Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη-Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Θήβα,Χαλκίδα και Αθήνα

«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
 (Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. στο
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Στοιχεία επικοινωνίας: 6974534859 - 6956487462
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Η «Ταξική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 30 Μάη. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της κλαδικης Σ.Σ.Ε., κανένας κάτω από 751€.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με “αιτήματα” κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων. Μεγαλύτερη ευελιξία με 4ωρα-10ωρα-12ωρα-λιγότερες μέρες δουλειά την εβδομάδα, φτηνότερη εργασία με αμοιβές 586€ και 511€, μεγαλύτερη φοροληστεία με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στο ύψος του αφορολόγητου, ισχυρότερη εκμετάλλευση. Αυτά ζητά το κεφάλαιο, αυτά ζητά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως προϋποθέσεις για να προχωρήσει το δικό της σχέδιο καπιταλιστικής ανάπτυξης, σε αυτά συμφωνεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πληρώσαμε την κρίση τους, θα πληρώσουμε την «ανάπτυξή» τους;;;
Καθημερινά βιώνουμε τις δυσκολίες συντήρησης των οικογενειών μας, τις αποπληρωμές των δυσβάσταχτων φόρων που μας έχουν επιβληθεί, τις αυξήσεις στα τιμολόγια των πάγιων λογαριασμών, τα χαράτσια στη δήθεν «δημόσια» υγεία με τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Θήβας, στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, στο ΙΚΑ Οινοφύτων, την παραπαιδεία των φροντηστηρίων για να σπουδάσουν τα παιδιά μας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Καθημερινά στους χώρους δουλειάς η τρομοκρατία και η εκμετάλλευση βασιλεύουν. Η εντατικοποίηση με 10-12 ώρες δουλειάς, η ασυδοσία των αφεντικών, ο φόβος της απόλυσης και της διεκδίκησης σε συνδυασμό με το γεγονός πως αρκετοί συνάδελφοι  παραμένουν ανοργάνωτοι, όλα αυτά αποτελούν μια άσχημη πραγματικότητα που είναι ανάγκη και πρέπει να την αλλάξουμε.
Η εργοδοσία και η κυβέρνηση δε θα μπορούσαν να προχωρήσουν το αντεργατικό τους έργο αν δεν είχαν δίπλα τους το πιστό τους συνεταιράκι που δρα πλέον ανοιχτά προδοτικά ενάντια στην εργατική τάξη!
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει ξεδιάντροπα τον υπονομευτικό της ρόλο. Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά, κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η «ανάπτυξη» που έρχεται! Όλο το προηγούμενο διάστημα σαμποτάρισε τις κινητοποιήσεις. Αποκορύφωμα η απεργία του Γενάρη για το νέο συνδικαλιστικό νόμο και η απεργία της Πρωτομαγιάς.
Στην ίδια ρότα και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας που στην προηγούμενη Απεργία του Γενάρη και με αιχμή το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση συμμετοχής σε αυτήν, βαζοντας ουσιαστικά εμπόδια τόσο στην οργάνωση των εργατών όσο και στον τρόπο διαμαρτυρία τους. Η γύμνια τους φαίνεται καθημερινά. Οι  πλειοψηφίες της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Ε.Κ.Θ. ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην ανελέητη επίθεση που δέχεται από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου - κουαρτέτου – κεφαλαίου. Αντίθετα βάζουν πλάτη μ’ όλες τους τις δυνάμεις για να περάσουν οι σχεδιασμοί τους.
Οι εργαζόμενοι όμως τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Αποκούμπι όλων των συναδέλφων είναι οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνδικάτο μας, όπου έχουν δώσει τη μάχη πολλές φορές έξω από τις πύλες των εργοστασίων.
Η επιτυχία της απεργίας της 30 του Μάη πρέπει να αποτελέσει υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου, σηκώνοντας τη σημαία των δικών μας αναγκών, προβάλλοντας τα αιτήματα για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και όχι της εργοδοσίας.
 Πλαίσιο που θα περιέχει την πάλη για τις ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς, σταθερή εργασία με πλήρες ωράριο εργασίας, κανένα φαινόμενο απληρωσιάς και τρομοκρατίας, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών – μνημονιακών νόμων.
Εμπιστευθείτε τη δύναμή σας, σπάστε το φόβο, οργανωθείτε στο κλαδικό συνδικάτο πλάι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για να δώσουμε μαζί τη μάχη της απεργίας ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Στους χώρους με επιχειρησιακά σωματεία πιέζουμε τις διοικήσεις για συμμετοχή και απόφαση στην απεργία.
Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας!
Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ
ΘΗΒΑ – 10:30
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ – 10:30
ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ ΑΘΗΝΑ – 10:30
ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ