Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Αγιασμός των υδάτων για πρώτη φορά στο Κανάλι του Μόρνου στα Λεύκτρα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα, με τις παραθαλάσσιες περιοχές να έχουν την τιμητική τους.
 Σύμμαχος του εθίμου στάθηκε και ο καλός καιρός, με τον ήλιο να «λούζει» ολόκληρη τη Βοιωτία.

Ξεχωριστή για τους κατοίκους των Λεύκτρων, είναι η φετινή για πρώτη φορά τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο κανάλι του Μόρνου, ανήμερα των Θεοφανείων.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί,  τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κι έπειτα σχηματίστηκε πομπή,  με τον κόσμο να κατευθύνεται προς το κανάλι του Μόρνου,προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
 Εκεί, ο Ιερέας π.Κοσμάς, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ.Νικολάου,του αντιδημάρχου κ. Κατσάρα και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ.Τσαραμπάρη, πραγματοποίησε την ρίψη  του Σταυρού στα νερά του Μόρνου.
Η λατρευτική εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Ιερού Ναού και της τοπικής κοινότητας Λεύκτρων.
Και του χρόνου! Καλή φώτιση σε όλους!
Με μεγαλοπρέπεια και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σήμερα στο χωριό μας. Ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε στο κανάλι του Μόρνου από τον Ιερέα του χωριού μας πατέρα Κοσμά. Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο ασφαλείας του καναλιού Κο Μεγαριτη Μιχάλη για την πολύτιμη βοήθεια του. Ευχαριστούμε πολύ και το permissos news που ήταν παρόν σ αυτή την γιορτή. Ελπίζω να γίνει θεσμός για το χωριό μας. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους μας.
Χαράλαμπος Τσαραμπάρης
Πρόεδρος 

Τ.Κ. Λεύκτρων
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ