Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Σοβαρό θέμα με τα αδέσποτα στο Κριεκούκι...


Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στις Ερυθρές μετά τα ζητήματα με τα αδέσποτα ζώα που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό.Μάλιστα κυρίαρχο στοιχείο της όλης κατάστασης είναι και η καχυποψία..
Το θέμα με τα αδέσποτα  έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ,όχι μόνο στις Ερυθρές Αττικής(Κριεκούκι)
αλλά αφού η σχετική ανάρτησή μας αναδημοσιεύτηκε απο μεγάλα sites(ΔΕiΤΕ ΕΔΩ),τα ''νέα'' τα έμαθε και ολόκληρη η χώρα!

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.Στις Ερυθρές για κάποιους λόγους, είτε επειδή είναι κόμβος,είτε για άγνωστους λόγους,γίνεται συχνότατη εγκατάλειψη ζώων.Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό,δεν είναι τωρινό.Πρίν απο λίγο καιρό,σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα αφήνοντάς της σοβαρότατο τραυματισμό.Οι επιθέσεις αδέσποτων έχουν ξαναγίνει παλιότερα σε κατοίκους του χωριού,όμως ήταν η πρώτη φορά που συνέβη τόσο ακραίο περιστατικό.Αν ήταν παιδί και είχε υποστεί την επίθεση θα θρηνούσαμε τώρα νεκρό.





Ακολούθως ,άγνωστος-οι ,έριξαν φόλες  σκοτώνοντας έναν τεράστιο αριθμό ζώων(πάνω απο 40 σκυλιά και άγνωστο αριθμό γατών).Οι φόλες ''έπεσαν'' όπως καταγγέλει ο ΣΠΟΑΖΕ ακόμη και σε αυλές σπιτιών (δηλαδή θα μπορούσαμε να έχουμε και άνθρωπο νεκρό;)..
O ΣΠΟΑΖΕ(φιλοζωικός σύλλογος Ερυθρών)επικύρηξε τους δράστες της θανάτωσης των ζώων με το μεγάλο ποσό των 5.000 ευρώ.Το θέμα αφού γνωστοποιήθηκε στην σελίδα του συλλόγου,αναρτήθηκε και απο εμάς.Μέσα σε λίγες ώρες ,μας αναδημοσίευσαν πολλά sites μεταξύ αυτών και το zougla.gr.Έτσι το θέμα έγινε γνωστό στο πανελλήνιο!
Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Ήδη θα έπρεπε να έχουν γίνει ενέργειες!Έστω και τώρα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια άσχημα γεγονότα.Όλα σχετίζονται με την ανθρώπινη διαχείριση,τι ευθύνη μπορεί να φέρει ένα ζώο και να τιμωρείται;

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ

Μέχρι να υπάρξει θέληση και συνεννόηση ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς ώστε να καταλήξουν σε σοβαρά μέτρα,εμείς κάνουμε μια πρόταση που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα χωρίς κόστος.
Να τοποθετηθούν πινακίδες στις εισόδους-εξόδους τους χωριού ή σε όποια σημεία υποδείξουν άνθρωποι που μαζεύουν τα ζώα,οι οποίες θα προειδοποιούν για τις νομικές συνέπειες της εγκατάλειψης ζώου!Αυτό δεν λύνει το πρόβλημα,όμως σίγουρα θα αποτρέψει κάποιους και θα είναι η αρχή για μια σοβαρή μελέτη του ζητήματος.
newspull.gr

29 σχόλια:

  1. πεντε χιλιαδες ευρω για οποιον δωσει αυτον η αυτους που φολαρουνε σκυλια? υπαρχουνε παιδια που πεινανε γιατι δεν κανετε μια δωρεα στο κοινωνικο παντοπωλειο του δημου θηβαιων θα λυθει το προβλημα της φτωχειας και της πεινας με τοσο ζουμερο ποσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην μπερδευεσαι..καλο αυτο που λες αλλα άλλο το ένα και άλλο το άλλο.υπαρχουν συλλογοι και για αυτο που λες,φιλοπτωχοι κτλ.απο συλλογους οσους θες στην ελλάδα,ο καθε ενας ομως εχει διαφορετικο σκοπο.υπαρχει συλλογος φορτηγατζηδων,γυναικων,πολιτιστικος,χορευτικος,σκακι κτλ

      Διαγραφή
    2. Τα έχεις κουβάρι στο κεφάλι σου!Στέκεσαι στις 5.000€.Τι θα γίνει αν φολαρω εγώ εσένα με τον οποίο διαφωνώ?Δε μπορεί να την πληρώνουν τα σκυλιά που μένουν αταιστα και χωρίς νερό επειδή είναι ανίσχυρα.Τα όρνια που τα παρατάνε και δεν τα στειρωνουν φταίνε.Οχι να πληρώνουν τα ζώα το ανεγκεφαλο των ανθρώπων.Δεν είμαστε ζούγκλα για να δίνει λύση ο καθένας όπως του γουστάρει!Αλλιώς θα βγάλουμε όπλα και ο ένας θα πυροβολεί τον άλλο.

      Διαγραφή
    3. Τσιράκι του Δημάρχου είσαι εσύ και σκίζεσαι για το παντοπωλείο του δήμου Θηβαίων; Δωσε τα εσύ από την τσέπη σου .Εξάλλου ο δήμαρχος είναι τιτανοτεραστιος και κάνει εργαρες 5.000€δεν έχει να δώσει στο παντοπωλείο;

      Διαγραφή
    4. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ.ΡΕ ΓΙΑ ΦΑΡΕ ΜΙΡ

      Διαγραφή
  2. Σοβαρότατος τραυματισμός γυναίκας;; και δεν έχετε γράψει τίποτα στο περμισσος! ενώ για τα κοπρόσκυλα αφιερώνεται τόσες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλβανικης καταγωγης 140 ραμματα και νοσηλευεται ακομη στο νοσοκομειο

      Διαγραφή
    2. κανεις ομως δεν μιλαει.ομερτα

      Διαγραφή
    3. Μήπως η αλβανίδα πείραξε το σκυλί με κανένα ξύλο?

      Διαγραφή
    4. Κοπρόσκυλο είσαι εσύ που είσαι τόσο αγράμματος και σκέφτεσαι σαν χωριαταρας.Αντε βγες παραεξω απολιτιστε.

      Διαγραφή
    5. Ηταν ενα σκυλι που της επιτεθηκε? ή πολλά μαζί την κατασπάραξαν όπως ακούγεται στο συγκεκριμενο χωριο?

      Διαγραφή
    6. Δε ξέρω αλλά τα σκυλιά δεν επιτίθενται για πλάκα ή είναι εξαθλιωμένα ή έχουν λυσαξει αν τρωνε ώμο κρέας ή κάποιος τα απειλεί και αμύνονται.

      Διαγραφή
  3. Δωστε τα λεφτα στο κοινωνικο παντοπωλειο η στο νοσοκομειο της θηβας οχι για σκυλια. Ο δημαρχος εχει κανει πολυ μεγαλο εργο και θα κανει και αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων!Τι έργο κάνει ο δήμαρχος ρε βούρλο?Εθελοντές δουλεύουν εκεί και όλα τα τρόφιμα είναι προσφορές από μεγάλες επιχείρησεις.Τι ηλιθιότητες λες πάλι,δεν απευθύνεσαι σε καφρους.

      Διαγραφή
  4. πως κατάντησε η Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη αξία το σκυλί από τον άνθρωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι λες εσύ;Από το 80 και μετά κοπριτες ψηφίζεις,τα σκυλιά σε πήραξαν;Έτσι όπως σκέφτονται κάτι σαν εσένα έχουν λιγότερη αξία και από το κουτάβι.

      Διαγραφή
  5. έτσι είναι όπως το λες. ο κόπρος έχει μεγαλύτερη αξία από τον άνθρωπο. αλλά να πάνε τα σκυλιά να ψωνίσουνε στα μαγαζιά σας και να σας ψηφίσουνε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως αντιλαμβάνεσαι,εάν μπορείς να το αντιληφθείς φυσικά,δε βρέχει σκυλιά από τον ουρανό.Καποιοι κοπριταροι τα αγόρασαν ή τα πήραν για παιχνίδι στα παιδιά τους και όταν δεν τα ήθελαν τα παρατησαν.Αρα ποιος φταίει;

      Διαγραφή
  6. ρε παιδια με πεντε χιλιαδες ευρω θα μπορουσε να δουλεψει ενας ανεργος ανθρωπος - Ανθρωπος ετσι; οχι σκυλος - για οκτω - δεκα μηνες και να ζησει την οικογενεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης με πέντε χιλιάρικα ζει ένα χωριό για ένα χρόνο στην Αφρική.Γιατι να μην τα δώσουμε εκεί τα φράγκα?

      Διαγραφή
  7. τελικα βρεθηκε η οχι ο δραστης η οι δραστες ? αλλοδαποι ειναι η ελληναραδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχω μια απορία όταν έχουμε ένα γάλα και βλέπουμε πιννασμένα ένα παιδί και ένα σκυλί που θα δώσουν το γάλα στο παιδί η το σκυλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως στο καυμενο ... Το μικρουλι ... Το σκυλακι

      Διαγραφή
    2. Άντε βρε ζώα που δε σας κόβει και ειρωνεύεστε κιόλας!Φυσικά το παιδί προηγείται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή εσείς έχετε προβλήματα και δυστυχειτε πρέπει να δυστυχουν και τα ζώντανα.Κομπλεξαρες!!!Επειδή εσείς δεν ανταπεξερχεστε πρέπει όλα γύρω σας να δυστυχουν.Ορνια,άντε δείτε πως φέρονται στα ζώα οι πολιτισμένοι άνθρωποι,χωριαταραδες δε βλέπετε τίποτα παραπέρα από τον καφενέ του χωριού σας.

      Διαγραφή
    3. Εγώ προτείνω να σφάξουμε το σκυλί,να φάει το παιδί....

      Διαγραφή
  9. Αχοουυυυυ τα καϋμενα τα σκυλακια τι παθανεεε. Αχουυυυ τα μωρα μουυυ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σκυλί πιο πολύ μυαλό έχει από σένα τον ανόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδια λιγος πολιτισμος δεν θα εβλαπτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ