Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ταξιδεύοντας στον κόσμο των Γυναικών στο Μουσείο της Θήβας

Πραγματοποίηση Θεματικής Περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων», με MIS:5000935.
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε δράση στο πλαίσιο της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε θεματική Περιήγηση με θέμα: "Ταξιδεύοντας στον κόσμο των Γυναικών. Η θέση της Γυναίκας από την Αρχαιότητα έως τη Νεώτερη εποχή" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών την Κυριακή 04 Μαρτίου 2018 και την Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018.
Από τη εποχή του Λίθου  και τη μητριαρχική κοινωνία, στη Μυκηναϊκή εποχή και  μετέπειτα στην κλασσική, την Βυζαντινή και  την Χριστιανική περίοδο, έγινε μια εξαιρετική παρουσίαση της θέσης της γυναίκας μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Από την πρώτη γυναικεία κινητοποίηση του 1857 των εργατριών υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν, δεχόμενες έντονη αστυνομική βία, βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών, έως το 1909 που καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δρόμος μακρύς και γεμάτος προκατάληψη, εμπόδια, αμφισβήτηση και συνεχείς αγώνες .

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου υποστήριξης των γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Θηβαίων ευχαριστούν θερμά: την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θήβας κα Αλεξάνδρα Χαραμή για την υλοποίηση της συγκεκριμένης θεματικής περιήγησης, την αρχαιολόγο του Μουσείου της Θήβας κα Εύη Τσότα για την τόσο περιγραφική περιήγηση καθώς και όλες/ όλους εκείνες/ ου  που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ