Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία και φέτος



Για τρίτη φορά φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση  Χαρτιού στα Σχολεία», ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συνεισφορά των Δήμων – Μελών του και σκοπός είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών κι εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της ανακύκλωσης χαρτιού και βιβλίων, έχοντας παράλληλα και ανταποδοτικό όφελος, μιας και το κέρδος που θα προκύψει από την ανακύκλωση του χαρτιού, θα επιστραφεί ως γραφική ύλη στα ίδια τα σχολεία.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 πιλοτικά, με την συλλογή Πανελλαδικά από 114 σχολεία, περίπου 30 τόνων  χαρτιού και από την Περιφέρειά μας συμμετείχαν 10 σχολεία, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ποσότητα ανακυκλώσιμων βιβλίων περίπου 78 τόνων, ποσότητα που αντιστοιχούσε σχεδόν στο 50% της συνολικής ποσότητας που συλλέχθηκε πανελλαδικά.

Τα έσοδα από την ανακύκλωση αυτής της ποσότητας επιστράφηκαν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Τις επόμενες μέρες, στη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, 33.000  περίπου μαθητές από 252 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) σε 19 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης των σχολικών βιβλίων και ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς όλους τους μαθητές & γονείς να συμμετέχουν ενεργά!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ