Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τα έργα e-twinning στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας


Τί είναι το e-twinning;
Η δράση e-twinning δημιουργήθηκε για να δώσει στους μαθητές της Ευρώπης την ευκαιρία να μάθουν συνεργατικά, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Πρόκειται για μια συνεργατική δράση με την οποία σχολεία από δύο ή περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων ΤΠΕ, συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Τι κερδίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τη δράση e-twinning;
Οι εκπαιδευτικοί
Προκαλούν το ενδιαφέρον των μαθητών κάνοντας κάτι πρωτοποριακό, νέο και συναρπαστικό
Ενημερώνονται για τα εκπαιδευτικά συστήματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών
Εξοικειώνονται με ένα μέσο διδακτικής που επιχειρεί να ενσωματώσει την ομαδική εργασία και τη χρήση των ΤΠΕ στη σχολική ζωή. 
Ανταλλάσουν ηλεκτρονικά παιδαγωγικές ιδέες με άλλους ευρωπαίους εκπαιδευτικούς, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα και τις εμπειρίες τους
Εξασκούν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες
Βελτιώνουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους
Μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα βραβεία e-twinning σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο
Οι μαθητές
Μαθαίνουν και «επικοινωνούν» με διασκεδαστικό τρόπο: με ενθουσιασμό, με γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και με ενεργό συμμετοχή
Οι «αυριανοί Ευρωπαίοι πολίτες» ανακαλύπτουν τη ζωή έξω από τους τέσσερις τοίχους της σχολικής αίθουσας.

Στο σχολείο μας πραγματοποιούνται e-twinning προγράμματα από το 2015. Τη σχολική χρονιά 2015-2016 πραγματοποιήθηκε το έργο “Communication. The Human Connection” στο οποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές της Β’ γυμνασίου με μαθητές ενός σχολείου από τη Σερβία στα αγγλικά.

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 πραγματοποιήθηκε το έργο “Different. Still the same” με μαθητές της Β’ γυμνασίου και μαθητές από τη Σερβία και την Ισπανία. Και για τα δύο έργα, οι ομάδες εργασίας και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, καθηγήτρια γαλλικών, Κώνστα Ευαγγελία, βραβεύτηκαν τόσο με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας όσο και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Οι Ετικέτες ποιότητας δίνονται μετά από έλεγχο ως υψηλή αναγνώριση σε όλες τις ποιοτικές συνεργασίες. Και φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δύο προγράμματα e-twinning: το ένα πρόγραμμα έγινε με μαθητές της Α’ γυμνασίου του σχολείου μας και μαθητές από την Ισπανία και την Ολλανδία στα αγγλικά και είχε τον τίτλο “Euro-Teen Generation”. Το δεύτερο έργο με τίτλο “Ma vie d’ado” έγινε στα γαλλικά  σε συνεργασία με σχολείο της Ρουμανίας.  Και για τα δύο έργα θα δηλωθεί εκ νέου συμμετοχή για Ετικέτες Ποιότητας.
Καλό είναι όλοι μας να εισάγουμε το E-twinning στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι ένας ευρηματικός και διασκεδαστικός τρόπος μάθησης.
Κώνστα Ευαγγελία
Καθηγήτρια Γαλλικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ