Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλη έκθεση έργων ζωγραφικής του δολοφονηθέντος Διστομίτη φοιτητή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑ'Ι'ΛΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΣΧ. ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑ'Ι'ΛΗ, ΣΤΗΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑ! ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ συνδιοργανώνει με τον ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, μεγάλη έκθεση έργων ζωγραφικής του Διστομίτη φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών ΓΙΑΝΝΗ ΚΑ'Ι'ΛΗ που δολοφονήθηκε από τα όργανα της χούντας τον Φεβρουάριο του 1974, με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη, ίσως, έκθεση έργων του συμπατριώτη μας- μάλιστα ειναι η πρωτη φορά που παρουσιάζονται στην Πρωτεύουσα της Βοιωτίας καθως μεχρι τωρα είχαν γίνει στην Αθήνα ( από την Σχολή του, τον Σύλλογο Διστομιτών Αθήνας κ.α.) και στο Δίστομο- από τον Πολιτισμικό Σύλλογο, την Αντιφασιστική Κίνηση. Συγκεντρώθηκαν έργα από την οικογένειά του, φίλους του, τον Πολιτισμικό Σύλλογο Διστομου και τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας.
Η έκθεση - που θα περιλαμβάνει και φωτογραφίες από την ζωή του Γιάννη που παραχώρησε η οικογένειά του όπως και ντοκουμέντα για το Πολυτεχνείο- θα γίνει στην υπέροχη και απολύτως λειτουργική Αίθουσα της ''Νεροτριβής'', στην αρχή της Κρύας από τις 10 μεχρι τις 17 Νοεμβρίου 2017.
Έχουν κληθεί να επισκεφθούν την Εκθεση και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Λιβαδειας και της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιό της έκθεσης θα πραγματοποιηθει (σε ημέρα που ακόμα δεν έχει ορισθεί) εκδήλωση με ομιλίες.
Καλούμε όλους τους κατοικους της Λιβαδειας και των γύρω κωμοπόλεων να επισκεφθούν την Εκθεση .
ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ
------------
Ο Γιάννης Κα'ί'λης,, που τελείωσε το Λύκειο Διστόμου, μπήκε το 1970 στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Πήρε ενεργά μέρος στον αγώνα κατά της Δικτατορίας. Πρωτοστάτησε στην εξέγερση του Νοέμβρη το 1973 και μάλιστα από το πινέλο του γράφτηκαν τα συνθήματα ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ και ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ στις κολώνες της πύλης του Πολυτεχνείου, πρωτομάστορας στα σχέδια και στα πανό που είχαν αναρτηθεί στα κάγκελα του Πολυτεχνείου με τα συνθήματα ‘’Έξω οι Αμερικάνοι’’ όπως και σε πολλά από τα αντιχουντικά σκίτσα που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι μέσα από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου.
Μετά την εισβολή του τανκ κρύφτηκε για καιρό όπου μπόρεσε. Τον Φεβρουάριο του 1974 βρέθηκε το άψυχο σώμα του πεταμένο σ’ έναν σωρό αμμοχάλικο μιας οικοδομής, στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια, δολοφονημένος από τις μυστικές υπηρεσίες της χούντας του Ιωαννίδη- αφού πρώτα βασανίστηκε βάναυσα.Κηδεύτηκε στο Δίστομο Καθαρή Δευτέρα 22 του Φλεβάρη του 1974.Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να επιβάλλουν στους συγγενείς του νεκρού να μη θρηνήσουν.
Για να πουν ύστερα οι φασίστες της χούντας ότι αυτοκτόνησε.Έπεσε από οικοδομή!!( είπαν ). Και ήταν ταλιαρισμένα τα δάχτυλα του, τα πόδια του. Το κεφάλι του πίσω ανοιχτό. Βγάλανε εφημερίδες απ’ το κεφάλι πίσω.
Και έλεγαν τρεις μέρες ύστερα στις εφημερίδες, τις λογοκριμένες ‘’αυτοκτόνησε ’’.
Χρειάστηκε, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Γιάννη Κα'ί'λη,να γίνει εκταφή της σωρού του, με πρωτοβουλία της αγωνίστριας Δικηγόρου κυρίας Ψυρρή, που όλο αυτό το διάστημα έκανε σκληρό αγώνα, με πίστη και πεποίθηση, ότι ο Γιάννης είχε δολοφονηθεί και είχε βασανιστεί.
Ο Γιάννης Κα'ί'λης έχει αναγνωριστεί από την Πολιτεία ως θύμα της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
Έργα του υπάρχουν και στην Εθνική Πινακοθήκη.
Στο Διστομο έχει δοθεί το όνομά του στον δρόμο που οδηγεί στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλυπητήρια του ΠΑΣ Κιθαιρών Καπαρελλίου

Το Δ.Σ ,οι προπονητές ,οι παίκτες του ΠΑΣ Κιθαιρών και όλο το χωριό μας ... Στέλνουν και από εδώ τα Συλλυπητήρια στην οικογενεια του Θοδωρή και Χρήστου Δημητρά για τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό της μητέρας τους.
.. έφυγε η Κυρία Ελένη ... Να ζήσετε να την θυμόσαστε όπως ήταν ...
Κυρία,Γλυκιά και αξιοπρεπής .
Π.Α.Σ Κιθαιρών Καπαρελλίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται νέα μείωση στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Τι προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

Νέα μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος θα δουν οι δικαιούχοι που έχουν Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυρά.

«Επίκειται άμεσα ρύθμιση για μεγαλύτερη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τις πιο φτωχές ομάδες πληθυσμού», ήταν η απάντηση του ΥΠΕΝ στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.
Ποια κριτήρια μπαίνουν στη νέα ρύθμιση

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι στη νέα ρύθμιση θα προστεθούν και τα περιουσιακά στοιχεία στα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές- που ενώ, όπως είπε, έχουν ισχυρή περιουσιακή δυνατότητα εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

«Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για να στηρίξουμε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Πρόθεση μας είναι αυτοί που έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα να μπορέσουμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους προσφέρουμε μεγαλύτερη έκπτωση και στήριξη ώστε να έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης έκανε ακόμα λόγο για εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από την πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΗ, τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές αναγκάστηκαν, με την απειλή της διακοπής του ρεύματος, να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποστήριξε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν χρυσάφι την κατανάλωση ρεύματος και ότι τα υπέρογκα χρέη δημιουργήθηκαν από τις υπέρογκες αυξήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμα ότι στον πυρήνα του προβλήματος βρίσκεται η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που είχε στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκτεταμένη ηλεκτρική φτώχεια.

Ο κ. Σταθάκης αντέτεινε ότι από το 2014 καμία αύξηση δεν έχει γίνει στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ βελτιώθηκαν τα επαγγελματικά τιμολόγια με κλιμακούμενες εκπτώσεις, και προσέθεσε ότι στο κοινωνικό τιμολόγιο είναι ήδη ενταγμένα πάνω από 700.000 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν εισοδηματική πίεση και αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Σαφάρι" ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη Στερεά-Χειροπέδες σε 36 άτομα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (36) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.591) άτομα και (1.258) οχήματα, προσήχθησαν (74) άτομα και βεβαιώθηκαν (369) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (02-11-2017), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.591) άτομα, εκ των οποίων (1.197) ημεδαποί και (394) αλλοδαποί, καθώς και (1.258) οχήματα.

Προσήχθησαν: (74) άτομα, εκ των οποίων (47) ημεδαποί και (27) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (36) άτομα, εκ των οποίων (16) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.
(2) αλλοδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις. 
(7) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(11) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) ημεδαπός, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
(1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
(2) ημεδαποί, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
(2) κυνηγετικά όπλα.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (394) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(369) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (77) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (9) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (3) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (266) λοιπές παραβάσεις.}
(6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(2) παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
(11) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(3) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
(3) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Εργασίας & Δικτύωσης για τις Δομές της Περιφέρειας «ΓΕΦΥΡΑ» και «ΚΥΕ» στην Π.Ε. Βοιωτίας

Συνάντηση Εργασίας & Δικτύωσης για τις Δομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
«ΓΕΦΥΡΑ» και «ΚΥΕ» στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Συναντήσεις με επιχειρηματικούς και κοινωνικούς φορείς, και διευρυμένη σύσκεψη εργασίας, πραγματοποιήθηκε εχθές Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, από τους εκπροσώπους των δομών της περιφέρειας, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Θέμη Χειμάρα.

Τα στελέχη της «ΓΕΦΥΡΑΣ» και του «ΚΥΕ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ανοίγονται σήμερα στην κοινωνία της Βοιωτίας, προκειμένου να υπάρξει άμεση συνεργασία και δικτύωση με τους τοπικούς φορείς επιχειρηματικότητας, και για να χαρτογραφήσουν και να καταγράψουν τις ανάγκες κοινωνικών Δομών και Φορέων που δεν μπορούν άλλες δομές να καλύψουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θέμης Χειμάρας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη  Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Ιωάννη Ταγκαλέγκα και τα στελέχη της ΓΕΦΥΡΑΣ και του ΚΥΕ, συναντήθηκε αρχικά με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο. Ακολούθησε συνάντηση στο Επιμελητήριο της Βοιωτίας με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαο Κουδούνη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιο Καλογρηά. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τεχνική συνάντηση εργασίας στην έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας στην οποία συμμετείχαν τα Κέντρα Κοινότητας και οι Κοινωνικές Δομές των δήμων του Νομού. Την σύσκεψη συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χειμάρας δήλωσε:
«Στο επίκεντρο της Περιφέρειας μας τοποθετούμε τον άνθρωπο. Ο πολίτης θα βρει στήριξη μέσα από τη δομή “Γέφυρα” και η επιχείρηση από τη δομή “KYE”. Η Στερεά Ελλάδα γίνεται πιο στέρεα από ποτέ γιατί κύριο μέλημα της είναι οι άνθρωποι.
Είναι η πρώτη μέρα που η ΓΕΦΥΡΑ και το ΚΥΕ βγαίνει εκτός των κεντρικών της. Τα στελέχη τους άρχισαν σήμερα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, ο οποίος μας δέχθηκε, και με τον οποίο συνεργαστήκαμε πάνω στην χαρτογράφηση και την πραγματική απεικόνιση των αναγκών  που καλύπτει ο ίδιος και η Μητρόπολη. Δηλώνω την ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό μου προς το πρόσωπό του και το έργο του.
Επίσης, ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά για το συντονισμό της τεχνικής συνάντησης με τους κοινωνικούς φορείς και δομές, καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Βοιωτίας, τον Πρόεδρο του ΣΒΣΕ και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για την πάντα άψογη συνεργασία μας.»





Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Θα επηρεαστούν κυρίως περιοχές στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καιρό του Σαββάτου, καθώς σε μεγάλο μέρος της χώρας αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ η καταιγίδα, που θα είναι σύντομης διάρκειας, θα πλήξει την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ από το απόγευμα και μετά τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Γενικότερα, για αύριο Σάββατο, αναμένεται άστατος καιρός σε όλη τη χώρα. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ορχομενού

Oι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στους ωφελούμενους
του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ορχομενού για το έτος 2018
μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

από 1 Νοεμβρίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2017.

Την αίτηση (όπου αναγράφονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά) μπορούν να προμηθευτούν είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου: www.orchomenos.gr
ή να την ζητήσουν από το Δημαρχείο ή το Κέντρο Κοινότητας (Πέτρινα).

Παραλαβή αιτήσεων τις εργάσιμες ημέρες:
Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού (Πέτρινα, 22610-34970) 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Προσοχή: πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το έτος 2017.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Μέλη Οικογένειας Ετήσιο Εισόδημα
Ένα (1) άτομο 4.000 ευρώ
Δύο (2) άτομα, ζευγάρι 6.000 ευρώ
Για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος (που έχει δηλωθεί στη φορολογική δήλωση) το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 900 ευρώ.

Η ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι αποκλειστικά των ενδιαφερομένων.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ,
για όλους τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους
1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και το Κέντρο Κοινότητας.
2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από το Δημαρχείο Ορχομενού).
3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (για όλους) και άδειας παραμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.
5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.
6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των μελών της οικογένειας. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος ή και η σύζυγος είναι κάτοχος ακίνητης περιουσίας απαιτείται αντίγραφο ΕΝΦΙΑ.
7) Οι αγρότες βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις των ετών 2016 και 2017.
8)   Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος/αιτούσας.
________________________________________


ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου δυνητικού δικαιούχου
1) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας) ή Βεβαίωση χρόνου ανεργίας (τρέχουσα κατάσταση), παρέχεται από το ΚΕΠ Ορχομενού γνωρίζοντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
2) Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση σε ισχύ, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).
3) Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής σε ισχύ περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και μελών της οικογένειας).
4) Μισθωτήριο συμβόλαιο.
5) Βεβαίωση δανείου πρώτης κατοικίας στην οποία κατοικεί η οικογένεια (και δεν διαθέτει άλλη κατοικία).



Η Επιτροπή Διαχείρισης
Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

Εντατική προετοιμασία των εκλογών της Κεντροαριστεράς στη Στερεά Ελλάδα

ANEΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΕΔΔ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ
. Προσκλητήριο Συμμετοχής για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Σε δέκα ημέρες, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, και εάν χρειαστεί την επομένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου, διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη του Νέου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ήδη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου οι 9 Υποψήφιοι εμφανίστηκαν σε debate που οργάνωσε η ΕΡΤ2 και την επομένη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί πάλι στην ΕΡΤ2 το δεύτερο debate.
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή υπό τον Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με το Δίκτυο Εμπιστοσύνης που έχει οργανωθεί σε όλη την χώρα εργάζεται πυρετωδώς για την καλή προετοιμασία των εκλογών.
Στην Στερεά Ελλάδα  συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς  η οργάνωση των Εκλογικών Κέντρων, η πιστοποίηση των εθελοντών που θα στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές ενώ έχουν ήδη οριστεί οι χειριστές της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Η εγγραφή των εθελοντών συνεχίζεται και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει γενική δοκιμή σε όλα τα Εκλογικά Τμήματα με συμμετοχή των χειριστών των Υπευθύνων των Εκλογικών Κέντρων και των εθελοντών που θα έχουν πιστοποιηθεί έως την προηγουμένη ημέρα.
Εντός της επομένης εβδομάδας οι Υπεύθυνοι κάθε Νομού με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που συγκροτούν την Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης θα συνεδριάσουν για να ορίσουν μεταξύ των πιστοποιημένων εθελοντών τους Προέδρους και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών καθώς και να αναθέσουν όλους τους άλλους υποστηρικτικούς ρόλους.
Στις εκλογές καλούνται να ψηφίσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών εφόσον το επιθυμούν έχοντας μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή  διαβατήριο. Ο κάθε εκλογέας ψηφίζει στο εκλογικό κέντρο που επιθυμεί ενώ η ταυτοποίηση γίνεται άμεσα με την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών καταλόγων.
Ο εκλογέας προτού πάει στην κάλπη υποβάλλει γραπτή αίτηση που την συμπληρώνει εκεί με τη βοήθεια των εθελοντών, δηλώνει εάν θέλει να γίνει μέλος του νέου πολιτικού φορέα ή εάν μόνο θέλει να ψηφίσει και καταβάλλει συνδρομή 3 ευρώ. Κατόπιν με την απόδειξη πηγαίνει στην κάλπη ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και ψηφίζει.
Προς διευκόλυνση των εκλογέων έχει ανοίξει στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr φόρμα προεγγραφής στην οποία εγγράφεται υποβάλλοντας την αίτηση και πληρώνοντας διαδικτυακά την συνδρομή των 3 ευρώ, οπότε με τον αριθμό εγγραφής προσέρχεται κατευθείαν στην κάλπη ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής και ψηφίζει χωρίς να περιμένει στην γραμματεία υποδοχής για να κάνει την αίτηση. Καλούνται οι εκλογείς να αξιοποιήσουν την φόρμα προεγγραφής για να διευκολύνονται  κατά την προσέλευση στη ψηφοφορία.
Ο Εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Επιτροπής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Κατσούλης δηλώνει σχετικά με την πορεία των προετοιμασιών τα ακόλουθα:
«Σε όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας οι Νομαρχιακές Ομάδες Εμπιστοσύνης εργάζονται εντατικά για να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους. Οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας. Εν τούτοις είμαστε βέβαιοι ότι θα στελεχωθούν επαρκώς όλα τα εκλογικά κέντρα τα οποία είναι περίπου 50 σε όλη την Περιφέρεια. Καλώ όσους  πολίτες θέλουν να στελεχώσουν ως εθελοντές τις Εφορευτικές Επιτροπές και ιδίως πολίτες με εμπειρία σε εκλογές όπως νομικούς, επιστήμονες, ενεργούς πολίτες,  να το δηλώσουν άμεσα στην φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.dpekloges.gr. Η συμβολή τους θα είναι καθοριστική. Επίσης καλώ τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να προσέλθουν στις κάλπες να προτιμήσουν την προεγγραφή στην φόρμα που υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα. Τέλος καλώ τους πάντες, τους προοδευτικούς πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν στις εκλογές, να παρακολουθήσουν έστω και τις τελευταίες ημέρες τις τηλεοπτικές συζητήσεις, το διάλογο των υποψηφίων και κυρίως να έρθουν να ψηφίσουν την Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017 στην κάλπη που θα βρουν κοντά τους. Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα, αξίζει να δώσουμε μία ευκαιρία για να κτίσουμε μία νέα προοδευτική παράταξη. Είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση των πολιτών. Να γίνουμε όλοι μαζί συνιδρυτές του Νέου Πολιτικού Φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα -Τα σημαντικότερα γεγονότα της 3ης Νοεμβρίου

1507: Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που θα μείνει στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.

1822: Οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο Συνέδριο της Βερόνας, χαρακτηρίζουν αυθάδες το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας να εμφανισθεί μπροστά τους και να τους αναπτύξει τις θέσεις της για την Επανάσταση.

1839: Αρχίζει ο πρώτος Πόλεμος του Οπίου μεταξύ Κίνας και Βρετανίας.

1898: Από το λιμάνι της Σούδας εγκαταλείπει την Κρήτη και ο τελευταίος τούρκος στρατιώτης. Μετά από 229 έτη, ο ήλιος της ελευθερίας ανατέλλει και πάλι στην πολυτάραχη νήσο.

1903: Εφευρίσκεται ο ηλεκτροκαρδιογράφος, από τον Ολλανδό Βίλελμ Αϊντχόβεν.

1918: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Οι Σύμμαχοι υπογράφουν ανακωχή με την Αυστροουγγαρία.

1927: Ιδρύεται η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στο πρώτο συνέδριο των δημάρχων της Ελλάδας.

1928: Ο Κεμάλ Ατατούρκ συνεχίζει την προσέγγιση της Δύσης, καταργώντας το αραβικό αλφάβητο και υιοθετώντας το λατινικό.

1935: Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την επαναφορά της Μοναρχίας. Το 97,8% ψηφίζει υπέρ και ο Γεώργιος Β' επανέρχεται στο θρόνο. Τα φαινόμενα που παρατηρούνται ωστόσο μαρτυρούν ότι το δημοψήφισμα δεν έγινε με τίμιους όρους, καθώς σε πολλά εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια υπέρ της βασιλείας ξεπέρασαν αριθμητικά το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

1944: Η Εθνική Λυρική Σκηνή δίνει την πρώτη της παράσταση και συναυλία, με εορταστικό χαρακτήρα. Την ίδια μέρα, κυκλοφορεί το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ξενοφώντα Ζολώτα.

1957: Από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ εκτοξεύεται ο σοβιετικός δορυφόρος Σπούτνικ 2 με τον πρώτο ζωντανό επιβάτη στην ιστορία του διαστήματος. Είναι η σκυλίτσα Λάικα.

1961: Αρχίζει η παραγωγή υγραερίου στα Ελληνικά Διυλιστήρια.

1963: Η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές με 42,04% (138 έδρες), περιορίζοντας την ΕΡΕ στο 39,7% (132 έδρες). Με την υποστήριξη της ΕΔΑ θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα σχηματίσει κυβέρνηση.

1964: Πρόεδρος των ΗΠΑ εκλέγεται ο Λίντον Τζόνσον, κερδίζοντας το 60% των ψήφων. Η διαφορά των 15,5 εκατομμυρίων ψήφων που λαμβάνει ο Τζόνσον έναντι του αντιπάλου του Μπάρι Γκολντγουότερ, υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, είναι κάτι χωρίς προηγούμενο για τα αμερικανικά χρονικά.

1968: Κηδεύεται στο Α' Νεκροταφείο ο Γεώργιος Παπανδρέου, που άφησε την τελευταία του πνοή την 1η Νοεμβρίου. Η χούντα δίνει άδεια για δημόσια κηδεία, που εξελίσσεται σε δυναμικό αντιχουντικό συλλαλητήριο. Συρρέουν 250000 άνθρωποι και η κηδεία μετατρέπεται στο πρώτο μαζικό συλλαλητήριο εναντίον της χούντας.

1968: Ο Αλέκος Παναγούλης δικάζεται από το Στρατοδικείο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου στις 13 Αυγούστου 1968.

1990: Εγκαινιάζεται η σήραγγα του Αρτεμισίου, που μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Τρίπολη κατά 35 χλμ, περίπου κατά μία ώρα.

1992: Στις προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Μπιλ Κλίντον πετυχαίνει σαρωτική νίκη έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του και μέχρι τότε προέδρου Τζορτζ Μπους, του πρεσβύτερου και γίνεται ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1993: Νέος πρόεδρος της ΝΔ εκλέγεται ο Μιλτιάδης Έβερτ, που συγκεντρώνει την προτίμηση 141 μελών του εκλεκτορικού σώματος, έναντι 37, που προτιμούν τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

1994: Γίνεται ολική έκλειψη ηλίου.

2002: Το Κόμμα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 34,29% των ψήφων στις εκλογές στην Τουρκία και εξασφαλίζει αυτοδυναμία. Εκτός Κοινοβουλίου μένουν μεγάλα ονόματα της τουρκικής πολιτικής.

2003: Παμψηφεί και σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα που υπέβαλε η Ελλάδα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το κείμενο που υιοθετείται προβλέπει διακοπή των εχθροπραξιών από 13 μέχρι 29 Αυγούστου του 2004, σε αναβίωση της αρχαίας ελληνικής ιδέας.

2004: Εκλέγεται νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο γιος του εκλιπόντος ηγέτη, ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

2004: Καταργείται η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Ουγγαρία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση κυψελών διαχείμασης για τους μελισσοκόμους

Η καταγραφή των έτοιμων για διαχείμαση κυψελών θα πρέπει να γίνει από όλους τους μελισσοκόμους – κατόχους μελισσοκομικών βιβλιαρίων διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Το αργότερο μέχρι 20/01/2018 όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι πρέπει να καταθέσουν στη Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Βοιωτίας,  Αίτηση - Δήλωση .
Διευκρινίζεται  ότι ως αριθμός κυψελών διαχείμασης ανά μελισσοκόμο είναι :
     α) τα έτοιμα προς διαχείμαση μελίσσια που διαθέτει ένας μελισσοκόμος από 01-09-2017 μέχρι 31-12-2017 και δηλώνονται με την Αίτηση - Δήλωση, ή 
     β) ο αριθμός των κυψελών όπως αναφέρεται στο μελισσοκομικό βιβλιάριο που είναι θεωρημένο μεταξύ 01-09-2017 και 31-12-2017.

Πληροφορίες: 2261350185
Διαβάστε Περισσότερα »

Eνημέρωση για το νέο CLLD-LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης σε Βάγια και Θήβα

Eνημέρωση  για το νέο  CLLD-LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020
Θήβα: 6 Νοεμβρίου 2017 / Βάγια 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί :
τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων στη Θήβα (οδός Πινδάρου) και
το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2017 ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα  του Δημοτικού Καταστήματος στα Βάγια

στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από την «ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»  για το νέο πρόγραμμα CLLD-LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εν όψει της προκήρυξης που αναμένεται να εκδοθεί.

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενημέρωση και στο Καπαρέλλι, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίου τύπου.

Η Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD), βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, αποτελεί μια μέθοδο σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, με τη συμμετοχή των εταίρων σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.
Η προσέγγιση αυτή συνιστά ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο, ειδικά σε περιόδους κρίσης, που ευελπιστεί να αναδείξει ότι οι τοπικές κοινότητες  μπορούν:
α) να κάνουν σταθερά βήματα προς πιο αποτελεσματικές μορφές οικονομικής, βιώσιμης και «χωρίς αποκλεισμούς» ανάπτυξης,  σύμφωνα με τη στρατηγική «Ορίζοντας 2020»
β) να «καινοτομήσουν» όχι αποκλειστικά σε όρους τεχνολογικούς αλλά κυρίως σε όρους αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων και
γ) να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στις αγροτικές περιοχές.

Ενδεικτικές Ιδιωτικές Επενδύσεις
Μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων
–Τελικό προϊόν: γεωργικό
–Τελικό προϊόν: μη γεωργικό
Ανάπτυξη επιχειρήσεων
–Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισμός τουριστικών επιχειρήσεων
–Ίδρυση, επέκταση, εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων  του δευτερογενή  και     τριτογενή τομέα  της οικονομίας εκτός τουριστικού κλάδου
Συνεργασία (ενίσχυση πιλοτικών έργων, νέων μεθόδων εργασίας / παραγωγής, βραχείες αλυσίδες, περιβαλλοντικά έργα)

Ενδεικτικές Δημόσιες Επενδύσεις
Βελτίωση (συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αναβάθμισης), αποκατάσταση και επέκταση δημόσιων κτηρίων για κοινωφελή χρήση, για δραστηριότητες όπως διενέργεια εκδηλώσεων, άθληση, εκπαίδευση (μουσεία, εκθετήρια, βιβλιοθήκες κλπ), η δημιουργία πολυχώρων, η στέγαση υπηρεσιών ή / και τοπικών επαγγελματιών με σκοπό την επίδειξη και πώληση τοπικών προϊόντων.
Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου.
Έργα υποδομών ή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.
Έργα δημιουργίας, ανάπτυξης ή βελτίωσης υποδομών και υπηρεσιών αναψυχής, πολιτισμού, καθώς και ενέργειες ανάδειξης και προβολής για την αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής.
Έργα που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017
και ώρα 18.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Θηβαίων, στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από την
«ΕΛΙΚΩΝΑΣ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»
 για το νέο πρόγραμμα CLLD-LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εν όψει της προκήρυξης που αναμένεται να εκδοθεί.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων


Σπυρίδων Νικολάου




Πληροφορίες: Μαρία Φουστανελλά
Τηλέφωνο: 2262350681
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι προτάσεις του Νίκου Θηβαίου για την προβολή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Στην αποτελεσματική χρήση των προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού και πρότυπο επιχειρηματικότητας για νέους ανθρώπους, αναφέρθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Θηβαίος, στην τοποθέτηση που έκανε στη χθεσινέ εκδήλωση για την τουριστική προβολή του Δήμου Αλιάρτου–Θεσπιέων.

Ο βουλευτής ανακοίνωσε την άμεση προκήρυξη προγράμματος επανάχρησης παραδοσιακών κτηρίων και τη δυνατότητα ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιεών να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα, έχοντας στη διάθεσή του συγκεκριμένα κτήρια του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας. Ακόμη, πρότεινε τη διοργάνωση ημερίδας για το κρασί, με πρωτοβουλία του Δ. Αλιάρτου, τη συμμετοχή των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, στην κατεύθυνση προβολής και κατοχύρωσης της ποιότητας ενός σημαντικού τοπικού προϊόντος.

Ο κ. Θηβαίος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των συλλόγων γυναικών Νεοχωρίου και Άσκρης για την προβολή τοπικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ψωμί, και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ, στον τομέα του αγροτοδιατροφικού τουρισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνας Μπάσκετ Παίδων-Γ.Σ.Αλιάρτου-Α.Σ. Οπούντιος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ