Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Πολύς κόσμος και φέτος στη γιορτή της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Πολύς κόσμος για μια ακόμα φορά  ανηφόρησε  στον Ελικώνα στη γιορτή της Ιεράς  Μονής Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μέσα στο Αναστάσιμο γιορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα Θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε, η πρώτη μεγάλη εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, η εορτή της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα Πέμπτης, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετα αρτοκλασίας, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π.Σιλουανό και Ιερείς της ευρύτερης περιοχής.
Το παρών τους στον Πανηγυρικό Εσπερινό  έδωσαν,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά, ο αντιδήμαρχος κ. Μαλέσης και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Αλιάρτου κ.Δαραμάρας.
Στο τέλος του εσπερινού,μοιράστηκαν γλυκά στους επισκέπτες από τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου.
Ανήμερα, την Παρασκευή, στην  Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία,ο   Ιερός Ναός ήταν  ασφυκτικά γεμάτος,  με  συνεχή ροή επισκεπτών που ήθελαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
 Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία,  διαβάστηκε τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου, από τον αρχιμανδρίτη Μελέτιο. 
Σις 10 το πρωί, και με φόντο το πράσινο τοπίο του Ελικώνα,έγινε η καθιερωμένη περιφορά της Ιερής Εικόνας.


 Εντυπωσιασμένοι έφυγαν οι προσκυνητές από το Μοναστήρι, τόσο από τη βαθειά θρησκευτική Θεία Λειτουργία, όσο και από την εικόνα που προσφέρει η Ιερά Μονή με την καθαριότητα και την ομορφιά της.Η Γερόντισσα Αρσενία  εργάζεται συνεχώς και ακούραστα προσφέροντας τον εαυτό της στο Μοναστήρι της  Ζωοδόχου Πηγής.

Χρόνια πολλά σε όλους  με Υγεία  και η Παναγία να είναι δίπλα σας.
 


Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ