Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Λεβαδέων φύτεψε 300 δενδρύλλια στην Αγία Παρασκευή και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ), στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποίησε με επιτυχία δυο διαφορετικές εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, τη κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και την ενεργοποίηση τους σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Λεβαδέων.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ανθρώπινη Ροή» του Άι Γουέι Γουέι στο σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ», αποτέλεσε ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει τις επιδράσεις της μετανάστευσης και της προσφυγικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης και τον αντίκτυπο σε ανθρώπινο επίπεδο μέσα από προσωπικές ιστορίες των προσφύγων.

Η δεύτερη δράση αφορούσε τη φύτευση και τη φροντίδα 300 δενδρυλλίων (κυπαρίσσια και πεύκη) στην Αγία Παρασκευή και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο από τις ίδιες τις οικογένειες προσφύγων, που διαμένουν στη πόλη, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα «Λεβαδρώ» και την συμμετοχή ενεργών δημοτών.

Η ΚΕΔΗΛ ευχαριστεί για την υλοποίηση των δράσεων το Δασαρχείο Λιβαδειάς για την παραχώρηση των δενδρυλλίων, το σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» για την παραχώρηση της αίθουσας, την εθελοντική ομάδα «Λεβαδρώ», το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες, την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, καθώς και τους δημότες που στήριξαν τις δράσεις μας.

Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG ECHO).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ