Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Γέμισε με παιδιά το Συνεδριακό Αλιάρτου στη περιβαλλοντική εκδήλωση για την Υλίκη-ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ - ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      Σήμερα 15/1/2018 τα τμήματα του Σχολείου μας  Γ1' και Γ2΄ επισκέφτηκαν το Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, όπου παρακολουθήσαμε την περιβαλλοντική εκδήλωση του ΚΠΕ Άμφισσας και του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου, η οποία υλοποιείται -δια μέσου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας- στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιβαλλοντικού προγράμματος Ε - twinning με τίτλο «Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει
καθαρά νερά/A dragon with glasses seeks for clean water» από τη νηπιαγωγό κ.
Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου .
       Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Άμφισσας πραγματοποίησαν  εισήγηση με θέμα: «Ας γνωρίσουμε τη λίμνη μας Υλίκη», ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου παρουσίασαν περιβαλλοντικές δράσεις του προγράμματος e - twinning «Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά/A dragon with glasses seeks for clean water».

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ eTwinning;
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μπαίνοντας στην αίθουσα θαυμάσαμε τα όμορφα δημιουργήματα των παιδιών.
Μπράβο στα πιτσιρικάκια και στην καταπληκτική δασκάλα τους ,την κ. Παπαϊωάννου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά» υλοποιείται από 21 σχολεία τριών Ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία) και συμμετέχουν σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 424 μαθητές.
Ο δράκος, ήρωας του έργου έχασε τα γυαλιά του ψάχνοντας καθαρά νερά για να κολυμπήσει. Οι μαθητές ως βοηθοί του, αναλαμβάνουν δράση, εξερευνώντας τις λίμνες και τους υγροβιότοπους της περιοχής τους.

Πραγματοποιούν επισκέψεις, συγκεντρώνουν φωτογραφίες, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη τους, προσπαθώντας συλλογικά να ευαισθητοποιήσουν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Παρακολουθήσαμε ένα video με δράσεις που έγιναν στο σχολείο  και αποτέλεσαν  την προεργασία  για την ενασχόληση των μικρών μαθητών  για την περαιτέρω διερεύνηση του υγροτόπου .Επίσης είδαμε   το video clip του τραγουδιού τους... Οι στίχοι του τραγουδιού  είναι των συνεργατών του προγράμματος και η ηχογράφηση έγινε μέσα στις σχολικές τάξεις Η Μουσική είναι ευγενική προσφορά του Μιχάλη Κουινέλη τραγουδιστή των stavento και του Δυναμίτη .Η μουσική του τραγουδιού –ύμνου του έργου του Νηπιαγωγείου είναι επίσης  και επένδυση των δράσεων του δραστήριου 2ου Νηπιαγωγείου.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΙΑ ΕΚΠ/ΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Κ. ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ  ΕΡΓΟ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ