Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Βεβήλωσαν το Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας στη Λιβαδειά


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς καταγγέλλει τις εγκληματικές πράξεις που τελέστηκαν από άγνωστα άτομα στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας, που βρίσκεται στην συνοικία του Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Συνοικισμού, και συγκεκριμένα την βεβήλωση του Μνημείου με την αναγραφή φράσεων επ’ αυτού με κόκκινο χρώμα και την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας και της βυζαντινής σημαίας με τον δικέφαλο αετό.
Ενόψει αυτών, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υπέβαλε σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Το   Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική Θεία Λειτουργία στο Άρμα και Επίσκεψη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ε.έ. ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άρματος, όπου εκκλησιάστηκαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Άρματος με τους δασκάλους τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μαζί με συνεργάτες του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ» επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές καθώς και το Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνος Θηβών. Ο κ. Γεώργιος συνομίλησε με τις κρατούμενες ενισχύοντάς τες με πατρικούς λόγους παραμυθίας, τους ευχήθηκε για τις άγιες μέρες που έρχονται και τους μοίρασε δώρα καθώς και στα μικρά παιδιά των κρατουμένων γυναικών.

Επίσης, επισκέφθηκε την Διεύθυνση του Κέντρου απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων (οι θεραπευόμενοι- κρατούμενοι ευρίσκοντο σε θεραπευτικό πρόγραμμα) και συνομίλησε με τον Διευθυντή και το προσωπικό του Κέντρου, ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο τους και καλές γιορτές και όπως πάντα έχοντας γλυκά και δώρα για τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος.
imtl.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 10:30 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Δωδεκανήσου 12), στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο Δήμος για τη στήριξη δημοτών που έχουν ανάγκη.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι παρελήφθησαν από το Επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ περίπου 1.600 κιλά κρέας, από το οποίο έγινε διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2017.
Ευχαριστούμε τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Δήμου Λεβαδέων για την βοήθεια τους στη διανομή των τροφίμων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται τα τα προϊόντα που «δηλητηρίασαν» οι αναρχικοί- Ποια δεν πρέπει να προμηθευτείτε

«Coca-Cola», «Coca-Cola Light», «Παριζάκι Υφαντής» και φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ φεύγουν από τα ράφια, μετά την απειλή αντιεξουσιαστών ότι τα έχουν δηλητηριάσει
Μετά την απειλή αντιεξουσιαστών ότι έχουν μολύνει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με υδροχλωρικό οξύ, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται τα συγκεκριμένα προϊόντα, κατά το διάστημα από τις 20 έως και τις 25 Δεκεμβρίου.


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

- Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

- Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.

- Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ.

- Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τα «δηλητηριασμένα τρόφιμα από αντιεξουσιαστές»

Για τρίτη χρονιά και πάλι φέτος αντιεξουσιαστές με μήνυμα που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν πως έχουν δηλητηριάσει προϊόντα μεγάλων εταιριών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης, η προανάκριση για το κείμενο που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει ότι δηλητηριάστηκαν προϊόντα ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Οι αντιεξουσιαστές ονομάζουν το σχέδιό τους «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και γράφουν χαρακτηριστικά πως επιλέγουν να κάνουν το συγκεκριμένο «σαμποτάζ», τις ημέρες των γιορτών που «χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις τους με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτερά περιτυλίγματα».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση έχουν δηλητηριάσει προϊόντα με υδροχλωρικό οξύ και πρόκειται να ξεκινήσουν να τα επανατοποθετούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από αύριο, 20 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές», ενώ στο κείμενο αναφέρεται επίσης πως «όλο αυτό το πανυγήρι (sic) έχει ως θύματα εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα όπου είτε σφάζονται για να φτάσουν στο τραπέζι των ζωντανών/νεκρών, είτε στραγγίζονται μέχρι τελευταίας σταγόνας για να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες τους».

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, όταν πάλι αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει το αντίστοιχο σχέδιό τους, μεγάλες εταιρίες είχαν προβεί σε ανάκληση προϊόντων.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μπουφές Αγάπης" Ένα ωραίο έθιμο συνεχίζει η Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ

«ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ 2017»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην  κεντρική πλατεία της Θήβας την  Κυριακή 17-12-2017 ο καθιερωμένος  πλεον  ¨ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ¨ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μοιραστήκανε στον κόσμο περίπου 2000 σουβλάκια ,  αναψυκτικά , κρασιά ,νερά,  άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες .
Η ΟΕΒΕ Θήβας θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, όλα της τα Σωματεία-Μέλη , το Σωματείο των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Θήβας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του  ,Κο  Θεοδώρου Δημήτριο , που συνεχίζει να είναι κοντά  στην Ομοσπονδία και να στηρίζει κάθε προσπάθεια αυτής.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Θηβαίων  για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε  στην Ομοσπονδία με την παραχώρηση  χώρου στην κεντρική  πλατεία αλλά  και  τοποθέτηση  τραπεζιών  που χρησιμοποιήθηκαν για τον μπουφέ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  η Αντιπεριφερειάρχης  Βοιωτίας  Κα ΦΑΝΗ  ΠΑΠΑΘΩΜΑ , ο Δήμαρχος  Θηβαίων Κος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Θήβας  καθώς και όλοι οι Πρόεδροι των Σωματείων μελών της Ο.Ε.Β.Ε  ΘΗΒΑΣ.
Η ΟΕΒΕ Θήβας  έχει την ηθική υποχρέωση να συνεχίσει να πραγματοποιεί τον “ΜΠΟΥΦΕ ΑΓΑΠΗΣ” για πολλά χρόνια ακόμα  στην μνήμη του πρώην Προέδρου της  « ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΗ» επειδή ήταν ο πρωτεργάτης αυτού του εγχειρήματος  και κατάφερε να τον καθιερώσει και να τον κάνει θεσμό για την πόλη της Θήβας.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ ¨Η ΘΗΒΑ¨
ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ¨Ο ΚΑΔΜΟΣ¨
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ-ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

                                       

       ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
 
 




Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή κάδων κομποστοποίησης από τον Δήμο Λεβαδέων



Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης ενημερώνει ότι διανέμει δωρεάν κάδους κομποστοποίησης.
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να προμηθευτούν κάδο κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λεβαδεών (Σοφοκλέους 15, ημιόροφος). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Αργυρώ Καράλα στο τηλ. 22613 – 50872.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων

O Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 3 ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Δείτε την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές από την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά




Ειρήνη είναι όταν του ανθρώπου η ψυχή γίνεται έξω στο σύμπαν ήλιος .

Κι ο ήλιος , ψυχή μες στον άνθρωπο.

(Νικηφόρος Βρεττάκος)

Ευχές ψυχής

Καλή Χρονιά

Φανή Παπαθωμά

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς φώτα θα κάνουν Χριστούγεννα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρονομής -Αλυκής

Χωρίς φώτα θα κάνουν Χριστούγεννα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρονομής - Αλυκή αφού μετά τις ισχυρές βροχές του Νοεμβρίου προκλήθηκαν πολλές βλάβες στο κοινοτικό φωτισμό. Παρ' όλες τις οχλήσεις του προέδρου της κοινότητας προς την αρμόδια υπηρεσία  το συνεργείο του δήμου δεν ήρθε ποτέ στην Αλυκή πρωτίστως που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ενώ    είχε προγραμματιστεί για της 20 Δεκεμβρίου να έρθει το συνεργείο στην κοινότητα τελικά αναβλήθηκε γιατί ο αρμόδιος υπάλληλος ξαφνικά είδε ότι δεν έχει υλικά. Έτσι η κοινότητα θα περιμένει τα Θεοφάνεια μήπως δει λίγο φως. Προφανώς κάποιοι που πληρώνονται γι'αυτό δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και ο κύριος δήμαρχος θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος.
Τοπική Κοινότητα Ξηρονομής

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει αήττητος ο Γ.Σ. Αλιάρτου

 ΠΑΙΔΩΝ Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: ΑΛΙΑΡΤΟΣ-ΛΟΚΡΟΣ 53-36
Η Αλίαρτος διατήρησε το αήττητο στο παιδικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας σε αγώνα που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας τον Λοκρό με 53-36.

Διαιτητές: Καραμπιτσάκος-Χριστοδούλου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-6, 28-17, 45-25, 53-36.

ΑΛΙΑΡΤΟΣ (Αρβανίτης-Καρανάσος): Κατσιμίχας 13, Σιαμανδούρας 2, Σιδεράς 4, Ζυγογιάννης, Υμεράϊ 2, Καρανάσος Ε. 20, Αρβανίτης, Δαραμάρας, Κόλα 2, Καρανάσος 10.

ΛΟΚΡΟΣ (Μάτος): Κάραλης 12 (2), Ζότο 2, Ανέστης 6, Ξηρογιάννης, Μυρογιάννης 9 (1), Χριστοδούλου, Πάσσας 7, Ψεύτης.
eviabasket.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικη κατασκήνωση στην πόλη


Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν σήμερα -Ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά


Χθες Δευτέρα έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο, στα Χανιά και στις Αγριόλευκες στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έφεραν τα πρώτα χιόνια και στις ορεινές περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικήςς.

Χιονόπτωση σημειώθηκε στο Φίλυρο και τον Χορτιάτη, ενώ χιονόνερο έπεφτε το βράδυ κατά διαστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στον Λαγκαδά.

Σήμερα οι άνεμοι θα είναι από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο. Παγετός θα σημειωθεί στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά, που κατά τόπους στα Βόρεια θα είναι ισχυρός νωρίς το πρωί.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονομένες καιταιγίδες. Τοπικά θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέρεα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στην κεντρική και Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονομένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 2 με 3 και στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί στα Βόρεια Ηπειρωτικά και θα είναι κατά τόπους ισχυρός νωρίς το πρωί.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά στα Βόρεια ημιορεινά.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και έως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από Βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα Βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 7 βαθμούς κελσίου. Παγετός τις πρωινές ώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο αστυνομικός σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε μετά από μιάμιση ώρα

Το κίνητρο που οδήγησε τον 47χρονο αρχιφύλακα στη δολοφονία του παιδιού του, της συζύγου του και της πεθεράς του αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Για να κλείσουν τον φάκελο της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής ο Χρήστος Ζαπαντιώτης σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα ώστε να διαλευκανθούν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις οικονομικές διαφορές;

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο 47χρονος είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής.

Συγκλίνουσες πληροφορίες και μαρτυρίες, αναφέρουν ότι συχνή αιτία προστριβών ήταν κληρονομικές διαφορές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνιμο σημείο τριβής τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια ήταν το σπίτι που έμενε η πεθερά του αστυνομικού. Ο 47χρονος ήθελε να φύγει η πεθερά από τον πρώτο όροφο (το ζευγάρι διέμενε στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας) και να το κάνουν ιατρείο για την σύζυγό του, η οποία ήταν ιατρός ρευματολόγος στο ΙΑΣΩ, ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο.

Ωστόσο με την μετακίνηση αυτή διαφωνούσε τόσο η πεθερά του αστυνομικού και – όπως όλα δείχνουν – και η σύζυγός του.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο η σύζυγος να ζήτησε τη διακοπή του γάμου ή την απομάκρυνση του συζύγου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του αστυνομικού.

Ο αστυνομικός πήρε την μοιραία απόφαση και την εκτέλεσε χθες τα χαράματα. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.

Σκότωσε παιδί, γυναίκα και πεθερά και αυτοκτόνησε μιάμιση ώρα μετά;

Οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού.

Θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα, στοιχείο που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που έκανε και στη συνέχεια να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, το έργο της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κλείσιμο της υπόθεσης, αφού  κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός.

Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το σκοτώσει

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και κατόπιν ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας, μέχρι χτες στις 17.00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη επρόκειτο να έχει έχει ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετική πρωτοβουλία από Θήβα και Α.Ο Υπάτου!

Πολύ όμορφη πρωτοβουλία ανέλαβαν η Θήβα και ο ΑΟ Υπάτου. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες, οι οποίες θα τεθούν αντιμέτωπες για τον θεσμό του κυπέλλου Βοιωτίας, αποφάσισαν τα έσοδα της αναμέτρησης να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Παρασκευή στις 17:00.

Αναλυτικότερα:«Ύστερα από συνεννόηση των διοικήσεων του ΑΟ ΘΗΒΑ και του ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ το έσοδα του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Βοιωτίας που θα γίνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο Ενωσιακό γήπεδο του Αγίου Σπυρίδωνα θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός... Λεβαδειακός – Νίκη με ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο-ΒΙΝΤΕΟ

Τρελό παιχνίδι στη Λιβαδειά με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1. 
Μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Πανιώνιο στο παιχνίδι, το οποίο ήταν το τελευταίο ματς πρωταθλήματος για το 2017. Η ομάδα της Λιβαδειάς μετά από 2 μήνες επέστρεψες στις νίκες και ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης όπου συγκατοικεί με την Ξάνθη με 18 βαθμούς.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, όπου απείλησε περισσότερες φορές σε σχέση με τον Πανιώνιο που είχε τον Κότνικ σε μεγάλη μέρα. Οι Βοιωτοί είχαν δοκάρι στο 50' και πλήρωσαν το γεγονός, ότι δεν μετουσιώσαν σε γκολ τις ευκαιρίες τους, στο 58' όταν οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν με τον Μασούρα. Δύο λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Λεονάρντο. Στο 78' ο Γιακουμάκης έκανε το 2-1 και έδωσε τη νικη στην ομάδα του.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Εμπασί ήταν ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι το γκολ του Γιακουμάκη προήλθε ύστερα από απόκρουση του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος έβγαλε με ταχύτητα τους παίκτες του στην αντείθεση.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αμαράλ, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ (62' Μητρόπουλος), Νουάνκο, Γιουσούφ, Σουμπίνιο (83' Μεντί), Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χταζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81' Σιώπης), Λάμπρου, Σαββίδης (73' Ταπόκο), Μασούρας, Γεσίλ (54' Ντουρμισάι)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ της νίκης του Λεβαδειακού. Ο Εμπασί έβγαλε γρήγορα την ομάδα του στην κόντρα μετά από καίρια απόκρουσση, ο Γιακουμάκης βγήκε τετ α τετ με τον Κότνικ, τον οποίο και νίκησε με τη βοήθεια κόντρας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Παπαπέτρου δεν είχε προβλήματ. Σωστα δεν έδωσε πέναλτι στο 21' σε πέσιμο του Γκιοατά στην περιοχή έπειτα από τράβηγμα του Νιάσε. Ο αμυντικός του Λεβαδειακού κράτησε όντως τον αντίπαλό του, ωστόσο, αυτός φάνηκε να πέφτει πολύ εύκολα...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, ειδικά στο πρώτο μέρος Έδειξε το πόσο ανώτερος ήταν και τι προπονητάρα έχει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν έπαθαν ψυχρολουσία οι Βοιωτοί από το 0-1, ισοφάρισαν και πήραν το ματς. Θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει όμως νωρίτερα τη νίκη, αφού στο 50' είχαν δοκάρι.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Το παιχνίδι αυτό ανήκε στον Λεβαδειακό. Ο Πανιώνιος δείχνει να φθίνει αγωνιστικά. Αν δεν ήταν ο Κότνικ σε καλή μέρα ίσως να είχε υποστεί πανωλεθρία.
sportdog.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ