Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Τίτλοι τέλους για την Πετζετάκις


Μία πάλαι ποτέ κραταιά βιομηχανία που είχε συνδέσει τη δράση της και με τη Λάρισα, τα πλαστικά Πετζετάκις, εκποιείται και βγαίνουν στο σφυρί από τις πιστώτριες τράπεζες για να εξοφληθούν υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που άφησε πίσω της η πτώχευση της ιστορικής βιομηχανίας πλαστικών Πετζετάκις.
Στην ακμή της, η ελληνική βιομηχανία διέθετε παρουσία με έντεκα παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες και ένα εκτεταμένο δίκτυο θυγατρικών εταιριών και αποκλειστικών αντιπροσώπων σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή που εξασφάλιζαν πωλήσεις σε 70 χώρες, ακόμη και σε «δύσκολες» αγορές όπως το Ιράκ όπου ήταν μια από τις μεγαλύτερες για τον όμιλο.

Το κεντρικό εργοστάσιο της «Πετζετάκις» κάποτε αποτελούσε σύμβολο της ελληνικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας και καινοτομίας. Με 14 προσημειώσεις να το βαραίνουν, μαζί με την ιστορία του, γίνεται σύμβολο τέλους μιας από καιρό πτωχευμένης αλλά κάποτε κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας.

Εκπλειστηριάζεται το οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση «Χασάνη- Δερβίση» της κτηματικής περιφερείας της Τοπικής Κοινότητος Ελαιώνα του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων συνολικής εκτάσεως 245.718,49 τμ. και οι κτιριακές εγκαταστάσεις εργοστασίου παραγωγής εύκαμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων, συνολικής επιφάνειας 49.673,73 τμ και συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 47.779,40 τμ και του βιομηχανικού εξοπλισμού που βρίσκεται εντός και εκτός των κτιρίων, με τον οποίο αποτελούν ενιαία βιομηχανική παραγωγική μονάδα και έχουν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της παραγωγής πλαστικού και ελαστικού. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12 εκατ. ευρώ.

Η «Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1960 από τον Αριστόβουλο Πετζετάκι και τα προϊόντα της, οι εύκαμπτοι σωλήνες ενισχυμένοι από σκληρό σπειροειδές PVC, έγιναν παγκοσμίως γνωστά. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας οι μετοχές της μπήκαν σε επιτήρηση, καθώς η οικονομική βιωσιμότητά της κλονίστηκε και καταγγέλθηκαν τρία ομολογιακά δάνεια συνολικής αξίας 122 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ