Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Γιάννης Σταθάς: Επέστρεψα στο εργοστάσιο που δούλευα, δεν έφυγα Γερμανία



 Ο Γιάννης Σταθάς, που είχε ακολουθήσει τον Π. Λαφαζάνη στη ΛΑΕ, δώριζε όταν ήταν βουλευτής τον μισθό του από τον ιδιωτικό τομέα στη «Φλόγα»
Τις τελευταίες ώρες ο Γιάννης Σταθάς, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ακολουθήσει το 2015 τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο κόμμα του Λαϊκή Ενότητα, έγινε viral. Σύμφωνα με ανάρτηση μέλους της ΛΑΕ στο Twitter, o βουλευτής που είχε γίνει γνωστός για τον αλτρουισμό του, αφού «μοίραζε» τη βουλευτική του αποζημίωση, αλλά και τον μισθό του από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» σε κοινωφελείς οργανισμούς, πλέον ζει και εργάζεται ως βιομηχανικός εργάτης στη Γερμανία.

«Ο σύντροφος μας ο Γιάννης Σταθάς βιομηχανικός εργάτης, μετανάστης στο Βερολίνο, για να τα βγάλει περα ...που να παρατήσουν άλλοι υπουργεία, μισθούς κ βουλευτικές καρέκλες για να βγουν στο μεροκάματο; Θέλει να χεις ψυχή κ την λέξη αξιοπρέπεια να τη γράφεις με τη ζωή σου...» αναφέρει η επίμαχη ανάρτηση. Ωστόσο το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Σταθά και όπως είπε ο ίδιος: «Δεν έχω φύγει μετανάστης στη Γερμανία, απλώς γύρισα στο εργοστάσιο όπου εργαζόμουν πριν γίνω βουλευτής. Είχα πάει μία επίσκεψη σε συναδέλφους στη Γερμανία, από εκεί είναι η φωτογραφία!»

Ο Γιάννης Σταθάς είχε ξεχωρίσει μετά την εκλογή του στο αξίωμα του βουλευτή το 2012, όταν είχε αρνηθεί να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά και να δεχθεί την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό από δημοσίευμα των Νέων ότι ο βουλευτής προσέφερε κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κέρδιζε από τη θέση που κατείχε στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".

Αργότερα, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι και η βουλευτική του αποζημίωση μοιραζόταν στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» ενώ ένα μέρος της συνέβαλε στις οικονομικές ανάγκες του κόμματος.

4 σχόλια:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ