Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Δεν πειράζει …το Βραβείο της Καρδιάς μας ανήκει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας!!!


"Δεν πειράζει,που δεν το πήραμε εμείς"
Μια αξιοπρεπής εμφάνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, που κέρδισε τις εντυπώσεις!!!!Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής για το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2018» (EMYA 2018- EUROPEAN MUSEUM OF THE YEAR AWARD) που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Μέσα στα υποψήφια μουσεία για τα βραβεία βρίσκεται και το μουσείο της καρδιάς μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.


Μπορεί να μην πήραμε το ευρωπαϊκό μιας και ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και υπήρχαν καινοτόμα και πολύ ενδιαφέροντα μουσεία από όλη την Ευρώπη. Όμως, κατάφερε να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια και αναφορές. Πληροφοριακά, το Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2018- πηγαίνει στο Design Museum που βρίσκεται στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.
Την αποστολή αποτελούσαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, η αντιπερειφερειάρχης Βοιωτίας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κ. Αλεξάνδρα Χαράμη καθώς και ομάδα τριών αρχαιολόγων που οργάνωσε την παρουσίαση ( Πηνελόπη Κουρκούτη , Αθηνά Παπαδάκη και Κυριακή Καλλίγγα).
Δείτε ΕΔΩ τον Θησαυρό της Βοιωτίας.
Δεν πειράζει …
Ηλίας Τραμπάκουλος
* Οι νικητές, αναλυτικά και ... αγγλικά.https://europeanforum.museum/annual-conf…/emya-2018-winners/

7 σχόλια:

  1. Μη βιάζεσαι!Αυτό το παίρνουμε κάθε χρόνο,φέτος δε θα το πάρουμε με τον Ευρωπαϊκό δήμαρχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο μονο κ μονο για τη συμμετοχή του μουσειου..
    Η πολη εχει πολλα προβληματα αλλα πρεπει να βλεπουμε και τα θετικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θετικά είναι ελάχιστα σε αυτή την πόλη!Όπως και να έχει το μουσείο,φτιαγμένο από τις εισφορές φορολογουμένων και όχι από την τσέπη του δημάρχου ,είναι υπέροχο!

      Διαγραφή
  3. Καλυτερα να γραφεις λιγοτερο και να δουλευεις περισσοτερο τραμπακουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι ο Τραμπακουλος.Καλυτερα εσύ να δουλέψεις και να αφήσεις το γλυψιμο στον ανύπαρκτο,ανεπαρκή και απαράδεκτο δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν αναφερομαι σε σενα αλλα σε αυτον που υπογραφει το αρθρο ως ΗΛιας Τραμπακουλος. δε μπορει τη μια μερα να φωτογραφιζει τα σκατα στα σκαλακια στο μουσειο και την αλλη να θελει να του απονεμηθει και διεθνες βραβειο για το συγκεκριμενο τοπιο. περισσοτερη δουλεια λοιπον περισσοτερες και εποικοδημητικες προτασεις και οχι ασκοπη φλυαρια και εκθεσεις του facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε νομίζω ότι κάνει άσχημα ο Τραμπακουλος!Επισημαίνει το πρόβλημα της βρωμιάς πέριξ του μουσείου και καυτηριάζει από την άλλη το θράσος του Δημάρχου να καμαρώνει για ένα μουσείο το οποίο κατασκευάστηκε από χρήματα πολιτών,και το οποίο εκμεταλλευται για ανούσια αυτοπροβολή.Οταν δε μπορείς να λύσεις βασικά προβλήματα της πόλης και όταν το προσωπικό συμφέρον το βάζεις πάνω από το συμφέρον των πολιτών είσαι καταπτυστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ