Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Αλουμινίου στην Αντίκυρα-Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Λιβαδειάς

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το
εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο Αλουμινίου στην Αντίκυρα
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι

Τα εργοδοτικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς δεν έχουν τελειωμό και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Ένας ακόμη εργάτης χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Αθήνας όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο αμπάρι πλοίου, που γίνονταν εργασίες φόρτωσης, στο λιμάνι της ΠΕΣΙΝΕ συμφερόντων του ομίλου Μυτιλιναίου. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολούνταν σε εργολαβία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Αλουμινίου.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς,  με  την μεγαλοεργοδοσία να  αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο    της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη. Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργατών γι΄ αυτούς    είναι κόστος.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση τόσο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, του σωματείου «Ένωση» αλλά και του σωματείου των εργολαβιών, που δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για να καταγγείλουν το γεγονός . Το αποσιωπούν για να αθωώσουν τα αφεντικά και να τα φορτώσουν όλα  στην «κακιά ώρα».

Όσο στους χώρους δουλειάς επικρατούν συνθήκες γαλέρας, με ατελείωτα ωράρια για να βγει η δουλειά και να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα αφεντικά. Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τους εργάτες που στηρίζονται και στην ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, τόσο θα συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους και δολοφονημένους εργάτες.

Στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Ε.Ε, η κυβέρνηση , ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδοσία,  ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας μας για την προστασία της ίδιας μας της ζωής και των οικογενειών μας, μόνο η πάλη ενάντια σ΄ αυτούς μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Καταλαβαίνει ο κάθε εργαζόμενος ότι η περιβόητη "ανάπτυξη" θα τσακίζει την ζωή μας,
γιατί έχει σχέση μόνο με την αύξηση του ποσοστού κέρδους των εργοδοτών

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφό μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,

την Τρίτη 13 Φλεβάρη στις 7.οο το απόγευμα,

στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς

2 σχόλια:

  1. Έτσι, πέστε κάτι γιατί πρέπει να υπάρχετε και εσείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα ρε παιδια! Ξαφνικα μετα απο 30 χρονια στο Αλουμινιο αισθανομαι σκλαβος σε γαλερα.Γιατι δεν ερχεσθαι να δειτε μονοι σας εαν ισχυουν οι μπουρδες που γραφετε. Αλλα θα μου πειτε εχετε δουλεψει και ποτε.Ειστε μονο κρτικη και τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ