Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου

 Πρωτοχρονιάτικο Κρατικό Λαχείο 2018: Το απόγευμα της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017 εγινε η 51η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου. Στην ετήσια κλήρωση του Κρατικού (Πρωτοχρονιάτικου) Λαχείου κληρώθηκε ο αριθμός 029735. Ο τυχερός λαχνός 029735 της 18ης σειράς, κερδίζει 2.000.000 ευρώ (1.700.015 ευρώ καθαρό κέρδος μετά από φόρους).

Ο τυχερός αριθμός είναι 29735 της  18ης σειράς κερδίζει 2.000.000 ευρω. Ο αριθμός 29735 ανεξαρτήτου σειράς κερδίζει 8.000 ευρώ.

 Δείτε εδώ όλους τους τυχερούς αριθμούς.

Οι αριθμοί 29731, 29732, 29733 και 29734 της 18ης σειράς κερδίζουν 250.000 ευρώ και οι αριθμοί αυτοί, ανεξαρτήτου σειράς κερδίζουν 5.000 ευρω

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι λαχνοί που λήγουν σε 9735

Από 100 ευρώ κερδίζουν 9731, 9732, 9733, 9734

και από 5 ευρώ όσα λήγουν σε 31, 32, 33, 34, 35.

Ο τυχερός αριθμός 61079 της σειράς 6 κερδίζει 150.000 ευρώ ενώ από 3.000 κερδίζουν οι ίδοι αριθμοί ανεξαρτήτου σειράς

Ο αριθμός 74909 της σειράς 4 κερδίζει 100.000 ευρώ ενώ από 2.000 κερδίζουν οι ίδοι αριθμοί ανεξαρτήτου σειρά

Ο αριθμός 32814 της σειράς 12 κερδίζει 100.000 ευρώ ενώ από 2.000 κερδίζουν οι ίδοι αριθμοί ανεξαρτήτου σειρά

Ο αριθμός 23318 της 24 σειράς κερδίζει 75.000 ευρώ ενώ από 1.000 κερδίζουν οι ίδοι αριθμοί ανεξαρτήτου σειρά

Χαρακτηριστικά της Κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου 2018, της Κυριακής 31-12-2017:

Το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο κυκλοφορεί μια φορά το χρόνο, τον Δεκέμβριο, και κληρώνει την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Το κέρδος του Μεγάλου Λαχνού (του πρώτου αριθμού που κληρώνεται και αντιστοιχεί σε ένα γραμμάτιο) ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.

Το κέρδος όλης της πεντάδας που συμπεριλαμβάνει τα κέρδη του πρώτου λαχνού είναι 3.000.000 ευρώ!

Κάθε γραμμάτιο κοστίζει 5€.

Τα γραμμάτια του Λαχείου κυκλοφορούν σε σειρές των 100.000 γραμματίων που κάθε μια φέρει αριθμούς από 1 ως 100.000.Κάθε χρόνο τυπώνεται σε σειρές των 100.000 γραμματίων.

Κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου 2018: Η (51η) κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου 2018 θα γίνει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 και  θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση του ΑΝΤ1 (ώρα 17:15).

Στα βασικά Κέρδη της Γενικής Κλήρωσης μετέχουν τα γραμμάτια όλων των σειρών που κυκλοφόρησαν, εκ των οποίων τριάντα επτά (37) λαχνοί κερδίζουν τα παρακάτω ποσά:



Πρόσθετα Κέρδη Γενικής Κλήρωσης

Στα πρόσθετα κέρδη της Γενικής Κλήρωσης μετέχουν όλοι οι Λαχνοί, ανεξάρτητα από σειρά και κερδίζουν τα παρακάτω ποσά:

i. Από οκτώ χιλιάδες ευρώ (8.000€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τον ίδιο αριθμό με το λαχνό που κληρώθηκε πρώτος στη Γενική Κλήρωση.

ii. Από πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους ίδιους αριθμούς με τον δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο λαχνό της Γενικής Κλήρωσης

iii. Από τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τον ίδιο αριθμό με το λαχνό που κληρώθηκε έκτος στη Γενική Κλήρωση.

iv. Από δύο χιλιάδες ευρώ (2.000€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους ίδιους αριθμούς με τους λαχνούς που κληρώθηκαν έβδομος και όγδοος στη Γενική Κλήρωση.

v. Από χίλια ευρώ (1.000€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους ίδιους αριθμούς με τους επόμενους τέσσερις λαχνούς, κατά σειρά κλήρωσης, της Γενικής Κλήρωσης.

vi. Από πεντακόσια ευρώ (500€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους ίδιους αριθμούς με τους επόμενους δέκα λαχνούς, κατά σειρά κλήρωσης, της Γενικής Κλήρωσης.

vii. Από διακόσια ευρώ (200€) όλοι οι Λαχνοί σε όλες τις άλλες σειρές που έχουν τους ίδιους αριθμούς με τους τελευταίους δεκαπέντε λαχνούς που κληρώθηκαν στη Γενική Κλήρωση.

Φορολογία Κερδών

Τα κέρδη φορολογούνται ως εξής:
– Κέρδος έως 100 €: αφορολόγητο
– Κέρδος από 100,01 € έως 1.000 €: φόρος κερδών 10% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 100€)
– Κέρδος από 1.000,01 € και άνω: φόρος κερδών 15% (επί του ποσού που υπερβαίνει τα 100 €)
Οι ανωτέρω φόροι παρακρατούνται άμεσα, κατά την καταβολή των κερδών στον κάτοχο του Λαχνού.

Παραγραφή Κερδών
Το δικαίωμα για την είσπραξη κέρδους παραγράφεται μετά από πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία διεξαγωγής της κλήρωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα συμβεί σήμερα, 31 Δεκέμβρη 2017, για πρώτη και μοναδική φορά στα χρονικά


Ξεχωριστή η φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς για έναν καταπληκτικό λόγο που δεν μπορείς να φανταστείς

Ένα εκπληκτικό γεγονός θα συμβεί σήμερα, τελευταία μέρα του 2017, για πρώτη και μοναδική φορά στην παγκόσμια ιστορία.

Όπως επισημαίνουν χρήστες των social media, στις 31 Δεκεμβρίου 2017 όλοι οι ενήλικες θα έχουν γεννηθεί τον 20ο αιώνα ενώ όλα τα παιδιά τους θα έχουν έρθει στον κόσμο τον 21ο αιώνα.

Πιο αναλυτικά, όλοι όσοι έχουν γεννηθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 1999, την ίδια ημερομηνία φέτος θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και θα λογίζονται ως ενήλικες.

Όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2000 και μετά, θα εξακολουθούν να θεωρούνται, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανήλικοι.

Και αν λάβουμε υπόψη ότι ο γηραιότερος σε ηλικία ζωντανός άνθρωπος στον πλανήτη είναι η 117χρονη Νάμπι Ταζίμα από την Ιαπωνία, γεννηθείσα στις 4 Αυγούστου 1900, τότε γίνεται αντιληπτό ότι δεν ζει κανένας που έχει γεννηθεί πριν από τον 20ο αιώνα.

Κατά συνέπεια, πράγματι σήμερα, 31η Δεκεμβρίου του 2017, για μία μόνο ημέρα, όλοι οι εν ζωή ενήλικες του πλανήτη έχουν γεννηθεί τον 20ο αιώνα ενώ όλοι όσοι γεννήθηκαν στον 21ο αιώνα, εξακολουθούν να είναι ανήλικοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλή Χρονιά από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

 Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων εύχεται στους δημότες και σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά,Ευτυχές  και Δημιουργικό το 2018
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός στον Κορινθιακό: «Δεν ήταν ο κύριος» – Υπό στενή παρακολούθηση το ρήγμα που έχει… βεβαρημένο ιστορικό!

Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους της Αττικοβοιωτίας, της Στερεάς και της Πελοπονήσου - Σημειώθηκε στον Κορινθιακό και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ - "Πολύ μικρός για να μιλάμε για κύριο σεισμό", τονίζει ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος - Επιφυλακτικός ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 06.02 π.μ. και το επίκεντρό του ήταν η παραλία της Δομβραίνας, στον Κορινθιακό Κόλπο, φαίνεται πως δεν εμπνέει ανησυχία στον σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο NewsIt.gr: «Αυτοί οι σεισμοί -τέτοιου μεγέθους, δηλαδή κάτω από 5 ρίχτερ- είναι πολύ μικροί για να μιλάμε για κύριο σεισμό. Είναι κομμάτι της σεισμικότητας υποβάθρου, δηλαδή της συνηθισμένης σεισμικότητας που έχει ο ελληνικός χώρος. Να σκεφτούμε ότι ένας τέτοιος σεισμός γίνεται στην Ελλάδα κάθε πέντε ημέρες. Είναι σπάνιο τέτοιοι σεισμοί να συνδέονται με την γέννηση ενός σημαντικού, ισχυρού σεισμού…«. Ωστόσο. ο κ. Παπαζάχος τόνισε πως το ρήγμα στον Κορινθιακό είναι υπό στενή παρακολούθηση μιας και έχει… βεβαρημένο ιστορικό.«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Θα περιμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου», δήλωσε από την πλευρά του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι η περιοχή αυτή, που είναι κοντά στις Αλκυονίδες έχει βεβαρημένο ιστορικό. Έχει δώσει αρκετούς σεισμούς στο παρελθόν και πρέπει να περιμένουμε.

«Θέλω να πιστεύω» πρόσθεσε ο Ευθύμιος Λέκκας «ότι θα είναι ο κύριος σεισμός».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ως και την Καλαμάτα.

Ακούστε όσα είπε στο NewsIt.gr 
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπαράζ διαρρήξεων στην Αλίαρτο-Κουκουλοφόροι χτύπησαν νεαρό μέσα στο σπίτι του για να τον κλέψουν

Διαδοχικά περιστατικά διαρρήξεων  σε κατοικίες στην Αλίαρτο ερευνά  η Αστυνομία της Αλιάρτου.
Κάποιοι αχρείοι, εκμεταλλευόμενοι ότι όλος ο κόσμος είχε βγει σήμερα για τα τελευταία ψώνια,  άνοιξαν τρία  σπίτια, στις περιοχές των Κήπων της Αλιάρτου και  Κέντρου  "H Προστασία Του Παιδιού."
Στο ένα έκλεψαν  από ζευγάρι ηλικιωμένων 50 ευρώ.
Κουκουλοφόροι χτύπησαν τον ένοικο μέσα στο σπίτι του στην Αλίαρτο για να τον κλέψουν. 

Όλα έγιναν πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Κέντρου "H Προστασία Του Παιδιού" στην Αλίαρτο, όταν δύο κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι από το παράθυρο  και μπήκαν στο εσωτερικό της κατοικίας.
Μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα, βρισκόταν, ο ένοικος του σπιτιού νεαρής ηλικίας, ξύπνησε  από το θόρυβο και πριν καταλάβει  τι γίνεται είδε  πάνω από τα κεφάλι του τους κακοποιούς.
Άρχισαν να τον  χτυπάνε για να μαρτυρήσει που υπάρχουν χρήματα στο σπίτι.Από τις φωνές του νεαρού οι δράστες τρομοκρατήθηκαν  και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν άμεσα εντόπισαν το αυτοκίνητο των κακοποιών στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η καταδίωξη  μέσα στην Κωπαίδα,αλλά κατάφεραν να διαφύγουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress και   μαρτυρίες των κατοίκων, μιλούν για τέσσερα άτομα και δύο ύποπτα αυτοκίνητα, ένα αγροτικό Nissan κόκκινο και ένα Hyundai Lantra ανθρακί χρώματος.
Είμαστε σίγουροι ότι η Αστυνομία θα κάνει καλά τη δουλειά της και η δράση αυτών των κακοποιών στοιχείων θα λάβει σύντομα τέλος.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Εκπολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών "Δημόφιλος" σας εύχεται Καλή Χρονιά

Ό Εκπολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών "Δημόφιλος" σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά,με υγεία,ευτυχία και ευημερία!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Να σας τα πούμε; Κάλαντα πρωτοχρονιάς - Ξέρετε από που προήλθαν;

Τα «Κάλαντα» της Πρωτοχρονιάς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λίγοι ίσως γνωρίζουν όλο το περιεχόμενό τους και ακόμα λιγότεροι την προέλευσή τους. Είναι βέβαιο ότι στο Άσμα που ακούγεται σήμερα στις γειτονιές είναι ενσωματωμένα τουλάχιστον τέσσερα «Άσματα Αγερμού» που μάλλον ανάγονται στη Βυζαντινή εποχή.

Στην πρώτη ενότητα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς,  είναι μια τυπική ευχή να είναι καλή η Πρωτομηνιά και η είσοδος του Νέου Έτους:

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά

κι  αρχή – Καλός μας χρόνος

Η επόμενη ενότητα, όπως φαίνεται, προέρχεται από την «Λόγια» Παράδοση. Κάποιος Διδάσκαλος (ή ιερέας) δίδαξε στους μαθητές του την μεγάλη «Δεσποτική Εορτή» της «Περιτομής του Χριστού» : Ο Χριστός με το Αιγυπτιακό – Σημιτικό Έθιμο της Περιτομής οκτώ ημέρες μετά την γέννησή του «βγαίνει να γνωρίσει τον κόσμο και γίνεται αποδεκτός από τους συμπατριώτες του»

Αρχή που βγήκεν ο Χριστός

Άγιος και Πνευματικός

στην γήν να περπατήσει

και να μας καλοκαρδίσει

Από την Λόγια Παράδοση φαίνεται να προέρχεται και η τρίτη ενότητα που αναφέρεται στη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου. Είναι πιθανό μάλιστα να σχετίζεται με τον Αρέθα Επίσκοπο Καισαρείας και με την προσπάθεια να μορφωθούν οι πληθυσμοί της Μ. Ασίας τον 10ο αιώνα μ.Χ.

Προβάλλεται ο Μέγας Βασίλειος ως φορέας της παιδείας – που προτρέπει τους γονείς να μορφώνουν τα παιδιά τους. Προβάλλεται επίσης η ιερή τέχνη του καλλιγράφου που πάντα στην Βυζαντινή εικονογραφία κρατά ειλητάριο («χαρτί»), Κάλαμο («πέννα») και «Καλαμάριον» (μελανοδοχείο) :

Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία.

Βαστάει πέννα και χαρτί

χαρτί και  καλαμάρι

[με] Το καλαμάρι έγραφε

και [με] το χαρτί ομίλει.

Και στο ραβδί του ακούμπησε να πει το Αλφαβητάρι…

Όμως στους στίχους του πρωτοχρονιάτικου άσματος παρεμβάλλονται άλλοι στίχοι που φαινομενικά δε «δένουν».

Για παράδειγμα τι θα πει  «Αρχιμηνία – κι αρχιχρονιά – ψηλή μου δενδρολιβανιά»!!   Ή τί θα πει   «χαρτί και καλαμάρι – δες κι εμέ το παληκάρι»!!! Αν και είναι παράξενες για εμάς οι φράσεις αυτές,  είναι πολύ απλή η προέλευσή τους.

Ιδού η  παράξενη και χαριτωμένη ιστορία αυτών των στίχων που παρεμβάλλονται:

Για την τελική διαμόρφωση του άσματος που γνωρίζουμε σήμερα, έπαιξαν ρόλο «Καλανδιστές» που αυτοσχεδίαζαν. Μάλιστα από τον 13ο  αι – όταν οι «Καντάδες» ήταν της μόδας (και ήταν δύσκολο στους νέους χαμηλών τάξεων να πλησιάζουν και να συζητούν με «αρχοντοπούλες») κάποιος τολμηρός νέος ενώ έψαλλε τα Κάλαντα στο πρόπυλο ενός αρχοντικού, σκέφτηκε να στείλει «μήνυμα»  στην νέα  που κρυμμένη τον άκουγε απ” «τα ψηλά τα παραθύρια» και φαινομενικά έκανε πως δεν τον καταδέχεται.

Ο νέος χρησιμοποιεί ωραίες εκφράσεις και έξυπνα κοσμητικά επίθετα για να κολακεύσει την νέα. Τόσο η τόλμη όσο και η τέχνη του νέου να συνδυάζει στίχους, μας επιτρέπει να υποθέσουμε με επιφύλαξη ότι πρόκειται για μορφωμένο νέο (ίσως Επτανήσιο) της εποχής της Φραγκοκρατίας.

Ας προσέξουμε την αυτοσχέδια προσθήκη : Προσφωνεί την νέα στο μπαλκόνι

«Ψηλή μου δεντρολιβανιά»

«[μοιάζεις με] εκκλησιά μετ” Άγιο θόλος»

Και συνεχίζει ανακατεύοντας τις παρακάτω φράσεις στο Άσμα της Πρωτοχρονιάς :

«Για δεν μας καταδέχεσαι;;»

«Συ είσαι Αρχόντισσα Κυρία».

«Ζαχαρο – καρδιο – ζύμωτη,  Δες και εμέ το παληκάρι!!»

«Βασιλικέ μου κατιφέ»«Άσπρε μου, χρυσέ μου ήλιε!!!»

Σήμερα πολλοί είναι εκείνοι που μη γνωρίζοντας ψάλλουν λάθος τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα σε σημείο να μην βγαίνει νόημα : Ο Μέγας Βασίλειος εμφανίζεται  να «μην μας καταδέχεται…» ενώ η Καισάρεια «είναι αρχόντισσα Κυρία…».
Διαβάστε Περισσότερα »

" Τσουχτερός" ο λογαριασμός για τους αγρότες τη νέα χρονιά

Νέες υψηλότερες εισφορές έως και 30% θα καταβάλλουν οι αγρότες από το 2018, το 2019 και τα επόμενα έτη .

Οι επιβαρύνσεις από το 2018, φτάνουν:

• Στα 30 ευρώ το μήνα για όσους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 4.900 ευρώ.
• Στα 128 ευρώ το μήνα για όσους δηλώνουν εισόδημα μέχρι 20.900 ευρώ.
• Στα 250 ευρώ το μήνα για όσους έχουν εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
• Στα 308 ευρώ το μήνα για όσους έχουν εισόδημα έως 50.500 ευρώ.

Ακόμη και αν δεν μεταβληθεί το εισόδημα για τα επόμενα 2 χρόνια και οι αγρότες δηλώσουν τα ίδια με αυτά που είχαν το 2016 ή το 2015, οι εισφορές τους θα αυξηθούν σημαντικά.


Την ίδια ώρα, διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 του ν.4389/2016 προβλέπει ότι οι φορολογούµενοι που δεν είναι κατ’ επάγγελµα, καθώς και, γενικότερα, όλοι όσοι αποκτούν εισόδηµα από αγροτικά σε ποσοστό µικρότερο από το 50% του συνολικού εισοδήµατός τους δεν δικαιούνται για την αγροτική τους πρόσοδο την έκπτωση, που κυµαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ, ανάλογα µε τον αριθµό των προστατευόµενων τέκνων.

∆ηλαδή οι φορολογούµενοι που εξαιρούνται από τον χαρακτηρισµό του κατ’ επάγγελµα αγρότη, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι αποκτούν αγροτικό εισόδηµα σε ποσοστό χαµηλότερο του 50% του συνολικού τους εισοδήµατος δεν δικαιούνται για το αγροτικό τους εισόδηµα το αφορολόγητο όριο.

Οι επιβαρύνσεις έρχονται για τους αγρότες από «δύο μεριές»:

1. Από την ένταξη και των εισφορών στο εισόδημα.

2. Από τη σταδιακή αύξηση των εισφορών κάθε χρόνο, ήτοι στο 23,2% το 2018, στο 25,2% το 2019, στο 26,2% το 2020, στο 26,7% το 2021 και στο 27,2% από το 2022 και μετά.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα -Γενικά αίθριος ο καιρός


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την τελευταία ημέρα του 2017, ενώ η θερμοκρασία είναι σε βαθμιαία άνοδο, από τα δυτικά.

Στο νότιο Αιγαίο θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Στην ανατολική Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στην βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός στη Ζάλτσα Βοιωτίας -Αισθητός σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο |

Σεισμική δόνηση ξύπνησε αρκετούς σε Βοιωτία,Στερεά,Αττική,   και Πελοπόννησο νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Ο σεισμός, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Κορινθιακό κόλπο σε απόσταση 86 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, στις 06:02, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου,στην περιοχή Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ έγινε αισθητός μέχρι και την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, ήταν σχεδόν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική.

Στο ερώτημα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Ο ανατολικός Κορινθιακός είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή από άποψη σεισμικότητας. Εχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», απάντησε ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Πάντως, καθησύχασε τους κατοίκους της περιοχής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν έως τώρα αναφορές για ζημιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ