ονομάζεται στη μετεωρολογία «Καιρός βορείου ρεύματος» λόγω της επικράτησης των ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο και των περιοχών που θα απασχολήσουν οι βροχοπτώσεις. Φαίνεται δε, ότι από την Τετάρτη και έπειτα που θα μπει ο ισχυρός βοριάς στο Αιγαίο, η έντασηή του θα αγγίζει τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρξουν και απαγορευτικά σε αρκετά δρομολόγια.

Για την Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο

Πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, πως παρ'όλο που αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα προσφέρει πολλές και δυνατές βροχές η καταιγίδες, η Αττική δεν προβλέπεται να απασχοληθεί ιδιαίτερα από τα φαινόμενα. Ναι μεν, κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νομό ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σίγουρα δεν προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα φαινόμενα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Ίσως κάποιες εξάρσεις με βροχές θα υπάρξουν στην Αττική, αλλά όχι κάτι ανησυχητικό, διότι πάνω από το νομό υπάρχει μια «τρύπα» με αχνά χρώματα που υποδηλώνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το αξιόλογο. Ποτέ δεν ξέρουμε όμως, μιας και ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο, όμως με τα μέχρι τώρα στοιχεία αυτή θα είναι η εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου αλλά και στο νομό. Ίσως επίσης να εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στις κορυφογραμμές των υψηλών βουνών της Αττικής από την Τετάρτη και έπειτα, και πάλι όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Δείτε παρακάτω τους χάρτες που έχει επισυνάψει ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος σημειώνει στο Facebook του: «Οι χάρτες που σας έχω επισυνάψει, είναι προγνωστικοί και απεικονίζουν τις περιοχές βροχοπτώσεων (στο κάτω μέρος η κλίμακα για να καταλάβετε που θα είναι πιο ισχυρές) κατά τη διάρκεια του 24ώρου συνολικά. Άρα για κάθε μέρα μπορείτε να γνωρίζετε τα συνολικά ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που ενδεχομένως να αλλάξουν ελαφρώς διότι είναι πολλές ημέρες ακόμη μπροστά μας έως την ερχόμενη Παρασκευή».









Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων



Διαβάστε Περισσότερα »

Νομοθεσία για την όχληση από κατοικίδια ζώα

Το γαύγισμα είναι φυσιολογικό για τους σκύλους αλλά υπάρχουν και όρια.Καταλαβαίνουμε ότι η ζωή στο μπαλκόνι και το διαμέρισμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το ζώο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέχομαστε τα αποτελέσματα της έλλειψης φροντίδας των τετράποδων...

Η καταπολέμηση της ηχορύπανσης που ταλανίζει τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων είναι υπόθεση που αφορά όλους και μια «ήσυχη» πόλη αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθησία εκείνων που διαβιώνουν σε αυτήν. Για το λόγο αυτό φροντίστε να έχετε κατά νου τις ώρες κοινής ησυχίας...

Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ώς εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως
07.00.
β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.3Ο’ ως 17.30′ και από 22 00′ έως
Ο7.30.
2. Ως θερινή περιοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το
χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως, την 30 Σεπτεμβρίου και ως
χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται από την Αστυνομική Διάταξη 3/1996. Το άρθρο 3 αυτής έχει ως εξής:

“Οι κάτοχοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν
κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο
την ησυχία των περιοίκων”.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει καθ’ όλο το 24ωρο και όχι μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.


Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες


1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα με την ροϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχο τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου. Με τον ίδιο κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων, που πιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαμέρισμα.

2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της ενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.

4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της παραγράφου 2. Κύρωση: Άρθρο 21 ίδιου Νόμου, περίπτωση 27: Πρόστιμο 500 ΕΥΡΩ ανά ζώο τετράποδο).

27 α) Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας,

υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας για ζώα συντροφιάς που διατηρούνται σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα,

β) Διατήρηση περισσότερων από 2 ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς.

Ως προς το αστικό κομμάτι, απευθύνεται στα πολιτικά δικαστήρια, με αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα  ούτως ώστε να σταματήσει η διατάραξη και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα γεγονότα της 21ης Οκτωβρίου

1520: Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος ανακαλύπτει το Στενό των 1000 Παρθένων και καταφέρνει να περάσει από τον πορθμό μεταξύ της Νότιας Αμερικής και του νησιού της Γης του Πυρός. Με το «Στενό του Μαγγελάνου» γίνεται πλέον εφικτό το πέρασμα από το νότιο Ατλαντικό στο νότιο Ειρηνικό.

1774: Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας: Στο Τόντον της Μασαχουσέτης υψώνεται για πρώτη φορά σημαία με τη λέξη Ελευθερία.

1805: Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ: Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό υπό τις διαταγές του ναύαρχου Οράτιου Νέλσον κατατροπώνει τον γαλλοισπανικό στόλο στις ισπανικές ακτές. Ο Νέλσον, όμως, τραυματίζεται και πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών.

1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

1858: Εγκαινιάζεται στο Παρίσι το περίφημο καμπαρέ «Καν-Καν».

1879: Δοκιμάζεται με επιτυχία από τον Τόμας Έντισον ο πρώτος ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης (διήρκεσε 13,5 ώρες προτού σβήσει).

1895: Καταρρέει η Δημοκρατία της Φορμόζας, καθώς εισβάλλουν οι δυνάμεις της Ιαπωνίας.

1912: Ο ελληνικός στρατός Ηπείρου απελευθερώνει την Πρέβεζα και αφοπλίζει την τουρκική φρουρά δυνάμεως 810 ανδρών.

1918: Πραγματοποιείται το πρώτο εργατικό συνέδριο στην Ελλάδα, στο φουαγιέ του "Βασιλικού Θεάτρου" στην Αθήνα, που θα οδηγήσει στην ίδρυση της ΓΣΕΕ.

1922: Συγκροτείται το έκτακτο στρατοδικείο, που θα δικάσει τους υπαίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής, στην περίφημη «Δίκη των Εξι». Η σύνθεση του αποτελείται από τους Αλ. Οθωναίο, ως πρόεδρο και Βούλγαρη, Πεπονή, Ζουρίδη, Γεωργιάδη και Γρηγοριάδη ως μέλη.

1929: Σκάνδαλο με το ψωμί ξεσπά στην Ελλάδα, όταν γίνεται γνωστό ότι οι αλευροβιομηχανίες εισάγουν σιτάρι κατώτερης ποιότητας και το πουλούν πανάκριβα ως εκλεκτής ποιότητας.

1931: Οκτωβριανή Εξέγερση στην Κύπρο: Ο Ελληνισμός της Κύπρου εξεγείρεται εναντίον της αγγλικής αποικιοκρατίας, ζητώντας την ένωση με την Ελλάδα. Στη Λευκωσία, το πλήθος κρατώντας ξύλα και πέτρες κατευθύνεται προς το Κυβερνείο και το πυρπολεί. Σε πόλεις και χωριά άοπλος ο λαός συγκρούεται με την Αστυνομία. Ο απολογισμός είναι 15 Κύπριοι νεκροί και 60 τραυματίες.

1948: Στην Ουάσιγκτον γίνεται η πρώτη επίδειξη αποστολής τηλεομοιοτυπίας, γνωστότερη ως φαξ.

1950: Εισβάλλουν και καταλαμβάνουν το Θιβέτ στρατιωτικές δυνάμεις της Κομμουνιστικής Κίνας.

1952: Από τη Μόσχα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, λέει το περίφημο: "Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος… άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά!" και δηλώνει, ότι η ΕΔΑ πρέπει να κατέλθει ανεξάρτητη στις εκλογές.

1959: Ανοίγει τις «πύλες» του το περίφημο Μουσείο Γκουγκενχάιμ στη Νέα Υόρκη.

1964: Ο αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα γίνεται ο πρώτος δρομέας που κερδίζει 2ο συνεχόμενο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 2:12.11.2 (το πρώτο ήταν το 1960), όπου αυτή τη φορά τρέχει με παπούτσια, ενώ 5 εβδομάδες πριν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

1972: Αεροπλάνο της «Ολυμπιακής» που εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα - Αθήνα πέφτει στη θάλασσα, έξω από το Ελληνικό. Νεκροί 37 επιβάτες του.

1979: Η Ομοσπονδιακή Βουλή εκλέγει τον πρώην δήμαρχο του Βερολίνου, Βίλι Μπραντ, ως τον πρώτο σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

1980: Επανεντάσσεται η Ελλάδα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, μετά την αποχώρηση της το 1974, διαμαρτυρόμενη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο.

1981: Ορκίζεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή η νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

1983: Γίνεται ο ορισμός του μέτρου με βάση την ταχύτητα του φωτός στη γενική διάσκεψη μέτρων και σταθμών

1992: Την παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη διαφωνία του με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων.

1993: Στο Μπουρούντι, στρατιωτικές δυνάμεις ανατρέπουν και δολοφονούν τον πρόεδρο, Μαλτσιόρ Νταντάγιε, τερματίζοντας το τρίμηνο πείραμα εκδημοκρατισμού της χώρας.

1994: Εννέα νεκροί, πλημμυρισμένες κατοικίες και μαγαζιά και πρωτοφανείς καταστροφές σε δρόμους και αυτοκίνητα είναι ο τραγικός απολογισμός των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, που πλήττουν περιοχές της Αθήνας.

2003: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά ο πλανήτης νάνος Έρις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης – Μαρίκα Μητσοτάκη: "Βγες έξω κομμουνιστή." – Το άγνωστο περιστατικό


Ένα περιστατικό με… πρωταγωνίστρια την Μαρίκα Μητσοτάκη αποκάλυψε ο εγγονός της και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Εν λευκώ», ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για ένα περιστατικό που συνέβη στη δεκαετία του ’90, σε ένα οικογενειακό τραπέζι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά.

«True story, δεκαετία ’90. Εγώ είμαι 18 χρονών. Μία Κυριακή όπου στο σπίτι γίνεται πολιτική συζήτηση. Κάποια στιγμή λέω εγώ κάτι δικά μου, σηκώνεται έξαλλη η γιαγιά μου, η οποία ήταν γκράντε, μεγαλοπρεπής σε ό,τι έκανε και σε ό,τι έλεγε, και μου φωνάζει: «Κομμουνιστή, βγες έξω από το σπίτι». Παγώνω εγώ και πάλι καλά επενέβη ο παππούς μου, (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης), και της λέει «Μαρίκα, άσε το το παιδί να τελειώσει το φαγητό και μετά τον διώχνεις»…
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας:Παλαιές ανασκαφές, Νέες Προοπτικές-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ -ΗΜΕΡΙΔΑ 29.10.2017-Παλαιές ανασκαφές, Νέες Προοπτικές. Το έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στη Βοιωτία πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η πρόσφατη επαναδραστηριοποίηση τους στην περιοχή

Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

ΗΜΕΡΙΔΑ, 29-10-2017
«Παλαιές ανασκαφές, Νέες Προοπτικές. Το έργο της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας
και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στη Βοιωτία πριν τον
Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η πρόσφατη επαναδραστηριοποίησή τους στην περιοχή»
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας τιμά την παρουσία της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας
και των Αλλοδαπών Επιστημονικών Ιδρυμάτων στη Βοιωτία, διοργανώνοντας Ημερίδα
την Κυριακή στις 29-10-2017, στη Θήβα.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το ανασκαφικό και επιστημονικό έργο των
συγκεκριμένων επιστημονικών φορέων, ορισμένοι από τους οποίους δραστηριοποιούνται
ο
στη Βοιωτία ήδη από τον 19 αι.
Με αφορμή την πρόσφατη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για νέες συνεργασίες στην περιοχή,
θα παρουσιαστούν τα πλέον πρόσφατα ευρήματα και θα συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας
που ανοίγονται στο μέλλον.
Προβλέπεται η μίσθωση λεωφορείου από την Αθήνα (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) για τη μεταφορά
όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα και να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.
Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
(αίθουσα Αλ. Κοφίνης), έναντι του Μουσείου Θηβών.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες για την Ημερίδα:
τηλ. 2262 0 23559 & 2262 0 80147 (κα Κουρκούτη)
Πληροφορίες για την κράτηση θέσης στο λεωφορείο:
τηλ: 6977695107 (κος Ρουπάκας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος o καιρός, πού θα φτάσει το θερμόμετρο

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με ασθενείς ανέμους και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία τοπικά έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 και στα νότια βαθμιαία έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ