Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη βιομηχανική επένδυση στα Οινόφυτα από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Επένδυση 150 εκατ. της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα

Μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις των τελευταίων πολλών ετών στη χώρα μας υλοποιεί ο όμιλος ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με την παραγγελία ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου, που όταν εγκατασταθεί θα καταστήσει την εταιρεία μεταξύ των κορυφαίων εργοστασίων έλασης αλουμινίου στην Ευρώπη.

Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τον γερμανικό οίκο SMS group GmbH για την αγορά και εγκατάσταση ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η επένδυση εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του ελάστρου, θα υπερδιπλασιαστεί η παραγωγική δυναμικότητα της θερμής έλασης του εργοστασίου, ενώ πρόσθετες μελλοντικές επενδύσεις θα αυξήσουν ανάλογα και την τελική παραγωγή.

Η επένδυση αυτή αποτελεί την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου.

Με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1.8 mm έως 12.7 mm σε πάχος και μέχρι 2.6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

Η επένδυση αυτή υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των Ελβάλ και Χαλκόρ που ως μία εταιρεία πλέον εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πλέον, η νέα, ενοποιημένη εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους ομίλους στο χώρο της διάθλασης και επεξεργασίας αλουμινίου αλλά και παραγωγής χαλκού στην Ευρώπη

Από τη συγχώνευση προέκυψε ένας πιο ισχυρός όμιλος με μεγαλύτερο εκτόπισμα διεθνώς, πιο αναγνωρίσιμο brand άρα και πιο δυνατός για να διεκδικήσει έργα και να συμμετάσχει σε projects διεθνώς.

1 σχόλιο:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ