Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια στο Εκκλησάκι του παπά- Αναστάση στην Ελλοπία-Βίντεο,φωτογραφίες

Αρκετός  κόσμος το πρωί της Κυριακής στην Ελλοπία,για τα εγκαίνια στο νέο εκκλησάκι  στην μνήμη του  παπα-Αναστάση.

Το εκκλησάκι είναι έργο του Συλλόγου  Γυναικών Ελλοπίας,που σκοπός του είναι η ανάδειξη της ιστορίας της σπηλιάς, ενώ τα εγκαίνια τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π.Ανδρόνικος,ο π.Στυλιανός και π.Λεωνίδας.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Ελλοπίας,το όμορφο εκκλησάκι τοποθετήθηκε πλησίον της ιστορικής σπηλιάς στον δρόμο Ελλοπίας -Λεύκτρων και είναι αφιερωμένο στον παπα Αναστάση και την Αγία Φιλοθέη.
Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.α. Σωτηρία Πανουργιά αφού ευχαρίστησε τον κόσμο στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της σπηλιάς.
Λίγα λόγια για την ιστορία της  σπηλιάς σύμφωνα πάντα με τη  λαϊκή παράδοση.

Κατά την διάρκεια του Μεγάλου Εθνικού Αγώνα του 1821 οι κάτοικοι της Ελλοπίας,έλαβαν μέρος και αγωνίστηκαν ενάντια στον Τούρκικο ζυγό.
Μία λαϊκή παράδοση αναφέρει ότι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όταν οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ζητώντας την ελευθερία τους, εξεγέρθηκε και ο Καραντάς. Το κίνημα απέτυχε και οι κάτοικοι κατέφυγαν στα βουνά για να σωθούν από τους Τούρκους που είχαν στραφεί εναντίον τους. Ο παπά-Αναστάσης, ιερέας του χωριού, κατέφυγε σε μια σπηλιά ενός πελώριου βράχου, αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν να τον βρούν και τον έσφαξαν. Από τότε μέχρι σήμερα ο πελώριος αυτός βράχος ονομάζεται βράχος του Παπά-Αναστάση.
Στην εκδήλωση  παραβρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θίσβης κ.Καμούτσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ.Σιαπάτης   καθώς και πολλοί κάτοικοι της Ελλοπίας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ελλοπίας.



 Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη στις Θεσπιές- Από το 1923 μαζί σας

Εδώ και 94 χρόνια το Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη εξυπηρετεί  τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών στην ελαιοποίηση των καρπών της ελιάς.
Ξεκινώντας το 1923 με τα μηχανήματα της εποχής αυτής περάσαμε σταδιακά στις πλέον σύγχρονες τεχνικές της ελαιοποίησης.H τεχνολογία σε συνδιασμό με την τεχνογνωσία και τις αυστηρές προδιαγραφές, μας  επιτρέπουν τα άριστα αποτελέσματα.
Έχουμε τη δυνατότητα για τους παραγωγούς που θέλουν να κάνουμε και ψυχρή έκθλιψη.

Ευχόμαστε σε όλους τους παραγωγούς καλή σοδειά!
Τηλ.επικοινωνίας 2262 302813-6987113497









Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Βοιωτία ενημερώνει η ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η πρώτη συνάντηση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων


1η Συνάντηση για την  τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων στα πλαίσια ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς την οποία διαθέτει, ξεκινά διαδικασίες υλοποίησης μίας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής.

Ο Δήμος μας, συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους και με ξεχωριστό ενδιαφέρον χαρακτηριστικά που προέρχονται τόσο από την γεωγραφική του θέση μεταξύ του Ελικώνα και της Κωπαΐδας, όσο και από την μακραίωνη και λαμπρή του ιστορία που διαπερνά όλες τις φάσεις της ιστορίας από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Η ιστορικότητα και ο πολιτισμός παράλληλα με τις φυσικές ομορφιές που κρύβουν οι τοπικές κοινότητες αποτελούν πόλο έλξης για αρκετούς επισκέπτες, στοιχεία με βάση τα οποία ο Δήμος προχωρά στο σχεδιασμό ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής.

Μέλημα μας αποτελεί η σωστή οργάνωση και ο σχεδιασμός μιας αποδοτικής  προβολής του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός με ταυτόχρονη αύξηση της επισκεψιμότητας.

Στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν και να προβληθούν οι ομορφιές και οι ιδιαιτερότητες του τόπου, οι παραδόσεις του, τα ιστορικά μνημεία, τα ήθη του, οι πολιτιστικές του δράσεις, τα τοπικά του προϊόντα και η φιλοξενία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων διοργανώνει συνάντηση στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (κεντρική πλατεία Αλιάρτου - Πέτρινα Κτίρια) την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 10.00 π.μ.

Στη συνάντηση προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, κτλ), ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία και τουριστικοί πράκτορες, παραγωγοί τοπικών προϊόντων,  τοπικοί σύλλογοι (πολιτιστικοί, γυναικών, κτλ), καθώς και  οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι σημαντικό και αναγκαίο να έχουμε όλοι μας, την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, ώστε με την παρουσία μας εμπράκτως να επιδιώξουμε την τουριστική προβολή του τόπου  μας και μέσα από αυτή να  τονώσουμε την τοπική μας οικονομία.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ενημερωτική συνάντηση να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να δηλώσουν συμμετοχή, στα τηλέφωνα: 2268350235 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση m.leti@aliartos.gov.gr

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε 14χρονη μαθήτρια στη Θήβα

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι διέμενε και παράνομα στη χώρα...

Αντιμέτωπη με επιδειξία, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10) 14χρονη μαθήτρια σε κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η μαθήτρια λίγο νωρίτερα είχα σχολάσει από τα μαθήματά της και επιστρέφοντας στο σπίτι της έπεσε πάνω σε 35χρονο ανώμαλο ο οποίος όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, μας είχε έρθει παράνομα από το Πακιστάν! Συγκεκριμένα ο 35χρονος κατέβασε το παντελόνι του κι άρχισε να αυνανίζεται μπροστά στην 14χρονη μαθήτρια που έντρομη το έβαλε στα πόδια!

Από τις φωνές και την αναστάτωση ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ξεκίνησε αναζητήσεις και νωρίς το απόγευμα άντρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον επιδειξία. Από την προανάκριση που ανέλαβε η Ασφάλεια Θηβών, προέκυψε και το στοιχείο της παράνομης παραμονής του στη χώρα μας.

Με τη δικογραφία να περιλαμβάνει τη βάναυση προσβολή της αιδούς ανήλικης, ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα περαιτέρω.
Διαβάστε Περισσότερα »

8ος Πανελλαδικός ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Λιβαδειά



Αγαπητοί,

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο  Θηλασμό  σε                 περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας!
Για τη Βοιωτία τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η
 Ομάδα Εθελοντών και Υποστηριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βοιωτίας
https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/
και σας προσκαλεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017
και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ.,

σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεια Λιβαδειάς

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα «Στηρίζουμε τον θηλασμό-Μαζί!».

Με εκτίμηση,
για το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας 
Η διαχειρίστρια της Ομάδας Βοιωτίας
Δώρα Κούρα

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλβατζής:Απαξιωτικές οι αναφορές του ΦΟΣΔΑ Στερεάς για τον Κόρδατζη

“Προτιμότερο να ελέγχεις τα δικά σου, παρά τα ξένα παραπτώματα”
Σωκράτης

Μέσα σε ένα βεβαρυμμένο οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά περιβάλλον, είναι ότι χειρότερο να ανοίγουμε εστίες αντιπαράθεσης, για θέματα που μπορούν να λυθούν μέσα από τον διάλογο και την καλή προαίρεση των εμπλεκομένων μερών.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι σημαντικό και μας αφορά όλους, απαιτώντας να συμβάλλουμε για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι εμπλεκόμενοι με την διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, που συγκροτούν τις Διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, έχουν υποχρέωση να προστατεύουν όλα τα πιο πάνω αλλά και να ενημερώνουν αναλυτικά και τακτικά τους πολίτες για όλα τα θέματα, που άπτονται της δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η αναλυτική και αρκετά ενημερωτική ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 23/10/2017, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, ως απάντηση σε δηλώσεις και ερωτήματα του κ. Κόρδατζη, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θηβαίων και επικεφαλή της ελάσσονας αντιπολίτευσης στο Δημοτική Συμβούλιο, δεν συνάδει με όσα προηγούμενα αναφέραμε, διότι :

Θα έπρεπε να έχει εκδοθεί πολύ πριν και χωρίς την παρέμβαση του κ. Κόρδατζη.
Οι απαξιωτικές αναφορές για το πρόσωπο του κ. Κόρδατζη δεν προάγουν τον δημόσιο διάλογο και τραυματίζουν την εικόνα της χρηστής διοίκησης σε θέματα συμπεριφοράς και σεβασμού της αντίθετης άποψης.

Ελπίζουμε ότι πρόκειται μόνο περί ατυχούς διατύπωσης και θα υπάρξει η απαραίτητη επανόρθωση, έτσι ώστε να συμβάλλουμε όλοι μας στην δημιουργία κλίματος αμοιβαίας κατανόησης, όπως επιβάλλεται στην διαχείριση των κοινών πραγμάτων.
Για την Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Ο Επικεφαλής
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμη 10 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας



Τη δεύτερη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αφορούν στην κατασκευή, τη βελτίωση, την επέκταση και των εκσυγχρονισμό των υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η συγκεκριμένη πρόσκληση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, προστίθεται στην ισόποση πρώτη πρόσκληση που εκδόθηκε με τον ίδιο σκοπό.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της δράσης αναβάθμισης των σχολικών μονάδων με στόχο την υλοποίηση του σχεδίου αναβάθμισης των συνθηκών στην εκπαίδευση σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, προμήθειας εξοπλισμού αλλά και χρήσης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Για την πρόσκληση μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση και οι υποδομές της σε ολόκληρη τη Στερεά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια έχει επιλέξει τον δρόμο «κόντρα στο ρεύμα που υποβαθμίζει την ποιότητα της Παιδείας, με κατάργηση κατευθύνσεων και που προκαλεί προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις, στους μαθητές και τις οικογένειές τους». Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης με τη δημιουργία νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, αλλά και με την διαμόρφωση συνθηκών που επιτρέπουν την παροχή αναβαθμισμένων μεθόδων διδασκαλίας.

«Όταν μία χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίζεις με τις παρεμβάσεις σου να προστατεύεις την καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει όμως, παράλληλα, να σχεδιάζεις και να κοιτάς προς το μέλλον για να ξεφύγεις από την κρίση. Αυτό κάνουμε κι εμείς στην Περιφέρεια. Κινούμαστε σε δύο βασικούς άξονες. Ο ένας αφορά στο παρόν, στις άμεσες λύσεις και τις ισορροπίες που πρέπει να τηρούμε κάθε μέρα. Ο δεύτερος είναι αυτός που ανοίγει το δρόμο για το μέλλον. Δηλαδή, για τις συνθήκες που δημιουργούμε ώστε να ξεκολλήσουμε από την στασιμότητα και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο ποιότητας της ζωής μας. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση αυτής της πρόσκλησης. Το ίδιο έγινε και με την προηγούμενη, για άλλα 10 εκατ. ευρώ. Σημασία έχει όμως ότι κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε χρήματα για έργα και υποδομές, έχει αποτέλεσμα και αποδίδει. Αυτό είναι το σημαντικό». Είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας που ευχήθηκε, κάποια στιγμή, το κεντρικό κράτος, να αντιληφθεί τη σημασία των παρεμβάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο στην Παιδεία, αλλά και σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ποιότητα της καθημερινότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα ο Σκουρλέτης για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις στον Καλλικράτη

Η Αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την εξυπηρέτηση του πολίτη, τη λαϊκή συμμετοχή. Ο κοινωνικός, κινηματικός και διεκδικητικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης, όχι μόνο δεν αναιρεί, αλλά ενισχύει τον θεσμικό της ρόλο. Μετά από μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή, φαίνεται ότι οδεύουμε προς την έξοδο και μπροστά σε αυτή την προοπτική η Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να οργανώσει συλλογικές πρωτοβουλίες, να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, να γίνει μοχλός ανάπτυξης με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κοινωνικό προσανατολισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Και πιο πέρα, η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελέσει πυλώνα αποκέντρωσης, να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και να διαμορφώσει ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο με θεσμούς αμεσοδημοκρατικούς και συμμετοχικούς.

Στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης α΄ και  β΄ βαθμού και με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης, έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα ένας σημαντικός και ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος σχετικά με τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο χώρος. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου την Τετάρτη 8/11/2017 ώρα 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλεσμένος της Ν.Ε Βοιωτίας θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της κυβέρνησης στον Καλλικράτη.

Καλούμε τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις Βοιωτίας, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν για να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις επικείμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση.

Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λιβαδειά



Πλήθος κόσμου και κυρίως μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας παραβρέθηκαν χθες στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Λιβαδειάς.
Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Χαιρετισμό εκφώνησαν η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βασιλειάδης και ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων κ. Γιουνγκτζου Χονκ. 
Κατά το χαιρετισμό της η κ. Πούλου αναφέρθηκε στις διαχρονικές αξίες του Ολυμπιακού Πνεύματος στο ήθος, στο σεβασμό, στη δύναμη, στην αγάπη αλλά και στην ολυμπιακή εκεχειρία που υμνεί την ειρήνη μεταξύ των λαών και εξυψώνει την ανθρώπινη υπόσταση.
Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας και η διέλευσή της από την πόλη μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, συνέχισε η κ. Πούλου. Είναι μια επιπλέον αφορμή να διατηρούμε την φλόγα των ανθρώπινων αξιών που συμβολίζουν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.
Κλείνοντας η κ. Πούλου ευχήθηκε στους αθλητές που θα συμμετέχουν να αγωνισθούν με ευγενή άμιλλα τιμώντας τα ιδεώδη της παγκόσμιας γιορτής Αθλητισμού.
Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη λαμπαδηδρομία, το Δήμο Λεβαδέων για την υποδοχή και αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας που αφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στην κορεατική χερσόνησο, τονίζοντας ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι σύμβολο ελπίδας και ειρήνης.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βασιλειάδης, ευχαρίστησε με τη σειρά του για τη θερμή υποδοχή και παρουσίασε το πρόγραμμα παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, αύριο Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Θήβας:Κλήρωση σε 9 εργατικές κατοικίες στο Τάχι Θηβών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ
ΕΡΓΑΤΟΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΑΣ)

Μετά από αλλεπάλληλα έγγραφα - καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου προς το Υπουργείο, επιτέλους αποφάσισε να κληρώσει τις εννέα (9) κενές εργατικές κατοικίες που βρίσκονται, (οι οκτώ στον οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙΙ και μία στον οικισμό ΘΗΒΑ ΙΙ ) στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η διενέργεια της κλήρωσης θα πραγματοποιηθεί στις 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017. Οι συμμετέχοντες στην κλήρωση είναι όσοι έχουν καταθέσει αίτηση από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ έως και τέλος ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του 2015.

Ελπίζουμε οι κενές κατοικίες να είναι επισκευασμένες χωρίς σοβαρές ατέλειες.
Περισσότερες λεπτομέρειες για ενημέρωση στα γραφεία του τοπικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ της Θήβας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

Η Οικολογική Οργάνωση «Αλκυών» σε επιστολή της προς του Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με απόφασή σας επιχειρείται η επιστροφή στο καθεστώς διαχείρισης των αλιευτικών πόρων στην περίοδο πριν το 94' όπου για όσους θυμούνται, η δραστηριότητα του υπόψη αλιευτικού εργαλείου είχε προκαλέσει σωρευτικά σοβαρές επιπτώσεις στα αποθέματα τις παράκτιας ζώνης με αποτέλεσμα τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψαράδων της μικρής παράκτιας αλιείας, περιβαλλοντικών οργανώσεων , κοινωνικών φορέων κλπ.

Με την έκδοση της απόφασης αυτής:

α. Έχουν παραβιαστεί ευθέως οι σχετικές εξουσιοδοτικές διατάξεις των άρθρων 9, 13 και 19 του ΕΚ 1967/2006

β. Έχουν παραβιαστεί οι εξουσιοδοτικές διατάξεις του εθνικού θεσμικού πλαισίου και ειδικότερα του άρθρου 10 του ΝΔ 420/70, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 παρ.2 του Νομοθετικού Διατάγματος 1740/87 προκειμένω να αποφευχθούν οι σοβαρές επιπτώσεις στην ευαίσθητη παράκτια ζώνη από τη ζημιογόνο δράση του υπόψη αλιευτικού εργαλείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των αλιέων που κάνουν απεργία πείνας διότι αγωνίζονται για μια ζωντανή θάλασσα που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και όχι για μια νεκρή θάλασσα που εγγυάται η συνέχιση χρήσης βιντζότρατας και άλλων  καταστρεπτικών εργαλείων όπως έχει δείξει  η πέραν κάθε αμφισβήτησης εμπειρία των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

ΖΗΤΑΜΕ την άμεση ανάκληση της απόφαση αυτής, πριν είναι πολύ αργά, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας."
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                              ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις-Κλειστά την Κυριακή τα μαγαζιά στη Λιβαδειά

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται έως την 1η Δεκεμβρίου του έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.  Συνακόλουθα, εάν, στην περιφερειακή ενότητα που ανήκετε, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει αποφασίσει, η φετινή ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.  Οι  15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου.  Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. 
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι:
α) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
β) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
γ) Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
δ) Οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών.
στ) Οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου διαπιστώνεται η παράβαση.  Οι αρχές αυτές ελέγχουν την εφαρμογή τόσο της νομοθεσίας για τις εκπτώσεις και προσφορές όσο και αυτής που αφορά στις Κυριακές.



Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017,θα παραμείνουν κλειστά.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ