Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ατράνταχτα στοιχεία κατέθεσε η Θήβα στην Επιτροπή Εφέσων

Αισιοδοξία στον ΑΟ Σελλάνων - Ατράνταχτα στοιχεία κατέθεσε η Θήβα στην Επιτροπή Εφέσων
Με συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένουν στον ΑΟ Σελλάνων την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την έφεση που κατέθεσε η Θήβα κατά της πρωτόδικης απόφασης, μετά την ένσταση του Ρήγα Φεραίου για τον μεταξύ τους αγώνα.

Να θυμίσουμε ότι ο Ρήγας Φεραίος επιδίωξε να παραμείνει στην Γ’ Εθνική «στα χαρτιά», καταθέτοντας ένσταση στον αγώνα με την Θήβα, διότι η τελευταία δεν αγωνίστηκε στο κύπελλο ερασιτεχνών.
Η έφεση συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ με δικαστή στην Επιτροπή Εφέσων το πολυσυζητημένο πρόσωπο όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο Δημήτρη Σκουτέρη.
Από την διαδικασία πάντως και τα ατράνταχτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα οποία έκαναν τους ανθρώπους του Ρήγα να «μουδιάσουν», η Θήβα –και κατ’ επέκταση ο ΑΟ Σελλάνων- αναμένει πανηγυρική δικαίωση. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί τραγέλαφο και ανεξίτηλη δικαστική μουτζούρα στα χρονικά της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.
Είναι γεγονός ότι πρωτόδικα, σχεδόν δεν ασχολήθηκαν στη Θήβα, θεωρώντας βέβαιο ότι η ένσταση του Ρήγα δεν είχε καμιά τύχη. Όμως στην σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα τα απίθανα μπορεί να γίνουν πιθανά…Και ήρθε η πρωτόδικη απόφαση που άφησε «άφωνους» τους ανθρώπους των Βοιωτών.
Στο δεύτερο βαθμό όμως, σήμερα δηλαδή, ασχολήθηκαν. Και παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που για αδιευκρίνιστο λόγο πρωτοδίκως δεν λήφθηκαν υπόψη.
Ο δικηγόρος της Θήβας λοιπόν κατέθεσε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή της Θήβας στο κύπελλο ερασιτεχνών δεν ήταν υποχρεωτική.
Στις 28 Μαρτίου λοιπόν η ΕΠΟ έλαβε απόφαση βάσει της οποίας δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή της κυπελλούχου ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών αν το επιθυμούσε, και δίνονταν η δυνατότητα στη φιναλιστ να συμμετάσχει, αν κι αυτή το επιθυμούσε. Στις 29 Μαρτίου η ΕΠΟ την επικύρωσε και κάποιες ΕΠΣΚ δεν είχαν καν ομάδες στο κύπελλο ερασιτεχνών. Το ποιον ωφελούσε ουσιαστικά αυτή η απόφαση είναι άλλο ζήτημα. Τις παραπάνω αποφάσεις η Θήβα την κατέθεσε εγγράφως στην Επιτροπή Εφέσεων και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Στις 30 Μαρτίου ο Ρήγας Φεραίος… αποφάσισε να κάνει ένσταση, υποστηρίζοντας στην εκδίκαση ότι «δεν είχε λάβει γνώση των αποφάσεων». Αυτό φυσικά –αν είναι αλήθεια- δεν αλλάζει το γεγονός της ύπαρξης των αποφάσεων.
Βέβαια εδώ προκύπτει ένα κυρίαρχο ερώτημα. Πώς είναι δυνατό η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, που εκδίκασε σε πρώτο βαθμό την ένσταση, να μην γνωρίζει τις αποφάσεις της ίδιας της…ΕΠΟ;;; Καλόπιστα λέμε ότι μπορεί και να «διέφυγαν της προσοχής της».
Αυτός είναι ο λόγος που η Θήβα δεν ασχολήθηκε πρωτόδικα. Η ίδια η ΕΠΟ είχε αποφασίσει τη μη υποχρεωτική συμμετοχή.
Σε τι ελπίζει ο Ρήγας Φεραίος; Κανονικά σε… τίποτα! Αλλά στην Ελλάδα των «εξυγιαντών» όλοι μπορούν να ελπίζουν… Γι’ αυτό και στην αρχή του κειμένου κάνουμε λόγο για «συγκρατημένη αισιδοξία». Διαφορετικά θα μιλούσαμε για «βεβαιότητα».
Θήβα και Ρήγας Φεραίος να σημειώσουμε ότι πήραν προθεσμία να καταθέσουν τυχόν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα ενώ η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται εντός 10 ημερών.
Πάντως ακόμη κι αν προκύψουν «πρωτοποριακές αποφάσεις»,  με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να αναιρεί αποφάσεις της...ΕΠΟ (θα αξίζει να διαβάσουμε το…μυθικό σκεπτικό τους) ο ΑΟ Σελλάνων έχει κι άλλο «μαξιλαράκι», πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερο από την δικαίωση της Θήβας. Αναφερόμαστε στην ερμηνεία της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης της ΕΠΟ για τη Θήβα η οποία να θυμίσουμε λέει ««απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στον οποίο δικαιούται να συμμετέχει». Διατύπωση που έχει ξεκάθαρα μελλοντική αναφορά με …αποδείξεις! Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.
karditsapress.gr

6 σχόλια:

  1. πού φτάσαμε να παίζει το μικρό χωριό το ΥΠΑΤΟ στη Γ εθνική και η θηβα στο τοπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχεις λεφτά όλα γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεφτιλα για τη θηβα παλι στο τοπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι ποτε ειχε ομαδα η Θηβα για να παξει σε μεγαλη κατηγορια?Σοβαρα νομιζετε οτι η Θηβα αδικειται που παιζει στο τοπικο?Η νοοτροπια της πολης ειναι τετοια που ποτε δεν θα εχει ομαδα σε μεγαλη κατηγορια.Αλλωστε ποιος να ασχοληθει σοβαρα με την ομαδα που οταν παιζει ειναι αδειο το γηπεδο.Οποιος νομιζει οτι ξεφτιλιζεται η Θηβα μαλλον η δεν θυμαται η δεν γνωριζειτις κατηγοριες που εχει παιξει η Θηβα τα τελευταια 30 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΘΗΒΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ Η ΘΗΒΑ ....ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ