Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος π. Σεραφείμ Παυλίδης-Φωτογραφίες

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας π. Σεραφείμ Παυλίδη

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου ε.έ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Σεραφείμ Παυλίδη. Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και Καρπενησίου κ. Γεώργιο και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου.

Ο π. Σεραφείμ με έκδηλη την συγκίνηση στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία του μυστηρίου της ιερωσύνης, και ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους. Με συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του στον πνευματικό του πατέρα και Γέροντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την εμπιστοσύνη και τις ευεργεσίες προς το πρόσωπό του. Eπίσης, ευχαρίστησε την οικογένειά του και όλους όσους ποικιλότροπα τον έχουν στηρίξει.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στον π. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του οποίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων εορτάζει η Εκκλησία μας την 27η Ιανουαρίου, και ευχήθηκε στον νέο Πρεσβύτερο στις δυσκολίες και τις καταιγίδες που θα έρχονται στη ζωή του να θυμάται τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο και να παραδειγματίζεται από την υπομονή με την οποία υπέμεινε τις διώξεις και να επικαλείται το έλεος του Θεού. Τέλος, ευχήθηκε στον π. Σεραφείμ καλή διακονία και να παραμείνει ταπεινός σε όλη του την ιερατική διακονία.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επιβραβεύοντας τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο για την διακονία του στην Ιερά Μητρόπολη ως Διακόνου και Αρχιδιακόνου παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο να του απονείμει το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων, οι μοναχικές αδελφότητες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας και πολυάριθμοι πιστοί.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς διένειμε κατά το έθος το Αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος. Κατόπιν παρετέθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως.
imtl.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ